,
Теорія великого вибуху
Люцифер
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Загрузка...

Ед Гарріс

Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс Ед Гарріс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Ed Harris
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 28 листопада 1950 | стрілець
Місце народження: Тенафлай, Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, трилер, кримінал
Дружина: Емі Медіган ... одна дитина

Біографія:

Американський актор Ед Гарріс (Edward Allen Harris) народився 28 листопада 1950 року в місті Тенафлай, штат Нью-Джерсі, США.

У дитинстві захоплювався бейсболом і американським футболом, завдяки чому вступив до престижного Колумбійського університету. Але спортивна кар'єра швидко набридла Еду і він разом з батьками їде в Оклахому, де вступає до Оклахомського університету. Там він захоплюється театром і незабаром кидає навчання заради сцени. У Лос-Анджелесі, куди незабаром переїхав Ед, йому дістаються невеликі ролі на телебаченні і через деякий час його починають запрошувати у кіно, паралельно він грає у театрі.

Науково-фантастичний фільм Джеймса Камерона «Безодня» приносить Еду Гаррісу світову популярність і пропозиції зніматися сиплються як з рогу достатку.

Актор чотири рази був номінований на «Оскар»: за ролі у фільмах «Апполон 13», «Шоу Трумена», «Поллок» і «Годинники». Також його фільмографія налічує більше 70-ти картин, серед яких такі видатні, як «Скеля», «Ігри розуму», «Ворог біля воріт», «Скарб нації: Книга таємниць».

У 2000 році дебютував як режисер оскароносного фільму «Поллок». Стрічка розповідає про життя американського художника Джексона Поллока, простежує основні етапи його життя і закінчується трагічною загибеллю у автокатастрофі. Ед Гарріс займав не тільки крісло режисера, але й був виконавцем головної ролі.

У 1983 році на зйомках картини «Місце в серці» познайомився з актрисою Емі Медіган, яка незабаром вийшла за нього заміж. Десять років потому у подружжя народилася дочка Лілі. За словами Гарріса, він дуже хотів би зіграти Ісуса в «Страсті Христові» і Ганнібала Лектора в «Мовчанні ягнят».

У 2001 році журнал «People» включив його в список 50-ти найкрасивіших людей світу.

Фільмографія:

Географія надії / The Geography of Hope
2013 Look of Love / Look of Love
2013 Sweetwater / Sweetwater ... Sheriff Jackson
2013 Кров'ю і потом / Pain and Gain ... Ed Du Bois
2012 Фантом / Phantom ... Demi
2012 Гра змінилася / Game Change (ТБ) ... John McCain
2012 На межі / Man on a Ledge ... David Englander
2011 Ось я який / That ... Mr. Simon
2011 Бульвар порятунку / Salvation Boulevard ... Dr. Paul Blaylock
2010 Wildfires: LA / Wildfires: LA (відео) ... озвучення; короткометражка
2010 Одноразово занепалий / Once Fallen ... Liam
2010 Шлях додому / The Way Back ... Mr. Smith
2010 Що трапилось з Вірджинією? / Virginia ... Sheriff Dick Tipton
2008 Аппалуза / Appaloosa ... Virgil Cole
2008 У рідного порога / Touching Home ... Charlie Winston
2007 Скарб нації: Книга Тайн / National Treasure: Book of Secrets ... Mitch Wilkinson
2007 Чистильник / Cleaner ... Eddie Lorenzo
2007 Бувай, дитинко, бувай / Gone Baby Gone ... Remy Bressant
2006 Переписуючи Бетховена / Copying Beethoven ... Ludwig van Beethoven
2006 Два квитки в рай / Two Tickets to Paradise ... Melville
2005 Проживаючи зиму / Winter Passing ... Don Holden
2005 Емпайр Фоллс / Empire Falls (ТБ) ... Miles Roby
2005 Виправдана жорстокість / A History of Violence ... Carl Fogarty
2003 Радіо / Radio ... Coach Jones
2003 Заплямована репутація / Human Stain, The ... Lester Farley
2003 T-20 Years and Counting (відео) ... John Glenn
2003 Шоу століття / Masked and Anonymous ... Oscar Vogel
2002 Годинники / The Hours ... Richard Brown
2002 Тибет: Плач сніжного лева / Tibet: Cry of the Snow Lion ... Tibetan Voiceovers
2001 Enemy at the Gates: Through the Crosshairs (відео) ... Major Konig
2001 Ігри розуму / A Beautiful Mind ... Parcher
2001 Солдати Буффало / Buffalo Soldiers ... Col. Berman
2001 Ворог біля воріт / Enemy at the Gates ... Maj. Kоnig
2000 Поллок / Pollock ... Jackson Pollock
2000 Шахраї / Prime Gig, The ... Kelly Grant
2000 Пробуджуючи мерців / Waking the Dead ... Jerry Charmichael
1999 Третє диво / Third Miracle, The ... Frank Shore
1998 Мачуха / Stepmom ... Luke Harrison
1998 Шоу Трумана / The Truman Show ... Christof
1997 Абсолютна влада / Absolute Power ... Seth Frank
1996 Скеля / The Rock ... Brigadier General Francis X. Hummel, USMC
1996 Вершники полинових прерій / Riders of the Purple Sage (ТБ) ... Jim Lassiter, Milly Erne's Brother
1996 Око за око / Eye for an Eye ... Mack McCann
1995 Ніксон / Nixon ... E. Howard Hunt
1995 Аполлон 13 / Apollo 13 ... Gene Kranz
1995 Справедливий суд / Just Cause ... Blair Sullivan
1994 Кишенькові гроші / Milk Money ... Tom Wheeler
1994 Протистояння / Stand, The (серіал) ... General Starkey, в титрах не вказаний
1993 Потрібні речі / Needful Things ... Sheriff Alan J. Pangborn
1993 Фірма / The Firm ... Wayne Tarrance
1992 Удачливі партнери / Running Mates (ТБ) ... Hugh Hathaway
1992 Гленгаррі Глен Росс / Glengarry Glen Ross ... Dave Moss
1991 Фарфорова місяць / China Moon ... Kyle Bodine
1991 Періс Траут / Paris Trout ... Harry Seagraves
1990 Стан несамовитості / State of Grace ... Frankie Flannery
1989 Безодня / Abyss, The ... Virgil 'Bud' Brigman
1989 Стилет / Jacknife ... David 'High School' Flannigan
1988 Вбити священика / To Kill a Priest ... Stefan
1987 Волкер / Walker ... William Walker
1987 Останній невинний / Last Innocent Man, The (ТБ) ... Harry Nash
1985 Солодкі марення / Sweet Dreams ... Charlie Dick
1985 Кодове ім'я «Ізумруд» / Code Name: Emerald ... Gus Lang
1985 Затока Аламо / Alamo Bay ... Shang
1984 Зелений спалах / A Flash of Green ... Jimmy Wing
1984 Місце в серці / Places in the Heart ... Wayne Lomax
1984 Перезмінка / Swing Shift ... Jack Walsh
1983 Під вогнем / Under Fire ... Oates
1983 Хлопці, що треба / Right Stuff, The ... John Glenn
1982 Калейдоскоп жахів / Creepshow ... Hank Blaine
1981 Dream On!
1981 Лицарі-наїзники / Knightriders ... Billy
1980 Прикордонна смуга / Borderline ... Hotchkiss
1980 Прибульці йдуть / Aliens Are Coming, The (ТБ) ... Chuck Polchek
1979 Seekers, The (ТБ) ... Lieutenant William Clark
1979 - 1984 Подружжя Харт / Hart to Hart (серіал) ... Doug Harmon
1978 Кома / Coma ... Pathology Resident # 2
1977 - 1982 Лу Грант / Lou Grant (серіал) ... Ralph Cooper
1977 - 1983 Каліфорнійський дорожній патруль / CHiPs (серіал) ... Lonny
1977 Дивовижний Говард Хьюз / Amazing Howard Hughes, The (ТБ) ... Russ
1976 Gibbsville (серіал) ... Steve
1974 - 1980 Досьє детектива Рокфорд / Rockford Files, The (серіал) ... Police Officer Rudy Kempner
1973 - 1980 Барнабі Джонс / Barnaby Jones (серіал) ... Glenn Morgan

Режисер:

2008 Аппалуза / Appaloosa
2000 Поллок / Pollock

Продюсер:

2008 Аппалуза / Appaloosa
2002 Inside Base Camp: Laurie Garrett (ТБ)
2000 Поллок / Pollock
1996 Вершники полинових прерій / Riders of the Purple Sage (ТБ)

Сценарист:

2008 Аппалуза / Appaloosa

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Емпайр Фоллс»)

Оскар, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Годинники»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Годинники»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Годинники»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Поллок»)

Оскар, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Шоу Трумена»)

Золотий глобус, 1999 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Шоу Трумена»)

Британська академія, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Шоу Трумена»)

Оскар, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Аполлон 13»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Аполлон 13»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Стилет»)
3327
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Абатство Даунтон
Стародавні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.