,
Злі пташки
Теорія великого вибуху
Люцифер
Загрузка...

Брендан Фрейзер

Брендан Фрейзер Брендан Фрейзер Брендан Фрейзер Брендан Фрейзер Брендан Фрейзер Брендан Фрейзер Брендан Фрейзер Брендан Фрейзер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Brendan Fraser
Зріст: 1.92 м
Дата народження: 3 грудня, 1968 | стрілець
Місце народження: Індіанаполіс, Індіана, США
Жанр: Комедія, драма, мелодрама
Дружина: Ефтон Сміт (розлучення) ... троє дітей

Біографія:

Брендан Фрейзер з'явився на світ 3 грудня 1968 року в американському Індіанаполісі. Кожні два-три роки Брендану і його трьом братам Кевіну, Шону і Регану доводилося переїжджати на нове місце через специфіку роботи їхнього батька, Пітера Фрейзера, який був офіційним канадським туристичним представником. Родині доводилося жити в Амстердамі, Лондоні, Оттаві, Цинциннаті, Детройті та багатьох інших місцях.

У дванадцятирічному віці Брендан почав виступати у постановках лондонських театрів. Пізніше він вивчав акторську майстерність у Cornish College of the Arts в Сіетлі (США).

У 1991 році відбувся кінодебют Брендана Фрейзера: він виконав невелику роль в картині Ненсі Севока «Дурне парі». Протягом кількох наступних років він знявся у ряді комедій, таких як «Заморожений каліфорнієць», «Янгер і Янгер», «Пустоголові» і «Скаут».

Перший серйозний успіх прийшов до Брендана Фрейзера у 1997 році, коли він виконав головну роль у пародії на Тарзана - картині Сема Вайзмана «Джордж із Джунглів». Картина дозволила йому продемонструвати всю свою чарівливість і привабливість, а також надала можливість показати безсумнівне комічне обдарування. Сам Фрейзер називає участь у цьому фільмі однією з поворотних віх в його артистичній кар'єрі.

Ще однією акторської удачею стала роль садівника у фільмі «Боги і монстри», яка розкрила в ньому талант драматичного актора і довела критикам, що він здатний не тільки на ролі, які експлуатують його зовнішність і природну чарівність.

Через ще рік Брендан Фрейзер придбав світову популярність, знявшись у бестселері Стівена Соммерса «Мумія» (1999). Цей фільм зібрав у прокаті понад 400 млн доларів і став одним з найпопулярніших кінохітів 90-х років.

У 2000 році на екрани вийшла комедія «Засліплений бажаннями» - ремейк однойменної картини 1967 року. Партнеркою Брендана Фрейзера по знімальному майданчику стала англійська актриса і модель Елізабет Херлі.

Пізніше Фрейзер знявся в продовженні «Мумії» - фільмі «Мумія повертається». Цей фільм виявився не менш успішним, ніж перша частина.

У 2004 на екрани вийшла кримінальна драма Пола Хаггіса «Зіткнення», яка завоювала три премії Оскар - у номінаціях «Кращий фільм», «Кращий монтаж» і «Найкращий оригінальний сценарій».

У 2008-му пройшли відразу три гучні прем'єри за участю Фрейзера: «Мумія: Гробниця імператора Драконів», екранізація роману Жуля Верна «Подорож до центру Землі» і казковий фільм «Чорнильне серце», знятий за твором Корнелії Фуке. У всіх трьох картинах Брендан виконав головні ролі.

У 2010 році на екрани вийшла комедія «Помста пухнастих», в якій Брендан Фрейзер виступив не тільки як актор, але і як виконавчий продюсер. Однак, ця картина отримала негативні відгуки критиків і ледь окупилася в прокаті.

У 1994 році Брендан Фрейзер, тоді ще нікому не відомий актор-початківець, познайомився з дівчиною Ефтон Сміт. Дізнавшись, що вони народилися в один день (Ефтон рівно на рік старша Брендана), Фрейзер вирішив, що знайшов свою долю, але ще чотири роки перевіряв відносини на міцність. У 1998 році Брендан освідчився. У них народилося троє синів: Гріффін Артур (2002), Холден Флетчер (2004) та Леланд (2006). Але в 2007 році цей шлюб розпався.

