,
Чорні вітрила
Відьми Іст-Енду
Картковий будинок
Загрузка...

Еван МакГрегор

Еван МакГрегор Еван МакГрегор Еван МакГрегор Еван МакГрегор Еван МакГрегор Еван МакГрегор Еван МакГрегор Еван МакГрегор Еван МакГрегор
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім’я (лат.): Ewan McGregor
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 31 березня 1971 | овен
Місце народження: Кріфф, Пертшир, Шотландія, Велика Британія
Жанри:Драма, комедія, трилер
Дружина: Ів Мавракіс ... троє дітей

Біографія:

Еван Макгрегор - людина унікальна. Цей красень-чоловік очолює рейтинг «найбажаніших самців світу», він відмінний сім'янин, приймає активну участь у товаристві «Люди проти папарацці», а його акторські здібності виявилися належним чином оцінені у рейтингу «100 топ-кінозірок світу».

Зовсім скоро МакГрегор відзначить своє 20-річчя в кіноіндустрії. Перша картина з його участю вийшла в 1993 році, але по-справжньому знаменитим він прокинувся після прем'єри фільму «Зоряні війни», в якому йому довірили зіграти Обі-Ван Кенобі. Стрічка очолила список найкасовіших фільмів 1999 року, а Евана засипали новими сценаріями і щедрими пропозиціями.

Еван МакГрегор (насправді його ім'я вимовляється як Юен) народився в 1971 році в провінційному шотландському містечку в родині шкільних вчителів. Проте з освітою у маленького шибеника не склалося із самого початку. МакГрегор мав славу безпросвітним ледарем, якого раз за разом викликали до директора. Тому зовсім не дивно, що у 16 років хлопець вирішив, що навчання - вкрай нудне заняття - і відправився на вільні хліби. Свою першу роботу він знайшов в одному з театрів, де спочатку йому запропонували епізодичну роль, а потім взяли в якості ... працівника сцени. Досить несподіваний хід подій, проте це не завадило Евану через кілька років стати другим за популярністю шотландцем після Шона Коннері в світі кіно.

Пропрацювавши кілька місяців в театрі, МакГрегор зрозумів, що акторство - його покликання. Спроба вступити в Королівську академію драматичного мистецтва, на жаль, не увінчалася успіхом, і тоді Еван став студентом не менш престижного закладу - Школи музики і драми Гілдхолла. До слова сказати, у шкільні роки музика для Евана була одним з головних захоплень. Він брав уроки гри на валторні, відбивав ритм на барабанах і навіть був учасником групи «Scarlet Pride».

Акторська кар'єра МакГрегор почалася в 1993 році, коли йому дісталася роль в міні-серіалі. Тоді ж відбувся і його кінодебют у фільмі «Людські слабкості». Незважаючи на те, що фільм провалився в прокаті і отримав багато негативних відгуків, свою порцію успіху Еван все ж відхопив. Протягом трьох років на екрани виходили картини з його участю, але перше довгоочікуване визнання прийшло в 1996 році, після того, як він знявся у фільмі Денні Бойла «На голці». Стрічка була удостоєна найвищих оцінок і завоювала безліч нагород, серед яких була і премія BAFTA, отримана Еваном за «кращу чоловічу роль».

Далі все пішло по накатаній. Йому пропонували різні сценарії, але до вибору ролей МакГрегор ставився серйозно і не погоджувався на все підряд. Його небажання розмінюватися на дрібниці і відважний пошук «своєї ролі» виявилися незабаром щедро винагороджені. Фільм «Зоряні Війни: Епізод I - Прихована загроза», що вийшов в 1999 році зробив з Евана справжню зірку і став вирішальним у його кар'єрі. Пропозиції посипалися як з рогу достатку, але МакГрегор, як і раніше, дуже вибірково підходив до вибору ролей.

Свій вільний час Еван воліє проводити з коханою дружиною і дітьми. Але головним захопленням у житті актора є подорожі. Причому кругосвітні мандри МакГрегор воліє здійснювати виключно на своєму двоколісному другу - мотоциклі. Разом з тим, любляче серце сім'янина і пристрасть до подорожей не заважає МакГрегору бути і щедрим благодійником.

