,
Південний Парк
Пуститися берега
Сімпсони
Загрузка...

Різ Візерспун

Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун Різ Візерспун
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Reese Witherspoon
Зріст: 1.56 м
Дата народження: 22 березня 1976 | овен
Місце народження: Новий Орлеан, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама

Біографія:

Лаура Джен Різ Візерспун з'явилася на світ 22 березня 1976 року в місті Новий Орлеан, у родині медиків. Предок її батька - Джон Візерспун - був шостим президентом Прінстонської академії і був одним з тих, хто підписав Декларацію Незалежності США. Будучи дитиною, Різ у всьому прагнула наслідувати батьків і тому мрія стати лікарем.

Про те, коли саме стався перелом в прагненні цієї маленькій акуратною дівчинки, історія замовчує. Відомо лише, що вперше на екрані вона з'явилася у віці семи років. Щоправда, це був всього лише рекламний ролик, але для неї це був добрий початок! І вже через чотири роки Різ Візерспун пожинала лаври на конкурсі Молодих талантів, що проводився в штаті. Якою була Різ в шкільні роки, можна сказати трьома словами: спортсменка, комсомолка і просто красуня! Будучи капітаном команди вболівальників, постійною учасницею шкільних театральних постановок, займаючись художньою гімнастикою, Різ Візерспун при цьому ще й примудрялася відмінно вчитися. А крім того, весь цей час вона ще й підробляла моделлю, за що отримувала чесно зароблений гонорар 50 доларів на день.

У чотирнадцятирічному віці Різ з подружкою вирушили на кінопроби і вона настільки сподобалася режисерові Роберту Муллігану, що він відразу і без всяких умов взяв її на одну з ролей в картину «Людина на Місяці». Незабаром послідували великі ролі у фільмах «Джек Ведмедик» і «У полоні пісків». Однак, славу вони Різ вони не принесли. У 1994 році, після закінчення коледжу, Різ поступила в Стенфордський університет на факультет англійської літератури, проте незабаром була змушена залишити навчання через зйомки у кіно. Правда, стрічки в яких вона знімалася, не користувалися особливим успіхом у широкої публіки. Але її це не дуже-то хвилювало.

На самому початку своєї акторської кар'єри вона поставила перед собою високу планку: з ідеалами Холлі Хантер, Сьюзан Сарандон, Меріл Стріп, Френсіс Макдорманд. Вона прагнула до того, щоб кожна нова роль несла з собою щось нове, кожного разу була іншою. Тому Різ Візерспун з легкістю відкидала пропозиції знятися в таких картинах, як «Крик», «Я знаю, що ви робили минулого літа», «Ромео і Джульєтта», «Міські легенди».

Визнання прийшло до Різ після ролі Дженніфер в комедії «Плезантвіль», де її партнером був Тобі Магвайр. В наступному році фільм «Жорстокі ігри», де вона зіграла разом зі своїм бойфрендом Райаном Філіпом, ця стрічка стала для неї справжнім проривом. Після виходу на екрани цієї картини вже ніхто не міг оскаржити зоряний статус Різ.

У червні 1999 року Різ і Райан одружилися, а вже у вересні стали щасливими батьками чарівною Ави Елізабет. Різ з Райаном рідко бували в галасливих тусовочних компаніях і рідко запрошували гостей до себе, вважаючи за краще насолоджуватися товариством один одного і своєї дитинки. Тривалий час їх шлюб був найміцнішим, практично ідеальним, у Голлівуді.

Будучи за натурою дуже обов'язковою і скрупульозною, Різ хотіла стати найкращою матір'ю і дружиною і навіть подумувала про те, щоб кинути акторську кар'єру і закінчити Стенфорд. Однак від таланту не втечеш. Тим більше, якщо мисливці за ним підстерігають на кожному кроці. Так сталося і з Різ. Через деякий час після народження Ави, актриса вже знімалася в серіалі «Друзі», а потім і в невеликих ролях в картинах «Американський психопат» та «Ніккі, диявол - молодший».

У 2001 році на екрани вийшов фільм «Блондинка в законі», після якого Різ прокинулася по-справжньому знаменитою. Роль блондинки-інтелектуалки, що руйнує стереотипи і одночасно підтверджує їхні, як не можна краще відображала суть характеру самої Різ. Це був великий успіх, різко підвищив акції актриси в Голлівуді. Наступною стала роль в картинах: «Стильна штучка», «Як важливо бути серйозним» та «Ярмарок марнославства». Різ стала однією з найпопулярніших актрис Голлівуду, а її гонорари досягли близько 15 млн доларів. Трохи пізніше за головну роль у фільмі «Переступити межу» Різ Уізерспун була удостоєна премій «Оскар» і «Золотий глобус».

