,
Бійся ходячих мерців
Дракони: Захисники Тупу
Декстер
Загрузка...

Сальма Хайєк

Сальма Хайєк Сальма Хайєк Сальма Хайєк Сальма Хайєк Сальма Хайєк Сальма Хайєк Сальма Хайєк Сальма Хайєк
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, режисер
Ім'я (лат.): Salma Hayek
Зріст: 1.56 м
Дата народження: 2 вересня 1966 | діва
Місце народження: Коацакоалькос, Мексика
Жанри: Комедія, драма, документальний

Біографія:

Сальма Хайєк народилася в місті Коацакоалькос (Мексика) 2 вересня 1966 року. Загальновідомо, що найбільш здорові і красиві діти народжуються в результаті змішаних шлюбів. Сальма Хайєк, дочка ліванця і іспанки, не стала в цьому відношенні винятком. Природа обдарувала дівчину яскравою зовнішністю і надзвичайною сексуальністю. Середню освіту отримала в католицькій школі-інтернаті в Мексиці. Потім вступила на факультет міжнародних відносин в університет Мехіко, навчання в якому незабаром закинула і цілком присвятила себе акторській грі.

В кінці восьмидесятих отримує свої перші ролі в кіно, знімається у телевізійних серіалах. Популярність в межах Мексики їй приносить головна роль в серіалі «Тереза.

Однак задовольнятися успіхом в одній лише тільки Мексиці актриса не збиралася, і в пошуках світової популярності перебирається у 1991 році до Лос-Анджелесу. Протягом перших двох років вивчає англійську мову, заробляючи на життя зйомками в телесеріалах. Кінодебют Сальми, починається з головної ролі в картині Еллісона Андерсона «Моє шалене життя». У глядачів особливого успіху картина не мала, проте на талановиту актрису з прекрасними зовнішніми даними звертають увагу продюсери і кінокритики, завдяки чому вона в цьому ж році отримує ще кілька запрошень на зйомки.

Для зйомок у картині «Занепала любов» одного з найбільш відомих мексиканських режисерів Хорхе Фонса повернулася на батьківщину до Мексики. Картина отримала кілька престижних нагород на міжнародних кінофестивалях. Старту своєї голлівудської кар'єри, Сальма Хайєк зобов'язана зустрічі з режисером Робертом Родрігесом, який запросив її на головну жіночу роль у картині «Відчайдушний». Чудова робота в дуеті з Антоніо Бандерасом, виводить актрису на новий рівень популярності. Актриса зіграла невелику роль танцівниці в одній з новел картини «Чотири кімнати», а незабаром і роль в культовому фільмі «Від заходу до світанку», яка була написана Квентіном Тарантіно спеціально під неї.

Популярність актриси росте з кожним наступним роком. Кращими картинами за участю Сальми що вийшли в прокат у період з 1996 по 2002 рік є: «Поспішиш, людей насмішиш», «Факультет» і «Догма». Одну з кращих своїх ролей актриса зіграла в картині Джулії Теймор «Фріда». За свою блискучу роботу в цій картині Сальма Хайєк була номінована на «Оскар» і «Золотий Глобус».

З тих пір актриса знялася приблизно в десяти картинах, серед яких лише кілька по-справжньому успішних: «Діти шпигунів 3: Гра закінчена», «Одного разу в Мексиці: Відчайдушний 2» і «Бандитки», в якій Сальма знялася разом зі своєю хорошою подругою Пенелопою Крус.

Сальма зустрічалася з американським актором Едвардом Нортоном на протязі чотирьох років, потім з Джошем Лукасом. 29 квітня 2009 року, Сальма вийшла заміж за Франсуа Анрі Піно.


