,
Готем
Стародавні
Слуга народу
Загрузка...

Денні Гловер

Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер Денні Гловер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Danny Glover
Зріст: 1.92 м
Дата народження: 22 липня 1946 | рак
Місце народження: Сан-Франциско, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Дружина: Асаке Бомани ... одна дитина

Біографія:

Денні Гловер народився 22 липня 1946 року в Сан-Франциско, США, в сім'ї працівників пошти Керрі і Джеймса Гловерів. Денні, старший з п'яти дітей, з дитинства захоплювався спортом. Закінчив школу імені Джорджа Вашингтона (George Washington High School), потім рік провчився в міському коледжі Сан-Франциско, після чого вступив в Американський університет, після закінчення якого в 1968 році отримав ступінь бакалавра з економіки. Деякий час Гловер працював у міській адміністрації, але його вже тоді стала приваблювати акторська професія.

У молодості Гловер страждав від епілепсії, але зумів впоратися з недугою, розробивши свій власний метод, заснований на самонавіянні. Використовуючи цю техніку, актор починаючи з 34 років не відчував нападів хвороби.

Незадовго до свого тридцятиріччя Денні почав відвідувати семінар чорних акторів при American Conservatory Theater, а також заняття в акторській лабораторії під керівництвом Жана Шелтона, спілкування з яким, за словами самого Гловера, справило величезний вплив на його розвиток як артиста. Прийнявши остаточне рішення зайнятися драматичним ремеслом, Гловер залишає колишню роботу і переїжджає до Лос- Анджелеса.

Почавши з невеликих ролей у телесеріалах і роботи в театрі, Денні у 1979 році дебютував у кіно - він вперше з'явився на великому екрані в картині «Втеча з Алькатраса», де зіграв одного з ув'язнених.

У 1984 році на екрани виходить драма Роберта Бентона «Місце в серці» про життя маленького техаського містечка під час Великої депресії, в якій Денні зіграв наймита. Стрічка вирушила на церемонію «Оскар» у 1985 році, а разом з нею у вище кінематографічне товариство потрапив і Гловер. Талант темношкірого актора, нарешті, помітили режисери і критики. Рівень картин, в які його стали запрошувати, різко піднявся вгору. З середини 1980-х років Гловер почав зніматися в помітних ролях - він зіграв детектива Джеймса МакФі у відзначеному «Оскаром» трилері Пітера Віра «Свідок», ковбоя Мела у вестерні «Сільверадо», Альберта в екранізації роману Елліс Вокер «Барва пурпурова», знятої Стівеном Спілбергом.

Справжнім проривом для Гловера стала участь у 1987 році в поліцейській бойовику «Смертельна зброя». Він зіграв сержанта Роджера Мерта, зразкового сім'янина, що збирається на заслужений відпочинок ветерана-поліцейського, який є прямою протилежністю своєму напарникові Мартіну Ріггзу, шибайголові і дебоширу, роль якого виконав Мел Гібсон. Картина, визнана критиками класикою жанру, користувалася величезним успіхом у глядачів і зібрала в світовому прокаті більше 120 мільйонів доларів. Успіх першої частини повторили три сиквела, що вийшли у 1989, 1992 і 1998 роках. За роботу в «Смертельній зброї» Денні Гловер був удостоєний премії Image Awards як кращий виконавець головної чоловічої ролі.

У 1987 році вийшов біографічний телефільм «Мандела», в якому Гловер зіграв головну роль «борця за права чорношкірого населення ПАР» Нельсона Манделу. Ця робота Гловера була відзначена премією Національної асоціації кабельного телебачення США CableACE Award, премією Image Awards і номінацією на «Еммі». У тому ж році Денні Гловер в числі інших зірок шоу-бізнесу взяв участь у зйомках кліпу на пісню Майкла Джексона «Liberian Girl».

Окрім зйомок на великому екрані актор регулярно з'являється і в серіалах: «Самотній голуб», «Біографія», «Королева», «Швидка допомога», «Занепалі ангели», а також озвучує мультфільми - «Мураха Антц», «Принц Єгипту», «Як леопард став плямистим», «Наш друг, Мартін».

