,
Абатство Даунтон
Чужоземка
Гра престолів
Загрузка...

Елізабет Шу

Елізабет Шу Елізабет Шу Елізабет Шу Елізабет Шу Елізабет Шу Елізабет Шу Елізабет Шу
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Elisabeth Shue
Зріст: 1.57 м
Дата народження: 6 жовтня 1963 | терези
Місце народження: Вілмінгтон, Делавер, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Девіс Гуггенхейм ... троє дітей

Біографія:

Актриса Елізабет Шу народилася 6 жовтня 1963 року в місті Вілмінгтон (США, штат Делавер) в сім'ї американських аристократів. Дитинство дівчинки пройшло у величезному особняку, вона ні в чому не відчувала нестачі. Її батьки були заможні (батько працював юристом, мати - банкіром), брати обожнювали єдину сестру і завжди приймали у свої ігри.

На жаль, сімейна ідилія досить швидко закінчилася. Коли Ліз виповнилося 11, її батьки розійшлися. Дівчинка важко переживала розлучення: пропускала заняття, допізна пропадала на вулиці, курила "травку", ганяла на машині (не маючи прав). Тоді-то і почав проявлятися талант актриси. Поліцейські, яким неодноразово попадалася юна порушниця, відразу її відпускали: з роллю «хорошої дівчинки» вона справлялася відмінно.

В юності про кар'єру актриси вона не думала - все вирішив випадок. Одного разу юну красуню попросили знятися у рекламі ресторану. Так вона вперше з'явилася на екрані. «Дівчинку з ролика» помітили акторські агенти і запросили до Голлівуду. Спочатку їй дісталося кілька другорядних ролей у маловідомих фільмах, потім послідували більш помітні «Малюк-каратист» (1984), «Пригоди няньки» (1987) і «Коктейль» (1988).

Перша популярність прийшла до актриси, коли вона з'явилася у фільмах «Назад в майбутнє 2» (1989) і «Назад в майбутнє 3» (1990). На неї нарешті звернули увагу і почали запрошувати на зйомки частіше. Однак актрису така популярність не тішила. Немов змовившись, усі сприймали її лише як милу «дівчину-трофей», яка дістається головному героєві в кінці.

Зламати стереотипи Елізабет вдалося тільки у 1995 році, коли вона зіграла повію Сару у драмі «Покидаючи Лас-Вегас». Від цієї ролі її відмовляли майже «всім світом» (такий удар по репутації!), Але дівчина була непохитна. І вона перемогла! Нарешті в ній побачили видатну драматичну актрису. Її обсипали преміями та номінаціями, в тому числі на «Оскар». Перед Елізабет відчинилися двері в світ справжнього кіномистецтва.

Серед найбільш значущих фільмів за участю Елізабет Шу слід назвати «Ефект спускового гачка» (1996), «Місто ангелів» (1998), «Невидимка» (2000), «Гра у хованки» (2005), а так само «Піранья» (2010).

Сьогодні актриса продовжує активно зніматися у кіно, міркує про професію продюсера і режисера. Як зізналася сама Елізабет, вона дуже задоволена тим, як складається її доля. Крім улюбленої роботи, у неї є щаслива сім'я: чоловік-режисер Девіс Гуггенхейм і троє дітей.

Фільмографія:

2013 Погана поведінка / Behaving Badly ... Pamela Bender
2013 The Hard Ride / The Hard Ride ... Agnes Lake
2012 Весняні надії / Hope Springs ... Karen, The Bartender
2012 Дім у кінці вулиці / House at the End of the Street ... Sarah
2012 Підкорювачі хвиль / Chasing Mavericks ... Christy Moriarity
2010 Джен Джонс / Janie Jones ... Mary Ann Jones
2010 Піранья / Piranha ... Sheriff Julie Forester
2010 Розбудити Медісон / Waking Madison ... Dr. Elizabeth Barnes
2009 Moment of Truth ... Sonny
2009 Дон МакКей / Don McKay ... Sonny
2008 Гамлет 2 / Hamlet 2 ... Elisabeth Shue
2007 Грейсі / Gracie ... Lindsay Bowen
2007 Первісток / First Born ... Laura
2005 Гра в хованки / Hide and Seek ... Elizabeth
2005 Мрійник / Dreamer: Inspired by a True Story ... Lily
2004 Загадкова шкіра / Mysterious Skin ... Mrs. McCormick
2002 Безсмертні / Tuck Everlasting ... Narrator
2002 Лео / Leo ... Mary Bloom
2001 Емі і Ізабель / Amy & Isabelle ... Isabelle Goodrow
2000 Невидимка / Hollow Man ... Linda McKay
2000-2011 Стримай свій ентузіазм / Curb Your Enthusiasm (серіал) ... Virginia
1999 Моллі / Molly ... Molly McKay
1998 Місто ангелів / City of Angels ... Pregnant Woman
1998 Кузіна Бетта / Cousin Bette ... Jenny Cadine
1998 Пальметто / Palmetto ... Mrs. Donnelly / Rhea Malroux
1997 Розбираючи Гаррі / Deconstructing Harry ... Fay
1997 Святий / The Saint ... Dr. Emma Russell
1996 Ефект спускового гачка / The Trigger Effect ... Annie Kay
1995 Таємниця / Underneath ... Susan Crenshaw
1995 Покидаючи Лас-Вегас / Leaving Las Vegas ... Sera
1994 Радіо всередині / Radio Inside ... Natalie
1994 Сліпе правосуддя / Blind Justice ... Caroline
1993 Двадцять баксів / Twenty Bucks ... Emily Adams
1993 Серце і душі / Heart and Souls ... Anne
1991-1993 The General Motors Playwrights Theater (серіал)
1991 Мильна піна / Soapdish ... Lori Craven / Angelique
1991 Звичка одружуватися / The Marrying Man ... Adele Horner
1990-1996 Як у кіно / Dream On (серіал) ... Maura Barish
1990 Назад у майбутнє 3 / Back to the Future Part III ... Jennifer Parker
1989 Назад у майбутнє 2 / Back to the Future Part II ... Jennifer Parker - Jennifer McFly
1989 Тілесні війни / Body Wars ... Dr. Cynthia Lair
1988 Коктейль / Cocktail ... Jordan Mooney
1987 Подвійний обмін / Double Switch ... Kathy Shelton
1987 Пригоди няні / Adventures in Babysitting ... Chris Parker
1986 Лінк / Link ... Jane Chase
1984 Малюк-каратист / The Karate Kid ... Ali Mills
1984-1985 Заклик до Cлава / Call to Glory (серіал) ... Jackie Sarnac
1984 Заклик до Славі / Call to Glory ... Jackie Sarnac
1983 Де-небудь завтра / Somewhere, Tomorrow ... Margie
1982 Королівський роман принца Чарльза і Діани / The Royal Romance of Charles and Diana ... Lynn Osborne

Продюсер:

2007 Грейсі / Gracie

Нагороди та премії:

Оскар, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Покидаючи Лас-Вегас»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Покидаючи Лас-Вегас»)

Британська академія, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Покидаючи Лас-Вегас»)
1867
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стародавні
Дівчата
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.