,
Надприродне
І мертві підуть
Стародавні
Загрузка...

Майкл Кітон

Майкл Кітон Майкл Кітон Майкл Кітон Майкл Кітон Майкл Кітон Майкл Кітон Майкл Кітон Майкл Кітон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім’я (лат.): Michael Keaton
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 5 вересня 1951 | діва
Місце народження: Кораополіс, США
Жанри: Комедія, драма, трилер
Дружина: Керолайн МакВільямс (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Майкл Кітон (справжнє ім'я - Майкл Джон Дуглас) не міг з'явитися на кіноекранах з прізвищем, співзвучному Майклу Дугласу і тому вирішив змінити його. Прізвище Кітон він вибрав випадково, просто йому на очі потрапила фотографія з Дайан Кітон.

Народився 5 вересня 1951 року в Караополісе, штат Пенсільванія, США. Досяг успіху у вивченні риторики в Кентскому університеті в штаті Огайо, проте не довчився і кинув навчання у 1972 році. Перебрався в Пітсбург, де працював таксистом, водієм-продавцем морозива, виступав в місцевих клубах, був технічним спеціалістом на Пітсбурзькому ТБ. З 1975 року у Лос-Анджелесі. Працював на телебаченні, писав сценарії комедійних шоу.

З 1976 року знімається в телесеріалах. У 1978 році зіграв першу роль в кіно у фільмі «Інший підхід». Першою великою роботою була роль Білла Бдезовскі в комедії «Нічна зміна».

Схвальні відгуки критиків отримав за виконання ролей: привида у фільмі «Бітлджюс» і наркомана Деріла в картині «Чистий і тверезий». Проявив себе як актор енергійний, яскравий, рухливий.

Кращою роллю в кінокар'єрі Майкла Кітона став борець із злочинністю в образі кажана Брюса Вейна в екранізаціях фантастичних коміксів: «Бетмен» і «Бетмен повертається».

Майкл Кітон відмовився грати в наступних сиквелах про Бетмена, зосередившись на драматичних ролях, які він виконував майстерно, але повторити феноменальний успіх Кітон вже не зміг.

Серед акторських вдач у наступні роки - Рей Ніколетте у фільмі Тарантіно «Джеккі Браун», Роберт Вінер в телефільмі «З Багдаду у прямому ефірі», президент МакКінзі «Перша дочка», Джонатан Рівз у стрічці «Білий шум», Джеймс Англетон в телесеріалі «Компанія».

У 2008 році Майкл Кітон спробував себе в якості режисера, презентувавши свій дебют - драму «Веселий пан». У 2010-ому році Кітон знявся в комедії «Копи на підхваті» і озвучив купу мультфільмів. А в 2012 році 61-річний актор готується до зйомок у високобюджетному ремейку «Робокоп», де він зіграє роль саркастичного генерального директора корпорації, відповідального за впровадження поліцейського-кіборга.

Фільмографія:

Історія іграшок 4 / Toy Story 4 ... Ken, озвучка
2014 Робокоп / RoboCop ... Raymond Sellars
2012 Penthouse North / Penthouse North
2012 Ноїв ковчег: Новий початок / Noah's Ark: The New Beginning ... Noah, озвучка
2011 Мальки / Small Fry ... Ken, озвучка; короткометражка
2011 Гавайські канікули / Hawaiian Vacation ... Ken, озвучка; короткометражка
2010 Forget Me Not / Forget Me Not ... Detective Porter; короткометражка
2010 Копи на підхваті / The Other Guys ... Captain Gene Mauch
2010 Історія іграшок 3 / Toy Story 3 ... Ken, озвучка
2009 Школа виживання випускників / Post Grad ... Walter Malby
2008 Веселий пан / The Merry Gentleman ... Frank Logan
2007 Компанія / The Company (серіал) ... James Angleton
2006 У останній раз / The Last Time ... Ted
2006 Тачки / Cars ... Chick Hicks, озвучка
2005 80s (серіал)
2005 Божевільні гонки / Herbie Fully Loaded ... Ray Peyton Sr.
2005 Вирішальна гра / Game 6 ... Nicky Rogan
2005 Білий шум / White Noise ... Jonathan Rivers
2004 Перша дочка / First Daughter ... President Mackenzie
2003 Брудний Гаррі / Gary the Rat (серіал) ... Jerry Andrews
2003 Al 'Yankovic: The Ultimate Video Collection (відео) ... Johnny Dangerously, хроніка, у титрах не зазначений
2003 Сипучі піски / Quicksand ... Martin Raikes
2002 De Superman a Spider-Man: L'aventure des super-heros (відео) ... Batman, хроніка
2002 Із Багдаду у прямому ефірі / Live from Baghdad ... Robert Wiener
2000 Ціна перемоги / A Shot at Glory ... Peter Cameron
1998 Джек Фрост / Jack Frost ... Jack Frost
1998 Поза полем зору / Out of Sight ... Ray Nicolette, в титрах не вказаний
1998 Відчайдушні заходи / Desperate Measures ... Peter McCabe
1997 Джекі Браун / Jackie Brown ... Ray Nicolette
1997 - 2008 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Trip Larsen
1997 Винаходячи Ебботов / Inventing the Abbotts ... оповідач, в титрах не вказаний
1996 Безліч / Multiplicity ... Doug Kinney
1994 Без слів / Speechless ... Kevin Vallick
1994 Газета / The Paper ... Henry Hackett
1993 Моє життя / My Life ... Bob Jones
1993 - 2004 Фрейзьєр / Frasier (серіал) ... Blaine Sternin
1993 Багато шуму з нічого / Much Ado About Nothing ... Dogberry
1992 Земля і американська мрія / Earth and the American Dream ... Reader
1992 Порко Россо / Kurenai no buta ... Porco Rosso
1992 Бетмен повертається / Batman Returns ... Batman, Bruce Wayne
1992 The Al 'Yankovic Video Library: His Greatest Hits (відео) ... Johnny Kelly / Johnny Dangerously, хроніка, у титрах не зазначений
1991 Правосуддя одинака / One Good Cop ... Artie Lewis
1990 Мешканець / Pacific Heights ... Carter Hayes
1989 - 2009 Сімпсони / The Simpsons (мультсеріал) ... Jack Crowley
1989 Бетмен / Batman ... Batman, Bruce Wayne
1989 Команда мрії / The Dream Team ... Billy Caufield
1988 У тверезому розумі й твердій пам'яті / Clean and Sober ... Daryl Poynter
1988 Бітлджюс / Beetle Juice ... BeetleJuice
1987 Блеф / The Squeeze ... Harry Berg
1986 Хапай і біжи / Touch and Go ... Bobby Barbato
1986 Ентузіаст / Gung Ho ... Hunt Stevenson
1984 Небезпечний Джоні / Dangerously ... Johnny Kelly
1983 Містер Матуся / Mr. Mom ... Jack
1982 Нічна зміна / Night Shift ... Bill Blazejowski
1982 Kraft Salutes Walt Disney World's 10th Anniversary (ТБ)
1979 Стадс Лоніган / Studs Lonigan (серіал)
1978 Інший підхід / A Different Approach ... Filmmaker
1977 Klein Time (ТБ) ... Various
1976 - 1978 Шоу Тоні Рендолл / The Tony Randall Show (серіал) ... Zeke
1976 - 1977 All's Fair (серіал) ... Lanny Wolf
1976 - 1980 Сім'я / Family (серіал) ... Tree salesman
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host
1972 - 1978 Maude (серіал) ... Chip Winston

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2015 рік
Номінації: Кращий актор в комедії або мюзіклі («Бьордмен»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Із Багдаду у прямому ефірі»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Бетмен повертається»)

Сатурн, 1990 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Бітлджюс»)
2536
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гра престолів
Слуга народу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.