,
Секс і Каліфорнія
Цілком Таємно
Слуга народу
Загрузка...

Шарліз Терон

Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон Шарліз Терон
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Charlize Theron
Зріст: 1.77 м
Дата народження: 7 серпня 1975 | лев
Місце народження: Беноні, Південна Африка
Жанри: Драма, комедія, трилер

Біографія:

Шарліз Терон народилася 7 серпня 1975 року в невеликому містечку Беноні на півдні Африки, в 25 кілометрах від Йоханнесбурга. У зв'язку з тим, що Шарліз народилася в Африці, вона вільно говорить мовою цієї країни, англійську вона вивчала як іноземну. Батько майбутньої актриси, Чарльз Терон - француз за походженням, мати - Герда Терон - німкеня. Батьки Шарліз володіли невеликою фермою, а також компаній з будівництва доріг; вони сподівалися, що дочка продовжить сімейну справу після їх смерті.

У тринадцять років Шарліз відправилася в Йоханнесбург, де вчилася у балетній школі (танцювати Терон почала ще у шість років). Коли Терон було 15 років і вона приїхала додому на канікули, їй довелося стати свідком того, як її мати застрелила її батька (Герда захищалася від п'яного Чарльза, який збирався накинутися на неї з кулаками; поліція не стала висувати проти Герди звинувачення.

У 17 років Шарліз перемогла на місцевому конкурсі моделей (взяти в ньому участь вона вирішила за порадою матері) і відправилася до Мілана (Італія), де вона перемогла на міжнародному конкурсі, який проходив на острові Капрі. Шарліз отримала контракт з одним модельним агентством, після закінчення якого відправилася в Нью-Йорк, де вирішила продовжити займатися балетом. Терон поступила в професійну школу танців Joffrey Ballet School і почала кар'єру танцівниці, але серйозна травма коліна поставила хрест на мріях Шарліз про балет. Так, в 19 років Шарліз відправилася до Лос-Анжелеса (квиток їй сплатила мама).

Одного разу, коли банківський службовець відмовився видати їй гроші (Шарліз повинна була отримати грошовий переказ від матері), вона влаштувала йому «сцену», свідком якої став агент, що займається пошуком талантів. Зрозуміло, на пропозицію агента спробувати сили у кіно Шарліз, що сиділа в той час без грошей і роботи, відповіла згодою. Агент влаштовував Шарліз на кастинги і відправив вчитися в школу акторської майстерності (пізніше Терон звільнила його за те, що він неодноразово підсовував їй сценарії фільмів, в яких була важлива лише сексапільна зовнішність Терон).

Терон довелося багато працювати, щоб виправити свій південно-африканський акцент, зате досить скоро вона отримала свою першу роль (нехай маленьку) - у трилері «Діти Кукурудзи-3».

Далі послідували «Два дні в долині» та режисерський дебют Тома Генкса, картина «Те, що ти робиш!».

Знявшись у фільмі «Процес і помилка», Шарліз нарешті звернула на себе давно заслужену увагу публіки і критиків; незабаром після цієї роботи їй запропонували роль у картині «Адвокат диявола». Партнерами Шарліз по знімальному майданчику стали Кіану Рівз та Аль Пачіно, а її роль - третя за значенням. Після виходу фільму на екрани критики в один голос заявили, що Терон переграла своїх зіркових колег (за сюжетом їй належало зійти з розуму, що важко грати навіть найдосвідченішим акторам).

Тепер пропозиції про зйомки посипалися на Терон як з рогу достатку - вона знялася в таких картинах, як «Знаменитість» і «Могутній Джо Янг».

Потім був фільм «Дружина астронавта». Картина виявилася провальною щодо касових зборів, а критики рознесли роботу Шарліз та її партнера, Джонні Деппа.

Однак наступна робота Терон, у фільмі «Правила виноробів», була дуже успішною (фільм отримав сім номінацій на «Оскар», і хоча сама Терон на золоту статуетку не претендувала, цей факт справив позитивний вплив на її кар'єру).

Картини «Азартні ігри», «Військовий Пірнальник» та «Легенда Баггер Венса» не залишили в кар'єрі актриси якого-небудь значимого сліду.

Роль у фільмі «Ярди» Шарліз і зовсім отримала з великими труднощами - продюсери ніяк не хотіли повірити в те, що життєрадісна блондинка Терон впоратися з образом депресивної наркоманки.

На знімальному майданчику мелодрами «Солодкий Листопад» Терон знову зустрілася з Кіану Рівзом. Дивно, але на цей раз їх дует не мав успіху - фільм провалився, а Шарліз була номінована на звання найгіршої актриси року.

Зате після цієї невдачі пішла робота з Робертом Де Ніро в картині «15 хвилин» та запрошення від самого Вуді Аллена - він дав Шарліз роль у своєму фільмі «Прокляття нефритового скорпіона».

На зйомках фільму «24 Години» Шарліз Терон познайомилася з актором Стюартом Таунсендом і у них зав'язався бурхливий роман.

Для ролі у фільмі «Монстр» Шарліз змінила себе до невпізнання - вона ризикнула поправитися більше, ніж на десять кілограмів і постати в кадрі в жахливому гримі, який повністю спотворив її зовнішність. Втім, всі старання виявилися не марними - обійшовши в номінації «найкраща актриса» Наомі Воттс, Саманту Мортон і Дайан Кітон, Терон була удостоєна першого в своїй кар'єрі «Оскара».

