,
Стріла
Якось у казці
Секс і Каліфорнія
Загрузка...

Райан Гослінг

Райан Гослінг Райан Гослінг Райан Гослінг Райан Гослінг Райан Гослінг Райан Гослінг Райан Гослінг Райан Гослінг
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Ryan Gosling
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 12 листопада 1980 | скорпіон
Місце народження: Лондон, Онтаріо, Канада
Жанри: Драма, кримінал, трилер

Біографія:

Канадський актор, режисер, письменник і музикант Райан Томас Гослінг народився 12 листопада 1980 року у Лондоні (Онтаріо, Канада). Батько Райана, Томас Гослінг, працював на паперовій фабриці, а мати, Донна, була секретаркою у школі. У Райна також є сестра Менді Гослінг.

Райан Гослінг не отримав ніякої акторської освіти, та й Pearson High School Gladstone Public School в Берлінгтоні він насилу закінчив. З 5 по 9 клас він навчався вдома. Сімейний лікар Гослінга знайшов якусь причину для індивідуального навчання, хоча насправді, Райан не приховує, і не раз розповідав в інтерв'ю, що йому не вдавалися нормальні відносини з однокласниками: або ж він когось бив, або весь клас бив його. Саме тоді батьки хлопця вирішили, що краще їм тримати свого сина подалі від школи.

У 13-річному віці, збурений бажанням довести всім, що він не порожнє місце, Райан взяв участь у кастингу дуже популярного у Північній Америці шоу «Клуб Міккі Мауса». На початку 90-х років через цю програму пройшли Джастін Тімберлейк, Крістіна Агілера і Брітні Спірс. Саме з цього шоу почався шлях Райана Гослінга до вершини слави. Спочатку Райан задіяний в дитячій фентезі-картині «Геракл: Легендарні пригоди», а потім у драмі про нелегке життя підлітків «Школа розбитих сердець».

Трампліном Гослінга у велике кіно стала картина «Фанатик» (2001), де він просто шокував глядачів своєю роллю, в якому зіграв єврея-нациста. Цей фільм отримав Приз Журі на кінофестивалі незалежного кіно Санденс, Приз Асоціації російської кінокритики і приз за кращу чоловічу роль на Московському Кінофестивалі. «Коли мати подивилася «Фанатика», вона цілу годину плакала, зачинившись у ванній кімнаті - і я ніяк не міг її заспокоїти» - згадує Райан.

Потім були ролі у таких різних, але дуже успішних картинах, як трилер «Закон бійні» (2002) і романтична комедія «Щоденника пам'яті». Після виходу на екрани останньої Райана зарахували до списку «Найбільш завидних женихів США». Також фільм приніс акторові нагороду від MTV за «кращий екранний поцілунок» (в дуеті з актрисою Рейчел МакАдамс). Незважаючи на те, що на знімальному майданчику «Щоденника пам'яті» між Гослінгом і МакАдамс зав'язався роман, за словами режисера цієї картини Ніка Кассаветіса, під час зйомок творилося «справжнє божевілля» - МакАдамс і Гослінг щодня сварилися, знімальний процес йшов повільно, продюсерам не подобався кастинг.

Тріумфальної роботою став драматичний фільм «Полу-Нельсон» (2006), що розповідає історію вчителя середньої школи, якого у житті цікавили тільки дві речі: наркотики і права нацменшин. Райан дуже ретельно готувався до цієї ролі, познайомився з кількома вчителями, відвідував їхні уроки, перечитав безліч книг по історії і сходив в центр реабілітації для наркозалежних. Роль вчителя принесла Гослінгу премію «Подих свободи», номінацію на премію «Оскар», а також Приз Гільдії Акторів та Асоціації Кінокритиків.

У 2007 році вийшов фільм «Перелом», де Райану довелося грати з Ентоні Хопкінсом, який потім заявив, що він давно не працював з такими талановитими молодими людьми, як Райан Гослінг.

