,
Шанс
Сімпсони
Доктор Хаус
Загрузка...

Анатолій Васильєв

Анатолій Васильєв Анатолій Васильєв Анатолій Васильєв Анатолій Васильєв Анатолій Васильєв Анатолій Васильєв Анатолій Васильєв Анатолій Васильєв
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім*я (лат.): Anatoly Vasilyev
Дата народження: 6 листопада 1946 | скорпіон
Місце народження: Нижній Тагіл, СРСР (Росія)
Жанри: Драма, мелодрама, комедія

Біографія:

Анатолій Васильєв народився в Нижньому Тагілі. Юнаком він був заводієм гучних вечірок та концертів, грав на гітарі і співав пісні з репертуару "Бітлів".

Після закінчення школи Анатолій вступив в машинобудівний технікум, але раптом вирішив стати актором і виїхав з рідного Брянська до Москви, вступати до МХАТівською школи. У 1969 році Васильєв закінчив Школу-студію МХАТ.

У 1969-1973 працював у театрі Сатири. З 1974 року Васильєв - актор Театру Радянської армії. Молодого Васильєва відрізняла справжня чоловіча фактура, прекрасний глибокий голос, потужний темперамент.

З 1995 року Анатолій Олександрович працює в Театрі ім. Моссовета. Павло Хомський, керівник театру, запросив відомого актора на роль шахрая і пройдисвіта у французьку комедію "Школа неплатників". З тих пір актор блискуче працює в комедійному амплуа на цій сцені.

Ролі в сезоні 2002-2003: Пітер Ламб ("Матінка Кураж та її діти"): Антоні Андерсон ("Учень диявола":Адамов ("Чоловіки по вихідним").

Одна з перших ролей в кіно - Микола Димов у фільмі Сергія Бондарчука "Степ" (1977). Його герой був "неприборканий, тяжкий для оточуючих, настирливо бездуховна і навіть чимось привабливий", як писали критики.

Анатолій Васильєв знявся більш ніж в 50 фільмах. Справжнім тріумфом для актора стала одна з головних ролей у драмі "Екіпаж". Його м'який і страждаючий герой Валентин Ненароков викликав найбільшу симпатію глядачів. І інші персонажі Васильєва пішли "під копірку".

Найвідоміші роботи у фільмах: "Корпус генерала Шубнікова" (Шубніков), "Кохана жінка механіка Гаврилова" (Слава), "Надія і опора" (Фомін), "Дамське танго" (Федір), "Михайло Ломоносов" (батько Ломоносова) , "Борис Годунов" (Петро Басманов), "Фірма пригод" (комісар Гард).

Лише в 90-і роки актор зіграв на екрані щось несподіване: імпозантного живописця Модеста ("Захочу - полюблю") і вампіра-аристократа ("Ваші пальці пахнуть ладаном").

Анатолій Олександрович був одружений на актрисі Тетяні Васильєвiй (Іциковіч), якій і "подарував" своє прізвище.

«Мені хотілося б зберегти тi навички, якi я напрацював в художньому кіно, привнести їх в серіал, залишити ту якість і нічого не пропустити. Я ставлю собі високу планку, тим більше, що матеріал для цього є - є доля і є взаємини. Всі вже намічено. Тепер нам потрібно привнести щось своє, щоб був великий гарний людський контакт, конфлікт і любов. Як-то останнім часом у нас в кінематографі ніхто нікого не любить.

Або втомилися, або не можуть. А тут пристрасті, і ще які! Важливо, щоб глядач побачив це, побачив повнокровних, справжніх людей. Я відчув, що в цьому колективі можна зробити те, про що я кажу. Коли режисери говорять, що у нас дублі різні, це приємно чути. Значить, ми не вживає слово одне і те ж, значить, ми в розвитку наших людських взаємин, які йдуть на плівку, і це видно.