Швидко повернувшись до своєї колишньої ваги, Терон знялася в кримінальному трилері «Пограбування по-італійськи» (її партнерами стали Марк Волберг і Едвард Нортон).

У 2004 році роль в телевізійному фільмі каналу HBO «Життя і смерть Пітера Селлерса» принесла Терон номінації на «Еммі» і «Золотий Глобус».

У 2005 році Шарліз спробувала себе в жанрі жіночого екшн-муві і виконала головну роль в екранізації популярного мультсеріалу «Еон Флакс».

Драма «Північна Країна», що розповідає про життя жінок, які борються за свої права, принесла Шарліз номінацію на «Оскар».

30 вересня 2005 року Терон отримала заслужену зірку на Голлівудській алеї слави.

У 2008 році Терон була удостоєна нагороди Hasty Pudding Theatricals Woman of the Year, яку вручають за внесок у мистецтво розваг (вважається найпрестижнішою з неформальних кінопремій).

У 2008 році вона також зіграла головну роль у фільмі «Хенкок» з Віллом Смітом, фільмі, який зібрав 227.9 мільйонів доларів в США і 396.4 мільйонів у світі. А в кінці 2008 року їй запропонували стати Послом миру ООН.

4 грудня 2009, Терон спільно представила розіграш Чемпіонату світу з футболу 2010 року в Кейптауні, Південна Африка, в супроводі кількох інших знаменитостей південноафриканського походження.

Терон надалі проживає в своєму будинку в Лос-Анджелесі, хоча її колишній бойфренд Стюарт Таунсенд переїхав у їх спільній будинок в Малібу. Пара розпалася в січні 2010 року.

Терон стала натуралізованим громадянином Сполучених Штатів в травні 2007 року.

Фільмографія:

Джинкс / Jinx
Останнє обличчя / The Last Face
2015 Шалений Макс: Дорога гніву / Mad Max: Fury Road ... Imperator Furiosa
2014 Темні таємниці / Dark Places ... Libby Day
2014 Мільйон способів втратити голову / A Million Ways to Die in the West ... Anna
2012 Білосніжка та мисливець / Snow White and the Huntsman ... Ravenna
2012 Прометей / Prometheus ... Meredith Vickers
2011 Бідна багата дівчинка / Young Adult ... Mavis Gary
2009 Астробой / Astro Boy ... 'Our Friends' оповідач, озвучка
2009 Дорога / Road, The ... Woman
2008 Палаюча рівнина / Burning Plain, The ... Sylvia
2008 Хенкок / Hancock ... Mary
2008 Лунатизм / Sleepwalking ... Joleen
2007 Битва в Сіетлі / Battle in Seattle ... Ella
2007 У долині Ела / In the Valley of Elah ... Det. Emily Sanders
2005 Еон Флакс / Еon Flux ... Еon Flux
2005 Північна країна / North Country ... Josey Aimes
2004 Голова у хмарах / Head in the Clouds ... Gilda Bessé
2004 Життя і смерть Пітера Селлерса / Life and Death of Peter Sellers, The ... Britt Ekland
2003 Монстр / Monster ... Aileen
2003 - 2006 Уповільнений розвиток / Arrested Development (серіал) ... Rita
2003 Пограбування по-італійськи / Italian Job, The ... Stella Bridger
2002 Прокинувшись в Ріно / Waking Up in Reno ... Candy Kirkendall
2002 24 години / Trapped ... Karen Jennings
2001 Прокляття нефритового скорпіона / Curse of the Jade Scorpion, The ... Laura Kensington
2001 15 хвилин / 15 Minutes ... Rose Hearn
2001 Солодкий листопад / Sweet November ... Sara Deever
2000 Легенда Багера Банса / Legend of Bagger Vance, The ... Adele Invergordon
2000 Люди честі / Men of Honor ... Gwen Sunday
2000 Ярди / Yards, The ... Erica Soltz
2000 Азартні ігри / Reindeer Games ... Ashley Mercer
1999 Правила виноробів / Cider House Rules, The ... Candy Kendall
1999 Дружина астронавта / Astronaut's Wife, The ... Jillian Armacost
1998 Могутній Джо Янг / Mighty Joe Young ... Jill Young
1998 Знаменитість / Celebrity ... Supermodel
1997 Адвокат диявола / Devil's Advocate, The ... Mary Ann Lomax
1997 Процес і помилка / Trial and Error ... Billie Tyler
1997 Секрети Голлівуду / Hollywood Confidential (ТБ) ... Sally
1996 Те, що ти робиш / That Thing You Do! ... Tina
1996 Два дні в долині / 2 Days in the Valley ... Helga Svelgen
1995 Діти кукурудзи 3: Міська жнива / Children of the Corn III: Urban Harvest (відео) ... Young Woman, у титрах не вказана

Нагороди та премії:

Оскар, 2006 рік
Номінації: Краща актриса («Північна країна»)

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Північна країна»)

Британська академія, 2006 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Північна країна»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Життя і смерть Пітера Селлерса»)

Британська академія, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Монстр»)

Оскар, 2004 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Монстр»)

Золотий глобус, 2004 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Монстр»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Монстр»); Краща жіноча роль («Монстр»)

Берлінський кінофестиваль, 2004 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу жіночу роль («Монстр»)

Золота малина, 2002 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Солодкий листопад»)
8262
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Життя з Луї
Величне століття. Роксолана
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.