У 2008 році він підтримав передвиборчу компанію Барака Обами.

Райан зустрічався з Рейчел МакАдамс з 2004 по 2008 рік, з Фамке Янссен (під час перерви у відносинах з МакАдамс з 2007 по 2008 рік) і з Сандрою Баллок (з 2002 по 2003 рік). У актора є пес Джордж, якого він врятував від умертвіння, і два коти. Гослінг живе на два будинки: один у Лос-Анджелесі (США), другий - у Торонто (Канада). Улюбленим музикантом Гослінга є Чет Бейкер. Серед кулінарних пристрастей актора - різні страви з кальмарів.

Фільмографія:

2013 Поза законом / Untitled Terrence Malick Project
2013 Бог простить / Only God Forgives ... Julien
2012 Місце під соснами / The Place Beyond the Pines ... Luke
2013 Мисливці на гангстерів / Gangster Squad ... Sgt. Jerry Wooters
2011 П'яна різдвяна історія / Drunk History Christmas ... Pa; короткометражка
2011 Тихоня Райан / Quiet Ryan ... грає самого себе, і хроніка; короткометражка
2011 Березневі іди / The Ides of March ... Stephen Meyers
2011 Це безглузде кохання / Crazy, Stupid, Love. ... Jacob Palmer
2011 Драйв / Drive ... Driver
2010 Все найкраще / All Good Things ... David Marks
2010 Блакитний Валентин / Blue Valentine ... Dean
2007 Ларс і справжня дівчина / Lars and the Real Girl ... Lars Lindstrom
2007 Перелом / Fracture ... Willy Beachum
2006 Напів-Нельсон / Half Nelson... Dan Dunne
2005 Залишися / Stay ... Henry Letham
2004 Щоденник пам'яті / Notebook, The ... Noah Calhoun
2003 Сполучені штати Ліланда / United States of Leland, The ... Leland P. Fitzgerald
2002 Відлік вбивств / Murder by Numbers ... Richard Haywood
2002 Закон бійні / Slaughter Rule, The ... Roy Chutney
2001 Фанатик / Believer, The ... Danny Balint
2000 Згадуючи Титанів / Remember the Titans ... Alan Bosley
1999 Unbelievables, The (ТБ) ... Josh
1998 - 1999 Молодість Геракла / Young Hercules (серіал) ... Hercules
1998 Nothing Too Good for a Cowboy (ТБ) ... Tommy
1996 - 1999 Пригоди Ширлі Холмс / Adventures of Shirley Holmes, The (серіал) ... Sean
1996 Франкенштейн і я / Frankenstein and Me ... Kenny
1996 - 2000 Псі Фактор: Хроніки паранормальних явищ / PSI Factor: Chronicles of the Paranormal (серіал) ... Adam
1995 - 1998 Мурашки / Goosebumps (серіал) ... Greg Banks
1995 - 1999 Геракл: Легендарні пригоди / Half Nelsonндарні пригоди / Hercules: The Legendary Journeys (серіал) ... Zylus
1993 - 1997 Ready or Not (серіал) ... Matt Kalinsky
1993 - 1997 Кунг-фу: Відродження легенди / Kung Fu: The Legend Continues (серіал) ... Kevin
1991 - 1996 Чи боїшся ти темряви? / Are You Afraid of the Dark? (Серіал) ... Jamie Leary
1989 - 1996 Дорога в Ейвонлі / Road to Avonlea (серіал) ... Bret McNulty

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Березневі іди»); Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Це безглузде кохання»)

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Це безглузде кохання»); Краща несамовита сцена («Драйв»); Краща чоловіча роль («Драйв»)

Жорж, 2012 рік
Номінації: Кращий зарубіжний актор

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Блакитний Валентин»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Ларс і справжня дівчина»)

Оскар, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Напів-Нельсон»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Переможець: Кращий поцілунок («Щоденник пам'яті»)

Посилання:

www.ryangoslingfan.com
5128
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Вейворд Пайнс
Чорні вітрила
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.