Наталя Рудова, яка грає мою дочку, дуже зворушливий чоловічок, у нас взаєморозуміння і повага. Зустрічаємося перед зйомками, вона мене відразу шанує: «Таточку прийшов!» - Своє тепло вже є. На мою власну дочку дуже схожа! Правда, тій всього 14 ... Чесно кажучи, матеріал бере за душу. Граємо взаємини батька і дочки в такій ситуації, коли мами немає, я часом лізу не в свої справи, знаю, що не правий, але розумію, що це необхідно.

Ми часто вибачаємося один перед одним, сповідаємося, просимо вибачення ... І це добре. Чоловіки і жінки - різні іпостасі, але спорідненість робить свою справу і взаєморозуміння, що існує на більш високому рівні, теж. Ниточки для того, щоб зробити це, є і в сценарії, і в наших з Наталією взаєминах - по-людськи. Повинно вийти, я вірю в це!».

Фільмографія:

2010 Ведмежий кут (серіал) ... батько Ольги
2010 Свати 4 (серіал) ... Юрій
2010 Буду пам'ятати
2009 Свати 3 (серіал) ... Юрій
2009 Свати 2 (ТБ) ... Юрій
2009 Люди Шпака (серіал) ... Михайло Олександрович пориває
2008 Свати (ТБ) ... Юрій
2008 Нові часи, або біржа нерухомості
2008 Батьки й діти (серіал) ... Микола Петрович Кірсанов
2007 Майор Вєтров (серіал) ... батько Вєтрова
2007 Ми будемо щасливі, моя принадність (ТБ)
2007 Бальзаківський вік, або всі чоловіки сво ... 3 (серіал) (2007)
2007 Тетянин день (серіал) ... Олег Барінов
2006 Сестри по крові (серіал)
2006 Велика любов (ТБ)
2005 Сліпий 2 (серіал)
2005 Мисливці за іконами (серіал)
2005 Коротке дихання (ТБ) ... батько Олександра Зотова
2005 Додатковий час
2005 Бальзаківський вік, або всі чоловіки сво ... 2 (серіал)
2004 Новорічні чоловіки (ТБ)
2004 - 2008 Фабрика мрій (серіал) (2004-2008)
2004 Папа ... Іван Чернишов
2004 - 2007 Бальзаківський вік, або Всі чоловіки сво ... (Серіал) ... генерал Репецький
2002 Часи не вибирають (серіал) ... Юрій Гаврюшин
2001 Любовь.ru (серіал) ... Калінін
1997 На зорі туманної юності
1997 Перемир'я / La tregua ... Dr. Gotlieb
1995 Обережно! Червона ртуть!
1993 Навіщо алібі чесній людині?
1993 Ваші пальці пахнуть ладаном
1991 Фірма пригод
1991 Лох - переможець води
1990 Захочу - полюблю
1988 Без мундира
1988 Маленька Віра
1987 Вільне падіння
1987 оголошенню не підлягає
1986 Михайло Ломоносов ... Василь Дорофійович, батько
1986 Ігор Савович (ТБ)
1986 Де ваш син?
1986 Борис Годунов ... Петро Басманов
1985 Груба посадка
1984 Тихі води глибокі
1983 Клітка для канарок
1983 Ворота в небо
1983 Дамська танго
1982 Надія і опора
1981 Яблуко на долоні
1981 Улюблена жінка механіка Гаврилова ... Слава
1981 Мужики!
1980 Надзвичайні обставини
1980 Корпус генерала Шубнікова
1979 Старшина
1979 Близька далина
1979 Екіпаж ... Валентин Ненароков
1978 Іванцов, Петров, Сидоров ... Владик Яковлєв
1977 Степ ... Димов

Нагороди та премії:

1994 Народний артист Росії

1977 Срібна медаль імені А. П. Довженко (за участь у виставі "Ми - російський народ")
7218
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Тихий океан
Корольок - пташка співоча
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.