,
Водолій
Якось у казці
Шерлок
Загрузка...

Робін Танні

Робін Танні Робін Танні Робін Танні Робін Танні Робін Танні Робін Танні
Коротка біографія:

Рід занять: Акторка
Ім’я (лат.): Robin Tunney
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 19 червня 1972 | близнята
Місце народження: Чикаго, Іллінойс, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Боб Госс (розлучення); Ендрю Домінік (розлучення)

Біографія:

Американська акторка Робін Танні народилася 19 червня 1972 року в Чикаго, штат Іллінойс (США) в американо-ірландській сім'ї. Її батько, Патрік, емігрант з Ірландії, займався продажем автомобілів, а мати, Кеті, працювала барменом. Першим захопленням Робін стає баскетбол, але мрію про спортивне майбутнє перекреслює серйозна травма коліна.

Після закінчення у 1990 році Carl Sandburg High School Робін вступила до Чикагської академії мистецств, де вивчала акторську майстерність і приймала участь у різних постановках. В Академія вона познайомилась з майбутньою акторкою Ларою Флінн Бойл.

У вісімнадцять років Танні переїзджає до Лос-Анджелеса. Першими появами на екрані для молодої актриси стають телесеріали «Життя триває», «Закон і порядок» і «Джон Кеннеді: юні роки», де вона грала Кіт Кеннеді.

У 1996 році помітною роллю для Робін Танні стає картина Ендрю Флемінга «Чаклунство», де вона зіграла головну роль однієї з чотирьох відьом, так би мовити - «правильної відьми».

У 1997 році Танні відзначилася роллю у драмі Боба Госса «Ніагара, Ніагара», за яку отримує свою першу нагороду - приз Венеціанського кінофестивалю. У 1999 році актриса разом з «залізним Арні» грає наречену Сатани у містичнму бойовику Пітера Хайамсфільма «Кінець світу».

У 2001 році акторка зіграла у альпіністському трилері, поставленому відомим новозеландським режисером Мартіном Кемпбеллом «Вертикальна межа». За чудово виконану роль Енні Гаррет Робін була номінована на премію «Blockbuster Entertainment Award». Ще одною нагородою став приз Бостонського кінофестивалю за роль у драмі Мії Голдман «Відкрите вікно».

Танні була двічі заміжня: перший раз з режисером і продюсером Бобом Госсом, другий з австралійским режисером Ендрю Домініком, але обидва рази шлюб було розірвано.

Фільмографія:

2012 See Girl Run ... Emmie
2008 Місце пасажира / Passenger Side ... Theresa
2008 - 2010 Менталіст / Mentalist, The (серіал) ... Teresa Lisbon
2008 Two Mr. Kissels, The (ТБ) ... Nancy
2008 Палаюча рівнина / Burning Plain, The ... Laura
2008 Серпень / August ... Melanie Hanson
2006 Смерть супермена / Hollywoodland ... Leonore Lemmon
2006 Премія Дарвіна / Darwin Awards, The ... Zoe
2006 Відкрите вікно / Open Window ... Izzy
2005 - 2009 Втеча з в?язниці / Prison Break (серіал) ... Veronica Donovan
2005 Зодіак / Zodiac, The ... Laura Parish
2005 Втеча / Runaway ... Carly
2004 - 2008 Доктор Хаус / House, M.D. (Серіал) ... Rebecca Adler
2004 Папарацці / Paparazzi ... Abby Laramie
2004 Making of 'Paparazzi', The (відео) ... Abby Laramie
2004 Тінь страху / Shadow of Fear ... Wynn French
2003 Весільна вечірка / In-Laws, The ... Angela Harris
2002 - 2003 Сутінкова зона / Twilight Zone, The (серіал) ... Edie Durant
2002 Таємне життя дантистів / Secret Lives of Dentists, The ... Laura
2002 Віртуальне шоу / Cherish ... Zoe
2001 Дослідження сексу / Investigating Sex ... Zoe
2000 Вертикальна межа / Vertical Limit ... Annie Garrett
2000 Хліб і троянди / Bread and Roses ... Robin Tunney - Party Guest, в титрах не вказана
2000 Супернова / Supernova ... Danika Lund
1999 Кінець світу / End of Days ... Christine York
1998 Жорстокий місто: Кулі вершать правосуддя / Naked City: Justice with a Bullet (ТБ) ... Merri Coffman
1988 Rescuers: Stories of Courage: Two Families (ТБ) ... Melvina 'Malka' Csizmadia
1998 Монтана / Montana ... Kitty
1997 Джуліан За / Julian Po ... Sarah
1997 Ніагара, Ніагара / Niagara, Niagara ... Marcy
1996 Чаклунство / Craft, The ... Sarah Bailey
1996 Вершники полинових прерій / Riders of the Purple Sage (ТБ) ... Elizabeth 'Bess' Erne, Oldring's Masked Rider / Daughter
1995 Магазин «Імперія» / Empire Records ... Debra
1993 Безрозсудна молодість / JFK: Reckless Youth (ТБ) ... Kathleen 'Kick' Kennedy
1993 Клас 96 / Class of '96 (серіал) ... Linda Miller
1992 Заморожений каліфорнієць / Encino Man ... Ella
1992 Perry Mason: The Case of the Reckless Romeo (ТБ) ... Sandra
1991 Жаби! / Frogs! (ТВ) ... Hannah
1990 - 2009 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Jill Templeton
1990 - 1996 Як у кіно / Dream On (серіал) ... Marybeth
1989 - 1993 Життя триває / Life Goes On (серіал) ... Mary
1987 Жаба / Frog (ТБ) ... Hannah
1984 - 1995 CBS Schoolbreak Special (серіал) ... Brooke

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Переможець: Краща бійка («Чаклунство»)

Венеціанський кінофестиваль, 1997 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу жіночу роль («Ніагара, Ніагара»)
2553
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Цілком Таємно
Дівчата
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.