,
Брати по зброї
Царство
Як козаки...
Загрузка...

Марк Волберг

Марк Волберг Марк Волберг Марк Волберг Марк Волберг Марк Волберг Марк Волберг Марк Волберг Марк Волберг Марк Волберг
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Mark Wahlberg
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 5 червня 1971 | близнята
Місце народження: Дорчестер, Бостон, Массачусетс, США
Жанр: Драма, трилер, кримінал
Дружина: Рея Дюрем ... четверо дітей

Біографія:

Американський актор, продюсер, а на зорі кар'єри ще й репер, Марк Волберг, народився в місті Дорчестер (штат Массачусетс, США), ставши наймолодшим з дев'яти дітей. Батьки Марка розлучилися, коли йому було лише 11 років.

Виховання Марка залишало бажати кращого, що відповідним чином позначилося і на його навчанні в школі, звідки він був відрахований у віці 14 років. Протягом двох років промишляв разом з іншими дітьми з неблагополучних сімей злодійством, після зайнявся торгівлею наркотиками і вже у 16 років потрапив за грати за побиття двох дорослих в'єтнамців. 45 днів, проведених за гратами, виявилося достатньо для того, щоб Марк усвідомив, куди його заведе подібний спосіб життя. Вийшовши з в'язниці, він взявся за голову, остаточно порвав зі своїм хуліганським минулим і активно зайнявся спортом.

Приблизно в цей же час на запрошення свого старшого брата, Донні, вступає в музичному колективі «New Kids on the Block». На перших порах все складалося досить і досить успішно. Під псевдонімом Марки Марк, Волберг був вельми популярний в реперських колах. Дебютний альбом «Музика для народу» в найкоротші терміни придбав статус платинового. Проте все закінчилося так само швидко, як і почалося. Після провального другого альбому «Музика для народу», його відразу ж списали з рахунків. На тлі цієї невдачі Марк вирішив спробувати себе в якості актора.

В якості актора дебютував на телебаченні у фільмі «Вчитель на підміну» (1993). Дебют у великому кіно відбувся менше року тому, у картині «Людина епохи Відродження» (1994), що залишилася непоміченою широкими глядацькими масами. Перша популярність приходить вже на наступний рік, Марк знімається разом з Леонардо ДіКапріо у фільмі «Щоденник баскетболіста» (1995), що представляє собою біографічну стрічку про життя, страждаючого від наркотичної залежності музиканта і поета Джима Керролла.

Дві наступні картини за участю Марка, «Страх» (1996) і «Мандрівник» (1997), остаточно закріплюють його у статусі одного з найбільш талановитих молодих акторів. У 1997 постав перед своїми прихильницями оголеним в нашумілій у Америці драмі «Ночі в стилі бугі» (1997). Потім були ролі в двох відверто слабких картинах «Велика справа» (1998) і «Корупціонер» (1999). У 1999 році разом з Айс Кьюб і Джорджем Клуні знявся в картині Девіда О. Расселла «Три королі» (1999).

У числі найбільш успішних акторських робіт Марка, ролі в картинах: «Ідеальний шторм» (2000) Вольфганга Петерсена, «Планета мавп» (2001) Тіма Бертона, «Пограбування по-італійськи» Ф. Гарі Грея (2003), «Відступники» Мартіна Скорсезе (2006), «Стрілець» Антуана Фукуа (2007) і «Господарі ночі» Джеймса Грея (2007).

Останньою роботою Марка на цей момент є комедійна стрічка «Трейтій зайвий», де він зіграв разом з Мілою Куніс.

Марк Волберг живе разом з колишньою моделлю «Victoria's Secret» Реєю Дюрем. Разом вони виховують четверо дітей - двох дочок і двох синів.

