,
Цілком Таємно
Царство
Відьми Іст-Енду
Загрузка...

Клер Дейнс

Клер Дейнс Клер Дейнс Клер Дейнс Клер Дейнс Клер Дейнс Клер Дейнс Клер Дейнс Клер Дейнс Клер Дейнс
Коротка біографія:

Рід занять: Акторка
Ім’я (лат.): Claire Danes
Зріст: 1.66 м
Дата народження: 12 квітня, 1979 | овен
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанр: Драма, мелодрама, комедія
Чоловік: Х'ю Денсі ... одна дитина

Біографія:

Американська актриса Клер Дейнс (анг. Claire Catherine Danes) народилася 12 квітня 1979 року у Манхеттені (Нью-Йорк, США) в сім'ї Крістофера і Карли Дейнс. Батько акторки за фахом компютерний консультант і фотограф, мати - художник. Крім неї у родині є ще одна дитина - старший брат Аса, який працює адвокатом.

Після закінчення Далтонської школи у Нью-Йорку Клер продовжила своє навчання у відомій приватній школі Lycee Francais de Los Angeles. У 1998 році вона поступила до Йельского універсітету на відділення психології, але провчившись два роки Дейнс вирішила покинути навчання, щоб зосередитися на своїй акторській кар'єрі.

Те, що Клер Дейнс виросла в артистичній сім'ї - і до того ж недалеко від Сохо - може пояснити її ранню цікавість до акторської гри. У 6 років її записують до школи танцю, а через три роки віддають в акторський гурток при Театральному інституті Лі Страсберга. Коли юній актрисі виповнилося одинадцять, вона виконує свою першу роль у кіно. Її дебютом стала картина «Любовні мрії» (1992).

Широку популярність Клер Дейнс отримала у 1995 році завдяки телесеріалу «Моє так зване життя». Критики прихильно поставилася до ролі 16-річної актриси. Однак рейтинг фільму не виправдав очікувань телеканалу ABC, і незабаром зйомки серіалу були припинені. Експерти пророкували актрисі швидке забуття. Однак замість цього попит на молоду актрису тільки підвищився.

Одночасно з пробами на роль у серіалі «Моє так зване життя» Клер подає свою кандидатуру для участі у військовій драмі «Список Шиндлера» Стівена Спілберга і ... отримує запрошення. Хто б міг подумати, але через небажання їхати на зйомки до Польщі Клер Дейнс відмовляється від пропозиції Спілберга і починає працювати у телесеріалі.

Знімаючись у серіалі, актриса привертає до себе увагу Вайнони Райдер, яка вмовляє продюсерів картини «Маленькі жінки» (1994) взяти Клер Дейнс на одну з ролей. Однак найбільший вплив на молоду актрису справляє зустріч з її кумиром Джоді Фостер. Зірка Голлівуду допомагає їй не тільки у професійному плані: Фостер бере з Клер слово знайти час для продовження освіти (сама Джоді Фостер закінчила Йельський університет).

В основному, Клер знімається у невеликих ролях, разом з тим, вона володіє всіма можливостями для росту. Адже у актрис, з якими вона працює, є чому повчитися: Джоді Фостер, Мішель Пфайффер і Жанна Моро.

У 1996 році Клер приймає запрошення до фільму «Ромео + Джульєтта», де вона зіграла головну роль у парі з Леонардо ДіКапріо. Цікаво, що в цьому ж році вона мала зіграти з ДіКапріо ще в одному фільмі, але актриса відмовляється від пропозиції Джеймса Камерона у блокбастері «Титанік» і роль дістається Кейт Вінслет.

2002 році актриса знялася у картині «Годинники», акторский склад якої представляла зіркова еліта Голлівуду: Меріл Стріп, Ніколь Кідман, Джуліанна Мур і Ед Гарріс.

У 2007 році Клер грає у фентезійній стрічці «Зоряний пил» c Робертом де Ніро, Мішель Пфайффер і Пітером О’Тулом. Дейнс відзначила фільм як «класичну модель романтичної комедії».