Фільмографія:

Секунди задоволення / Seconds of Pleasure
Поза законом / In with the Outlaws ... Jack Macbeth, чутки
2014 Вільгельм Телль: Легенда / The Legend of William Tell: 3D ... William Tell
2013 Подаруй мені притулок / Gimme Shelter ... Tom Fitzpatrick
2013 Нерозважливий / HairBrained ... Leo Searly
2013 Married and Cheating / Married and Cheating
2013 Split Decision / Split Decision ... Jack Damson
2013 Ломбардні хроніки / Pawn Shop Chronicles
2013 Білка 3D / The Nut Job ... Grayson, озвучка
2013 Справа в тобі / A Case of You
2013 Втеча з планети Земля / Escape from Planet Earth ... Scorch Supernova, озвучка
2011 Повний абзац / Whole Lotta Sole ... Maguire
2010 Помста пухнастих / Furry Vengeance ... Dan Sanders
2010 Крайні заходи / Extraordinary Measures ... John Crowley
2008 Чорнильне серце / Inkheart ... Mo 'Silvertongue' Folchart
2008 Мумія: Гробниця Імператора Драконів / Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, The ... Richard 'Rick' O'Connell
2008 Подорож до Центру Землі / Journey to the Center of the Earth 3D ... Prof. Trevor Anderson
2007 Повітря, яким я дихаю / Air I Breathe, The ... Pleasure
2006 В останній раз / Last Time, The ... Jamie
2006 Подорож на край ночі / Journey to the End of the Night ... Paul
2004 Зіткнення / Crash ... Rick Cabot
2002 Still Perfect: 20 Unforgettable Photographs (ТБ)
2002 Тихий американець / Quiet American, The ... Alden Pyle
2001 - 2008 Клініка / Scrubs (серіал) ... Ben Sullivan
2001 Мумія повертається / Mummy Returns, The ... Richard 'Rick' O'Connell
2001 Мавп'яча кістка / Monkeybone ... Stu Miley
2000 Засліплений бажаннями / Bedazzled ... Elliot Richards / Jefe / Mary
1999 Правильний Дадлі / Dudley Do-Right ... Dudley Do-Right
1999 Мумія / Mummy, The ... Richard 'Rick' O'Connell
1999 Вибух з минулого / Blast from the Past ... Adam Webber
1998 Боги і монстри / Gods and Monsters ... Clayton Boone
1997 Останній подих / Still Breathing ... Fletcher McBracken
1997 Джордж з джунглів / George of the Jungle ... George of the Jungle
1997 Сутінки сімейства Голд / Twilight of the Golds, The ... David Gold
1997 - 2008 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... David Kalaiki-Alii
1996 Блиск слави / Glory Daze ... Doug
1996 Місіс Вінтерборн / Mrs. Winterbourne ... Hugh, Bill Winterbourne
1996 Пігулка радості / Kids in the Hall: Brain Candy ... Placebo Patient, в титрах не вказаний
1995 Зараз і тоді / Now and Then ... Vietnam Veteran, в титрах не вказаний
1995 Темний полудень / Passion of Darkly Noon, The ... Darkly Noon
1994 Скаут / Scout, The ... Steve Nebraska
1994 Армійські пригоди / In the Army Now ... Link, в титрах не вказаний
1994 Пустоголові / Airheads ... Chazz, Darvey
1994 З почестями / With Honors ... Montgomery 'Monty' Kessler
1993 - 1995 Занепалі ангели / Fallen Angels (серіал) ... Johnny Lamb
1993 Янгер і Янгер / Younger and Younger ... Winston Younger
1993 Двадцять баксів / Twenty Bucks ... Sam Mastrewski
1993 Зятьок / Son in Law ... Link, в титрах не вказаний
1992 Шкільні узи / School Ties ... David Greene
1992 Заморожений каліфорнієць / Encino Man ... Link
1991 Моя стара школа / My Old School (ТБ)
1991 Винен, поки невинність не доведена / Guilty Until Proven Innocent (ТБ) ... Bobby McLaughlin
1991 Дурне парі / Dogfight ... Sailor # 1
1991 Дитя пітьми, дитя світла / Child of Darkness, Child of Light (ТБ) ... John's friend
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2006 год
Переможець: Кращий акторський склад («Зіткнення»)

Сатурн, 2000 рік
Номінації: Кращий актор («Мумія»)

Посилання:

www.brendanfraser.com
3815
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чорний список
Американська історія злочинів
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.