Фільмографія:

Стара добра банда / Good Time Gang
Кокаїнові ковбої / Cocaine Cowboys
2015 Третій зайвий 2 / Ted 2 ... John Bennett
2014 Гравець / The Gambler ... Jim Bennett
2014 Трансформери: Час вимирання / Transformers: Age Of Extinction ... Cade
2013 Врятований / Lone Survivor ... Marcus Luttrell
2013 Два стволи / 2 Guns ... Stig
2013 Кров'ю і потом / Pain and Gain ... Daniel Lugo
2013 Місто пороку / Broken City ... Billy Taggart
2012 Третій зайвий / Ted ... John Bennett
2012 Контрабанда / Contraband ... Chris Farraday
2010 Боєць / The Fighter ... Micky Ward
2010 Копи на підхваті / The Other Guys ... Terry Hoitz
2010 Божевільне побачення / Date Night ... Holbrooke Grant
2009 Милі кості / The Lovely Bones ... Jack Salmon
2009 У кубі / Cubed (серіал) ... Mark Wahlberg
2008 Макс Пейн / Max Payne ... Max Payne
2008 Явище / The Happening ... Elliot Moore
2007 Господарі ночі / We Own the Night ... Joseph Grusinsky
2007 Стрілець / Shooter ... Bob Lee Swagger
2006 Відступники / The Departed ... Dignam
2006 Подолання / Invincible ... Vince Papale
2005 Кров за кров / Four Brothers ... Bobby Mercer
2004 Малолітні злочинці / Juvies, озвучка
2004 Змова / I Heart Huckabees ... Tommy Corn
2004 - 2011 Красені / Entourage (серіал) ... Mark Wahlberg
2003 Пограбування по-італійськи / The Italian Job ... Charlie Croker
2002 Правда про Чарлі / The Truth About Charlie ... Joshua Peters
2001 Рок-зірка / Rock Star ... Chris 'Izzy' Cole
2001 Планета мавп / Planet of the Apes ... Captain Leo Davidson
2000 Ідеальний шторм / The Perfect Storm ... Bobby Shatford
1999 Ярди / The Yards ... Leo Handler
1999 Три королі / Three Kings ... Troy Barlow
1999 Корупціонер / The Corruptor ... Danny Wallace
1998 Велике діло / The Big Hit ... Melvin Smiley
1997 Ночі в стилі бугі / Boogie Nights ... Eddie Adams, Dirk Diggler
1997 Мандрівник / Traveller ... Pat O'Hara
1996 Страх / Fear ... David McCall
1995 Щоденник баскетболіста / The Basketball Diaries ... Mickey
1994 Людина епохи Відродження / Renaissance Man ... Pvt. Tommy Lee Haywood
1993 Вчитель на підміну / The Substitute (ТБ) ... Ryan Westerberg, (в титрах: Marky Mark)
1975 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Mark Wahlberg

Продюсер:

2015 Коли корупція була королевою / When Corruption Was King
2013 Три Міссісіпі / Three Mississippi
2013 Місто пороку / Broken City
2012 Водії / Teamsters (ТБ) ... виконавчий продюсер
2012 Контрабанда / Contraband
2011 Домашня гра / Home Game (ТБ) ... виконавчий продюсер
2010 Як домогтися успіху в Америці / How to Make It in America (серіал) ... виконавчий продюсер (16 епізодів, 2010 - 2011)
2010 Безіменний проект Бена Шверіна / Untitled Ben Schwerin Project (ТБ) ... виконавчий продюсер
2010 Боєць / The Fighter
2010 Підпільна імперія / Boardwalk Empire (серіал) ... виконавчий продюсер (9 епізодів, 2010 - 2011)
2008 Лікування / In Treatment (серіал) ... виконавчий продюсер (105 епізодів, 2008 - 2010)
2007 Господарі ночі / We Own the Night
2007 Chelsea Lately (серіал) ... John Bennett in 'Ted', хроніка
2006 Бомби і блокбастери Тінсельтауна / Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ... Bobby Shatford, хроніка
2005 Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television
2004 - 2011 Красені / Entourage (серіал) ... виконавчий продюсер (83 епізоду, 2004 - 2011)
2004 Малолітні злочинці / Juvies ... виконавчий продюсер

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Номінації: Кращий фільмБоєць»)

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Боєць»)

Еммі, 2011 рік
Номінації: Кращий драматичний серіал («Підпільна імперія»)

Золота малина, 2009 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль; Найгірша чоловіча роль («Явище»)

Оскар, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Відступники»)

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Відступники»)

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Подолання»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Кращий танець («Ночі в стилі бугі»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Номінації: Кращий лиходій («Страх»)
7438
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Секс і Каліфорнія
Пуститися берега
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.