,
Уламки щастя
Слуга народу
Стріла
Загрузка...

Ніколь Кідман

Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман Ніколь Кідман
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Nicole Kidman
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 20 червня 1967 | близнята
Місце народження: Гонолулу, Гаваї, США
Жанри: Драма, трилер, комедія
Чоловік: Том Круз (розлучення) ... двоє дітей, Кіт Урбан ... двоє дітей

Біографія:

20 червня 1967 в місті Гонолулу (штат Гаваї, США) в сім'ї Ентоні Девіда Кідман і Джанелль Енн Макнейл народилася чарівна дівчинка Ніколь Кідман Марі. Майже відразу після народження дочки вони переїхали до Вашингтона, де батько Ніколь - біохімік - займався дослідженнями в області ракових клітин. До моменту завершення наукового дослідження дівчинці виповнилося чотири роки, і все сімейство вирушило на батьківщину Ентоні і Джанелль - в Австралію, де й пройшли дитячі та юнацькі роки Ніколь.

Як і належить нащадкові шотландця і ірландки, Ніколь успадкувала від батьків блакитні очі, руде волосся. Насправді ж вона ідеально підходила під опис красунь з жіночих любовних романів. Висока, струнка, пластична, з копицею рудого волосся, порцелянової шкірою і незвичайно живим обличчям вона була народжена для сцени. До того ж у неї в ранньому віці проявилися творчі здібності. У 3 роки майбутня актриса поступила в балетну школу, в 10 - в школу драматичного мистецтва, після чого з успіхом грала австралійському молодіжному театрі і Театрі Філіп Стріт.

Зйомки кліпу на пісню Пета Уілсона «Bop Girl» стали дебютом Ніколь на екрані (тоді дівчині було всього 15 років). Потім пішли роботи в ряді австралійських телевізійних серіалів, в числі яких «В'єтнам», «Струмок у п'ять миль», «Різдво в лісі» і отримав широкий резонанс серіал «Бангкок Хілтон», право на показ якого придбали багато країн, в тому числі СРСР .

Головна роль у фільмі «Мертвий вир», режисера Філліпа Нойса для Ніколь Кідман стала першою сходинкою на шляху до підкорення Голлівуду. За нею послідувала роль у картині «Дні грому» (1990, реж. Тоні Скотт), що стала поворотною не тільки в кінематографічному долю, але і в особистому житті актриси. Екранний роман красеня Тома Круза і чарівною Ніколь перетік в реальне життя і закінчився весіллям.

Довгий час шлюб Кідман і Круз вважався ідеальним для Голлівуду. Сімейне щастя захмарювалося лише відсутністю власних дітей до тих пір, поки ця проблема не була вирішена усиновленням двох дітлахів (дочки Ізабелли і сина Коннора).

Знімальний графік Ніколь у цей період був не настільки щільним, як вона того заслуговувала, тим не менш картини з її участю були яскравими і відрізнялися різноманітністю. Ролі в трилері Гаса Ван Сента «Померти за ...» (1995) та інтелектуальної драмі «Портрет леді» (1996, реж. Джейн Кемпіон) змусили кінокритиків заговорити про Ніколь як про одну з найталановитіших актрис Голлівуду. А бойовик «Миротворець» (1997, реж. Мімі Ледер) за участю Джорджа Клуні і фантастична комедія «Практична магія» (1998, реж. Гріффін Данн) з Сандрою Баллок довели, що вона незамінна і в «легкому» жанрі.

Крім картини «Дні грому», Ніколь ще двічі знялася разом з Томом Крузом. Першим був фільм «Далеко-далеко» (1992, реж. Рон Ховард), що пройшов майже непоміченим, а другим - психологічна драма «З широко закритими очима» (1999, реж. Стенлі Кубрик), після якої шлюб Кідман і Круза перестав існувати. Про те, що послужило причиною розлучення, історія замовчує, однак факт залишається фактом - найзаможніша пара Голлівуду розпалася.

Після декількох тижнів депресії Ніколь повернулася в кіно, щоб остаточно утвердитися в ньому в якості однієї з найбільш затребуваних зірок. Втім, інакше й бути не могло. Вихована батьком, який щодня змушував її віджиматися вранці, і матір'ю, яка забороняла грати з Барбі, Ніколь володіє цілеспрямованим характером і залізною волею.

