,
Друзі
Безсоромні
Американці
Загрузка...

Джоді Фостер

Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер Джоді Фостер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Jodie Foster
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 19 листопада 1962 | скорпіон
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, трилер

Біографія:

Справжнє ім'я актриси - Алісія Крістіан Фостер (Alicia Christian Foster). Вона народилася у Лос-Анджелесі (Каліфорнія) 19 листопада 1962 року. Батько Джоді пішов з сім'ї ще до її народження, і матері довелося виховувати дочку одній. У два роки дівчинка почала з'являтися в рекламних роликах, а вже у шесть стала грати невеликі ролі в телесеріалах.

Грошей, які заробляла юна актриса, вистачало на безбідне існування. Джоді Фостер вчилася в одній з кращих шкіл і, незважаючи на свою високу зайнятість, мала дуже хороші оцінки. У 70-х роках вона знялася в декількох повнометражних фільмах: «Один маленький індіанець» (1973), «Том Соейр» (1973), «Сенсація Канзас-сіті» (1972). У 1974 році Джоді Фостер з'явилася в картині «Аліса тут більше не живе» (1974) Мартіна Скорсезе.

У 1976 році 14-річна Джоді Фостер була номінована на премію «Оскар» за роль неповнолітньої повії у драмі «Таксист» (1976). Її партнерами по знімальному майданчику стали Роберт Де Ніро, Сібіл Шепард, Харві Кейтель і Пітер Бойл, а режисером виступив Мартін Скорсезе. Картина отримала 18 різних кінопремій.

Після зйомок у фільмі «Таксист» Джоді Фостер став переслідувати маніяк Джон Хінклі. У 1981 році він навіть здійснив замах на президента США Рональда Рейгана, щоб справити враження на актрису (за сюжетом картини герой Де Ніро намагається вбити кандидата в президенти).

Після закінчення школи Джоді Фостер вирішила присвятити себе подальшому навчанню і зробила перерву в кінокар'єрі. Вона вступила до одного з найпрестижніших ВУЗів світу - Єльського університету, і у 1985 році закінчила його з відзнакою за спеціальністю «літературознавство». У середині 80-х вона повернулася до роботи, але перші після перерви фільми розчарували критиків і не користувалися особливим успіхом у глядачів. Але у 1988 році на екрани вийшла картина Джонатана Каплана «Обвинувачені» (1988), за головну роль в якій Джоді Фостер отримала премію «Оскар», а у 1990-му була нагороджена ще однієї статуеткою за роботу в «Мовчання ягнят» (1990).

У 90-ті роки Джоді Фостер знялася в картинах «Маверік» (1994), «Анна і король» (1999), «Контакт» (1997). Пізніше вона з'явилася у «Кімнаті страху» (2002), «Довгі заручини» (2004), «Ілюзії польоту» (2005).

Про особисте життя актриси відомо небагато: вона завжди намагалася оберігати цю сферу від журналістів. У Джоді двоє синів: Чарльз (20 липня 1998 року) і Кристофер (29 вересня 2001 р.). Сама актриса ще в 1998-му говорила в інтерв'ю, що у дитини немає батька, поклавши початок чутками про штучне зачаття хлопчика. У грудні 2007 року Фостер оголосила про свою нетрадиційну орієнтацію і повідомила, що вже 14 років живе з партнеркою-лесбіянкою - продюсером Сідні Бернард. Незабаром після цього пара розпалася, а новою коханої Джоді стала 51-річна сценарист і продюсер Сінді Морт.

Фільмографія:

2013 Елізіум / Elysium ... Secretary Rhodes
2011 Різанина / Carnage ... Penelope Longstreet
2010 Бобер / The Beaver ... Meredith Black
2008 Острів Нім / Nim's Island ... Alexandra Rover
2007 Відважна / Brave One, The ... Erica
2006 Не спійманий - не злодій / Inside Man ... Madeline White
2005 Ілюзія польоту / Flightplan ... Kyle Pratt
2005 Starz Special: On the Set of 'Flightplan' (ТБ) ... Kyle Pratt
2004 Тривалі заручини / Un long dimanche de fiançailles ... Elodie Gordes
2002 Кімната страху / Panic Room ... Meg Altman
2002 Небезпечні ігри / Dangerous Lives of Altar Boys, The ... Sister Assumpta
1999 Анна і король / Anna and the King ... Anna Leonowens
1997 Контакт / Contact ... Eleanor Arroway
1994 Нелл / Nell ... Nell Kellty
1994 Маверік / Maverick ... Mrs. Annabelle Bransford
1993 Соммерсби / Sommersby ... Laurel Sommersby
1992 Тіні і туман / Shadows and Fog ... Prostitute
1991 Маленька людина Тейт / Little Man Tate ... Dede Tate
1990 Мовчання ягнят / The Silence of the Lambs ... Clarice Starling
1990 Зворотний слід / Catchfire ... Anne Benton
1989 Rabbit Ears: The Fisherman and His Wife (відео; короткометражний) ... Storyteller
1988 Обвинувачені / Accused, The ... Sarah Tobias
1988 Вкрасти будинок / Stealing Home ... Katie Chandler
1987 Сієста / Siesta ... Nancy
1987 П'ять кутів / Five Corners ... Linda
1986 Зачарована / Mesmerized ... Victoria
1984 Чужа кров / Sang des autres, Le ... Hélène
1984 Готель Hью-Гемпшир / Hotel New Hampshire, The ... Frannie Berry
1983 Свенгалі / Svengali (ТБ) ... Zoe Alexander
1982 Дружина О'хари / O'Hara's Wife ... Barbara O'Hara
1980 Керні / Carny ... Donna
1980 Лисиці / Foxes
1977 Свічка у черевику / Candleshoe
1977 Казотт / Casotto
1977 Перестань називати мене крихтою / Moi, fleur bleue ... Isabelle Tristan, AKA Fleur bleue
1976 Дівчинка з провулка / Little Girl Who Lives Down the Lane, The ... Rynn
1976 Чумова п'ятниця / Freaky Friday ... Annabel Andrews
1976 Багсі Мелоун / Bugsy Malone ... Tallulah
1976 Таксист / Taxi Driver ... Iris Steensma
1976 Відлуння літа / Echoes of a Summer ... Deirdre Striden
1974 Аліса тут більше не живе / Alice Doesn't Live Here Anymore ... Audrey
1974 - 1975 Паперова місяць / Paper Moon (серіал)
1974 Посміхайся, Дженні, ти покійниця / Smile, Jenny, You're Dead (ТБ) ... Liberty Cole
1973 - 1974 New Perry Mason, The (серіал) ... Hildy Haynes
1973 Боб і Керол і Тед і Еліс / Bob & Carol & Ted & Alice (серіал)
1973 - 1975 Сімейка Адамс / Addams Family, The (серіал)
1973 Один маленький індіанець / One Little Indian
1973 Том Сойєр / Tom Sawyer ... Becky Thatcher
1972 - 1975 Кунг-фу / Kung Fu (серіал) ... Alethea Patricia Ingram
1972 - 1995 ABC Afterschool Specials (серіал) ... Sharon Lee
1972 - 1973 Ghost Story (серіал) ... Judy
1972 - 1973 Paul Lynde Show, The (серіал)
1972 Дивовижний Чан і Клан Чана / Amazing Chan and the Chan Clan, The (серіал) ... Anne Chan
1972 Сенсація Канзас-сіті / Kansas City Bomber ... Rita
1972 Наполеон і Саманта / Napoleon and Samantha ... Samantha
1972 Моя сестра Хенк / My Sister Hank (ТБ) ... Henrietta 'Hank' Bennett
1970 - 1974 Сім'я Партрідж / Partridge Family, The (серіал) ... Julie Lawrence
1970 Загроза з гори / Menace on the Mountain (ТБ) ... Suellen McIver
1970 - 1971 Nanny and the Professor (серіал) ... Angela
1969 - 1976 Medical Center (серіал) ... Ivy
1969 - 1972 Courtship of Eddie's Father, The (серіал) ... Joey Kelly
1968 - 1973 Doris Day Show, The (серіал) ... Jenny Benson
1968 - 1971 Mayberry R.F.D. (Серіал) ... Fairy
1968 - 1971 Julia (серіал) ... Cindy
1967 - 1975 Айронсайд / Ironside (серіал) ... Pip Barker
1960 - 1972 My Three Sons (серіал) ... Susan
1959 - 1973 Бонанца / Bonanza (серіал) ... Bluebird
1955 - 1975 Gunsmoke (серіал) ... Marieanne Johnson
1954 - 1990 Діснейленд / Disneyland (серіал) ... Suellen McIver

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Різанина»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Відважна»)

Сатурн, 2006 год
Номінації: Краща актриса («Ілюзія польоту»)

Сатурн, 2003 рік
Номінації: Краща актриса («Кімната страху»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Контакт»)

Сатурн, 1998 рік
Переможець: Краща актриса («Контакт»)

Берлінський кінофестиваль, 1996 рік
Переможець: Почесний приз Berlinale Camera Award

Оскар, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Нелл»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Нелл»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Нелл»)

Оскар, 1992 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Мовчання ягнят»)

Золотий глобус, 1992 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Мовчання ягнят»)

Британська академія, 1992 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Мовчання ягнят»)

Сатурн, 1992 рік
Номінації: Краща актриса («Мовчання ягнят»)

Британська академія, 1990 год
Номінації: Краща жіноча роль («Обвинувачені»)

Оскар, 1989 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Обвинувачені»)

Золотий глобус, 1989 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Обвинувачені»)

Сатурн, 1978
Переможець: Краща актриса («Дівчинка з провулка»)

Оскар, 1977
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Таксист»)

Золотий глобус, 1977
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Чумова п'ятниця»)

Британська академія, 1977
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Багсі Мелоун»); Кращий новачок («Багсі Мелоун»)
2738
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Пригоди Джекі Чана
Величне століття. Роксолана
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.