На відміну від Різ, кар'єру її чоловіка - Райана Філліпп - вдалою назвати складно. І хоча для всіх вони як і раніше залишалися самою щасливою парою в Голівуді, насправді все було не так райдужно: Райан мав проблеми з наркотиками і частенько йшов у запої. Тому, незважаючи на появу другої дитини - Дікона Філліпа і всі спроби зберегти шлюб, вони розлучилися.

Зараз Різ Візерспун за популярністю легко суперничає з Ніколь Кідман і Джулією Робертс, є власницею власній студії «Type a Films», а також продовжує активно зніматися, вибираючи тільки самі цікаві сценарії і яскраві ролі. Слава богу, вона може собі це дозволити.

Фільмографія:

Список бажань / Wish List
Men Are from Mars, Women Are from Venus
2015 Не жартуйте з Техасом / Do not Mess with Texas
2014 Вроджена вада / Inherent Vice ... Deputy DA Penny Kimball
2014 Брехня на спасіння / The Good Lie ... Carrie
2014 Дика / Wild ... Cheryl
2013 Вузол диявола / Devil's Knot ... Pam Hobbs
2012 Мад / Mud ... Juniper
2012 Отже, війна / This Means War ... Lauren
2011 Води слонам! / Water for Elephants ... Marlena
2010 Звідки ти знаєш / How Do You Know? ... Lisa Jorgenson
2009 Монстри проти овочів (ТБ) / Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space ... Susan Murphy / Ginormica, озвучка; короткометражка
2009 Монстри проти чужих / Monsters vs. Aliens ... Susan Murphy / Ginormica, озвучка
2008 Чотири Різдва / Four Christmases ... Kate
2007 Версія / Rendition ... Isabella Fields El-Ibrahimi
2006 Пенелопа / Penelope ... Annie
2005 Між небом і землею / Just Like Heaven ... Elizabeth
2005 Переступити межу / Walk the Line ... June Carter
2004 Ярмарок марнославства / Vanity Fair ... Becky Sharp
2003 Блондинка в законі 2 / Legally Blonde 2: Red, White & Blonde ... Elle Woods
2002 Стильна штучка / Sweet Home Alabama ... Melanie Smooter
2002 Як важливо бути серйозним / Importance of Being Earnest, The ... Cecily Cardew
2001 Блондинка в законі / Legally Blonde ... Elle Woods
2000 Ніккі, диявол - молодший / Little Nicky ... Holly
2000 Американський психопат / American Psycho ... Evelyn Williams
1999 Вдалий план / Best Laid Plans ... Lissa
1999 Вискочка / Election ... Tracy Flick
1999 Жорстокі ігри / Cruel Intentions ... Annette Hargrove
1998 Плезантвіль / Pleasantville ... Jennifer
1998 Нічна посилка / Overnight Delivery ... Ivy Miller
1998 Сутінки / Twilight ... Mel Ames
1997 - 2008 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Debbie
1996 Шосе / Freeway ... Vanessa Lutz
1996 Страх / Fear ... Nicole Walker
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал) ... Jill Green
1994 Японський городовий / S.F.W. ... Wendy Pfister
1993 Return to Lonesome Dove (серіал) ... Ferris Dunnigan
1993 Джек-ведмідь / Jack the Bear ... Karen Morris
1993 У полоні пісків / A Far Off Place ... Nonnie Parker
1992 Нестерпний вибір: Зберегти дитини / Desperate Choices: To Save My Child (ТБ) ... Cassie Robbins
1991 Дикий квітка / Wildflower (ТБ) ... Ellie Perkins
1991 Людина на Місяці / Man in the Moon, The ... Danielle 'Dani' Trant

Нагороди та премії:

Оскар, 2006 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Переступити межу»)

Золотий глобус, 2006 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Переступити межу»)

Премія каналу «MTV», 2006 рік
Номінації: Кращий актор або актриса («Переступити межу»)

Британська академія, 2006 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Переступити межу»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Стильна штучка»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Блондинка в законі»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Переможець: Краща комедійна роль («Блондинка в законі»); Краща репліка («Блондинка в законі»); Кращий одяг («Блондинка в законі»)
Номінації: Краща жіноча роль («Блондинка в законі»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Вискочка»)
12794
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Як козаки...
Водолій
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.