Невипадково одним першим фільмом після розриву з Крузом стала картина «Мулен Руж» (2001, реж. Баз Лурманн). Героїня Кідман - смертельно хвора актриса кабаре, найвідоміша куртизанка Парижа Сатин, осмілилася в ім'я любові до чоловіка і театру кинути виклик одному з найвпливовіших панів і добилася свого. Крім блискучої акторської гри, Ніколь продемонструвала неабиякі вокальні та гімнастичні здібності: вона сама виконала всі вокальні партії і акробатичні трюки. Ця роль принесла актрисі номінацію на премію «Оскар» і нагороду «Золотий глобус».

Подальша кар'єра Кідман пішла, як по маслу. Наступну «Мулен Руж» фільм «Інші» (2001, реж. Алехандро Аменабар) приніс ще одну номінацію на "Золотий глобус», а роль Вірджинії Вульф у драмі «Годинник» (2002, реж. Стівен Далдрі) - довгоочікувану статуетку «Оскара »і знову« Золотий Глобус ». Взагалі, якщо б кожна номінація закінчувалася врученням премії, в будинку Ніколь Кідман «Глобуса» було б тісно: номінаціями закінчилися картини «Холодна гора» (2003, реж. Ентоні Мінгелла), де актриса зіграла разом з Рене Зельвегер і Джудом Лоу, і неоднозначна драма «Народження» (2004, реж. Джонатан Глейзер).

Після розриву з Крузом Ніколь працює багато і плідно. Щорічно виходять дві-три картини з її участю. При цьому, як зазначає актриса, вона не поспішає зациклюватися на якихось певних типажах - їй цікаво спробувати все. Якщо в 2003 році вона грає в експериментальному фільмі «Догвілль» (реж. Ларс фон Трієр), то наступного разу вона вибере легку комедію «Степфордські дружини» (2004, реж. Френк Оз), після чого в її скарбничці з'явиться «чарівне кіно» «Чаклунка» (2005, реж. Нора Ефрон), на зміну якому прийде політичний трилер« Перекладачка »(2005, реж. Сідні Поллак). У її репертуарі фантастичний бойовик «Вторгнення» (2006, реж. Олівер Хіршбігель) та мультфільм «Роби ноги» (2006, реж. Джордж Міллер), романтична комедія «Марго на весіллі» (2007, реж. Ноа Баумбах) і фентезі «Темні початки: Золотий компас» (2007, реж. Кріс Уейц), історична драма «Австралія» (2008, реж. Баз Лурманн) та багато інших цікавих і яскравих робіт.

... Незважаючи на щільний знімальний графік, Ніколь Кідман знаходить час і для особистого життя - у червні 2006 року вона вийшла заміж за кантрі-співака Кейта Урбана, який виконав на честь нареченої серенаду «Making Memories of Us».
Читати фонетично

Фільмографія:

