,
Декстер
Бійся ходячих мерців
Чорний список
Загрузка...

Еліша Катберт

Еліша Катберт Еліша Катберт Еліша Катберт Еліша Катберт Еліша Катберт Еліша Катберт Еліша Катберт Еліша Катберт Еліша Катберт
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Elisha Cuthbert
Зріст: 1.59 м
Дата народження: 30 листопада 1982 | стрілець
Місце народження: Калгарі, Канада
Жанри: Комедія, драма

Біографія:

Еліша Катберт Енн народилася 30 листопада 1982 року в містечку Калгарі, провінція Альберта, Канада. Незабаром вся сім'я, батьки, молодші брат Джонатан і сестра Лі-Енн, перебралася до Ванкувера, де й пройшли дитячі роки Еліші. У старшу школу вона пішла вже в Монреалі, в районі Грінфілд Парку - природно, дівчинка чудово говорила по-французьки: провінцію Квебек давно прозвали «французької Америкою». А Монреаль - унікальне місто-космополіт, нагадує американський мегаполіс, але з французькою культурою та англійськими традиціями.

Пристрасть до гри і винахідливість Еліша проявила в дуже ранньому віці - правда, батьки про це навіть не здогадувалися: дівчинка дуже майстерно змогла переконати їх у тому, що у неї непереносимість лактози - а все через те, що вона терпіти не могла молоко. Протягом декількох років, поки не розкрився її секрет, ненависний напій дійсно був виключений з раціону дочки.

Мама, Патрісія Катберт, з якою актриса до цих пір дуже близька, не була проти, щоб її дочка стала моделлю - так у 7 років Еліша почала демонструвати дитячий одяг для різних каталогів та журналів, а іноді навіть виходила на подіум, щоб взяти участь у показах мод (зараз зріст Еліші - лише 1м 59см).

Вирішальним для акторської кар'єри Катберт став 1997 рік, коли її відібрали кореспондентом для дитячої передачі «Популярна механіка для дітей». Незважаючи на свій юний вік, Еліша подорожувала по всьому світу в пошуках цікавих сюжетів, про що діти її віку могли тільки мріяти. Майбутня актриса встигла скуштувати сире м'ясо тюленя на Північному Полюсі, навчитися керувати справжнім авіаносцем і спробувати підводне плавання з акулами - все це вона робила сама.

Зрозуміло, професіоналізм і захопливість цих репортажів не могли залишитися непоміченими - на юну телезірку звернула увагу перша леді - Гіларі Клінтон - незабаром Еліша була запрошена на неофіційну зустріч до Білого Дому. За словами актриси, нічого особливого там не відбувалося: «Місіс Клінтон була дуже мила, розхвалювала наше шоу і влаштувала нам 20-хвилинний тур по палацу ... ах, так, ще ми познайомилися з їх котом Соксом; в Овальний кабінет ми так і не потрапили - він був на зачинений, тому що Президент виїхав до Австралії.»

У тому ж році Катберт знялася в своєму першому художньому фільмі «Танцюючи на Місяці», залишивши приємне враження у публіки - критики картину не помітили. За нею послідувала сімейна казка «Ніко-Єдиноріг» і перша головна роль у фільмі «Повітряна швидкость». Одним словом, Катберт потроху набиралася акторського досвіду, за її висловом, вибудовуючи кар'єру «по цеглинці», а її ролі в «Хто отримає будинок?», «Час понад усе» і «Радника Президента» як і раніше експлуатували амплуа «хорошої дівчинки».

Перелом стався в 2001 році - до того часу Еліша вже закінчила школу і знялася у своєму останньому канадському телефільмі «Щаслива дівчинка», де, нарешті, виявився її драматичний талант. Катберт зіграла дівчину-тінейджера Кетлін Палмерстон, яка, сама того не помічаючи, потрапляє в залежність від азартних ігор. Приковує і переконлива гра 17-річної актриси принесла їй нагороду «Геміні» (канадський аналог «Еммі») в категорії «за кращу головну жіночу роль у драматичній програмі або мінісеріалі».

Продюсери компанії Fox запросили починаючу актрису з драматичним потенціалом на кілька кастингів для підготовлюваних пілотів студії. Недовго думаючи, дівчина зібрала речі і поїхала до Лос-Анджелесу з твердим наміром розпочати кар'єру в Голлівуді. Як не дивно, чекати довелося недовго - одним із проектів Fox виявився серіал «24 години», що приніс Катберт довгоочікувану популярність і прописку в Місті мрій. Катберт взяла участь у трьох сезонах серіалу (2001-2004). Її героїня - Кімберлі, непокірна дочка-підліток головного героя Джека Бауера, начальника антитерористичного підрозділу ЦРУ (Кіфер Сазерленд), полюбилася мільйонам телеглядачів, а сама Еліша на пам'ять про зйомки отримала шрам від укусу пуми (від якої за сценарієм повинна була рятуватися) і номінацію на премію «Вибір підлітків».

