,
Відьми Іст-Енду
Доктор Хаус
Готем
Загрузка...

Ребекка Холл

Ребекка Холл Ребекка Холл Ребекка Холл Ребекка Холл Ребекка Холл Ребекка Холл
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Rebecca Hall
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 19 травня, 1982 | тілець
Місце народження: Лондон, Велика Британія
Жанри: Драма, трилер, комедія

Біографія:

Ребекка Холл (Rebecca Hall) - англійська акторка, номінант на премію «Золотий глобус» за кращу жіночу роль («Вікі Крістіна Барселона»), номінант на премію BAFTA в категорії «Зірка, що сходить», також відома за фільмами «Престиж», «Місто злодіїв», «Фрост проти Ніксона».

Народилася 19 травня 1982 року у Лондоні, в зірковій сім'ї режисера Пітера Холла і оперної співачки Мері Юінг. Батьки розлучилися, коли дівчинці було п'ять років. У неї є сестра Емма і зведений брат Едвард. Ребекка зберегла прекрасні стосунки з батьком. Коли їй було 10 років, той зняв дочку в п'яти епізодах свого телесеріалу «Ромашкова галявина» (1992). Через рік Холл відзначилася в британському детективному телесеріалі «Не залишай мене на цьому шляху» (1993), після чого на 13 років зробила перерву в зйомках. Вона поступила у Кембридж і брала участь у студентських спектаклях.

У 24 роки Ребекка знову з'явилася на кіноекрані в головній ролі в мелодраматичної комедії Тома Вона «Влучити в десятку, де виконала закохану дівчину-бунтарку разом з Джеймсом МакЕвоєм, і в телефільмі «Широке Саргасове море» теж в провідній ролі. Гучну популярність їй принесла роль Сари Борден в драмі Кристофера Нолана «Престиж», відзначеної зоряним складом: Х'ю Джекман, Крістіан Бейл, Майкл Кейн. Стрічка про протистояння двох ілюзіоністів номінувалася на «Оскар» і була добре прийнята в прокаті, зібравши більше 100 мільйонів доларів.

Потім актриса відзначилася у британському телефільмі «Палац Джо» (2007). Ще одну хвилю популярності і професійного визнання їй принесла робота в картині режисера Вуді Аллена «Вікі Кристіна Барселона» (2008). Ребекка Холл і Скарлет Йоганссон виконали ролі двох подруг-американок Вікі і Крістину, які відправляються в Барселону і знайомляться там з іспанським художником (Хав'єр Бардем) і його колишньою дружиною (Пенелопа Крус). Художник зізнається, що обидві подруги йому сподобалися і Крістина погоджується на зв'язок з ним. Героїня Ребеки шокована. Актрисі вдалося точно передати почуття скутої дівчини, її ревнощі, пригнічену пристрасть. Пенелопа Крус удостоїлася за роботу в цьому фільмі «Оскара», а Холл - тільки номінації на «Золотий глобус», зате отримала світову впізнаваність.

Актриса стала з завидною частотою з'являтися як в американських, так і британських картинах. У 2008-му вона зіграла кохану британського журналіста Керолайн Кушинга в історичній драмі Рона Ховарда «Фрост проти Ніксона», через рік відзначилася в драмі Олівера Паркера «Доріан Грей» (2009), знятої за мотивами знаменитого роману Оскара Вайльда. Холл доручили роль Емілі Воттон, дружини Доріана.

У 2010 році фільмографія актриси поповнилася ще однією помітною роллю - у популярному фільмі «Місто злодіїв» режисера Бена Аффлека. Ребекка втілила на екрані банківську співробітницю Клер Кізі, викрадену при пограбуванні банку. Злочинці відпускають її, а один з них заводить з нею стосунки. Фільм був показаний на Венеціанському кінофестивалі і зібрав у прокаті більше 154 мільйонів доларів. Актор Джеремі Реннер номінувався на «Оскар» і «Золотий глобус», однак Холл не претендувала ні на одну нагороду. Втім, успіх стрічки закріпив популярність 30-річної актриси. Слідом Ребекка знялася в картинах «Все гаразд» (2010), «Сумка, повна молотків» (2011), «Фортуна Вегаса» (2012), «Залізна людина 3» (2013).

Фільмографія:

2013 Обіцянка / A Promise
2013 Брехуни (А-Е) / Liars (A-E)
2013 Closed Circuit / Closed Circuit
2013 Залізна людина 3 / Iron Man 3 ... Maya Hansen
2012 - ... Кінець параду (серіал) / Parade's End ... Sylvia Tietjens
2012 Фортуна Вегаса / Lay the Favorite ... Beth Raymer
2011 Сумка, повна молотків / A Bag of Hammers ... Mel
2011 Екстрасенс / The Awakening ... Florence Cathcart
2010 Все гаразд / Everything Must Go ... Samantha
2010 Місто злодіїв / The Town ... Claire Keesey
2010 Непотрібні речі / Please Give ... Rebecca
2009 Доріан Грей / Dorian Gray ... Emily Wotton
2009 Червоний райдінг: 1974 (ТВ) / Red Riding: In the Year of Our Lord 1974 ... Paula Garland
2008 Ейнштейн і Еддінгтон (ТБ) / Einstein and Eddington ... Winnie Eddington
2008 Фрост проти Ніксона / Frost / Nixon ... Caroline Cushing
2008 Офіційний відбір / Official Selection ... Emily Dickinson; короткометражка
2008 Вікі Крістіна Барселона / Vicky Cristina Barcelona ... Vicky
2007 Палац Джо (ТБ) / Joe's Palace ... Tina
2007 Гумове серце / Rubberheart ... Maggie; короткометражка
2006 Престиж / The Prestige ... Sarah Borden
2006 Широке Саргасове море (ТБ) / Wide Sargasso Sea ... Antoinette Cosway
2006 Влучити в десятку / Starter for 10 ... Rebecca Epstein
1993 Не залишай мене на цьому шляху (ТБ) / Don't Leave Me This Way ... Lizzie Neil
1992-1995 Світ кролика Пітера (серіал) / The World of Peter Rabbit and Friends ... Lucie, озвучка
1992 Ромашкова галявина (міні-серіал) / The Camomile Lawn ... Sophy

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Вікі Крістіна Барселона»)

Британська академія, 2009 рік
Номінації: Зірка, що сходить

Посилання:

www.rebecca-hall.org
3680
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Вікінги
Чорні вітрила
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.