Сімейний ікло / The Family Fang ... Annie Fang
2015 Чужа країна / Strangerland ... Catherine Parker
2015 Таємниця в їхніх очах / The Secret in Their Eyes ... Irene
2015 Королева пустелі / Queen of the Desert ... Gertrude Bell
2015 Геній / Genius ... Aline Bernstein
2014 Пригоди Паддінгтона / Paddington ... Millicent
2014 Перш ніж я засну / Before I Go to Sleep ... Christine
2014 Принцеса Монако / Grace of Monaco ... Grace Kelly
2013 Відплата / The Railway Man ... Patti
2012 Стокер / Stoker ... Evelyn Stoker
2012 Хемінгуей і Геллхорн (ТБ) / Hemingway & Gellhorn ... Martha Gellhorn
2012 Газетяр / Paperboy, The
2012 Дівчина з Данії / Danish Girl, The ... Einar Wegener
2011 Що приховує брехня / Trespass ... Sarah Miller
2011 Дружина напрокат / Just Go with It ... Rea Ann Devlin
2010 Кроляча нора / Rabbit Hole ... Becca Corbett
2009 Дев'ять / Nine ... Claudia
2008 Австралія / Australia ... Lady Sarah Ashley
2007 Золотий Компас / Golden Compass, The ... Mrs. Coulter
2007 Марго на весіллі / Margot at the Wedding ... Margot
2007 Вторгнення / Invasion, The ... Carol Bennell
2006 Веселі ніжки / Happy Feet ... Norma Jean, озвучка
2006 Хутро: Уявний портрет Діани Арбус / Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus ... Diane Arbus
2005 Чаклунка / Bewitched / Isabel Bigelow ... Samantha
2005 Перекладачка / Interpreter, The ... Silvia Broome
2004 Народження / Birth ... Anna
2004 Степфордські дружини / Stepford Wives, The ... Joanna Eberhart
2003 Холодна гора / Cold Mountain ... Ada Monroe
2003 Заплямована репутація / Human Stain, The ... Faunia Farley
2003 Догвілль / Dogville ... Grace Margaret Mulligan
2002 Годинники / Hours, The ... Virginia Woolf
2002 Кімната страху / Panic Room ... Stephen's Girlfriend on the Phone, озвучка, у титрах не вказана
2001 Іменинниця / Birthday Girl ... Sophia, alias Nadia
2001 Інші / Others, The ... Grace Stewart
2001 Мулен Руж / Moulin Rouge! ... Satine
1999 Із широко заплющеними очима / Eyes Wide Shut ... Alice Harford
1998 Практична магія / Practical Magic ... Gillian Owens
1997 Миротворець / Peacemaker, The ... Dr. Julia Kelly
1996 Лідер / Leading Man, The ... Academy Awards Presenter
1996 Портрет леді / Portrait of a Lady, The ... Isabel Archer
1995 Померти в ім'я / To Die For ... Suzanne Stone Maretto
1995 Бетмен назавжди / Batman Forever ... Dr. Chase Meridian
1993 Моє життя / My Life ... Gail Jones
1993 Здатна на все / Malice ... Tracy Kennsinger
1992 Далеко - далеко / Far and Away ... Shannon Christie
1991 Біллі Батгейт / Billy Bathgate ... Drew Preston
1991 Флірт / Flirting ... Nicola
1990 Дні грому / Days of Thunder ... Dr. Claire Lewicki
1989 Бангкок Хілтон / Bangkok Hilton ... Katrina Stanton / серіал
1989 Мертвий вир / Dead Calm ... Rae Ingram
1988 Смарагдове місто / Emerald City ... Helen, Mike McCord's Girlfriend
1987 Австралієць в Римі / Australiana a Roma, Un '(ТБ) ... Jill
1987 Мала Частина / Bit Part, The ... Mary McAllister
1987 Ніч танцюючих тіней / Watch the Shadows Dance ... Amy Gabriel
1987 Вікно в життя / Room to Move (ТБ) ... Carol Trig
1987 В'єтнам, до запитання / Vietnam (серіал) ... Megan Goddard
1986 Осідлати вітер / Windrider ... Jade
1985 Мельбурнський кубок / Archer (ТБ) ... Catherine
1985 Примарний світ / Wills & Burke ... Julia Matthews
1984 Меттью і син / Matthew and Son (ТБ) ... Bridget Elliot
1983 Різдво Буша / Bush Christmas ... Helen
1983 Погоня в ночі / Chase Through the Night (ТБ) ... Petra
1983 До мозку кісток / Skin Deep (ТБ) ... Sheena Henderson
1983 Бандити на велосипедах / BMX Bandits ... Judy
1983 Різдво Буша / Bush Christmas ... Helen
1981 - 1993 A Country Practice (серіал) ... Simone Jenkins

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Кроляча нора»)

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Кроляча нора»)

Жорж, 2008 рік
Номінації: Краща іноземна актриса

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Народження»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Холодна гора»)

Оскар, 2003 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Годинник»)

Золотий глобус, 2003 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Годинник»)

Британська академія, 2003 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Годинник»)

Берлінський кінофестиваль, 2003 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу жіночу роль («Годинник»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Мулен Руж»)

Золотий глобус, 2002 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Мулен Руж»)
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Інші»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Переможець: Краща музична сцена («Мулен Руж»); Краща жіноча роль («Мулен Руж»)
Номінації: Краща музична сцена («Мулен Руж»); Кращий поцілунок («Мулен Руж»)

Британська академія, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Інші»)

Золотий глобус, 1996 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Померти в ім'я»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Найбажаніша жінка («Померти в ім'я»); Найбажаніша жінка («Бетмен назавжди»)

Британська академія, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Померти в ім'я»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Далеко - далеко»)

Золотий глобус, 1992 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Біллі Батгейт»)
7775
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гра престолів
Декстер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.