,
Американці
Водолій
Слуга народу
Загрузка...

Х′ю Лорі

Х′ю Лорі Х′ю Лорі Х′ю Лорі Х′ю Лорі Х′ю Лорі Х′ю Лорі Х′ю Лорі Х′ю Лорі Х′ю Лорі
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, режисер, продюсер, композитор
Ім'я (лат.): Hugh Laurie
Зріст: 1,89 м
Дата народження: 11 червня 1959 | близнята
Місце народження: Оксфорд, Англія
Жанри: Комедія, драма, мультфільм
Дружина: Джо Грін ... троє дітей

Біографія:

Джеймс Х'ю Лорі Келам народився 11 червня 1959 року в Оксфорді.

Батько Лорі був лікарем, а мама - домогосподаркою (коли Лорі було 29 років, його мати померла); Х'ю був молодшим з чотирьох дітей (у нього є брат і дві сестри).

Починаючи зі школи Х'ю займався парним академічним веслуванням; в 1977 році він навіть виграв чемпіонат Великобританії серед юніорів (своє спортивне захоплення Лорі зберіг на все життя, зараз актор є членом одного з найстарших клубів з академічного веслування).

У 1981 році Лорі закінчив Кембриджський університет зі ступенем бакалавра третього класу з антропології та археології, але вже тоді він почав схилятися у бік акторської кар'єри (під час навчання Х'ю багато грав на сцені аматорського театру).
У театрі Лорі познайомився з такими відомими в майбутньому акторами, як Емма Томпсон (Emma Thompson) і Стівен Фрай (Stephen Fry); разом вони написали комедійну п'єсу «The Cellar Tapes».

Постановка виявилася настільки успішною, що друзі отримали престижну театральну нагороду, а в 1982 році у них вже був контракт на трансляцію постановки.

У цей же час Хью починає грати на сцені професійного театру і зніматися в кіно (в основному - в телевізійних фільмах).

Визнання і успіх прийшли до Лорі після виходу в світ фільму «Чорна Гадюка» (1985). А в 1989 році Лорі і його друг Фрай запустили тв-шоу «Шоу Фрая та Лорі», яке радувало всю націю кілька наступних років.

У червні 1989 року Хью одружився на Джо Грін. За роки шлюбу вони виховали трьох дітей: Чарльза (1988), Вільяма (1990) і Ребеку (1992).

Критики віддали честь актору після хітового серіалу «Дживс і Вустер» (Jeeves and Wooster, 1990-1993), де Лорі зіграв роль легковажного аристократа. До речі, музична тема серіалу була майже повністю продумана теж Лорі - він ще й музикант, періодично виступає на сцені з рок-групою.

У 1996 році Лорі написав свою першу книгу, роман «Торговець пушками» (The Gun Seller), яка миттєво стала бестселером (зараз актор працює над другою книгою).

З середини 90-х років Лорі починає з'являтися у фільмах для великого екрану (наприклад, «Розум і почуття», «101 далматинець», «Людина в залізній масці», «Політ Фенікса»). Правда, головні ролі Х'ю діставалися рідко і лише в картині «Все можливо, дитинка» (2000) Лорі зіграв головну роль.

У 2004 році Лорі погоджується на головну роль у серіалі «Доктор Хаус». Перевтілення в доктора Грегорі зробило його щасливчиком Голлівуду - серіал став суперхітом, а сам Лорі - рекордсменом за гонорарами в Голлівуді.

Але ні популярність, ні гонорари, ні навіть «Золоті Глобуси» не вберегли Лорі від депресії - актор страждає цим захворюванням вже кілька років.

У 2007 році королева Єлизавета II зробила Х'ю Лорі офіцером Ордена Британської Імперії.

У серпні 2008 року зйомки нового сезону «Доктора Хауса» вимагають того, щоб Лорі з дружиною переїхали до США. Актор відверто зізнався, що жити в Голлівуді він аж ніяк не горить бажанням і покидає рідну Британії виключно за гострої професійної потреби.