У 2000-х Денні Гловер продовжує активно зніматися в кіно і на телебаченні. Найуспішнішими проектами цього періоду з його участю можна назвати популярну комедію Веса Андерсона «Родина Тененбаумів», фільм жахів «Пила», другу частину трилогії Ларса Фон Трієра «США - країна можливостей», музичну стрічку «Дівчата мрії», бойовик «Стрілець», комедію Мішеля Гондрі «Перемотка», трилер «Сліпота», фільм-катастрофу «2012».

У травні 1997 року Гловеру було присвоєно ступінь Почесного доктора мистецтв Університету Сан-Франциско.

Гловер - прихильник Демократичної партії США, на виборах 2008 року він підтримував Барака Обаму. Актор дружить з кубинським лідером Фіделем Кастро. У березні 1998 року Денні Гловер був призначений послом доброї волі Програми розвитку ООН в Ефіопії.

Зі своєю майбутньою дружиною Асаке Бомани Гловер познайомився в коледжі. У 1975 році пара одружилася, а у січні 1976 року у Гловера і Бомани народилася дочка Мандіса Гловер.

Фільмографія:

2014 Токарєв / Tokarev ... Detective St. John, чутки
2014 Вільна хвилина / Gametime ... Coach Obrien
2014 Круті чуваки / Bad Asses ... Bernie Pope
2014 The Great Gilly Hopkins
2014 Extraction ... Harding
2013 Вбивство Вінстона Джонса / Killing Winston Jones ... Washington Carver
2013 Mentryville ... Dr. Locke
2013 Long Day Journey
2013 Самий головний бій Мухаммеда Алі / Muhammad Ali's Greatest Fight (ТБ) ... Justice Thurgood Marshall
2013 Погоня за Шекспіром / Chasing Shakespeare ... William Ward
2013 The Shift ... Floyd
2013 Tula: The Revolt ... Shinishi
2013 Парк Хайленд / Highland Park ... Ed
2013 Shuffleton's Barbershop (ТБ) ... Charlie Shuffleton
2013 Космічні воїни / Space Warriors ... Commander Phillips
2013 The Bouquet ... Reverend John
2012 Перевага / Supremacy ... Mr. Walker
2012 Самотній маяк / The Lighthouse ... Duncan
2012 Закон Ханни / Hannah's Law (ТБ) ... Isom Dart
2012 Sins Expiation ... Father Leonard
2012 - 2013 Зв'язок / Touch (серіал) ... Arthur Teller
2012 Урок від дядька Вінсента / LUV ... Arthur
2011 Серце пітьми / Heart of Blackness ... Vaudreuil
2011 Король Савойї: Чик Уебб і музика, яка змінила Америку / The Savoy King: Chick Webb & the Music That Changed America ... Count Basie, озвучка
2011 Містерія / Mysteria ... Investigator
2011 Ехо Донована / Donovan's Echo ... Donovan Matheson
2011 Ера драконів / Age of the Dragons ... Ahab
2011 Син ранку / Son of Morning ... Gabriel Peters
2011 Мусульманин / Mooz-Lum ... Dean Francis
2010 La republique des enfants ... Dubem
2010 We the People: From Crispus Attucks to President Barack Obama
2010 П'ять мінаретів у Нью-Йорку / Five Minarets in New York ... Marcus
2010 Я хочу стати солдатом / De mayor quiero ser soldado
2010 Альфа і Омега: Зубата братва / Alpha and Omega ... Winston
2010 Легендарний / Legendary ... Harry 'Red' Newman
2010 Дорога Еліс / For karleken ... Franzis
2010 Друга лінія / Second Line (короткометражний) ... Businessman
2010 Смерть на похоронах / Death at a Funeral ... Uncle Russell
2010 - 2011 Жива мішень / Human Target (серіал) ... Client
2009 - 2011 Казки на ніч / Nite Tales: The Series (серіал)
2009 Down for Life ... Mr. Shannon
2009 2012 ... President Thomas Wilson
2009 The Harimaya Bridge ... Joseph Holder
2009 Примарний експрес / Night Train ... Miles
2008 Це життя / This Life ... Bill
2008 Prana (короткометражний) ... Owner
