,
Краще подзвоніть Солу
Якось у казці
Гострі козирки
Загрузка...

Робін Райт

Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт Робін Райт
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Robin Wright
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 8 квітня, 1966 | овен
Місце народження: Даллас, Техас, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Дейн Візерспун (розлучення); Шон Пенн (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Робін Райт народилася 8 квітня 1966 року у Далласі, штат Техас США. Її батько, Фреді Гейл Райт, за фахом фармацевт, мати, Гейл Пенн, працювала незалежним експертом з продажу косметики Mary Kay Cosmetics.

Дівчинка рано почала працювати фотомоделлю, адже на той час вона ще не закінчила навчання в школі Тафта. До речі вже у чотирнадцять років Робін мала великий успіх завдяки своєму вродженому талантові й ефектній зовнішності. У такому юному віці вона змогла побувати в якості успішної моделі у таких країнах, як Японія і Франція.

Після успішного закінчення кар'єри моделі, Робін Райт твердо вирішила стати актрисою. Вже у 1984 році майбутня актриса отримала свою першу невелику роль у телевізійному серіалі «Жовта троянда». Трохи пізніше Робін Райт з успіхом зіграла роль героїні Келлі Кепвелл у всесвітньо відомому серіалі «Санта-Барбара», за яку пізніше тричі була номінована на премію «Еммі».

У великому кіно Робін дебютувала у 1986 році в ролі Лорі Стентон у кримінальній картині «Загін поліції Голлівуду». У цей час, до речі, актриса була одружена з актором Дейном Візерспуном, який виконував одну з ролей у «Санта-Барбарі». Разом з ним вони прожили два щасливих роки, після чого розлучилися і актриса захопилася новим романом з відомим Шоном Пенном.

Робін Райт Пенн робила у акторській кар'єрі блискучі кроки один за одним, її гра була цікава і різноманітна. У 1987 році актриса блискуче виконала головну роль у фентезі Роба Райнера «Принцеса наречена». Після виходу на екрани ця картина зайняла п'ятидесятий рядок у рейтингу найсмішніших фільмів.

Помітною сходинкою у творчій біографії актриси стала роль у британській картині «Пекло Данте», що вийшла на екрани у 1989 році.

У 1990 році актриса привернула до себе увагу роллю Кетлін у фільмі режисера Філа Жоана «Стан несамовитості» з Шоном Пенном, Едом Геррісом і Гері Олдманом у головних ролях. Незабаром глядачі побачили улюблену актрису разом з Альбертом Фінні і Ейданом Квінном у стрічці режисера Джіллса Маккіннона «Плейбої».

Справжню славу і світову популярність Райт отримала за роль Дженні у хіті світового прокату фільмі «Форрест Гамп» (1994), де її партнерами стали - Том Генкс і Саллі Філд. Ця роль принесла Робін номінацію на «Золотий глобус» і премію Гільдії кіноакторів.

У 1997 році актриса отримала ще одну головну роль тепер вже у фільмі «Молл Фландерс», а також знялася з Емі Медіган і Вільямом Гартом в судовій драмі «Улюблений».

Пізніше Робін Райт знялася у таких відомих фільмах, як «Біль любові» (1996), «Переполох» (1998), «Послання у пляшці» (1999), «Невразливий» (2000), «Обіцянка» (2000), «Як вбити собаку вашого сусіда» (2000), «Останній замок» (2001), «Білий Олеандр» (2002), «Співаючий детектив» (2003), «Злом і проникнення» (2006), «Беовульф» (2007) і «Різдвяна історія» (2009).

У 1996 році Робін Райт вийшла заміж за відомого голлівудського актора Шона Пенна, від якого народила двох дітей: дочку Ділан Френсіс, яку назвала на честь Боба Ділана, і сина Хоппера Джека, названого на честь друзів сім'ї - Денніса Хоппера і Джека Ніколсона. Так до її імені додалася приставка Пенн. Райт, чиї відносини з чоловіком завжди були складними, дала інтерв'ю журналу «More», де розповіла про те, що відтепер вона не хоче більше мати з Пенном відносин: «Я все життя чекала, що щось станеться. Тепер же я сама знаю напрямок, по якому треба рухатися. Ті, хто на борту, можуть відправитися зі мною».