Фільмографія:

2016 Сосискова вечірка / Sausage Party ... Teresa Taco, озвучка
2015 The Krostons
2015 Septembers of Shiraz ... Farnez
2015 Казка казок / Il racconto dei racconti ... Queen of Longtrellis
2014 Еверлі / Everly
2014 Пророк / Kahlil Gibran's The Prophet ... Kamila, озвучка
2014 Як займатися любов'ю по-англійськи / How to Make Love Like an Englishman
2013 Однокласники 2 / Grown Ups 2 ... Roxanne Chase-Feder
2012 Це буде бомба! / Here Comes the Boom ... Bella Flores
2012 Дикуни: Допити / Savages: The Interrogations (відео) ... Elena; короткометражка
2012 Дикуни / Savages ... Elena
2012 Пірати! Банда невдах / The Pirates! Band of Misfits ... Cutlass Liz, озвучка
2011 Остання іскра життя / La chispa de la vida ... Luisa
2011 Американець / Americano ... 'Lola'
2011 Кіт у чоботях / Puss in Boots ... Kitty Softpaws, озвучка
2010 Однокласники / Grown Ups ... Roxanne Chase-Feder (у титрах: Salma Hayek Pinault)
2009 Асистент вампіра / Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant ... Madame Truska
2008 Роберт Вілсон: відеопортрети / Robert Wilson: Video Portraits
2007 Через Всесвіт / Across the Universe ... Singing Nurse
2007 - 2008 De par en par (серіал) (2007 - 2008)
2006 - 2009 Погануля / Ugly Betty (серіал) ... Sofia Reyes
2006 - 2009 30 Rock / 30 Rock (серіал) ... Elisa
2006 Самотні серця / Lonely Hearts ... Martha Beck
2006 Запитай у пилу / Ask the Dust ... Camilla
2006 Бандитки / Bandidas ... Sara Sandoval
2004 Після заходу сонця / After the Sunset ... Lola Cirillo
2003 Якось у Мексиці / Once Upon a Time in Mexico ... Carolina
2003 Діти шпигунів 3: Гра закінчена / Spy Kids 3-D: Game Over ... Cesca Giggles
2002 Фріда / Frida ... Frida Kahlo
2001 Часи метеликів / In the Time of the Butterflies (ТБ) ... Minerva Mirabal
2001 Готель / Hotel ... Charlee Boux
2000 Трафік / Traffic ... Rosario, у титрах не вказана
2000 Пропалюючи життя / La gran vida ... Lola
2000 Недотепи / Chain of Fools ... Kolko
2000 Тайм-код / Timecode ... Rose
1999 Дикий, дикий Вест / Wild Wild West ... Rita Escobar
1999 Полковнику ніхто не пише / El coronel no tiene quien le escriba ... Julia
1999 Догма / Dogma ... Serendipity
1998 Факультет / Faculty, The ... Nurse Rosa Harper
1998 Швидкісний Гарі / Velocity of Gary, The ... Mary Carmen
1998 Студія 54 / 54 ... Anita Randazzo
1997 Систола і Діастола / Sistole Diastole ... Carmelita
1997 На межі розриву / Breaking Up ... Monica
1997 Горбань із Нотр Дама / Hunchback, The (ТБ) ... Esmeralda
1997 Поспішиш, людей насмішиш Fools Rush In ... Isabel Fuentes Whitman
1996 Проведи мене додому / Follow Me Home
1996 Втікачі / Fled ... Cora
1995 Від заходу до світанку / From Dusk Till Dawn ... Santanico Pandemonium
1995 Чесна гра / Fair Game ... Rita
1995 Чотири кімнати / Four Rooms ... TV Dancing Girl
1995 Відчайдушний / Desperado ... Carolina
1995 Занепала любов / El callejрn de los milagros ... Alma
1994 Cherry Street, South of Main (ТБ)
1994 Гонщики / Roadracers (ТБ) ... Donna
1993 Мое божевільне життя / Mi vida loca ... Gata
1991 - 1993 Вулиці Правосуддя / Street Justice (серіал) ... Andrea
1990 - 1996 Як у кіно / Dream On (серіал) ... Carmela
1989 - 1991 Тереза / Teresa (серіал) ... Teresa
1988 Новий світанок / Nuevo amanecer, Un (серіал) ... Fabiola
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host

Нагороди та премії:

Гойя, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Остання іскра життя»)

Еммі, 2007 рік
Номінації: Кращий комедійний серіал («Погануля»); Краща запрошена актриса в комедійному серіалі («Погануля»)

Оскар, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Фріда»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Фріда»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Фріда»)

Золота малина, 2000 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Догма»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Відчайдушний»)
5252
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Пригоди Мерліна
Слуга народу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.