2008 - 2012 Грабуй награбоване / Leverage (серіал) ... Charlie Lawson
2008 Мінливі байки: Черепаха проти Зайця / Unstable Fables: Tortoise vs. Hare (відео) ... Walter Tortoise
2008 Сліпота / Blindness ... Man with Black Eye Patch
2008 Госпел Хілл / Gospel Hill ... John Malcolm
2008 Перемотка / Be Kind Rewind ... Mr. Fletcher
2007 - 2010 Роги і копита: Повернення / Back at the Barnyard (серіал) ... Miles the Mule
2007 Namibia: The Struggle for Liberation ... Priest - friend of Sam Nujoma
2007 Бар «Медонос» / Honeydripper ... Tyrone Purvis
2007 Битва за планету Терра / Battle for Terra ... President Chen
2007 Стрілець / Shooter ... Colonel Isaac Johnson
2007 Матч бідняка / Poor Boy's Game ... George
2006 Дівчата мрії / Dreamgirls ... Marty Madison
2006 - 2011 Брати і сестри / Brothers & Sisters (серіал) ... Isaac Marshall
2006 Роги і копита / Barnyard ... Miles the Mule
2006 - ... Ясновидець / Psych (серіал) ... Mel Hornsby
2006 Бамако / Bamako ... Cow-boy
2006 Willie Francis Must Die Again ... оповідач
2006 Пригоди братика кролика / The Adventures of Brer Rabbit (відео) ... Brer Turtle
2006 Кудлатий тато / The Shaggy Dog ... Ken Hollister
2005 In Pursuit of Happiness ... Narration
2005 P.N.O.K. (Короткометражний) ... Col. Weldon
2005 - 2009 Мене звуть Ерл / My Name Is Earl (серіал) ... Thomas
2005 Загубився в Америці / Missing in America ... Jake Neeley
2005 Мандерлей / Manderlay ... Wilhelm
2005 - ... Американський папаша / American Dad! (серіал) ... Minstrel Krampus
2005 Реабілітований / The Exonerated (ТБ) ... David
2004 Чарівник Земномор'я / Earthsea (міні-серіал) ... Ogion
2004 Шашлик / The Cookout ... Judge Crowley
2004 Пила: Ігри на виживання / Saw ... Detective David Tapp
2003 Генрі Лі / The Law and Mr. Lee (ТБ) ... Henry Lee
2003 Паркани / Good Fences (ТБ) ... Tom Spader
2001 Родина Тененбаумів / The Royal Tenenbaums ... Henry Sherman
2001 Зіткнення в Нью-Йорку / 3 AM ... Hershey
2000 Босман і Лена / Boesman and Lena ... Boesman
2000 Battu
2000 Пісня свободи / Freedom Song (ТБ) ... Will Walker
1999 Чудовисько / The Monster ... Henry Johnson
1999 Наш друг, Мартін / Our Friend, Martin (відео) ... Train Conductor
1999 The People vs. Shintech (відео) ... Character
1999 Scared Straight! 20 Years Later (ТБ) ... оповідач
1998 Принц Єгипту / The Prince of Egypt ... Jethro
1998 Мураха Антц / Antz ... Barbatus
1998 Улюблена / Beloved ... Paul D Garner
1998 Захоплення Стели / How Stella Got Her Groove Back
1998 Смертельна зброя 4 / Lethal Weapon 4 ... Roger Murtaugh
1997 Солдати Буффало / Buffalo Soldiers (ТБ) ... Sgt. Washington Wyatt
1997 Американські гірки / Switchback ... Bob Goodall
1997 На рибалку! / Gone Fishin '... Gus Green
1996 Американська мрія / America's Dream (ТБ) ... Silas
1995 - 2000 Казкові історії для всіх дітей / Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (серіал)
1995 Операція «Слон» / Operation Dumbo Drop ... Capt. Sam Cahill
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Charlie Pratt Sr.
1994 Янголи на краю поля / Angels in the Outfield ... George Knox
1993 The Talking Eggs (ТБ) ... оповідач
1993 - 1995 Ідеальні злочину / Fallen Angels (серіал) ... Phillip Marlowe
1993 Бофа / Bopha! ... Micah Mangena
1993 Святий з форту Вашингтон / The Saint of Fort Washington ... Jerry, Narrator
1993 Куін / Queen (міні-серіал) ... Alec Haley