Серіал був знятий за унікальною технологією: екранний час повністю відповідав реальному - фільм був розбитий на 24 серії, кожна з яких повинна була укластися рівно в одну годину, адже рівно стільки часу займає звичайний день, за який герой повинен встигнути запобігти замаху на вбивство кандидата в президенти і знайти викрадену дочку Кімберлі. Сцени знімалися мінімальною кількістю дублів, з мінімумом монтажних склеєних, що стало справжньою перевіркою для акторів. Після зйомок у першому сезоні Еліша пожартувала: «Я відчуваю себе однією з Сімпсонів», - адже за сценарієм їй доводилося весь час ходити в одному і тому ж одязі.

Паралельно зі зйомками в серіалі актриса встигла знятися в комедіях «Стара школа» і «Реальна Любов» у компанії таких зірок, як Х'ю Грант, Колін Ферт, Ліам Нісон і Емма Томпсон.

Найбільш відомий фільм з її участю - «Сусідка», де вона зіграла головну роль колишньої порнозірки Даніель, яка мріє почати нове життя і готова боротися за своє кохання (номінації «жіночий прорив» і «кращий поцілунок» MTV Movie Awards 2005).

Після «Будинку воскових фігур» Еліша знімається в трилері «Полон» режисера «Червоної літери» Роланда Джоффе. У новому фільмі Катберт грає модель, викрадену разом з водієм серійним вбивцею - разом будуючи плани втечі, герої поступово закохуються одне в одного.

Протягом декількох років Еліша Катберт займає високі позиції в списку «найсексуальніших жінок світу» журналів FHM і Maxim.

У вільний час актриса малює і відвідує хокейні матчі улюбленої команди «Los AngelesKings». На сьогоднішній день вона зустрічається з капітаном «Toronto Maple» Діоном Фанефа.

Фільмографія:

2015 - ... Одне велике щастя / One Big Happy (серіал) ... Lizzy
2014 Just Before I Go ... Penny
2012 The Gaslight Anthem: Here Comes My Man (відео) ... Elisha; короткометражка
2012 Happy Endings: Happy Rides (серіал) ... Alex Kerkovich
2011 - 2013 Щасливий кінець / Happy Endings (серіал) ... Alex Kerkovich
2009 Нью-Йорк - Лондон (ТБ) / Ny-Lon ... Edie
2009 - 2010 Забуті / Forgotten, The (серіал) ... Maxine Denve
2009 Ny-Lon (ТБ) ... Edie
2009 Шість дружин Генрі Лефей / Six Wives of Henry Lefay, The
2008 Моє дівчисько / My Sassy Girl ... Jordan Roark
2007 Він був тихонею / He Was a Quiet Man ... Vanessa Parks
2007 Викрадення / Captivity ... Jennifer Tree
2005 Душа тиші / Quiet, The ... Nina Deer
2005 Будинок воскових фігур / House of Wax ... Carly Jones
2004 Сусідка / Girl Next Door, The ... Danielle
2003 Реальна Любов / Love Actually ... Carol-Anne, American Goddess
2003 Стара школа / Old School ... Darcie
2001 - 2009 24 години / 24 (серіал) ... Kim Bauer
2001 Щаслива дівчинка / Lucky Girl (ТБ) ... Katlin Palmerston
2001 Ларго / Largo Winch (серіал) ... Abbey
2000 Радник президента / Mail to the Chief (ТБ) ... Madison Osgood
2000 Переказ / Believe ... Katherine Winslowe
1999 Хто одержить будинок? / Who Gets the House? ... Emily Reece
1999 - 2000 Ви боїтеся темряви? / Are You Afraid of the Dark? (Серіал) ... Megan
1999 Час понад усе / Time at the Top ... Susan Shawson
1998 Повітряна швидкість / Airspeed ... Nicole Stone
1998 Ніко-єдиноріг / Nico the Unicorn ... Carolyn Price
1997 Танцюючи на Місяці / Dancing on the Moon ... Sarah
1991 - 1996 боїшся ти темряви? / Are You Afraid of the Dark? (Серіал) ... Young Gir

Нагороди та премії:

Золота малина, 2008 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Викрадення»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Сусідка»); Кращий поцілунок («Сусідка»)

Премія Гільдії акторів, 2003
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («24 години»)
5387
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Теорія великого вибуху
Гострі козирки
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.