,
Пуаро Агати Крісті
Дві дівчини без копійчини
Гострі козирки
Загрузка...

Роуз Бірн

Роуз Бірн Роуз Бірн Роуз Бірн Роуз Бірн Роуз Бірн Роуз Бірн Роуз Бірн Роуз Бірн
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Rose Byrne
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 24 липня 1979 | лев
Місце народження: Сідней, Новий Південний Вельс, Австралія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Роуз Бірн (Rose Byrne) народилася 24 липня 1979 року в Белмейні, передмісті Сіднея (Австралія). Її батько, Робін Бірн - маркетолог, а мати, Джейн, працює адміністратором у початковій школі. Роуз - молодша дитина в родині: у неї є старший брат Джордж і сестри Еліс та Люсі.

Після закінчення школи у Белмейні, Роуз поступила до коледжу Бредфілд у містечку Кроус-Нест. Вже з восьми років вона брала уроки акторської майстерності в Австралійському Молодіжному Театрі, а свою першу роль у кіно отримала у 12 років: Бірн знялася у фільмі «Лялька Даллас» (Dallas Doll), який вийшов на екрани у 1994 році. В подальшому Роуз пробує себе у телевізійних австралійських серіалах, таких як «Школа розбитих сердець», «Велике небо», «Занепалі ангели».

Однією з перших робіт Роуз у великому кіно став кримінальний бойовик австралійського режисера Грегора Джордана «Пальці віялом» (1999), де її партнером по знімальному майданчику став відомий актор Хіт Леджер. Наступними картинами за участю акторки стали фільми «Дата» (1999), «Знову в коледж» (2000) і «Богиня 1967» (2000), за який вона отримала свою першу нагороду на Венеціанському кінофестивалі - Кубок Вольпі за кращу жіночу роль.

Голлівудський дебют актриси відбувся у 2002 році. Вона зіграла служницю героїні Наталі Портман у блокбастері «Зоряні війни: Епізод II - Атака клонів» (2002).

У 2003 році вона встигла знятися в трьох успішних австралійських картинах: «Ніч, яку ми назвали днем» (2003), «Невиправний оптиміст» (2003) і «Take Away» (2003).

У 2004 році на екрани вийшла історична драма Вольфганга Петерсена «Троя». Фільм зібрав у прокаті близько 500 млн доларів, а роль троянської царівни, яку зіграла Роуз принесла світову популярність. Пропозиції від відомих режисером стали надходити одна за одною: актриса знялася у відомому фільмі Пола Макгігана «Одержимість» (2004), в історичній драмі Софії Копполи «Марія-Антуанетта» (2006) та у фантастичній стрічці Денні Бойла «Пекло» (2007).

У 2005 році Роуз Бірн знялася у англійському міні-серіалі «Казанова», де акторці поталанило попрацювати на одному майданчику з неодноразовим номінантом на премію «Оскар», легендою Голлівуду Пітером О'Тулом.

У 2007 році на екрани вийшов постапокаліптичний фільм жахів «28 тижнів потому», де Роуз виконала одну з головних ролей. У тому ж році актриса знялася в комедійній драмі «Похований заживо». У 2009 році Бірн з'явилася у картині «Знамення», де її партнером був Ніколас Кейдж, а в 2010-му знялася у фільмах «Я теж тебе люблю» і «Втеча з Вегасу».

Протягом двох років Роуз Бірн була обличчям компанії «Max Factor» (2004-2006 рр.).

Актриса не заміжня. Упродовж семи років у Роуз були романтичні відносини з австралійським режисером та актором Бренданом Ковеллом, але у 2010 році пара розпалась.

Фільмографія:

Тут я тебе і залишу This / Is Where I Leave You ... Penny
2014 Енні / Annie ... Grace
2014 Сусіди / Neighbors ... Kelly Radner
2013 Ветхий / Tumbledown ... Hannah Miles
2013 Перетворення / The Turning
2013 Астрал 2 / Insidious: Chapter 2 ... Renai Lambert
2013 Стажери / The Internship ... Dana
2012 Даю рік / I Give It a Year ... Nat
2012 Місце під соснами / The Place Beyond the Pines ... Jennifer
2011 Люди Ікс: Перший клас / X-Men: First Class ... Moira MacTaggert
2011 Подружки нареченої / Bridesmaids ... Helen
2011 - ... Портланд / Portlandia (серіал) ... Fred's Girlfriend
2010 Астрал / Insidious ... Renai Lambert
2010 Втеча з Вегаса / Get Him to the Greek ... Jackie Q
2009 Я теж тебе кохаю / I Love You Too ... Verity
2009 Знамення / Knowing ... Diana
2009 Адам / Adam ... Beth Buchwald
2008 М'який удар / The Tender Hook ... Iris
2007 Похований заживо / Just Buried ... Roberta Knickle
2007 - 2012 Сутичка / Damages (серіал) ... Ellen Parsons
2007 28 тижнів потому / 28 Weeks Later ... Scarlet
2007 Пекло / Sunshine ... Cassie
2006 Мертва дівчина / The Dead Girl ... Leah
2005 Марія-Антуанетта / Marie Antoinette ... Duchesse de Polignac
2005 Мешканці / The Tenants ... Irene Bell
2005 Казанова / Casanova (міні-серіал) ... Edith
2004 Одержимість / Wicker Park ... Alex
2004 Троя / Troy ... Briseis
2003 Take Away ... Sonja Stilano
2003 Невиправний оптиміст / The Rage in Placid Lake ... Gemma Taylor
2003 Ніч, яку ми назвали днем / The Night We Called It a Day ... Audrey Appleby
2003 Я захоплюють замок / I Capture the Castle ... Rose Mortmain
2002 Heaven (короткометражний)
2002 Місто привидів / City of Ghosts ... Sabrina
2002 Зоряні війни: Епізод II - Атака клонів / Star Wars: Episode II - Attack of the Clones ... Dorme
2001 Рекламування / The Pitch (короткометражний) ... Girl
2000 Богиня 1967 / The Goddess of 1967 ... B.G.
2000 Знову в коледж / My Mother Frank ... Jenny
1999 Пальці віялом / Two Hands ... Alex
1999 Дата / The Date (короткометражний) ... Sophie
1997 - 1999 Поклик вбивці / Murder Call (серіал) ... Sarah Watson
1997 - 1999 Велике небо / Big Sky (серіал) ... Angie
1997 - 1999 Дика сторона / Wildside (серіал) ... Heidi Benson
1997 Занепалі ангели / Fallen Angels (серіал) ... Siobhan
1994 - 1999 Школа розбитих сердець / Heartbreak High (серіал) ... Carly Whitely
1994 Dallas Doll ... Rastus Sommers
1989 - 1996 Джі Пі / G.P. (серіал) ... Rebecca

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Переможець: Краща несамовита сцена («Подружки нареченої»)
Номінації: Кращий акторський склад («Подружки нареченої»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Подружки нареченої»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Сутичка»)

Еммі, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі («Сутичка»)

Еммі, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі («Сутичка»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща актриса другого плану міні -серіалу або фільму на ТБ («Сутичка»)

Венеціанський кінофестиваль, 2000 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу жіночу роль («Богиня 1967»)
4124
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стародавні
Останнє королівство
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.