Із останній визнаних робіт Клер Дейнс слід виділити роль експерта по Близькому Сходу ЦРУ Керрі Метісон у серіалі «Чужий серед своїх», психологічному трилері, який був удостоєний премії «Еммі» за кращий драматичний серіал, а сама акторка отримала премію «Еммі» за кращу жіночу роль.

З вересня 2009 року Клер заміжня за актором Х'ю Денсі, з яким вона зустрічалася 2 роки до їх весілля. У подружжя є син - Сайрус Майкл Крістофер Денсі.

Фільмографія:

2013 Крутий, як я / As Cool as I Am ... Lainee Diamond
2011 - ... Чужий серед своїх / Homeland (серіал) ... Carrie Mathison
2011 Дитячий садок поезії / A Child's Garden of Poetry (ТБ)
2010 The Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts (ТБ)
2010 Темпл Ґрандін / Temple Grandin (ТБ) ... Temple Grandin
2008 Я і Орсон Веллс / Me and Orson Welles ... Sonja Jones
2007 Зоряний пил / Stardust ... Yvaine
2007 Вечір / Evening ... Ann Grant
2007 Паства / The Flock ... Allison Lowry
2005 Привіт сім'ї! / The Family Stone ... Julie Morton
2005 Продавщиця / Shopgirl ... Mirabelle
2004 Краса по-англійськи / Stage Beauty ... Maria
2003 Термінатор 3: Повстання машин / Terminator 3: Rise of the Machines ... Kate Brewster
2003 Невиправний оптиміст / The Rage in Placid Lake ... Girl at Seminar
2003 Всі про любов / It's All About Love ... Elena
2002 Годинники / The Hours ... Julia Vaughan
2002 Ігбі йде на дно / Igby Goes Down ... Sookie Sapperstein
2000 - 2009 Життя Роува / Rove Live (серіал) ... Yvaine
1999 Зруйновані замки / Brokedown Palace ... Alice Marano
1999 Загін «Cтиляги» / The Mod Squad ... Julie Barnes
1998 Знедолені / Les miserables ... Cosette
1998 Польське весілля / Polish Wedding ... Hala
1997 Благодійник / The Rainmaker ... Kelly Riker
1997 Поворот / U Turn ... Jenny
1997 Принцеса Мононоке / Mononoke-hime ... San, англійська версія
1996 Ромео + Джульєтта / Romeo + Juliet ... Juliet
1996 Джилліан на її 37 день народження / To Gillian on Her 37th Birthday ... Rachel Lewis
1996 Я люблю тебе, я тебе не люблю / I Love You, I Love You Not ... Daisy / Young Nana
1995 Докучливих шанувальник / The Pesky Suitor (короткометражний)
1995 Dead Man's Jack (короткометражний)
1995 Додому на свята / Home for the Holidays ... Kitt Larson
1995 Клаптева ковдра / How to Make an American Quilt ... Young Glady Jo Cleary
1994 Маленькі жінки / Little Women ... Beth March
1994 - 1995 Моє так зване життя / My So-Called Life (серіал) ... Angela Chase
1993 Geoffrey Beene 30 (короткометражний) ... Girl
1990 Любовні мрії / Dreams of Love (короткометражний)
1990 - 2010 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Tracy Brandt

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2013 рік
Переможець: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Чужий серед своїх»)

Золотий глобус, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Чужий серед своїх»)

Еммі, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль у драматичному серіаліЧужий серед своїх»)

Золотий глобус, 2011 рік
Переможець: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Темпл Ґрандін»)

Еммі, 2010 рік
Переможець: Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі («Темпл Ґрандін»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Ромео + Джульєтта»)
Номінації: Кращий екранний дует («Ромео + Джульєтта»); Кращий поцілунок («Ромео + Джульєтта»)

Золотий глобус, 1995 рік
Переможець: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Моє так зване життя»)

Еммі, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль у драматичному серіалі («Моє так зване життя»)
3068
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Шанс
Пригоди Джекі Чана
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.