,
Південний Парк
Пригоди Мерліна
Брати по зброї
Загрузка...

Джада Пінкетт Сміт

Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт Джада Пінкетт Сміт
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, сценарист, режисер
Ім’я (лат.): Jada Pinkett Smith
Зріст: 1.52 м
Дата народження: 18 вересня 1971 | діва
Місце народження: Балтімор, Меріленд, США
Жанри: Комедія, драма, трилер
Чоловік: Вілл Сміт ... двоє дітей

Біографія:

Відома за фільмами «Крик 2», «Алі», «Матриця: Революція», «Матриця: Перезавантаження» американська актриса, співачка, продюсер, режисер, письменниця Джада Пінкетт-Сміт (повне ім'я Джада Корен Пінкетт-Сміт) народилася 18 вересня 1971 року в Балтіморі в сім'ї медсестри і керівника будівельної фірми. Мати Джади завагітніла ще в школі, вийшла заміж, але незабаром розлучилась. Дівчинку виховувала бабуся. У Джади є молодший брат Каліб Пінкетт - він письменник.

Спершу вона отримувала маленькі ролі в телесеріалах, деякі з яких не були показані. Першою помітною роллю для Джади став комедійний серіал «Справжні кольори» (1990). У 1994 році Пінкетт-Сміт зіграла в кримінальній комедії Кінена Ейворі Вайанса «Зниклі мільйони». Після виходу фільму у прокат, молода актриса отримала схвальні відгуки кінокритиків.

У 1995 році Джада Пінкетт-Сміт зіграла у фільмі «Байки зі склепу: Демон ночі». Наступною роллю для акторки стала комедійна стрічка «Божевільний професор», де вона зіграла разом з Едді Мерфі. У 1996 році, разом з Куїн Латіфою, Вівікою Фокс і Кімберлі Еліз, Джада виконала одну з головних ролей у бойовику «Виклик» режисера Ф. Гері Грея.

Проте, найвідомішою роллю Джади Пінкетт-Сміт стала роль Ніобе у фільмах «Матриця: Перезавантаження» і «Матриця: Революція».

У 2004 році актриса озвучувала бегемотиху Глорію в мультфільмі «Мадагаскар» і наступних сиквелах. За роль у фільмі «Жінки» (2008) Джада Пінкетт-Сміт була номінована на премію «Золота малина» у номінації «Найгірша жіноча роль» за роль письменниці-лесбіянки. У тому ж році на Канському кінофестивалі був представлений дебют Джади в якості режисера і сценариста у фільмі «Людський контракт».

Джада створила свій модний лейбл, який випускає одяг для жінок. У 2004 році актриса опублікувала книгу для дітей «Дівчатка, тримайте цей світ». «Я написала цю книгу для своєї дочки Віллоу, - розповідає Джада, - для своїх друзів і для всіх дівчат у світі, які повинні зрозуміти, що жінок дуже багато в чоловічому світі. Я намагалася розповісти про різні сторони жіночності. Дівчата повинні відчувати себе сильними, знати, що вони змінять світ у ту сторону, в яку вони хочуть».

З 2002 року актриса співає в метал-групі «Wicked Wisdom» під сценічним псевдонімом Джада Корен.

У 1997 році Джада вийшла заміж за актора Вілла Сміта. Вони познайомилися в 1990 році на зйомках серіалу «Принц з Беверлі-Гіллз». У родини Смітів троє дітей: Трей (від першого шлюбу Вілла), Джейден і Віллоу, які активно продовжують акторську династію батьків. Разом зі своїм чоловіком Джада займається благодійністю. Вони організували фонд «The Will and Jada Smith Family Foundation» у Балтіморі, що допомагає молоді та сім'ям.

Фільмографія:

