,
Американці
Майстри сексу
Безсоромні
Загрузка...

Мартін Фріман

Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман Мартін Фріман
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Martin Freeman
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 8 вересня 1971 | діва
Місце народження: Олдершот, Хемпшир, Велика Британія
Жанри Комедія, драма, мелодрама
Дружина: Аманда Еббінгтон ... двоє дітей

Біографія:

Англійський актор Мартін Фріман народився 8 вересня 1971 року у місті Олдершот, графство Хемпшир (Південно-Східна Англія) в сім'ї Джоффрі, морського офіцера, і Філомени Норріс. Він був пятою дитиною в родині. Після розлучення батьків Мартін переїзджає жити до батька. Але, у семирічному віці від серцевого нападу батько помирає і йому доводиться повернутися до своєї матері і вітчима Джеймса.

Навчався Фріман в Школі Кардинала Ньюмана, Римо-католицькій середній школі Хершема, а потім вступив до Салезіанської школи в місті Чертсі в Сюррей. Після закінченя школи Мартін поступає до Центральної школи сценічної мови і драматичного мистецтва у Лондоні. На початку своєї кар'єри Фріман бере участь у декількох постановках у Національному театрі.

У 2001 році Мартіна запросили до комедійного телесеріалу «Офіс» режисерів Ріка Джервейса і Стівена Мерчанта. Зігравши роль Тіма Кентербері, скромного і милого торгового представника в Wernham Hogg, Фріман отримав дві номінації на престижні премії British Comedy Award и BAFTA TV Award.

У 2002 році Мартін пробує себе вже на великому екрані і приймає запрошення Саші Барона Коєна знятися у комедійній стрічці «Алі Джи у парламенті». Але першою помітною ролью актора стає роль у ліричній картині Річарда Кертіса «Реальна Любов», де він знявся з відомими акторами - Х'ю Грантом, Кірою Найтлі, Еммою Томпсон, Ліамом Нісоном і Коліном Фертом.

Крім різних комедійних ролей Фріман зіграв і кілька серйозних драматичних, найзначніша - лорд Шафтсбері в історичному міні-серіалі BBC «Останній король» (2003).

У 2007 році Мартін Фріман грає вже головну роль у комедійній мелодрамі Гейвіна Клекстона «Усі разом», веселу історію про двох нерозлучних друзів.

Паралельно з роботою у кіно актор бере участь у телевізійних проектах каналу BBC 6 Music - Фріман знявся як мінімум у 18 телевізійних шоу, а також в декількох передачах на радіо.

У 2009 році актор задіяний у міні серіалі «Хлопець зустрічає дівчину», де грає головного героя Денні Ріда, невдаху незадоволеного своїм життям, який в результаті нещасного випадку міняється тілами зі своєю дівчиною Веронікою.

З 2010 року Фріман знімається в ролі доктора Ватсона в серіалі «Шерлок», сучасній екранізації детективних оповідань про Шерлока Холмса на BBC. Ця роль принесла акторові премію BAFTA у 2011 році.

Паралельно зі зйомками «Шерлока» Мартін задіяний у новій трилогії Пітера Джексона «Хоббіт», який є приквелом до «Володаря кілець», заснованого на творах класика фентезі Дж. Дж. Р. Толкієна. «Я погодився на цю роль виключно через цікавий сценарій, а зовсім не через запропонований гонорар» - уточнив Фріман.

Мартін Фріман одружений на британській актрисі Аманді Еббінгтон, з якою познайомився під час зйомок телефільму «Men Only» в 2000 році. «Я їхала у автобусі і мріяла, що коли-небудь познайомлюсь з хорошим хлопцем. І як удар блискавки - на зупинці заходить він ... Мартін Фріман. Він запросив мене на побачення і через два місяці, я переїхала до нього. З тих пір ми живемо разом.» - згадує Аманда Еббінгтон. Разом вони виховують двох дочок - Джо і Грейс, а також домашніх улюбленців: мініатюрних довгошерстих такс - Арчі і Джоді.