Фільмографія:

2016 Кентервільський привид / The Canterville Ghost ... озвучка
2015 Земля завтрашнього дня / Tomorrowland ... David Nix
2013 Байу Махараджа / Bayou Maharajah
2012 Містер Піп / Mr. Pip ... Mr. Watts
2012 Любовна халепа / The Oranges ... David
2011 Місія: Різдвяний порятунок / Arthur Christmas ... Steve, озвучка
2011 Гоп / Hop ... Hop's Father
2009 Монстри проти овочів / Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (Короткометражка) ... Dr. Cockroach Ph.D., озвучка
2009 Великий відрив Боба / BOB's Big Break (Короткометражка) ... Dr. Cockroach Ph.D.
2009 Монстри проти прибульців / Monsters vs Aliens ... Dr. Cockroach Ph.D.
2008 Band from TV: Hoggin 'All the Covers (відео)
2008 Королі вулиць / Street Kings ... Captain James Biggs
2005 Відчутна порожнеча / Big Empty, The ... Doctor # 5
2004 - 2010 Доктор Хаус / House, M.D. (Серіал) ... Dr. Gregory House
2004 Політ Фенікса / Flight of the Phoenix ... Ian
2003 А ось і гості! / Young Visiters, The (ТБ) ... Lord Bernard Clark
2003 Трохи за сорок / Fortysomething (серіал) ... Paul Slippery
2002 Dragans of New York (ТБ)
2002 - 2010 Привиди / MI-5 (серіал) ... Jools Siviter
2001 Дівчина з Ріо / Chica de Rio ... Raymond
2001 Piano Tuner, The ... Charles
2001 Життя з Джуді Гарленд / Life with Judy Garland: Me and My Shadows (ТБ) ... Vincente Minnelli
2000 Victoria Wood with All the Trimmings (ТБ) ... John Malkovitch
2000 Всі можливо, бебі! / Maybe Baby ... Sam Bell
2000 - 2001 Randall & Hopkirk (Deceased) (серіал) ... Dr. Lawyer
1999 Nearly Complete and Utter History of Everything, The (ТБ) ... French Ambassador
1999 Чорна Гадюка туди-сюди / Blackadder Back & Forth ... Viscount George Bufton-Tufton / Georgius
1998 Кузіна Бетта / Cousin Bette ... Baron Hector Hulot
1998 Людина в залізній масці / Man in the Iron Mask, The ... King's Advisor
1997 Place of Lions, The (ТБ) ... Steve Harris
1997 Спайс Уорлд / Spice World ... Poirot
1997 Злодюжки / Borrowers, The ... Police Officer Steady
1996 101 далматинець / 101 Dalmatians ... Jasper
1996 - 1999 Трейсі приймає виклик / Tracey Takes On ... (Серіал) ... Timothy 'Timmy' Bugge
1995 Adventures of Mole, The (ТБ) ... Toad
1995 Розум і почуття / Sense and Sensibility ... Mr. Palmer
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал) ... The Gentleman on the Plane
1994 A Pin for the Butterfly ... Uncle
1993 All or Nothing at All (серіал) ... Leo Hopkins
1993 - 1995 Легенди острова скарбів / Legends of Treasure Island, The (серіал) ... Squire Trelawney
1992 Друзі Пітера / Peter's Friends ... Roger Charleston
1990 - 1993 Дживс і Вустер / Jeeves and Wooster (серіал) ... Bertie Wooster
1989 Істерія 2! / Hysteria 2! (ТБ) ... Bill Shakespeare
1989 Чорна гадюка 4 / Blackadder Goes Forth (серіал) ... Lt. the Honorable George Colhurst St. Barleigh
1989 Без бретелей / Strapless ... Colin
1988 Різдвяні піснеспіви Чорної Гадюки / Blackadder's Christmas Carol (ТБ) ... Princes Regent / Pigmot
1988 Les Girls (серіал)
1987 Up Line (ТБ)
1987 Чорна гадюка 3 / Blackadder the Third (серіал) ... The Prince Regent, their master
1987 - 1994 New Statesman, The (серіал) ... Waiter
1987 Laughing Prisoner, The (ТБ) ... Assistant
1986 - 1995 Шоу Фрая та Лорі / A Bit of Fry and Laurie (серіал) ... Various Characters
1986 Чорна гадюка 2 / Blackadder II (серіал) ... Prince Ludwig
1985 Mrs. Capper's Birthday (ТБ) ... Bobby
1985 Неспокійне серце / Plenty ... Michael
1984 - 2010 Чисто англійське вбивство / Bill, The (серіал) ... Harrap
1983 Crystal Cube, The (ТБ) ... Max Belhaven / Various Roles
1983 - 1984 Альфреско / Alfresco (серіал) ... Various Characters
1982 There's Nothing to Worry About! (Серіал)
1982 Cambridge Footlights Revue (ТБ) ... Various Characters
1975 Хто продав тобі це тоді? / Who Sold You This, Then? (Відео)

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Доктор Хаус»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Доктор Хаус»)

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Доктор Хаус»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Доктор Хаус»)

Золотий глобус, 2007 рік
Переможець: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Доктор Хаус»)

Золотий глобус, 2006 рік
Переможець: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Доктор Хаус»)
10135
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Помаранчевий - хіт сезону
Як козаки...
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.