,
Пригоди Мерліна
Якось у казці
Американці
Загрузка...

Одрі Хепберн

Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн Одрі Хепберн
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Audrey Hepburn
Зріст: 1.69 м
Дата народження: 4 травня, 1929 | тілець
Місце народження: Брюссель, Бельгія
Дата смерті: 20 січня, 1993 | 63 роки
Місце смерті: Толошеназ-сюр-Мож, Швейцарія
Жанри: комедія, мелодрама, драма

Біографія:

Ім'я великої актриси Одрі Хепберн відоме мільйонам людей по всьому світу. Кумир 50-х, вона залишається справжньою іконою стилю до цих пір. З численних фотографій, багато з яких до цих пір красуються на обкладинках відомих журналів, на нас дивиться безперечно гарна жінка. Її обличчя світиться зсередини добротою, непідробною жіночністю і силою, яку не кожен може побачити з першого погляду. Такою була Одрі Хепберн за життя, такою залишилася в пам'яті всіх, хто знав її особисто, працював з нею або хоча б раз у житті бачив фільм з її участю.

Одрі - це скорочене ім'я актриси. Її повне справжнє ім'я - Одрі Кетлін ван Гемстра Хепберн. Це довге витончене ім'я дісталося їй від матері-баронеси. Майбутня актриса народилася 4 травня 1929 року в Бельгії. Шлюб голландської аристократки і простого банківського службовця складно назвати вдалим. У сім'ї траплялися сварки, скандали, між батьками Одрі не було ні краплі взаєморозуміння. Тим не менш, її виховували в строгих правилах всіх аристократичних сімей тих років. Головними акцентами у вихованні дітей у цій сім'ї були - праця, чесність, самодисципліна, релігійність і готовність допомагати ближнім. Можливо, саме таке виховання вплинуло на здатність Одрі вживатися в образи своїх героїнь.

Тим не менш, тепла і щирої любові Одрі не вистачало з самого дитинства. Мати її була вкрай стримана у прояві почуттів, а батько дуже заклопотаний проблемами на роботі і в сім'ї, щоб приділяти достатньо уваги дітям. У певний момент шлюб батьків розпався, що стало причиною серйозної душевної травми для Одрі.

Після розлучення батьків Одрі з братами і матір'ю переїхала жити в Арнхем - фамільний маєток, який належав матері Одрі. Війна почалася тоді, коли сімейство вже влаштувалося там. Мимоволі Одрі довелося рано подорослішати під час довгої блокади. Вона поширювала антифашистські листівки, продовжувала професійно займатися балетом, давала уроки танців дітям. Вечорами Одрі танцювала за скромну винагороду перед невеликим колом постійних глядачів.

Військові роки з їх стражданнями, стражданнями і стресами не пройшли даром для юної дівчини. У Одрі почалося недокрів'я, а потім вона заразилася жовтяницею. Ці хвороби поставили її практично на грань між життям і смертю, але дівчина дивом вижила. У 16 років Одрі разом з матір'ю переїхала до Амстердаму, де дівчина практично відразу ж потрапила до лікарні і там почала лікуватись стараннями матері та друзів родини.

Після одужання вона потрапила в балетний клас відомого викладача Соні Гаскелл, а в 18 років вона почала навчатися в Лондоні в школі Марі Рамбер. Щоб вижити Одрі була змушена підробляти, знімаючись в рекламі, танцюючи в нічних клубах і мюзиклах. Тоді її мрії були пов'язані тільки з балетом та театром.

Але доля повернулася інакше. Одного разу Одрі помітив знаменитий на ті часи режисер Маріо Джамп, який запропонував дівчині роль у фільмі «Сміх у раю». Ця роль не принесла актрисі ні слави, ні визнання, ні грошей. Ще 2 роки вона знімалася лише в епідозіческіх ролях, поки, нарешті, не отримала роль у фільмі «Римські канікули», після прем'єри якого вона прокинулася зіркою. Потім був екранізований мьюзікл «Сабріна», сукні для якого шив сам Живанши. З тих часів між Одрі і знаменитим модельєром почалася тісна багаторічна дружба.

Потім були й інші культові фільми, що принесли Одрі світову славу і не один Оскар. Стиль цієї приголомшливої жінки копіювали в багатьох країнах, вона стала кумиром, якому наслідували у всьому світі. Кажуть, що корпорація Тіффані і К стала популярна лише завдяки тому, що її згадувала героїня фільму «Сніданок у Тіффані».