Робін Райт володіє двома нафтовими свердловинами у Техасі. На питання журналістів про її подальшу кар'єру, Робін відповіла: «Тепер я точно знаю, чого не хочу. Я вже дуже стара для цього лайна». Але незважаючи на це, актриса досі успішно знімається у кіно.

Фільмографія:

2015 Еверест / Everest ... Peach Weathers
2013 Конгрес / The Congress ... Robin Wright
2013 Особливо небезпечний / A Most Wanted Man ... Martha Sullivan
2013 Дві матері / Two Mothers
2013 - ... Картковий будинок / House of Cards (серіал) ... Claire Underwood
2011 - ... Освічена / Enlightened (серіал) ... Sandy
2011 Дівчина з тату дракона / The Girl with the Dragon Tattoo ... Erika Berger
2011 Бастіон / Rampart ... Linda Fentress
2011 Людина, яка змінила все / Moneyball ... Sharon
2010 Змовниця / The Conspirator ... Mary Surratt
2009 Різдвяна історія / A Christmas Carol ... Fan / Belle, (в титрах: Robin Wright Penn)
2009 Ігри влади / State of Play ... Anne Collins, (в титрах: Robin Wright Penn)
2009 Приватне життя Піппи Лі / Private Lives of Pippa Lee, The ... Pippa Lee
2008 Нью-Йорк, я люблю тебе / New York, I Love You ... Anna
2008 Одного разу в Голлівуді / What Just Happened ... Kelly
2007 Беовульф / Beowulf ... Wealthow
2007 Зацькована / Hounddog ... Stranger Lady
2006 Кімната 10 / Room 10 ... Frannie
2006 Злом і проникнення / Breaking and Entering ... Liv
2005 Дев'ять життів / Nine Lives ... Diana
2005 Макс / Max ... Mother
2005 Пробачте, ненависники / Sorry, Haters ... Phoebe
2005 Емпайр Фоллс / Empire Falls ... Grace Roby
2004 Будинок на краю світу / A Home at the End of the World ... Clare
2003 Незаймана / Virgin ... Mrs. Reynolds
2003 Співаючий детектив / Singing Detective, The ... Nicola / Nina / Blonde
2002 Білий олеандр / White Oleander ... Starr
2001 Останній замок / Last Castle, The ... Rosalie Irwin, в титрах не вказана
2001 Обіцянка / Pledge, The ... Lori
2000 Невразливий / Unbreakable ... Audrey Dunn
2000 Як вбити собаку вашого сусіда / How to Kill Your Neighbor's Dog ... Melanie McGowan
1999 Послання в пляшці / Message in a Bottle ... Theresa Osborne
1998 Переполох / Hurlyburly ... Darlene
1997 Біль кохання / Loved ... Hedda Amerson
1997 Вона прекрасна / She's So Lovely ... Maureen Murphy Quinn
1996 Молл Флендерс / Moll Flanders ... Moll Flanders
1995 Постовий на перехресті / Crossing Guard, The ... Jojo
1994 Форрест Гамп / Forrest Gump ... Jenny Curran
1992 Іграшки / Toys ... Gwen Tyler
1992 Плейбой / Playboys, The ... Tara Maguire
1990 Заперечення / Denial ... Sara / Loon
1990 Стан несамовитості / State of Grace ... Kathleen Flannery
1989 Пекло Данте / A TV Dante (серіал) ... Lucrezia
1987 Принцеса наречена / Princess Bride, The ... Buttercup, The Princess Bride
1986 Голлівудська поліція / Hollywood Vice Squad ... Lori Stanton
1984 - 1993 Санта-Барбара / Santa Barbara (серіал) ... Kelly Capwell
1983 - 1984 Жовта троянда / Yellow Rose, The (серіал) ... Barbara Anderson

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Форрест Гамп»)

Сатурн, 1995 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Форрест Гамп»)

Сатурн, 1993 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Іграшки»)

Сатурн, 1988 рік
Номінації: Краща актриса («Принцеса наречена»)

Посилання:

www.robinwright.org.es
7201
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Слуга народу
Готем
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.