2015 Пінгвіни з Мадагаскару / The Penguins of Madagascar ... Gloria, озвучка
2014 La escribana de uraba
2014 Готем / Gotham ... Fish Mooney
2012 Мадагаскар 3 / Madagascar 3: Europe's Most Wanted ... Gloria, озвучка
2011 Шалений Мадагаскар / Madly Madagascar (відео) ... Gloria, озвучка; короткометражка
2009 Веселого Мадагаскару / Merry Madagascar (ТБ) ... Gloria, озвучка; короткометражка
2009 - 2011 Сестра Готорн / Hawthorne (серіал) ... Christina Hawthorne
2008 Мадагаскар 2: Втеча до Африки / Madagascar: Escape 2 Africa ... Gloria, озвучка
2008 Людський контракт / The Human Contract ... Rita
2008 Жінки / The Women ... Alex Fisher
2007 Спорожніле місто / Reign Over Me ... Janeane Johnson
2005 Мадагаскар / Madagascar ... Gloria, озвучка
2004 Співучасник / Collateral ... Annie
2003 Матриця: Революція / The Matrix Revolutions ... Niobe
2003 Матриця: Перезавантаження / The Matrix Reloaded ... Niobe
2003 Тупак: Воскресіння / Tupac: Resurrection ... хроніка
2003 Maniac Magee (ТБ) ... оповідач
2001 Алі / Ali ... Sonji Roi
2001 The Making of «Bamboozled» (відео) The Making of 'Bamboozled'
2001 На тому світі / Kingdom Come ... Charisse Slocumb
2000 Заморочені / Bamboozled ... Sloan Hopkins, (у титрах: Jada Pinkett-Smith)
1998 Blossoms and Veils ... Mary; короткометражка
1998 Форс-мажор / Return to Paradise ... M.J. Major
1998 Ву / Woo ... Woo
1997 Крик 2 / Scream 2 ... Maureen, (у титрах: Jada Pinkett)
1996 Виклик / Set It Off ... Lida 'Stony' Newsom
1996 Якби ці стіни могли говорити / If These Walls Could Talk (ТБ) ... Patti, (segment '1996 '), (у титрах: Jada Pinkett)
1996 Божевільний професор / The Nutty Professor ... Professor Carla Purty
1995 Байки зі склепу: Демон ночі / Tales from the Crypt: Demon Knight ... Jeryline
1994 Зниклі мільйони / A Low Down Dirty Shame ... Peaches, (у титрах: Jada Pinkett)
1994 Узи братерства / Jason's Lyric ... Lyric
1994 Чорнильниця / The Inkwell ... Lauren Kelly, (у титрах: Jada Pinkett)
1994 - 1998 Еллен (серіал) Ellen ... Ellen Screen Test # 3
1993 Загроза для суспільства / Menace II Society ... Ronnie
1990 Moe's World (ТБ) ... Natalie, (у титрах: Jada Pinkett)
1990 - 1992 Справжні кольори / True Colors (серіал) ... Beverly, (у титрах: Jada Pinkett)
1989 - 1993 Доктор Дугі Хаузер / Doogie Howser, MD (Серіал) ... Trish Andrews, (у титрах: Jada Pinkett)
1987 - 1993 Інший світ / A Different World (серіал) ... Lena James
1987 - 1991 Джамп стріт, 21/21 Jump Street (серіал) ... Nicole, (у титрах: Jada Pinkett)

Продюсер:

Легенда про Каїна / The Legend of Cain
2014 La escribana de uraba
2013 - ... Ток-шоу Куїн Латіфи / The Queen Latifah Show ... виконавчий продюсер
2013 Земля після нашої ери / After Earth
2012 Свободу Анджелі / Free Angela and All Political Prisoners ... виконавчий продюсер
2010 Карате кід / The Karate Kid
2009 - 2011 Сестра Готорн / Hawthorne (серіал) ... виконавчий продюсер (23 епізоду, 2009-2011)
2008 Таємне життя бджіл / The Secret Life of Bees ... виконавчий продюсер
2004 Масовка / The Seat Filler ... виконавчий продюсер
2003 Роби або здохни (відео) Ride or Die ... виконавчий продюсер
2003 - 2007 Все про нас (серіал) All of Us ... виконавчий продюсер (46 епізодів, 2003-2007)
1998 Blossoms and Veils ... виконавчий продюсер; короткометражка

Сценарист:

2008 Я - легенда: Пробудження - Історія 4: Смерть як дар / I Am Legend: Awakening - Story 4: Death as a Gift (відео) ... короткометражка
2008 Я - легенда: Пробудження - Історія 3: Притулок / I Am Legend: Awakening - Story 3: Shelter (відео) ... короткометражка
2008 Я - легенда: Пробудження - Історія 1: Одне життя проти багатьох / I Am Legend: Awakening - Story 1: Sacrificing the Few for the Many (відео) ... короткометражка
2008 Людський контракт / The Human Contract
2007 Я - легенда: Пробудження - Історія 2: Ізоляція / I Am Legend: Awakening - Story 2: Isolation (відео) ... короткометражка
2003 - 2007 Все про нас / All of Us (серіал)

Режисер:

2008 Людський контракт / The Human Contract
1999 Музична відео колекція Вілла Сміта / The Will Smith Music Video Collection (відео)

Нагороди та премії:

Золота малина, 2009 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Жінки»)
3359
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Як козаки...
Чужоземка
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.