,
11.22.63
Гра престолів
Величне століття. Роксолана
Загрузка...

Лів Тайлер

Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер Лів Тайлер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Liv Tyler
Зріст: 1.78
Дата народження: 1 липня 1977 | рак
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Ройстон Ленгдон (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Народилася Лів Тайлер в місті Нью-Йорк, США, 1 липня 1977 року. Мати актриси в молодості крутила романи з багатьма рок-музикантами різного ступеня популярності. У результаті Лів, впевнена в тому, що є дочкою рок-зірки Тода Рундгрен, дізнається правду тільки лише у віці 10 років, звернувши увагу на таке, що впадає в очі схожість зі Стівом Тайлером, який досить часто приходив у гості до її матері. Після розмови з матір'ю Лів змінює прізвище на Тайлер.

Свою кар'єру Лів починає в 14 років, працюючи моделлю. Перший раз на телевізійних екранах актриса з'являється у суспільстві Алісії Сільверстоун, в кліпі на пісню Crazy (Aerosmith). Практично одночасно Лів пропоную відразу дві ролі, в фільмах «Безмовна сутичка» (1994) і «Важкий» (1995). Поки актриса працює в першій стрічці, творці другого терпляче чекають своєї черги. Обидві роботи актриси отримують теплі відгуки кінокритиків. А що вийшла на екрани в 1996 картину «Що Вислизає» критики охарактеризували як прорив молодої акторки.

У другій половині дев'яностих актриса грає ще кілька головних і декілька другорядних ролей: «Поворот» (1997), «Винаходячи Ебботів» (1997) та інші. У 1998 році на екрани виходить комерційних суперхіт 1998 року - фантастична кінострічка «Армагеддон», в якій Лів блискуче грає кохану Бена Аффлека і дочка Брюса Уїлліса. Трохи менш успішними з точки зору касових зборів виявляються наступні роботи актриси: «Планкетт і Маклейн» (1999) та «Онєгін» в якому актрисі дістається роль Тетяни Ларіної.

Однак справжнім проривом у кар'єрі акторки стає її роль ельфійськой принцеси Арвен у трилогії Пітера Джексона - «Володар Кілець» (2001, 2002, 2003). Один з найбільш великих проектів 21 століття і найбільш очікувана прем'єра нового тисячоліття відразу збільшують армію фанатів актриси в кілька разів, виводячи її на абсолютно новий рівень популярності.

З часу виходу на екрани останньої частини трилогії актриса зіграла ролі в семи фільмах, більшість з яких залишилися непоміченими. Виняток становить фантастична картина «Неймовірний Халк» (2008), що зібрала в світовому кінопрокаті близько 250 мільйонів доларів.

У особисто життя в актриси далеко не все так вдало як в кінокар'єрі. Безрезультатно Прозустрічалися три роки з Хоакіном Феніксом, що виконав роль імператора Комода у фільмі «Гладіатор», 23 березня 2003 акторка виходить заміж за соліста рок-групи «Spacehog» - Ройстона Ленгдона. 14 грудня 2004 на світ з'явився і їх перша дитина Міло Уїльям. Однак зовсім недавно вони розлучилися і на сьогоднішній день залишаються хорошими друзями і відданими батьками своєму синові.

Фільмографія:

2014 - ... Залишені (серіал) / The Leftovers ... Meg Abbott
2014 Космічна станція 76 / Space Station 76 ... Jessica
2014 Джеймі Маркс мертвий / Jamie Marks Is Dead ... Linda
2012 Робот і Френк / Robot & Frank ... Madison
2011 Ціна пристрасті / Ledge, The ... Shauna
2010 Супер / Super ... Sarah
2008 Неймовірний Халк / Incredible Hulk, The ... Dr. Elizabeth 'Betty' Ross
2008 Незнайомці / Strangers, The ... Kristen McKay
2008 Матуся / Smother ... Clare Cooper
2007 Спорожніле місто / Reign Over Me ... Angela Oakhurst
2005 Самотній Джим / Lonesome Jim ... Anika
2004 Дівчина з Джерсі / Jersey Girl ... Maya
2003 Володар перснів: Повернення короля / Lord of the Rings: The Return of the King, The ... Arwen
2002 Володар перснів: Дві вежі / Lord of the Rings: The Two Towers, The ... Arwen
2001 Володар перснів: Хранителі персня / Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The ... Arwen
2001 Ніч в барі Маккула / One Night at McCool's ... Jewel Valentine
2000 Доктор Ті та його жінки / Dr T and the Women ... Marilyn
1999 Планкетт і Маклейн / Plunkett & Macleane ... Lady Rebecca Gibson
1999 Колесо фортуни / Cookie's Fortune ... Emma Duvall
1998 Онєгін / Onegin ... Tatyana Larina
1998 Армагеддон / Armageddon ... Grace Stamper
1998 Не можу дочекатися / Can't Hardly Wait ... Gum Girl, озвучка, у титрах не вказана
1997 Поворот / U Turn ... Girl in Bus Station
1997 Винаходячи Ебботів / Inventing the Abbotts ... Pamela Abbott
1996 Те, що ти робиш / That Thing You Do! ... Faye Dolan
1996 Краса, що вислизає / Stealing Beauty ... Lucy
1995 Магазин «Імперія» / Empire Records ... Corey Mason
1995 Важкий / Heavy ... Callie
1994 Aerosmith: Big Ones You Can Look at ... Teenage Girl
1994 Безмовна сутичка / Silent Fall ... Sylvie Warden

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Армагеддон»); Краща жіноча роль («Армагеддон»)

Золота малина, 1999 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Армагеддон»)
5998
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Теорія великого вибуху
Абатство Даунтон
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.