Незважаючи на приголомшливий успіх, гроші і славу, Одрі виявилася на рідкість стійкою до зіркової хвороби. Але ангельський характер, звичка багато і важко працювати, бажання любити і бути коханою не привели актрису до бажаного щастя. Вона була двічі одружена, але ці шлюби складно назвати вдалими. Єдиний сенс її шлюбів був у довгоочікуваному й улюбленому синові, який народився від режисера і продюсера Мела Феррера. Другий син Лука від другого шлюбу Одрі теж був приречений на розлучення батьків, хоча другий шлюб актриси обіцяв бути щасливим.

Справжня любов прийшла до Одрі лише близько 50 років, коли вона зустріла голландського актора Роберта Уолдеса. Офіційного шлюбу між ними так і не сталося, що, за словами Одрі, абсолютно не затьмарювало їхнього щастя.

Фільмографія Одрі Хепберн включає в себе майже 20 кінокартин, багато з яких були відзначені найбільш значущими світовими нагородами. В останні роки свого життя Одрі багато займалася благодійністю, особливо допомогою голодуючим дітям Африки, за що була нагороджена Медаллю Слави президентом США. Померла вона в 1993 році на 64 році життя. Причиною був рак, який виявився невиліковним.

З тих пір її образ, образ справжньої леді, став символом епохи, що пішла, символом справжньої краси, великодушності і таланту.

Фільмографія:

1989 Завжди / Always ... Hap
1988 Gregory Peck: His Own Man
1987 Любов серед злодіїв / Love Among Thieves ... Baroness Caroline DuLac
1981 Вони всі сміялися / They All Laughed ... Angela Niotes
1979 Кровні узи / Bloodline ... Elizabeth Roffe
1976 Робін та Меріен / Robin and Marian ... Lady Marian
1967 Дочекайся темряви / Wait Until Dark ... Susy Hendrix
1967 Двоє на дорозі / Two for the Road ... Joanna Wallace
1966 Як вкрасти мільйон / How to Steal a Million ... Nicole Bonnet
1964 Моя прекрасна леді / My Fair Lady ... Eliza Doolittle
1964 Париж, коли там спека / Paris - When It Sizzles ... Gabrielle Simpson, Gaby
1963 Шарада / Charade ... Regina 'Reggie' Lampert
1961 Дитячий год. / Children's Hour, The ... Karen Wright
1961 Сніданок у Тіффані / Breakfast at Tiffany ... Holly Golightly
1960 Непрощені / Unforgiven, The ... Rachel Zachary
1959 Історія черниці / Nun's Story, The ... Sister Luke
1959 Зелені маєтки / Green Mansions ... Rima
1957 Любов після полудня / Love in the Afternoon / Ariane Chavasse ... Thin Girl
1957 Забавне личко / Funny Face ... Jo Stockton
1956 Війна і мир / War and Peace ... Natasha Rostov
1954 Сабріна / Sabrina ... Sabrina Fairchild
1953 Римські канікули / Roman Holiday ... Princess Ann
1952 Засекречені люди / Secret People, The ... Nora Brentano
1951 Дитя Монте-Карло / Monte Carlo Baby ... Linda Farrel
1951 Історія молодих дружин / Young Wives 'Tale ... Eve Lester
1951 Монте Карло / Nous irons a Monte Carlo ... Melissa Walter
1951 Банда з Лавендер Хілл / Lavender Hill Mob, The ... Chiquita
1951 Сміх у раю / Laughter in Paradise ... Cigarette girl
1951 One Wild Oat ... Hotel receptionist
1948 Голладскій за сім уроків / Nederlands in 7 lessen ... KLM-stewardess

Нагороди та премії:

Оскар, 1968 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Дочекайся темряви»)

Золотий глобус, 1968 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Дочекайся темряви»); Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Двоє на дорозі»)

Золотий глобус, 1965 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Моя прекрасна леді»)

Британська академія, 1965 рік
Переможець: Найкраща британська актриса («Шарада»)

Золотий глобус, 1964 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Шарада»)

Оскар, 1962 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Сніданок у Тіффані»)

Золотий глобус, 1962 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Сніданок у Тіффані»)

Оскар, 1960 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Історія черниці»)

Золотий глобус, 1960 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Історія черниці»)

Британська академія, 1960 рік
Переможець: Найкраща британська актриса («Історія черниці»)

Золотий глобус, 1958 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Любов після полудня»)

Золотий глобус, 1957 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Війна і мир»)

Британська академія, 1957 рік
Номінації: Краща британська актриса («Війна і мир»)

Оскар, 1955 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Сабріна»)

Британська академія, 1955 рік
Номінації: Краща британська актриса («Сабріна»)

Оскар, 1954 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Римські канікули»)

Золотий глобус, 1954 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Римські канікули»)

Британська академія, 1954 рік
Переможець: Найкраща британська актриса («Римські канікули»)
10580
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Абатство Даунтон
Вейворд Пайнс
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.