,
Аладдін
Царство
Пригоди Джекі Чана
Загрузка...

Анна Кендрік

Анна Кендрік Анна Кендрік Анна Кендрік Анна Кендрік Анна Кендрік Анна Кендрік
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Anna Kendrick
Зріст: 1.56 м
Дата народження: 9 серпня, 1985 | лев
Місце народження: Портленд, Мен, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама

Біографія:

Анна Кендрік, американська актриса кіно і театру, народилася 9 серпня 1985 року у місті Портленд (штат Мен, США). Глядачеві вона відома своїми успішними ролями у фільмі 2003-го «Літній табір» («Camp»), комедії 2007-го «Граніт науки» («Rocket Science») і роллю другого плану у фільмі 2008-го «Сутінки» («Twilight»).

Сама Кендрік стверджує, що остаточно визначилася з вибором шляху, «спіймала акторського жучка», в десять років - коли батьки повезли її з рідного Портленда в Нью-Йорк, на прослуховування. У серпні 1998-го, коли молодій актрисі тільки виповнилося дванадцять років, вона зіграла роль Діни в бродвейському мюзиклі «Вище товариство» («High Society»). За цей виступ Анна отримала декілька престижних премій - «Всесвітню премію театру», премію «Драми» і премію «Тоні» - в останньому випадку вона була другою за віком номінанткою за всю історію премії.

Після цього її кар'єра пішла вгору - їй запропонували взяти участь ще в цілому ряді постановок, у тому числі в мюзиклі «Невелика нічна мелодія» («A Little Night Music»), а потім справа дійшла і до кінематографу.

У 2003-му відбувся її дебют на великому екрані - в музичній комедії «Літній табір» («Camp»), за цей фільм вона номінувалася на премію «Хлотрудіс» («Chlotrudis») як краща актриса другого плану і на премію «Незалежного Духа» («Independent Spirit») як дебютантка року.

У 2007-му вона зіграла у другому своєму фільмі - «Граніт науки», де втілила образ балакучої шкільної професійної сперечальниці Джини Раєрсон. Хоча вона і говорила, що знайшла роль досить складною і нестандартною - особливо після перегляду записів справжніх дискусійних змагань - критики високо оцінили її старання і Ганна була знову номінована на премію «Незалежного Духу» - цього разу, як краща актриса другого плану.

В кінці 2007-го Кендрік прослуховувалась на роль Джессіки Стенлі у фільм «Сутінки» («Twilight») - екранізація однойменної книги, першої з циклу творів Стефані Мейєр. Анна збиралася прослуховуватися в групових сценах, але через хворобу змушена була покинути проби, втім, вона повернулася пізніше і все ж отримала роль. Сценаристка фільму Меліса Розенберг говорить, що для цієї ролі були злиті воєдино два книжкових персонажа - Джессіки Стенлі і Лорен Меллорі. У сіквелі картини «Сутінки. Сага. Новий місяць» - Кендрік знову зіграє Джессіку. Крім цього, Кендрік знялась у драматичному фільмі «Десь там» («Elsewhere»).

У 2010 році на 21-му фестивалі Annual Palm Springs Анна Кендрік стала переможцем у номінації «Зірка, що сходить» за фільм «Вище неба», пізнійше, за цей фільм акторка була номінована на здобуття престижних кінопремій - «Оскар», BAFTA, «Золотий глобус» і Screen Actor Guild Awards.

Фільмографія:

2013 Отримати роботу / Get a Job ... Jillian Stewart
2013 Drinking Buddies / Drinking Buddies
2012 Захват Палуза / Rapturepalooza ... Lindsey
2012 Ідеальний голос / Pitch Perfect ... Beca
2012 Патруль / End of Watch ... Janet
2012 Брудні ігри / The Company You Keep ... Diana
2012 Паранорман / ParaNorman ... Courtney Babcock, озвучка
2012 Чого чекати, коли чекаєш на дитину / What to Expect When You ... Rosie
2011 Сутінки Сага: Світанок - Частина 1 / The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 ... Jessica
2011 Життя прекрасне / 50/50 ... Katherine
2010 Скотт Пілігрим проти всіх / Scott Pilgrim vs. the World ... Stacey Pilgrim
2010 Сутінки. Сага. Затемнення / The Twilight Saga: Eclipse ... Jessica
2009 Сутінки. Сага. Новий місяць / New Moon ... Jessica
2009 Вище неба / Up in the Air ... Natalie Keener
2009 Десь там / Elsewhere ... Sarah
2008 Втілення страху (серіал) / Fear Itself ... Shelby Johnson
2008 Знайомство з Марком / The Marc Pease Experience ... Meg Brickman
2008 Сутінки / Twilight ... Jessica
2007 Віва Лафлін (серіал) / Viva Laughlin ... Holly
2007 Граніт науки / Rocket Science ... Ginny Ryerson
2003 The Mayor (ТБ) / The Mayor ... Sadie Winterhalter
2003 Табір / Camp ... Fritzi Wagner
1999 Гріффіни / Family Guy (мультсеріал) ... Nora, озвучка
1994-2008 HBO: Перший погляд (серіал) / HBO First Look ... Anna
1972-2009 Великі вистави (серіал) / Great Performances ... Anna

Нагороди та премії:

Оскар, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Вище неба»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Вище неба»)

Британська академія, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Вище неба»)

MTV Movie Awards, 2010
Номінації: Прорив року («Вище неба»)

Angeles Film Critics Association, 2009
Номінації: Краща актриса другого плану («Вище неба»)

Незалежний дух, 2008
Номінації: Краща актриса («Граніт науки»)

Незалежний дух, 2004
Номінації: Краща актриса другого плану («Табір»)

Посилання:

www.anna-kendrick.net
5700
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Теорія великого вибуху
Стріла
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.