,
Шерлок
Готем
Гра престолів
Загрузка...

Він Дізель

Він Дізель Він Дізель Він Дізель Він Дізель Він Дізель Він Дізель Він Дізель
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, Продюсер, Режисер, Сценарист
Ім’я (лат.): Vin Diesel
Зріст: 1.83 м
Дата народження: 18 липня 1967 | рак
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Бойовик, трилер, драма

Біографія:

Суперзірка Голлівуду, популярний кіноактор, режисер, сценарист і продюсер, Він Дизель (справжнє ім'я Марк Сінклер Вінсент) народився 18 липня 1967 року у Нью-Йорку, США. Про батька актора нічого невідомо, мати, Делора Вінсент, - працювала психіатром. У Віна є брат-близнюк Пол Вінсент, який також працює у кіносфері - монтажер фільмів.

Коли Віну виповнилося 3 роки його мати вийшла заміж за викладача акторської майстерності і невеличка сім'я збільшилася до п'яти осіб (у вітчима Ірвіна було вже двоє дітей). Ірвін суттєво вплинув на формування характеру і прагнення хлопчика. Завдяки йому Він Дизель вирішив займатися акторською майстерністю.

У віці семи років юний Він Дізель опинився вже на театральних підмостках, але при досить незвичайних обставинах. Він разом з бандою місцевих хлопчаків пробрався в один з театрів, але був помічений режисером. Замість поліції жінка дала маленьким хуліганам сценарій і 20 доларів, за умови, що вони будуть відвідувати театр щодня після школи. Так поступово Він Дізель став долучатися до сцени. Будучи школярем, після уроків він мчав до театру, і він займав майже весь його вільний час. Практично до 17 років Він Дизель брав участь у багатьох постановках і відточував свою акторську майстерність. Але, досягнувши повноліття, актор з жалем усвідомив, що робота на театральних підмостках не принесе йому фінансової стабільності, тому йому довелося влаштуватися охоронцем в один з нічних клубів Нью-Йорка. Саме в цей час, він змінив своє ім'я на Він Дізель.

Тим не менш, актор продовжував вчитися: він вступив до коледжу і вивчав класичну літературу. У 1987 році Він Дизель кинув навчання і відправився підкорювати Голлівуд, але Голлівуд не піддався. Поживши якийсь час у Лос-Анджелесі, він повернувся назад до Нью-Йорка.

Першу роль у кіно Він зіграв у 1990 році: актор був задіяний у драмі «Пробудження», але роль була настільки маленькою, що його навіть не вказали в титрах. Потім актор захопився режисурою і за короткий час зняв короткометражний фільм під назвою «Багатоликий». Крім цього, до цієї картини він власноручно написав музику. Цікаво, що фільм був показаний на міжнародному кінофестивалі у Каннах (1995), завдяки зусиллям самого Віна Дизеля і допомоги вітчима у роботі над стрічкою. Вже на початку 1997 року Він Дизель представив на суд глядачів і кінокритиків свою наступну роботу - картину під назвою «Волоцюги». Фільм увійшов до конкурсної програми фестивалю незалежного кіно Санденс, але, незважаючи на всі зусилля актора, картина не мала великого комерційного успіху. Тим не менш, фестиваль Санденс відкрив актора знаменитим продюсерам Голлівуду.

Незабаром Дизеля запросив зніматися у своєму фільмі сам Стівен Спілберг. Так Він Дизель опинився на великому екрані, взявши участь у відомій драмі маестро «Врятувати рядового Райана». Партнером по фільму став популярний американський кіноактор Том Генкс.

Пропозиції про зйомки посипалися одна за одною, і вже у 2000 році вийшло три фільми за участю Віна Дизеля. Одна з картин, «Чорна діра», стала відправною точкою визнання актора. Роль Річарда Б. Ріддіка в цій фантастичній кінострічці принесла Віну світову славу. У 2001 році на екрани вийшов бойовик «Форсаж», який закріпив успіх молодого актора. Для зйомок у цьому блокбастері йому довелося вчитися в школі каскадерів, що допомогло в майбутніх роботах. Майже всі трюки у фільмі Він Дизель виконав самостійно. За фільм «Форсаж» актор отримав свій перший багатомільйонний гонорар. Потім Він Дизель знімався в таких картинах, як «Викидайли» (2001), «Три Ікси» (2002), «Одинак» (2003), «Хроніки Ріддіка» (2004), «Лиса нянька» (2005), «Вавилон Н.Е.» (2008).

На зйомках «Форсажу» актор познайомився з актрисою Мішель Родрігес, у них був тривалий роман, але незабаром пара розлучилася ініціатором була Мішель. 2 квітня 2008 року подруга Віна, мексиканська фотомодель Палома Хіменес, народила йому дочку Ханію Райлі.

Фільмографія:

Машина / The Machine
2014 Форсаж 7 / Fast & Furious 7 ... Dominic Toretto
2014 Три Ікси: Повернення Ксандера Кейджа / xXx: The Return of Xander Cage ... Xander Cage
2014 Останній мисливець на відьом / The Last Witch Hunter
2013 Ріддік / Riddick ... Riddick
2013 Форсаж 6 / Fast & Furious 6 ... Dominic Toretto
2011 Форсаж 5: Швидка п'ятiрка / Fast Five ... Dominic Toretto
2009 Бандити / Los Bandoleros (відео, короткометражний) ... Dominic Toretto
2009 Форсаж 4 / Fast & Furious ... Dominic Toretto
2008 Вавилон Н.Е. / Babylon A.D. ... Toorop
2006 Визнайте мене винним / Find Me Guilty ... Jackie DiNorscio
2005 Лиса нянька / The Pacifier ... Shane Wolfe
2004 Sci-Fi Channel: The Lowdown - The Chronicles of Riddick (ТБ) ... Riddick
2004 Хроніки Ріддіка / The Chronicles of Riddick ... Riddick
2003 Одинак / A Man Apart ... Sean Vetter
2002 Три Ікси / xXx ... Xander Cage
2001 Викидайли / Knockaround Guys ... Taylor Reese
2001 Форсаж / The Fast and the Furious ... Dominic Toretto
2000 Чорна діра / Pitch Black ... Richard B. Riddick
2000 У чорній дірі / Into Pitch Black (ТБ) ... Richard B. Riddick
2000 Бойлерна / Boiler Room ... Chris Varick
1998 Врятувати рядового Райана / Saving Private Ryan ... Pvt. Adrian Caparzo
1997 Волоцюги / Strays ... Rick
1994 Багатоликий / Multi-Facial (короткометражний) ... Mike

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Форсаж 4»)

Золота малина, 2005 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Хроніки Ріддіка»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Три ікси»)

Премія каналу «MTV», 2002
Переможець: Краща екранна команда («Форсаж»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Форсаж»)

Санденс, 1997 рік
Номінації: Гран-прі в категорії «Драматичний фільм» («Волоцюги»)

Посилання:
8606
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Вейворд Пайнс
Царство
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.