1992 Смертельна зброя 3 / Lethal Weapon 3 ... Roger Murtaugh
1991 Великий каньйон / Grand Canyon ... Simon
1991 Невдачливі / Pure Luck ... Raymond Campanella
1991 Лють у Гарлемі / A Rage in Harlem ... Easy Money
1990 Політ «Порушника» / Flight of the Intruder ... Cmdr. Frank 'Dooke' Camparelli
1990 Хижак 2 / Predator 2 ... Lieutenant Mike Harrigan
1990 - 1996 Команда рятувальників Капітана Планети / Captain Planet and the Planeteers (серіал) ... Professor Apollo
1990 Заснути у гніві / To Sleep with Anger ... Harry
1989 Як леопард став плямистим / Rabbit Ears: How the Leopard Got His Spots (відео, короткометражний) ... оповідач
1989 Смертельна зброя 2 / Lethal Weapon 2 ... Roger Murtaugh
1989 Догляд мерця / Dead Man Out (ТБ) ... Dr. Alex Marsh
1989 Самотній голуб / Lonesome Dove (міні-серіал) ... Joshua Deets
1989 A Raisin in the Sun (ТБ) ... Walter Lee Younger
1989 Michael Jackson: Liberian Girl (відео, короткометражний)
1988 Позивний Бет-21 / Bat * 21 ... Capt. Bartholomew 'Bird-Dog' Clark
1988 Місце на столі / A Place at the Table (ТБ) ... Mr. Scott
1987 Мандела / Mandela (ТБ) ... Nelson Mandela
1987 Смертельна зброя / Lethal Weapon ... Roger Murtaugh
1985 І поведуть нас наші діти / And the Children Shall Lead (ТБ) ... William
1985 - 1988 Tall Tales & Legends (серіал) ... John Henry
1985 Барва пурпурова / The Color Purple ... Albert
1985 Сільверадо / Silverado ... Mal
1985 Свідок / Witness ... McFee
1984 Місце у серці / Places in the Heart ... Moze
1984 Крижаний чоловік / Iceman ... Loomis
1983 День пам'яті / Memorial Day (ТБ) ... Willie Monroe
1983 Шерифи / Chiefs (міні-серіал) ... Marshall Peters
1983 Обпалений люттю / The Face of Rage (ТБ) ... Gary
1982 За межами / Out ... Jojo, Roland
1981 Oscar Micheaux, Film Pioneer (короткометражний) ... Oscar Micheaux
1981 Keeping On (ТБ) ... Lester
1981 - 1994 Американський театр / American Playhouse (серіал) ... Lester
1981 - 1987 Дай мені перерву / Gimme a Break! (Серіал) ... Bill
1981 Чу Чу і Филли Флеш / Chu Chu and the Philly Flash ... Morgan
1981 - 1983 Найвеличніший американський герой / The Greatest American Hero (серіал) ... Vice officer
1981 - 1987 Блюз Хілл-стріт / Hill Street Blues (серіал) ... Jesse John Hudson
1980 - 1981 Палмерстаун, США / Palmerstown, USA (Серіал) ... Harley
1979 Втеча з Алькатраса / Escape from Alcatraz ... Inmate
1977 - 1982 Лу Грант / Lou Grant (серіал) ... Leroy

Нагороди та премії:

Карлові Вари, 2008 рік
Переможець: Нагорода голови фестивалю

Премія Гільдії акторів, 2007 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Дівчата мрії»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у телефільмі або мінісеріалі («Пісня свободи»)

Еммі, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Пісня свободи»)

Премія каналу «MTV», 1999 год
Номінації: Краща екшн-сцена («Смертельна зброя 4»)

Еммі, 1996 рік
Номінації: Кращий запрошений актор в драматичному серіалі («Ідеальні злочину»)

Премія каналу «MTV», 1993 год
Переможець: Кращий екранний дует («Смертельна зброя 3»)

Еммі, 1989 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Самотній голуб»)

Еммі, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Мандела»)
2233
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Величне століття. Роксолана
Дві дівчини без копійчини
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.