,
Слуга народу
Краще подзвоніть Солу
Бійся ходячих мерців
Загрузка...

Меггі Джилленгол

Меггі Джилленгол Меггі Джилленгол Меггі Джилленгол Меггі Джилленгол Меггі Джилленгол Меггі Джилленгол
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Maggie Gyllenhaal
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 16 листопада 1977 | скорпіон
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанр: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Пітер Сарсгаард ... двоє дітей

Біографія:

Актриса Меггі Джилленгол народилася 16 листопада 1977 року на Нижньому Іст-Сайді Манхеттена у Нью-Йорку, в родині режисера Стівена Джилленгола та сценаристки Наомі Фонер. У шоу бізнесі зайнятий і рідний брат Меггі - актор Джейк Джилленгол.

Вивчення східних релігій і літератури у Колумбійському університеті поєднувала з виступами в місцевому театрі, завдяки чому на момент отримання диплома у 1999 році деякий акторський досвід у неї вже був. Крім того, акторській майстерності Джилленгол навчалася і в Королівській академії драматичного мистецтва в Лондоні.

Кінодебют актриси відбувся у драмі «Водна країна» (1992) Стівена Джилленгола. Іншими, не менш яскравими роботами, зіграними актрисою в цей період стали ролі у картинах: «Донні Дарко» (2001), «Адаптація» (2002), «Сповідь небезпечної людини» (2002).

Складно назвати стандартними ті голлівудські картини, в яких Джилленгол знімалася на початковому етапі своєї кар'єри. Вже після ролі гримерки-сатанистки у комедії Джона Вотерса «Божевільний Сесіл Б.» (2000) про Меггі у Голлівуді заговорили як про актрису, яка володіє достатньою акторською майстерністю для того щоб виконати будь-яку роль.

Однак найбільшу повагу у голлівудських колах актриса заслужила роллю в комедійній мелодрамі Стівена Шейнберга «Секретарка» (2002), за блискуче виконання якої у 2003 році вперше була номінована на кінопремію «Золотий Глобус». Крім того отримала приз чиказьких кінокритиків як найбільш перспективна актриса і нагороду кінокритиків Бостона за найкращу жіночу роль. Сама ж картина за оригінальність була удостоєна спеціального призу журі на фестивалі незалежних картин «Санденс».

У список найбільш успішних картин за участю актриси попали такі стрічки: «40 днів та 40 ночей» (2002), «Посмішка Мони Лізи» (2003), «Будинок-монстр» (2006), «Всесвітній торговий центр» (2006) і звичайно ж «Темний лицар» (2008) в якому Мегі виконала роль гордої і свавільної коханої Бетмена.

Актриса заміжня. Зі своїм чоловіком Пітером Сарсгаардом («Морпіхи», «Ілюзія польоту») вона познайомилась на зйомках картини «У руках Божих», що так й не вийшла у прокат. Разом вони виховують двох доньок - Рамону (2006) і Глорію-Рей (2012).

Фільмографія:

Три секунди / Three Seconds
2016 Двійка / The Deuce (серіал) ... Eileen Merrell
2014 Шляхетна жінка / The Honourable Woman (міні-серіал) ... Nessa Stein
2014 Річка основ / River of Fundament ... Hathfertiti
2013 Френк / Frank ... Clara
2013 Штурм Білого дому / White House Down ... Secret Service Agent
2012 Поправки / The Corrections (ТБ) ... Denise
2012 Навчання польотам / Won't Back Down ... Jamie Fitzpatrick
2012 Bam150 / Bam150
2010 Дорослі іграшки / Hysteria ... Charlotte Dalrymple
2010 Моя жахлива няня: Великий бум / Nanny McPhee and the Big Bang ... Isabel Green
2009 Божевільне серце / Crazy Heart ... Jean Craddock
2009 В дорозі / Away We Go ... LN Fisher-Herrin
2008 Темний лицар / The Dark Knight ... Rachel Dawes
2007 Падіння з висоти / High Falls (короткометражний) ... April
2006 Персонаж / Stranger Than Fiction ... Ana Pascal
2006 Всесвітній торговий центр / World Trade Center ... Allison Jimeno
2006 Будинок-монстр / Monster House ... Zee
2006 Париж, я люблю тебе / Paris, je t'aime ... Liz
2006 Шеррібебі / SherryBaby ... Sherry Swanson
2005 Довірся чоловікові / Trust the Man ... Elaine
2005 Велике нове диво / The Great New Wonderful ... Emme Keeler
2005 Правила сексу 2: Хеппіенд / Happy Endings ... Jude
2004 Аферисти / Criminal .... Valerie
2004 Порнограф: Історія кохання / The Pornographer: A Love Story ... Sidney
2003 Посмішка Мони Лізи / Mona Lisa Smile ... Giselle Levy
2003 Приймальні матері / Casa de los babys ... Jennifer
2002 Сповідь небезпечної людини / Confessions of a Dangerous Mind ... Debbie
2002 Адаптація / Adaptation ... Caroline Cunningham
2002 40 днів та 40 ночей / 40 Days and 40 Nights ... Sam
2002 Секретарка / Secretary .... Lee Holloway
2001 Сильна жінка / Riding in Cars with Boys ... Amelia
2001 Донні Дарко / Donnie Darko ... Elizabeth Darko
2000 Божевільний Сесіл Б / Cecil B. DeMented ... Raven
2000 Фотограф / The Photographer ... Mira
1998 Доморослий / Homegrown ... Christina the Babysitter
1993 Небезпечна жінка / A Dangerous Woman ... Patsy Bell
1992 Водна країна / Waterland .... Maggie Ruth

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2015
Переможець: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Шляхетна жінка»)

Оскар, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Божевільне серце»)

Сатурн, 2009 рік
Номінації: Краща актриса («Темний лицар»)

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Шеррібебі»)

Сатурн, 2007 рік
Номінації: Краща актриса («Персонаж»)

Карлові Вари, 2006 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Шеррібебі»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Секретарка»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Жіночий прорив року («Секретарка»)
16672
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Надприродне
Вікінги
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.