,
Царство
Американська історія злочинів
Пригоди Джекі Чана
Загрузка...

Кіра Найтлі

Кіра Найтлі Кіра Найтлі Кіра Найтлі Кіра Найтлі Кіра Найтлі Кіра Найтлі Кіра Найтлі Кіра Найтлі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Keira Knightley
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 26 березня 1985 | Овен
Місце народження: Теддінгтон, Міддлсекс, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама, комедія

Біографія:

Кіра Крістіна Найтлі народилась у Теддінгтон (графство Міддлсекс, Англія) 26 березня 1985 року в родині відомих британських акторів Уїлла Найтлі і Шерман МакДональд.

Уважно стежила за кар'єрою своїх батьків, вже у віці трьох років «зажадала» від батьків надати їй власного агента. Батьки уклали з донькою договір, пообіцявши найняти їй агента в тому випадку, якщо вона зможе вчитися на відмінно. Свою частину договору Кіра стримала, як втім, і її батьки. Свій агент з'явився у Кіри вже в шестирічному віці.

Незабаром, у фільмі «Royal Celebration», відбувся і акторський дебют Кіри. У наступні чотири роки маленька актриса грає невеликі ролі в різних телешоу, невеликих серіалах, а також в декількох телевізійних фільмах: «Сільська справа» (1994), «Невинна брехня» (1995), «Шукачі скарбів» (1996) і «Повернення додому »(1998).

Щастя посміхнулося юної актриси в 1999 році, саме в цьому році вона була запрошена в якості двійника Наталі Портман на зйомки картини Джорджа Лукаса «Зоряні війни: Епізод I. Прихована загроза». Юна Кіра замінила Портман в декількох епізодах. Найцікавіше сталося після виходу картини на екрани кінотеатрів, - підміни не помітив ніхто. Краще реклами для настільки юної актриси складно було навіть уявити. Після такого успіху нові ролі не змусили себе довго чекати.

Спочатку була другорядна роль у серіалі «Олівер Твіст» (1999), потім невелика роль у психологічному трилері «Яма» (2001), де актриса вперше, і за власною заявою «з задоволенням», оголилася. Незабаром їй довірили і головну роль у серіалі «Дочка Робін Гуда: Принцеса злодіїв» (2001).

Довгоочікувану популярність, нехай і в масштабах Америки, юна актриса здобула після ролі в популярній картині «Грай як Бекхем» (2002), де вона зіграла дівчинку-підлітка. У 2002 році актриса поступила в коледж, проте довго поєднувати навчання та роботу їй не вдається. Кіра робить вибір на користь роботи, тим більше що запрошень на зйомки у неї на той момент було більш ніж достатньо.

Після декількох епізодично ролей у малопомітних картинах, актриса отримує роль у першої частини популярної фантастичної трилогії «Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини» (2003). Шалений успіх у світовому кінопрокаті, як першої частини трилогії, так і двох наступних: «Пірати Карибського Моря: Скриня мерця» (2006) та «Пірати Карибського Моря: На краю світу» (2007), відразу підносить юну актрису на саму вершину голлівудського Олімпу. Незважаючи на такий юний вік, актриса вже встигла записати на свій рахунок і номінацію на найпрестижнішу американську кінопремію - «Оскар», за роль у картині «Гордість і упередження» (2005).

Фільмографія:

Інша друкарка / The Other Typist ... Rose Baker
2015 Кондитерська / Candy Store ... Cherry
2015 Еверест / Everest ... Jan Hall
2014 Гра в імітацію / The Imitation Game ... Joan Clarke
2014 Крихітка / Laggies ... Megan
2013 Почати знову / Begin again ... Greta
2012 Stars in Shorts / ... Woman
2013 Джек Раян: Теорія хаосу / Jack Ryan: Shadow Recruit ... Cathy Muller
2013 Одного разу (відео) Once Upon a Time ...... Coco Chanel; короткометражка
2012 Анна Кареніна / Anna Karenina ... Anna Karenina
2012 Шукаю друга для кінця світу / Seeking a Friend for the End of the World ... Penny
2011 Ніделяндія / Neverland ... Tinker Bell, озвучка
2011 Діти імператора / Emperor's Children, The
2011 Пірати Карибського моря: На дивних берегах / Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ... Elizabeth Swann
2011 Небезпечний метод / A Dangerous Method ... Sabina Spielrein
2010 Охоронець / London Boulevard ... Charlotte
2010 Минулої ночі в Нью-Йорку / Last Night ... Joanna Reed
2009 Довга і сумна сага про братів-самовбивць / Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers, The ... The Fairy
2008 Looking Over: The Edge of Love (відео) ... Vera Phillips
2008 Герцогиня / Duchess, The ... Georgiana
2008 Заборонене кохання / Edge of Love, The ... Vera Phillips
2008 80-а церемонія вручення премії «Оскар» / 80th Annual Academy Awards, The (ТБ) ... Cecilia Tallis, хроніка, у титрах не вказана
2007 Шовк / Silk ... Hélène Joncour
2007 Спокута / Atonement ... Cecilia Tallis
2007 Пірати Карибського Моря: На краю світу / Pirates of the Caribbean: At World's End ... Elizabeth Swann
2006 Світ Робін Гуда / World of Robin Hood (ТБ) ... Gwyn, хроніка, у титрах не вказана
2006 Пірати Карибського Моря: Скриня мерця / Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest ... Elizabeth Swann
2005 Доміно / Domino ... Domino Harvey
2005 Гордість та упередження / Pride & Prejudice ... Elizabeth Bennet
2005 Таємниці заблукалих душ / Stories of Lost Souls ... Leah
2005 Піджак / Jacket, The ... Jackie Price
2004 Starz Special: On the Set of 'King Arthur' (ТБ) ... Guinevere
2004 Король Артур / King Arthur ... Guinevere
2003 Реальна Любов / Love Actually ... Juliet
2003 Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ... Elizabeth Swann
2002 Seasons Alter, The ... Helena
2002 Доктор Живаго / Doctor Zhivago (ТБ) ... Lara Antipova
2002 Переддень Нового року / New Year's Eve ... Leah
2002 Непорочний / Pure ... Louise
2002 Грім у штанях / Thunderpants ... Music School Student, у титрах не вказана
2002 Грай як Бекхем / Bend It Like Beckham ... Juliette 'Jules' Paxton
2001 Дефляція / Deflation ... Jogger
2001 Яма / Hole, The ... Frances 'Frankie' Almond Smith
2001 Дочка Робін Гуда: Принцеса злодіїв / Princess of Thieves (ТБ) ... Gwyn
1999 Олівер Твіст / Oliver Twist (серіал) ... Rose Fleming
1999 Зоряні війни: Епізод 1 - Прихована загроза / Star Wars: Episode I - The Phantom Menace ... Sabé
1997 Повернення додому / Coming Home (ТБ) ... Young Judith
1996 Шукачі скарбів / Treasure Seekers, The (ТБ) ... The Princess
1995 Сільський роман / A Village Affair (ТБ) ... Natasha Jordan
1995 Безневинна брехня / Innocent Lies ... Young Celia
1995 - 2002 Screen One (серіал) ... Little Girl
1984 - 2009 Чисто англійське вбивство / Bill, The (серіал) ... Sheena Rose

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2015
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Гра в імітацію»)

Європейська кіноакадемія, 2013
Номінації: Краща жіноча роль («Анна Кареніна»)

Сатурн, 2012 рік
Номінації: Краща актриса («Небезпечний метод»)

Сатурн, 2011 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Не відпускай мене»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Спокута»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Пірати Карибського моря: На краю Світу»)

Британська академія, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Спокута»)

Жорж, 2008 рік
Номінації: Краща іноземна актриса

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Номінації: Кращий актор або актриса («Пірати Карибського моря: Скриня мерця»)

Оскар, 2006 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Гордість і упередження»)

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Гордість і упередження»)

Жорж, 2006 рік
Номінації: Краща актриса

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Європейський прорив року
12849
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Грімм
Безсоромні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.