Фільмографія:

2013 Джек - підкорювач велетнів / Jack the Giant Killer ... Elmont
2012 Поправки / The Corrections (ТБ) ... Chip
2012 Неможливе / The Impossible ... Henry
2011 Заряд / Charge ... оповідач
2011 Нокаут / Haywire ... Kenneth
2011 Риба моєї мрії / Salmon Fishing in the Yemen ... Dr. Alfred Jones
2011 Останнє кохання на Землі / Perfect Sense ... Michael
2010 Початківці / Beginners ... Oliver Fields
2010 Чоботи на Вайтхоллі / Jackboots on Whitehall ... Chris, озвучка
2010 Моя жахлива няня 2 / Nanny McPhee and the Big Bang ... Rory Green
2009 Привид / The Ghost Writer ... The Ghost
2009 Амелія / Amelia ... Gene Vidal
2009 Бойовий гіпноз проти кіз / Men Who Stare at Goats ... Bob Wilton
2009 Янголи та Демони / Angels & Demons ... Carlo Ventresca
2009 Я люблю тебе, Філліп Морріс / I Love You Phillip Morris ... Phillip Morris
2008 Список контактів / Deception ... Jonathan McQuarry
2008 Провокатор / Incendiary ... Jasper Black
2007 Мрія Кассандри / Cassandra's Dream ... Ian
2006 Міс Поттер / Miss Potter ... Norman Warne
2006 Сцени сексуального характеру / Scenes of a Sexual Nature
2006 Громобой / Stormbreaker ... Ian Rider
2005 З Днем Народження, Брунс! / Happy Birthday Broons! (ТБ) ... оповідач
2005 Залишись / Stay ... Dr. Sam Foster
2005 Острів / Island, The ... Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
2005 Зоряні війни: Епізод III - Помста сітхів / Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith / Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith ... Obi-Wan Kenobi
2005 Хоробрик: Пернатий спецзагін / Valiant, озвучення ... Valiant
2005 Troy's Story / Troy's Story ... оповідач
2005 Роботи / Robots, озвучення ... Rodney Copperbottom
2003 Велика риба / Big Fish ... Ed Bloom - Young
2003 Молодий Адам / Young Adam ... Joe Taylor
2003 Швидше / Faster ... оповідач
2003 До біса любов / Down with Love ... Catcher Block
2002 Solid Geometry (ТБ) ... Phil
2002 Зоряні війни: Епізод II - Атака клонів / Star Wars: Episode II - Attack of the Clones ... Obi-Wan Kenobi
2001 Polar Bears of Churchill, with Ewan McGregor, The (ТБ) ... Presenter
2001 Падіння чорного яструба / Black Hawk Down ... Grimes
2001 Мулен Руж / Moulin Rouge! ... Christian
2000 Табула Раса / Anno Domini ... The Stranger
2000 Нора / Nora ... James Joyce
1999 Свідок / Eye of the Beholder ... Stephen Wilson
1999 Аферист / Rogue Trader ... Nick Leeson
1999 Зоряні Війни: Епізод I - Прихована загроза / Star Wars: Episode I - The Phantom Menace ... Obi-Wan Kenobi
1998 Десерти / Desserts ... Stroller
1998 Голосок / Little Voice ... Billy
1998 Оксамитова золота жила / Velvet Goldmine ... Curt Wild
1997 Нічне чергування / Nightwatch ... Martin Bells
1997 Життя гірше звичайного / A Life Less Ordinary ... Robert Lewis
1997 Поцілунок змія / Serpent's Kiss, The ... Meneer Chrome
1996 Справа - труба / Brassed Off ... Andy
1996 Емма / Emma ... Frank Churchill
1996 Інтимний щоденник / Pillow Book, The ... Jerome
1996 На голці / Trainspotting ... Renton
1995 Синій сік / Blue Juice ... Dean Raymond
1995 Неглибока могила / Shallow Grave ... Alex Law
1994 Doggin 'Around (ТБ) ... Tom Clayton
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Duncan Stewart
1993 Бути людиною / Being Human ... Alvarez
1993 Сімейний стиль / Family Style (ТБ) ... Jimmy
1993 Алое і чорне / Scarlet and the Black, The (серіал) ... Julien Sorel
1993 Губна помада на твоєму комірці / Lipstick on Your Collar (серіал) ... Private Mick Hopper
1989 - 1996 Байки зі склепу / Tales from the Crypt (серіал) ... Ford

Режисер:

1999 Історії підземки / Tube Tales (ТБ)

Нагороди та премії:

Європейська кіноакадемія, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Примара»)

Премія каналу «MTV», 2006 рік
Номінації: Краща бійка («Зоряні війни: Епізод III - Помста сітхів»); Кращий герой («Зоряні війни: Епізод III - Помста сітхів»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Мулен Руж»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Переможець: Краща музична сцена («Мулен Руж»)
Номінації: Кращий поцілунок («Мулен Руж»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Краща бійка («Зоряні Війни: Епізод I - Прихована загроза»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Кращий танець («Життя гірше звичайного»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Номінації: Прорив року («На голці»)
3874
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Бійся ходячих мерців
Шерлок
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.