,
Теорія великого вибуху
Майстри сексу
Пригоди Джекі Чана
загрузка...

Моніка Белуччі

Моніка Белуччі Моніка Белуччі Моніка Белуччі Моніка Белуччі Моніка Белуччі Моніка Белуччі Моніка Белуччі Моніка Белуччі Моніка Белуччі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Monica Bellucci
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 30 вересня 1964 | терези
Місце народження: Чітта-ді-Кастелло, Умбрія, Італія
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Клаудіо Карлос Бассо (розлучення); Венсан Кассель ... двоє дітей

Біографія:

Моніка Белуччі народилася 30 вересня 1964 року в невеликому італійському місті Чітта-ді-Кастелло (Італія).

Зараз про це дивно думати, але світ міг і не дізнатися таку чудову актрису, тому що після закінчення школи Белуччі вступила на юридичний факультет; Моніка мала намір стати юристом.

Проблема була лише в тому, що на навчання майбутньої актрисі не вистачало грошей (батько, який займався вантажними перевезеннями заробляв недостатньо, щоб забезпечити дочці всі її потреби). Моніка починає підпрацьовувати моделлю.

Але модельний бізнес затягує Белуччі, і вже в 1988 році вона кидає навчання й переїжджає в Мілан. Тут її чекає контракт з модельним агентством «Elite», а рік по тому вона вже працює в Парижі і стає обличчям бренду «D&G» (Dolce&Gabbana).

А в 1989 році успішна італійська модель вже працює в США (Моніка перебралася до Нью-Йорка, де регулярно виходить на подіуми). Мрії про юридичну кар'єру залишилися в минулому, але замість них з'явилися інші прагнення - Белуччі вирішує стати актрисою і починає відвідувати курси акторської майстерності, а також вчить англійську та французьку мову.

Її першою роллю стає робота в невеликому італійському телевізійному фільмі «Життя з синами».

А в 1992 році вона потрапляє до Голлівуду на запрошення самого Френсіса Форда Копполи (він помітив Моніку на обкладинці одного глянсового журналу); роль нареченої Дракули в стрічці «Дракула» була невеликою, зате на знімальному майданчику партнерами Белуччі стали Вайнона Райдер, Гері Олдман, Кіану Рівз та Ентоні Хопкінс.

Далі були ще кілька ролей (в основному, італійського виробництва), і ось в 1996 році Белуччі отримує свою першу головну роль. Французький режисер Жіль Мімуні знімає Моніку у фільмі «Квартира».

Фільм виявився успішним, за роль у ньому Белуччі отримує номінацію на престижну французьку премію в галузі кіноіндустрії «Сезар». Але це ще не все - саме на знімальному майданчику «Квартири» Моніка знайомиться зі своїм майбутнім чоловіком, актором Венсаном Касселем.

Вони побачили один одного і більше вже не могли відвести очей. З іскри, блиснувши, світить між ними, вийшов красивий, пристрасний роман, а також неодноразова робота на одних і тих же знімальних майданчиках (вони разом знялися у картинах «Доберман», «Братство вовка», «Незворотність» та ін.)

У 1999 році Моніка і Венсан поєднуються законним шлюбом, а в 2004 році у них з'являється на світ донька, яку пара вирішує назвати Дівою.

У цьому ж році на екрани виходять ще декілька картин за участю італійської красуні: «Як рибка без води», «Нескорене», «Під підозрою», «Френк Спадоне» та італійської мелодрамі «Малена», в якій Белуччі виконала головну роль. 14 разів цей фільм був номінований на різні нагороди, включаючи премію «Золотий Глобус» у категорії «Кращий іноземний фільм».

Роль у фільмі «Незворотність» стає найскандальнішої роботою актриси: дев'ятихвилинний сцена згвалтування Белуччі викликає в суспільстві бурю емоцій, у ряді країн епізод вирізають, десь картину взагалі намагаються заборонити.

Белуччі у відповідь лише здивовано піднімає брови і розповідає, що після того, як ця сцена була знята, вона спокійнісінько пішла пити каву, і взагалі вона не зовсім розуміє, через що такий шум.

Не бачить Моніка і проблеми в тому, щоб зніматися оголеною - за її словами, вона готова роздягатися стільки, скільки потребуватиме сценарій, за умови, що картина гідна.

Зате актриса не сприймає культу худорлявості: сама вона не сидить на дієтах, живе в гармонії зі своїм тілом, чого й іншим бажає. Саме Белуччі належить фраза, яку жіночий глянець цитує вже кілька років як аксіому - «Мало бути красивою, треба вміти користуватися своєю красою».

