,
Грімм
Касл
Пригоди Джекі Чана
Загрузка...

Емма Томпсон

Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон Емма Томпсон
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, сценарист
Ім’я (лат.): Emma Thompson
Зріст: 1.74 м
Дата народження: 15 квітня, 1959 | овен
Місце народження: Педдінгтон, Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Комедія, драма, мелодрама
Чоловік: Грег Вайз ... одна дитина; Кеннет Брена (розлучення)

Біографія:

Емма Томпсон народилася 15 квітня 1959 року в Лондоні в театральній родині. Її батьки - відомі актори Ерік Томпсон і Фелліда Лоу. Емма закінчила Кембридж, де вивчала англійську літературу. Під час навчання вона почала грати в студентському театральному колективі «Вогні рампи» і брала участь в постановках аматорського театру Footlights Dramatic Club, де її постійними колегами по сцені були популярні зараз актори Х'ю Лорі і Стівен Фрай. Після закінчення університету Томпсон поступила в трупу Renaissance Theatre Company

Уже на початку 80-х Емма стає однією з найбільш багатообіцяючих молодих театральних актрис Лондона. В цей час її репертуар складали в основному шекспірівські п'єси. У 1983 році Томпсон була запрошена на канал BBC, де з успіхом знімалася в історичних телесеріалах і разом з двома однокурсниками вела власну гумористичну програму «На відкритому повітрі».

Проект був дуже успішний, як і телевізійні постановки за участю Емми. Актриса стала з'являтися на екранах частіше, а в 1987 році вона отримала нагороду Британської академії кіно і телебачення за участь в серіалах «Мінливості війни» і «Тутті-Фрутті».

Потім Томпсон зіграла провідні в ролі у наступних постановках: «Померти заново» (1991), «Друзі Пітера» (1992) і «Багато шуму з нічого» (1993). Завдяки цим картинам на початку 90-х Емма по праву була визнана однією з провідних актрис європейського кіно.

Голлівудський дебют актриси відбувся в 1992 році, коли на екрани вийшов фільм Джеймса Айворі «Маєток Говардс Енд». Її партнерами стали видатні британські актори: Ентоні Хопкінс і Ванесса Редгрейв.

На наступний рік вийшли «Наприкінці дня» і «В ім′я батька», за ролі в яких Емма знову була номінована на «Оскар».

Однією з найвідоміших робіт актриси стала екранізація роману Джейн Остін «Розум і почуття» (1995), для якої Емма сама написала сценарій.

За фільм «Розум і почуття» Томпсон отримала свій другий «Оскар» - цього разу в номінації «Кращий адаптований сценарій».

В наступні роки актриса продовжувала активно зніматися в кіно і на телебаченні. Серед її робіт - романтична комедія «Реальна Любов» (2003) і «Основні кольори» (1998) з Джоном Траволтою. Багатьом глядачам вона знайома по ролі професора Трелоні в екранізаціях книг про Гаррі Поттера.

У 2005 році на екрани вийшла сімейна комедія «Моя жахлива няня», в якій Емма виступила в якості сценариста та виконавиці головної ролі.

24 березня 2010 відбулася прем'єра «Моєї жахливої няні - 2».

Фільмографія:

Порятунок містера Бенкса / Saving Mr. Banks ... P.L. Travers
2013 Еффі / Effie ... Lady Eastlake
2013 Подорож часу / Voyage of Time ... оповідач, озвучка
2013 Love Punch ... Kate
2013 Walking the Dogs (ТБ) ... Queen Elizabeth
2013 The Secret Evidence ... Victoria Barrow
2013 Прекрасні істоти / Beautiful Creatures ... Mrs. Lincoln
2012 Відважна / Brave ... Elinor, озвучка
2012 Люди в чорному 3 / Men in Black 3 ... Agent O
2011 Гаррі Поттер та Смертельні реліквії: Частина 2 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 ... Professor Sybil Trelawney
2010 Пісня ланчу / The Song of Lunch (ТБ) ... She
2010 Моя жахлива няня: Великий бум / Nanny McPhee and the Big Bang ... Nanny McPhee
2009 Рок-хвиля / Boat That Rocked, The ... Charlotte
2009 Освіта / An Education ... Headmistress
2008 Останній шанс Харві / Last Chance Harvey ... Kate Walker
2008 Повернення в Брайдсхед / Brideshead Revisited ... Lady Marchmain
2007 Я - легенда / I Am Legend ... Dr. Alice Krippin, в титрах не вказана
2007 Гаррі Поттер та Орден Фенікса / Harry Potter and the Order of the Phoenix ... Sybil Trelawney
2006 Персонаж / Stranger Than Fiction ... Karen Eiffel
2005 Моя жахлива няня / Nanny McPhee ... Nanny McPhee
2004 Гаррі Поттер та в′язень Азкабану / Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ... Professor Sybil Trelawney
2003 Мріючи про Аргентину / Imagining Argentina ... Cecilia Rueda
2003 Ангели в Америці / Angels in America (серіал) ... Homeless Woman
2003 Реальна Любов / Love Actually ... Karen
2002 Планета скарбів / Treasure Planet ... Captain Amelia, озвучка
2001 Епілог / Wit ... Vivian Bearing
2000 Все можливо, дитинка! / Maybe Baby ... Druscilla
1998 Поцілунок Іуди / Judas Kiss ... FBI Agent Sadie Hawkins
1998 Основні кольори / Primary Colors ... Susan Stanton
1997 Зимовий гість / Winter Guest, The ... Frances
1997 Hospital! / ... Elephant Woman
1995 Розум і почуття / Sense and Sensibility ... Elinor Dashwood
1995 Керрінгтон / Carrington ... Dora Carrington
1994 In Ismail's Custody ... Actress
1994 Джуніор / Junior ... Dr. Diana Reddin
1994 Blue Boy, The ... Marie Bonnar
1994 Мій батько, герой / My Father the Hero ... Isabel, в титрах не вказана
1993 В ім′я батька / In the Name of the Father ... Gareth Peirce
1993 Наприкінці дня / The Remains of the Day ... Miss Kenton
1993 Багато шуму з нічого / Much Ado About Nothing ... Beatrice
1992 Друзі Пітера / Peter's Friends ... Maggie Chester
1992 Маєток Говардс Енд / Howards End ... Margaret Schlegel
1991 Померти заново / Dead Again ... Grace, Margaret Strauss
1991 Експромт / Impromptu ... Duchess D'Antan
1990 Winslow Boy, The ... Catherine Winslow
1989 Knuckle
1989 Look Back in Anger ... Alison Porter
1989 Король Генріх V / Henry V ... Katherine
1989 Бурмило / Tall Guy, The ... Kate Lemmon
1989 A Night of Comic Relief 2
1985 Emma Thompson: Up for Grabs
1983 Crystal Cube, The ... Jackie Meld / Various roles
1983 - 1984 Alfresco (серіал) ... Various Characters
1982 - 2008 The Comic Strip Presents ... (серіал) ... Young Woman
1982 - 1993 Привіт / Cheers (серіал)
1982 Cambridge Footlights Revue ... Various Characters
1982 There's Nothing to Worry About! (серіал)

Сценарист:
Моя прекрасна леді / My Fair Lady
2013 Еффі / Effie
2010 Моя жахлива няня 2 / Nanny McPhee and the Big Bang
2005 Моя жахлива няня / Nanny McPhee
2005 Гордість і упередження / Pride & Prejudice
2001 Епілог / Wit
1995 Розум і почуття / Sense and Sensibility
1985 Emma Thompson: Up for Grabs
1983 An Evening for Nicaragua
1982 There's Nothing to Worry About!
1982 Cambridge Footlights Revue
1983 - 1984 Alfresco

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Останній шанс Харві»)

Британська академія, 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Реальна Любов»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Епілог»)

Венеціанський кінофестиваль, 1997 рік
Переможець: Приз Пасінетті за кращу жіночу роль («Зимовий гість»)

Оскар, 1996 рік
Переможець: Кращий адаптований сценарій («Розум і почуття»)
Номінації: Краща жіноча роль («Розум і почуття»)

Золотий глобус, 1996 рік
Переможець: Кращий сценарій («Розум і почуття»)
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Розум і почуття»)

Британська академія, 1996 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Розум і почуття»)
Номінації: Кращий адаптований сценарій («Розум і почуття»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Джуніор»)

Оскар, 1994 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Наприкінці дня»); Краща жіноча роль другого плану («В ім′я батька»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Наприкінці дня»); Краща жіноча роль другого плану («В ім′я батька»)

Британська академія, 1994 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Наприкінці дня»)

Оскар, 1993 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Маєток Говардс Енд»)

Золотий глобус, 1993 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Маєток Говардс Енд»)

Британська академія, 1993 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Маєток Говардс Енд»)
3590
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Люцифер
Декстер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.