,
Цілком Таємно
Теорія великого вибуху
Дві дівчини без копійчини
Загрузка...

Харві Кейтель

Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель Харві Кейтель
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Harvey Keitel
Зріст: 1.71 м
Дата народження: 13 травня 1939 | тілець
Місце народження: Бруклін, США
Жанри: Драма, кримінал, комедія
Дружина: Дафна Кастнер ... одна дитина; Лоррейн Бракко (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Американський актор Харві Кейтель народився 13 травня 1939 року в Брукліні, штат Нью-Йорк. Батьки майбутньої зірки були емігрантами з Польщі і мали невеликий бізнес - займалися продажем безалкогольних напоїв.

Закінчивши школу Харві відправився служити у морську піхоту. У 1958 році він брав участь в операції «Блакитна летюча миша» у складі корпусу морскої піхоти (US Marines), під час політичної кризи у Лівані. Після закінчення служби, якийсь час Кейтель працював судовим репортером.

Пізнійше, Харві Кейтель вступив до Нью-Йоркського університету і одночасно став займатися в студії акторської майстерності під керівництвом Стелли Адлер, Лі Страсберга і Френка Корсаро. Акторський дебют Кейтеля відбувся на сцені літнього театру в постановці «Американська мрія». Протягом наступних восьми років Харві Кейтель брав участь виключно в некомерційних постановках. Завдяки цьому відбулося знайомство Кейтеля і Мартіна Скорсезе, який запросив його у свій фільм «Хто стукає в мої двері?» (1967). Пізнійше, італієць і католик Скорсезе скаже про нього: «Він багато в чому дуже схожий на мене, хоча він і польський єврей з Брукліна». Наступними ролями Харві стали такі картини, як «Аліса тут більше не живе» (1974 рік), «Таксист» (1976 рік) і «Злі вулиці» (1972 рік).

Він мав зіграти у картині Френсіса Форда Копполи «Апокаліпсис сьогодні», але роль дісталася Мартіну Шину. Це призвело до невеликої перерви у розвитку його кар'єри. Але у 1988 році Харві Кейтель отримав роль Іуди у фільмі «Остання спокуса Христа», що ознаменувало його тріумфальне повернення.

90-ті роки стали особливо вдалими для Кейтеля. У 1991 році на екрани вийшов фільм «Тельма і Луїза» Рідлі Скота, потім «Багсі», який приніс Харві номінацію на премію «Оскар». У 1992 році Харві Кейтель виступив у ролі продюсера й актора у фільмі «Скажені пси» культового Квентіна Тарантіно. Це послужило стартом його співпраці з режисером («Кримінальне чтиво», «Від заходу до світанку»).

Харві Кейтель володіє дивовижною зовнішністю. Його герої можуть бути ласкавими і ніжними, а через мить - агресивними і жорстокими. У 1993 році Кейтель зіграв у фільмі Джейн Кемпіон «Піаніно», який отримав «Золоту пальмову гілку». У 1995 році знявся у Вейна Вонга і Пола Остера у картині «Дим», завдяки якій Харві Кейтель отримав «Срібного ведмедя» на Берлінському кінофестивалі. У 2001 році актор співпрацював з Іштваном Сабо, який режисирував «Думки сторін».

У 2012 році виходить «Королівство повного місяця», де Харві Кейтель грає з Брюсом Віллісом, Едвартом Нортоном, Біллом Мюрреєм та іншими зірками кінематографа.

Протягом 12 років Харві Кейтель зустрічався з Лоррейн Бракко, зіркою серіалу «Клан Сопрано», але потім пара розлучилася. У 2001 році актор одружився на Дафні Кастнер, з якою живе досі. У нього троє дітей від різних жінок. Від Дафни у 2004 році народився син Роман.

Фільмографія:

