,
Сімпсони
Пригоди Мерліна
Коломбо
Загрузка...

Деніел Дей-Льюїс

Деніел Дей-Льюїс Деніел Дей-Льюїс Деніел Дей-Льюїс Деніел Дей-Льюїс Деніел Дей-Льюїс Деніел Дей-Льюїс Деніел Дей-Льюїс Деніел Дей-Льюїс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Daniel Day-Lewis
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 29 квітня 1957 | тілець
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри Драма, мелодрама, історія
Дружина: Ребека Міллер ... двоє дітей

Біографія:

Володар 3-х «Оскарів» популярний голлівудський актор Деніел Дей-Льюїс народився у Лондоні (Велика Британія) 29 квітня 1957 року у сім'ї актриси та поета.

Освіту здобував спочатку у школі «Sevenoaks» у графстві Кент, потім у більш просунутій школі «Bedales» у місті Петерсфілд. У віці 13 років виконав роль малолітнього хулігана у фільмі «Неділя, кривава неділя» (1971, в титрах не вказаний).

Відчувши смак до лицедійства, почав навчатися мистецтвам у театральній школі «Bristol Old Vic». Саме тут він навчився повністю вживатися у роль свого героя, аж до змін фізичного характеру, що дозволяло йому більш правдоподібно грати свої ролі. Після закінчення навчання домігся значних успіхів на сценах лондонських театрів.

Першою серйозною роботою актора у кіно стала невелика роль у біографічній драмі «Ганді» (1982). Згодом, поєднуючи роботу у кіно й на театральній сцені, зробив турне з театральною постановкою «Ромео і Джульєта», по закінченню якого виконав другорядну роль у пригодницькому фільмі «Баунті» (1984), головні ролі в якому виконали Мел Гібсон і Ентоні Хопкінс. У 1985 році продемонстрував надзвичайну багатогранність свого таланту, виконавши ролі гомосексуаліста у телефільмі «Мій брат Джонатан» і представника вищого суспільства у комедії «Кімната з видом».

У 1989 році блискуче впорався з головною роллю у драмі «Моя ліва нога», отримавши за її виконання «Оскара» у номінації «Кращий Актор». Ненадовго повернувшись до театру, зіграв у постановці Гамлета, після чого повернувся на великий екран з черговою головною роллю у фільмі «Останній з могікан» (1992). До середини дев'яностих виконав ще дві приголомшливі ролі. Першу у мелодрамі «Епоха невинності» (1993), другу у біографічній драмі «В ім'я батька» (1993), за головну роль в якій його вдруге висунули на «Оскара», який на цей раз йому не дістався. Ще одна «безрезультатна» номінація на «Оскар» - номінація за головну роль у «Бандах Нью-Йорку» (2002). Лише у 2007 році, за роль у трилері «Нафта», актор отримує другого «Оскара».

У 2009 році актор знявся у мюзиклі «Дев'ять» разом з компанією голлівудських зірок: Ніколь Кідман, Маріон Котіяр, Пенелопа Крус, Кейт Хадсон, Софі Лорен.

Свій трейтій «Оскар» Деніел Дей-Льюїс отримав у 2013 році за головну роль у біографічній картині Стівена Спілберга «Лінкольн».

У актора є син від роману з французькою актрисою Ізабель Аджані і двоє дітей від його теперішньої дружини, актриси, сценариста і режисера Ребеки Міллер.

Фільмографія:

2012 Лінкольн / Lincoln ... Abraham Lincoln
2009 Дев'ять / Nine ... Guido Contini
2007 Нафта / There Will Be Blood ... Daniel Plainview
2005 Балада про Джека і Роуз / The Ballad of Jack and Rose ... Jack Slavin
2002 Банди Нью-Йорка / Gangs of New York ... Bill 'The Butcher' Cutting
1997 Боксер / The Boxer ... Danny Flynn
1996 Суворе випробування / The Crucible ... John Proctor
1993 В ім'я батька / In the Name of the Father ... Gerry Conlon
1993 Епоха невинності / The Age of Innocence ... Newland Archer
1992 Останній з могікан / The Last of the Mohicans ... Hawkeye
1989 Моя ліва нога / My Left Foot: The Story of Christy Brown ... Christy Brown
1989 Сліпуча посмішка Нью-Джерсі / Eversmile, New Jersey ... Dr. Fergus O'Connell
1988 Зірки і смуги / Stars and Bars ... Henderson Dores
1988 Нестерпна легкість буття / The Unbearable Lightness of Being ... Tomas
1986 Нану / Nanou ... Max
1985 - 2002 Screen Two (серіал) ... Kafka
1985 Кімната з видом / A Room with a View ... In England - Cecil Vyse
1985 Моя прекрасна пральня / My Beautiful Laundrette ... Johnny
1985 Мій брат Джонатан / My Brother Jonathan (ТБ) ... Jonathan Dakers
1984 Баунті / The Bounty ... John Fryer
1982 How Many Miles to Babylon? (ТВ) ... Alex
1982 Ганді / Gandhi ... Colin, South African street tough
1981 Artemis 81 (ТБ) ... Library Student
1981 Thank You, P.G. Wodehouse (ТБ) ... Psmith
1965 - 1983 BBC Play of the Month (серіал) ... Gordon Whitehouse

Нагороди та премії:

Оскар, 2013 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Лінкольн»)

Золотий глобус, 2013 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Лінкольн»)

Британська академія, 2013 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Лінкольн»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Дев'ять»)

Жорж, 2009 рік
Номінації: Кращий зарубіжний актор

Оскар, 2008 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Нафта»)

Золотий глобус, 2008 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Нафта»)

Британська академія, 2008 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Нафта»)

Сатурн, 2008 рік
Номінації: Кращий актор («Нафта»)

Берлінський кінофестиваль, 2005 рік
Переможець: Почесний приз Berlinale Camera Award

Оскар, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Банди Нью-Йорка»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Банди Нью-Йорка»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Кращий лиходій («Банди Нью-Йорка»)

Британська академія, 2003 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Банди Нью-Йорка»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Боксер»)

Оскар, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («В ім'я батька»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («В ім'я батька»)

Британська академія, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («В ім'я батька»)

Британська академія, 1993 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Останній з могікан»)

Оскар, 1990 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Моя ліва нога»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Моя ліва нога»)

Британська академія, 1990 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Моя ліва нога»)

Європейська кіноакадемія, 1989 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Моя ліва нога»)
2718
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Кохання проти долі
Чорний список
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.