,
Сімпсони
Грімм
Касл
Загрузка...

Джеремі Айронс

Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс Джеремі Айронс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер
Ім’я (лат.): Jeremy Irons
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 19 вересня 1948 | діва
Місце народження: Cowes, Isle of Wight, England, UK
Жанр: Драма, документальний, комедія
Дружина: Джулі Холлем (розлучення), Шинед К'юсак Джеремі ... (двоє дітей)

Біографія:

Володар премії «Оскар», англійський актор Джеремі Айронс (Jeremy John Irons) народився 19 вересня 1948 року в англійському містечку Коуз на острові в протоці Ла-Манш.

Дитинство Джеремі проходило у закритому пансіонаті, де хлопчик отримав вельми суворе виховання. У ті роки Айронс і не подумував про кар'єру актора, він мріяв стати прекрасним ветеринаром, проте після закінчення школи не зміг успішно скласти вступні іспити у ветеринарну школу.

Тоді вісімнадцятирічний Джеремі відправився на роботу у місцевий театр, де в його основні обов'язки входило миття підлоги. Потім йому все ж почали довіряти епізодичні ролі з крихітними репліками. Але Айронсу цього вже було мало, і він переїхав до Брістоля, де два роки провчився на акторських курсах театру «Bristol Old Vic Theatre School».

У 1971 році Джеремі Айронс відправився підкоряти Лондон, але слава прийшла до актора не відразу. Десять років Джеремі працював у трупі театру Вест-Енду і брав участь в дрібних телевізійних проектах, які не приносили Айронсу всесвітньої популярності.

Але у 1981 році удача таки повернулася обличчям до актора. На початку успіх приніс телесеріал «Повернення в Брайдсхед», а потім і роль у стрічці «Жінка французького лейтенанта», що вийшов в тому ж році, подарувала акторові довгоочікуване визнання. До речі, партнеркою по знімальному майданчику тоді ще нікому не відомого Джеремі стала талановита актриса Меріл Стріп. Після цього кінокар'єра Айронса стрімко пішла вгору.

У 1984 році він знімається з красунею Орнеллою Муті у картині «Любов Свана» і стає членом трупи Королівського шекспірівського театру. А за глибокі образи, створені ним у картинах «Зрада», «Під місяцем», «Дика качка» і «Зрадник», Джеремі отримує статус одного з найбільш обдарованих акторів кінематографа.

Особливий успіх також мав фільм «Місія», що вийшов у 1986 році. За участь у його зйомках Айронс отримав «Золотий глобус» у категорії «Краща акторська гра в драматичному фільмі».

І вже у 1990 році настає справжній зоряний час Джеремі Айронса. Роль у картині «Мінливості долі» не просто додала всесвітнього визнання і захоплення Джеремі, але і принесла йому довгоочікувану нагороду - премію «Оскар» у номінації «Кращий актор року». Це був пік сяючої слави актора.

У 1997 році Айронс знову вразив широку публіку своєю роллю у фільмі «Лоліта» за романом В. Набокова. Картина наробила багато шуму і, незважаючи на блискучу гру Джеремі, з морально-етичних міркувань так і не вийшла в прокат у Америці.

Джеремі Айронс є одним з найбільш затребуваних акторів сучасності, його талановита робота не перестає вражати і захоплювати як глядачів, так і кінокритиків. Талант цього актора відзначений безліччю премій і нагород, в тому числі і його останні значущі роботи «А тепер, пані та панове» і «Каллас назавжди».

У 2011 році Айронс став продовжувати акторську справу вже на телебаченні і знявся у серіалі «Борджіа».

Джеремі Айронс був одружений двічі. І якщо його перший шлюб з актрисою Джулією Холлем проіснував менше року, то з другою дружиною актрисою Шинед К'юсак Джеремі перебуває в законних відносинах близько тридцяти років. Пара проживає на околиці Оксфорда і виховує двох синів: Макса і Семюела.

Фільмографія:

The Treehouse The Treehouse
2014 Прекрасна смерть від тремтячої руки / A Magnificent Death from a Shattered Hand
2013 Нічний потяг до Лісабона / Night Train to Lisbon ... Raimund Gregorius
2013 Прекрасні створіння / Beautiful Creatures ... Macon Ravenwood
2012 Пуста корона (міні-серіал) The Hollow Crown ... Henry IV
2012 Слова / The Words ... The Old Man
2011 - 2013 Борджіа / The Borgias (серіал) ... Rodrigo Borgia
2011 Межа ризику / Margin Call ... John Tuld
2010 The Majestic Plastic Bag / The Majestic Plastic Bag ... оповідач; короткометражка
2009 Магічна сімка / The Magic 7 ... Thraxx, озвучка
2009 Хроноскоп / The Chronoscope ... оповідач, озвучка; короткометражка
2009 Джорджія О'Кіфф / Georgia O'Keeffe ... Alfred Stieglitz
2009 Рожева пантера 2 / The Pink Panther 2 ... Avellaneda
2008 Аппалуза / Appaloosa ... Randall Bragg
2008 Колір чарівництва / The Colour of Magic ... Patrician
2006 Ерагон / Eragon ... Brom
2006 Внутрішня імперія / Inland Empire ... Kingsley Stewart
2005 Єлизавета I (міні-серіал) Elizabeth I ... Earl of Leicester
2005 Казанова / Casanova ... Pucci
2005 Царство небесне / Kingdom of Heaven ... Tiberias
2004 Mathilde / Mathilde ... Col. De Petris
2004 Венеціанський купець / The Merchant of Venice ... Antonio
2004 Театр / Being Julia ... Michael Gosselyn
2003 Kingdom of David: The Saga of the Israelites ... озвучка
2003 Dame Edna Live at the Palace
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do ... Snape
2002 Каллас назавжди / Callas Forever ... Larry Kelly
2002 А тепер, пані та панове / And Now ... Ladies and Gentlemen ... ... Valentin Valentin
2002 Останній шанс / Last Call ... F. Scott Fitzgerald
2002 Машина часу / The Time Machine ... Uber-Morlock
2001 Het korte leven van Anne Frank ... оповідач, озвучка; короткометражка
2001 Четвертий ангел / The Fourth Angel ... Jack Elgin
2000 Експромт в Огайо / Ohio Impromptu ... Reader / Listener; короткометражка
2000 Підземелля драконів / Dungeons & Dragons ... Profion
2000 Довгота / Longitude ... Rupert Gould
1999 Гарі в країні фей / Faeries ... The Shapeshifter, озвучка
1999 - ... Закон і порядок. Спеціальний корпус (серіал) / Law & Order: Special Victims Unit ... Dr. Captain Jackson
1999 Poseidon's Fury: Escape from the Lost City ... Poseidon, озвучка; короткометражка
1998 Людина в залізній масці / The Man in the Iron Mask ... Aramis
1997 Miрад / Mirad ... Djuka
1997 Лоліта / Lolita ... Humbert Humbert
1997 Китайська скринька / Chinese Box ... John
1996 BBC: Перша світова війна 1914-1918 / The Great War and the Shaping of the 20th Century (серіал) ... Siegfried Sassoon
1996 Краса, що вислизає / Stealing Beauty ... Alex
1995 Міцний горішок 3: Помирати з піснею / Die Hard: With a Vengeance ... Simon Gruber
1994 Король Лев / The Lion King ... Scar, озвучка
1993 Дім духів / The House of the Spirits ... Esteban Trueba
1993 М. Баттерфляй / M. Butterfly ... Rene Gallimard
1992 Збиток / Damage ... Dr. Stephen Fleming
1992 Казки Голлівуду / Tales from Hollywood ... Odon Von Horvath
1992 Біля води / Waterland ... Tom Crick
1992 Час від часу / From Time to Time ... H.G. Wells; короткометражка
1992 - 1998 Представлення / Performance (серіал) ... Odon Von Horvath
1991 Кафка / Kafka ... Kafka
1991 Опера жебраків / Zebracka opera ... Prisoner
1990 Громадянська війна / The Civil War (міні-серіал) ... Various
1990 Зворотний бік долі / Reversal of Fortune ... Claus von Bulow
1989 Мрія / The Dream
1989 - ... Сімпсони / The Simpsons (серіал) ... Bar Rag, озвучка
1989 Австралія / Australia ... Edouard Pierson
1989 Хор несхвалення / A Chorus of Disapproval ... Guy Jones
1989 Денні - чемпіон світу / Roald Dahl's Danny the Champion of the World ... William Smith
1988 Зв′язані до смерті / Dead Ringers ... Beverly Mantle / Elliot Mantle
1986 Місія / The Mission ... Father Gabriel
1985 Rabbit Ears: The Steadfast Tin Soldier ... Storyteller; короткометражка
1984 Дика качка / The Wild Duck ... Harold
1983 Любов Свана / Un amour de Swann ... Charles Swann
1983 Лялька капітана / The Captain's Doll ... Captain Alex Hepworth
1982 Зрада / Betrayal ... Jerry
1982 Космічний корабель Земля / Spaceship Earth ... 3rd Edition оповідач - 1994-2007; короткометражка
1982 Місячне світло / Moonlighting ... Nowak
1981 Повернення в Брайдсхед / Brideshead Revisited (міні-серіал) ... Charles Ryder
1981 Жінка французького лейтенанта / The French Lieutenant's Woman ... Charles Henry Smithson / Mike
1980 Ніжинський / Nijinsky ... Mikhail Fokine
1977 - 1979 BBC2 Play of the Week (серіал) ... Otto Beck
1977 Любов для Лідії / Love for Lydia (серіал) ... Alex Sanderson
1977 - 1993 Everyman / Everyman (серіал)
1975 The Liberty Tree / The Liberty Tree
1975 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Sherlock Holmes / Various
1975 - ... Арена / Arena (серіал) ... Various characters
1974 Відома жінка / Notorious Woman (міні-серіал) ... Franz Liszt
1974 The Pallisers / The Pallisers (серіал) ... Frank Tregear
1971 - 1973 Суперники Шерлока Холмса / The Rivals of Sherlock Holmes (серіал)... Nephew George
1965 - 1983 BBC: П'єса місяця / BBC Play of the Month (серіал) ... Edward Voysey

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Борджіа»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Джорджія О'Кіфф»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у телефільмі або мінісеріалі («Джорджія О'Кіфф»)

Золотий глобус, 2007 рік
Переможець: Кращий актор другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Єлизавета I»)

Премія каналу «MTV», 1999 год
Номінації: Кращий поцілунок («Лоліта»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Кращий лиходій («Король Лев»)

Оскар, 1991 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Зворотний бік долі»)

Золотий глобус, 1991 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Зворотний бік долі»)

Золотий глобус, 1987 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Місія»)

Золотий глобус, 1983 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Повернення в Брайдсхед»)

Британська академія, 1982
Номінації: Краща чоловіча роль («Жінка французького лейтенанта»)
2862
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стародавні
Друзі
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.