Enemy Way
2014 The Enigma of Benito Cereno / The Enigma of Benito Cereno ... Amasa Delano, чутки
2014 Готель «Гранд Будапешт» / The Grand Budapest Hotel
2013 Знає тільки Бог / God Only Knows ... Salvatore Vitaglia
2013 Gandhi of the Month / Gandhi of the Month ... Edward Baker
2013 Конгрес / The Congress
2013 Прощання з дурнями / A Farewell to Fools ... Father Johanis
2012 Death in Paradise / Death in Paradise ... Tommy Thomas
2012 Fatal Honeymoon / Fatal Honeymoon ... Tommy Thomas
2012 Королівство повного місяця / Moonrise Kingdom ... Commander Pierce
2010 Останній хрещений батько / The Last Godfather ... Don Carini
2010 Знайомство з Факерами 2 / Little Fockers ... Randy Weir
2010 Як гідно зустріти смерть / A Beginner's Guide to Endings ... Duke White
2009 Збитися зі шляху / Wrong Turn at Tahoe ... Nino
2009 Life on Mars: Time Warp / Life on Mars: Time Warp ... Gene Hunt; короткометражка
2009 Служителі / The Ministers ... Joseph Bruno
2008 - 2009 Життя на Марсі / Life on Mars (серіал) ... Lieutenant Gene Hunt
2007 Скарб нації: Книга Тайн / National Treasure: Book of Secrets ... Sadusky
2007 Мій найсексуальніший рік / My Sexiest Year ... Zowie
2006 Торговець камінням / Il mercante di pietre ... The Merchant
2006 Шлях до 11 вересня / The Path to 9/11 (ТБ) ... John O'Neill
2006 Злочин / A Crime ... Roger Culkin
2005 Останній танець / One Last Dance ... Terrtano
2005 Тіні на сонці / Shadow Dancer, The ... Weldon Parish
2005 Будь крутіше! / Be Cool ... Nick Carr
2004 Міст короля Людовика Святого / Bridge of San Luis Rey, The ... Uncle Pio
2004 Скарб нації / National Treasure ... Sadusky
2004 Чтиво 'на Десяти центів: 10-ий Щорічний Погляд назад / Pulp Fiction 'on a Dime: A 10th Anniversary Retrospect (ТБ) ... хроніка
2003 Бійня в Пуерто Вальярта / Puerto Vallarta Squeeze ... Walter McGrane
2003 Хто Убив Ідею? / Who Killed the Idea? ... Private Investigator
2003 Переслідування Слона / Chasing the Elephant ... The Mystery Man
2003 Повний сновидінь про Джулії / Dreaming of Julia ... Che
2003 Загадка Галиндеза / El misterio Galíndez ... Edward Robards
2003 Пограбування по-французьки / Crime Spree ... Frankie Zammeti
2003 Безтурботний вершник і скажений бик, або як покоління сексу, наркотиків і рок-н-ролу врятувало Голівуд / Easy Riders, Raging Bulls: How the Sex, Drugs and Rock 'N' Roll Generation Saved Hollywood ... хроніка
2002 Пейджер / Beeper ... Zolo
2002 Червоний Дракон / Red Dragon ... Jack Crawford
2002 Гиностра / Ginostra ... Matt Benson
2002 Ніде / Nowhere
2001 Думки сторін / Taking Sides ... Major Steve Arnold
2001 Сіра зона / Grey Zone, The ... SS-Oberscharfuhrer Eric Muhsfeldt
2001 Стерва / Vipera ... Leone
2001 Капкан кохання / Nailed ... Tony Romano
2000 Ніккі, диявол - молодший / Little Nicky ... Dad
2000 Принц центрального парку / Prince of Central Park ... The Guardian
2000 Ю-571 / U-571 ... CPO Henry Klough
2000 Вибух / Fail Safe (ТБ) ... Brig. Gen. Warren Black
1999 Присутність духу / Presence of Mind ... The Master
1999 Священний дим / Holy Smoke ... PJ Waters
1999 Три сезони / Three Seasons ... James Hager
1998 Мій Дикий Захід / Il mio West ... Johnny Lowen
1998 Я - Елвіс, ти - Мерилін / Finding Graceland ... Elvis
1998 Де ти, Лулу? / Lulu on the Bridge ... Izzy Maurer
1998 Шадрак / Shadrach ... Vernon Dabney
1997 Венеціанське Повідомлення / Venice Report (ТБ) ... Ray Donlan, хроніка
1997 Чарівна історія / FairyTale: A True Story ... Harry Houdini
1997 Поліцейські / Cop Land ... Ray Donlan
1997 Зона злочинності / City of Industry ... Roy Egan
1996 Як утриматися на плаву / Head Above Water ... George
1995 Від заходу до світанку / From Dusk Till Dawn ... Jacob Fuller
1995 Blue in the Face ... Auggie Wren
1995 Товкачі / Clockers ... Det. Rocco Klein
1995 Дим / Smoke ... Augustus 'Auggie' Wren
1995 Погляд Одіссея / To vlemma tou Odyssea ... A
1994 Кого ти думаєш дуріли? / Who Do You Think You're Fooling? ... Mr. White / Fu, хроніка
1994 Шляхетний аферист / Imaginary Crimes ... Ray Weiler
1994 Кримінальне чтиво / Pulp Fiction ... Winston 'The Wolf' Wolfe
1994 Той, хто закоханий / Somebody to Love ... Harry Harrelson
1994 Неприємності з мавпочкою / Monkey Trouble ... Azro
1993 Небезпечні ігри / Dangerous Game ... Eddie Israel