У 2008 році Моніка представляє свій новий фільм «Шалена кров» на Каннському кінофестивалі. В інтерв'ю актриса висловилася про цю роль, як завжди, коротко, але влучно: «... вона не могла жити без нього, він не міг жити без кокаїну ...».

Фільмографія:

2012 Rhinos Season
2011 Любов: Інструкція по застосуванню / Manuale d'am3re ... Viola
2010 Те літо пристрасті / Un été brûlant ... Angèle
2010 Стукачка / Whistleblower, The ... Laura Levin
2010 Учень чародія / Sorcerer's Apprentice, The ... Veronica Gorloisen
2009 Баарія / Baarìa ... Bricklayer's girlfriend
2009 Не озирайся / Ne te retourne pas
2009 Приватне життя Піппи Лі / Private Lives of Pippa Lee, The ... Gigi Lee
2008 Людина, яка любить / L'uomo che ama ... Alba
2008 Скажена кров / Sanguepazzo ... Luisa Ferida
2007 Сердечне танго / Heartango ... L'inafferrabile / La passionale / L'indecisa / La curiosa / L'aggressiva / La mamma / La premurosa
2007 Друге дихання / Le deuxieme souffle ... Simona - dite 'Manouche'
2007 Пристрель їх / Shoot 'Em Up ... Donna Quintano
2007 Підручник любові: Історії / Manuale d'amore 2 (Capitoli successivi) ... Lucia
2006 Братство каменя / Le concile de pierre ... Laura Siprien
2006 Я і Наполеон / N (Io e Napoleone) ... Baronessa Emilia Speziali
2006 Шайтан / Sheitan ... La belle vampiresse
2005 Скільки ти коштуєш? / Combien tu m'aimes? ... Daniela
2005 Брати Грімм / Brothers Grimm, The ... Mirror Queen
2004 Вона ненавидить мене / She Hate Me ... Simona Bonasera
2004 Таємні агенти / Agents secrets ... Barbara / Lisa
2004 Страсті Христові / Passion of the Christ, The ... Magdalen
2003 Матриця 3: Революція / Matrix Revolutions, The ... Persephone
2003 Синдбад: Легенда семи морів / Sinbad: Legend of the Seven Seas ... Marina
2003 Матриця 2: Перезавантаження / Matrix Reloaded, The ... Persephone
2003 Сльози сонця / Tears of the Sun ... Dr. Lena Fiore Kendricks
2003 Пам'ятай про мене / Ricordati di me ... Alessia
2002 Незворотність / Irreversible ... Alex
2002 Астерікс і Обелікс: Місія Клеопатра / Asterix & Obelix: Mission Cleopatre ... Cleopatre
2000 Братство вовка / Pacte des loups, Le ... Sylvia
2000 Малена / Malena ... Malena Scordia
2000 Френк Спадоне / Franck Spadone ... Laura
2000 Під підозрою / Under Suspicion ... Chantal Hearst
1999 Нескорене / Mediterranees ... Marguerite
1999 Як рибка без води / Comme un poisson hors de l'eau ... Myrtille
1998 Компроміс / Compromis ... Monique, la jeune premiere
1998 Поганий тон / A los que aman ... Valeria
1998 Свята не буде / L'ultimo capodanno ... Giulia
1998 Насолода / Plaisir (et ses petits tracas), Le ... La jeune fille eploree
1997 Стрессаті / Stressati
1997 Яким ти мене хочеш / Come mi vuoi ... Nellina
1997 Поганий жанр / Mauvais genre ... Camille
1997 Доберман / Dobermann ... Nathalie / Nat the gipsy
1996 Квартира / L'appartement ... Lisa
1996 Сореліна і джерело мрії / Sorellina e il principe del sogno (ТБ) ... Princess, у титрах не вказана
1995 Залишки / Il cielo e sempre piu blu
1995 Сніжок / Palla di neve ... Melina
1995 Йосип Прекрасний: Намісник фараона / Joseph (ТБ) ... Pharaoh's Wife
1994 Банда невдах / I mitici ... Deborah
1992 Доля остинато / Ostinato destino ... Marina and Angela
1992 Дракула / Dracula ... Dracula's Bride
1991 Зловживання / La riffa ... Francesca
1990 Життя з дітьми / Vita coi figli (ТБ) ... Elda
1990 Бріганті / Briganti

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Матриця 2: Перезавантаження»)

Європейська кіноакадемія, 2001
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу жіночу роль («Малена»)

Сезар, 1997 рік
Номінації: багатообіцяюча актриса («Квартира»)
3730
А ці обличчя Вам знайомі?:
Фізрук
Вороніни
  • Фільми
  • Серіали
  • Мультфільми
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.