Фільмографія:

2014 Хоббіт: Туди й назад / The Hobbit: There and Back Again ... Bilbo Baggins
2013 Хоббіт: Пустка Смоґа / The Hobbit: The Desolation of Smaug ... Bilbo Baggins
2013 Svengali / Svengali ... Don
2013 Saving Santa / Saving Santa ... Bernard, озвучка
2013 Кінець світу / The World's End
2012 Хоббіт: Несподівана подорож / The Hobbit: An Unexpected Journey ... Bilbo Baggins
2012 Тварини / Animals ... Albert
2012 Хто хоче стати піратом? / The Pirates! So You Want To Be A Pirate! ... The Pirate with a Scarf, озвучка; короткометражка
2012 Пірати! Банда невдах / The Pirates! Band of Misfits ... The Pirate with a Scarf, озвучка
2011 The Voorman Problem / The Voorman Problem ... Doctor Williams; короткометражка
2011 Скільки у тебе? / What's Your Number? ... Simon
2011 Секс з обміну / Swinging with the Finkels ... Alvin Finkel
2010 - ... Шерлок / Sherlock (серіал) ... Dr. John Watson
2010 Дика штучка / Wild Target ... Dixon
2009 Хлопець зустрічає дівчину / Boy Meets Girl (серіал) ... Danny Reed
2009 Божественне народження / Nativity! ... Paul Maddens
2009 Люди-комп'ютери / Micro Men (ТБ) ... Chris Curry
2008 Рембрандт: Я звинувачую / Rembrandt's J'Accuse ...! ... Rembrandt van Rijn
2007 Comedy Showcase: Other People (ТБ) ... Greg Wilson
2007 Крамниця стародавностей / Old Curiosity Shop, The (ТБ) ... Mr Codlin
2007 Таємниці «Нічної варти» / Nightwatching ... Rembrandt van Rijn
2007 Rubbish ... Kevin
2007 Всі разом / All Together, The ... Chris Ashworth
2007 Крутий фараон / Hot Fuzz ... Met Sergeant
2007 На добраніч / Good Night, The ... Gary Shaller
2007 Посвячення / Dedication ... Jeremy
2006 Злом і проникнення / Breaking and Entering ... Sandy
2006 Конфетті / Confetti ... Matt
2005 Not Tonight with John Sergeant (ТБ)
2005 Автостопом по галактиці / Hitchhiker's Guide to the Galaxy, The ... Arthur Dent
2004 Будь в курсі / Call Register ... Kevin
2004 Blake's Junction 7 ... Vila
2004 Зомбі на ім ... Declan
2003 Останній король / Charles II: The Power & the Passion (серіал) ... Lord Shaftesbury
2003 Margery and Gladys (ТБ) ... D.S. Stringer
2003 Реальна Любов / Love Actually ... John
2003 Debt, The (ТБ) ... Terry Ross
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (ТБ) ... Johnny Rotten
2002 Helen West (серіал)
2002 Алі Джи в Парламенті / Ali G Indahouse ... Ricky C
2001 Round About Five ... The Man
2001 Fancy Dress ... Pirate
2001 - 2003 Офіс / Office, The (серіал) ... Tim Canterbury
2001 Men Only (ТБ) ... Jamie
2000 - 2004 Книгарня Блека / Black Books (серіал) ... Doctor
2000 Low Down, The ... Solomon
2000 Карти, гроші і два стволи 2 / Lock, Stock ... (серіал) ... Jaap
1998 Я всього лише хочу поцілувати тебе / I Just Want to Kiss You ... Frank
1996 - 1997 This Life / This Life (серіал) ... Stuart
1986 - 2010 Катастрофа / Casualty (серіал) ... Ricky Beck
1984 - 2010 Чисто англійське вбивство / Bill, The (серіал)

Нагороди та премії:

Еммі, 2012 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Шерлок»)

Премія BAFTA ТБ, 2011 рік
Переможець: Кращий актор другого плану («Шерлок»)
5836
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Бійся ходячих мерців
Пригоди Мерліна
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.