1993 Молоді американці / Young Americans, The ... John Harris
1993 Сонце, що сходить / Rising Sun ... Lt. Tom Graham
1993 Піаніно / Piano, The ... George Baines
1993 Вбивця / Point of No Return ... Victor the Cleaner
1992 Поганий лейтенант / Bad Lieutenant ... The Lieutenant
1992 Сестричка, дій / Sister Act ... Vince LaRocca
1992 Скажені пси / Reservoir Dogs ... Mr. White, Larry Dimmick
1991 Багсі / Bugsy ... Mickey Cohen
1991 Тельма і Луїза / Thelma & Louise ... Investigator Hal Slocumb
1991 Смертельні думки / Mortal Thoughts ... Det. John Woods
1991 Битва трьох королів ... Sandobal
1990 Два Джейка / Two Jakes, The ... Julius 'Jake' Berman
1990 Два злісних погляду / Due occhi diabolici ... Roderick Usher
1989 Це Чи не Бібоп / This Ain't Bebop (ТБ)
1989 Січнева людина / January Man, The ... Police Comissioner Frank Starkey
1988 Дорогий Горбачов / Caro Gorbaciov
1988 Grandi cacciatori ... Thomas
1988 Остання спокуса Христа / Last Temptation of Christ, The ... Judas
1988 Вниз, Де Буффало Йде / Down Where the Buffalo Go (ТБ)
1987 Спеціаліст по зніманню / Pick-up Artist, The ... Alonzo Scolara
1986 Слухач / Blindside ... Penfield Gruber
1986 Американська дружина / La sposa americana ... Sacha
1986 Справа Назаретянина / L'inchiesta ... Ponzio Pilato
1986 Чоловічий клуб / Men's Club, The ... Solly Berliner
1986 Шахраї / Wise Guys ... Bobby DiLea
1986 Не в своїй тарілці / Off Beat ... Mickey
1985 Складна інтрига з жінками, провулками і злочинами / Complicato intrigo di donne, vicoli e delitti, Un ... Frankie
1985 Зоряний лицар / El caballero del dragon ... Klever
1985 Baciami strega (ТБ) (1985)
1985 - 1987 Дивовижні історії (серіал) / Amazing Stories ... Byron Sullivan
1984 Немо / Nemo ... Mr. Legend
1984 Закохані / Falling in Love ... Ed Lasky
1984 Білизни Отеро / Bella Otero, La (ТБ) (1984)
1983 Une pierre dans la bouche ... The fugitive
1983 На виду / Exposed ... Rivas
1983 Вбивця поліцейських / Copkiller ... Lt. Fred O'Connor
1982 Ніч Варення / Nuit de Varennes, La ... Thomas Paine
1982 Кордон / Border, The ... Cat
1980 Нетерпіння почуттів / Bad Timing ... Inspector Netusil
1980 Сатурн 3 / Saturn 3 ... Benson
1980 Злочинний репортаж / Mort en direct, La ... Roddy
1979 Крило Орла / Eagle's Wing ... Henry
1978 Пальці / Fingers ... Jimmy Fingers
1978 Конвеєр / Blue Collar ... Jerry Bartowski
1977 Дуелянти / Duellists, The ... Feraud
1976 Ласкаво просимо в Лос-Анджелес / Welcome to LA ... Ken Hood
1976 Баффало Білл та індіанці / Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull's History Lesson ... Ed Goodman
1976 Маманя, Бюст і Живчик / Mother, Jugs & Speed ​​... Tony Malatesta
1976 Таксист / Taxi Driver ... 'Sport' Matthew
1975 Такий закон життя / That's the Way of the World ... Coleman Buckmaster
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host
1974 Аліса тут більше не живе / Alice Doesn't Live Here Anymore ... Ben Eberhart
1974 Історія Вірджинії Хілл / The Virginia Hill Story (ТБ) ... Bugsy Siegel
1973 - 1978 Коджак / Kojak (серіал) ... Jerry Talaba
1973 Злі вулиці / Mean Streets ... Charlie Cappa
1973 Пуебло / Pueblo (ТБ) ... Seaman, в титрах не вказаний
1971 Пам'ять про Двох понеділки / A Memory of Two Mondays (ТБ) ... Jerry
1967 Хто стукає у двері до мене? / I Call First ... J.R.
1967 Відблиски у золотому оці / Reflections in a Golden Eye ... Soldier, в титрах не вказаний
1967 - 1969 Поліція Нью-Йорка / NYPD (Серіал)
1966 - 1971 Похмурі тіні / Dark Shadows (серіал) ... Blue Whale customer
1965 - 1974 ФБР / F.B.I. (серіал) ... Ernie

Продюсер:

2009 Хаос / Chaos
2003 Повний сновидінь про Джулії / Dreaming of Julia
2001 Сіра зона / The Grey Zone
1999 Три сезони / Three Seasons
1995 Blue in the Face
1992 Скажені пси

Нагороди та премії:

ММКФ, 2002
Переможець: Приз імені К.С. Станіславського «Вірю!»

Берлінський кінофестиваль, 1995 рік
Переможець: Срібний Ведмідь - спеціальний приз журі («Дим»)

Оскар, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Багсі»)

Золотий глобус, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Багсі»)

Золота малина, 1989 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Остання спокуса Христа»)
2005
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Доктор Хаус
Аладдін
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.