,
Декстер
Готем
Пуаро Агати Крісті
Загрузка...

Джеффрі Раш

Джеффрі Раш Джеффрі Раш Джеффрі Раш Джеффрі Раш Джеффрі Раш Джеффрі Раш Джеффрі Раш Джеффрі Раш Джеффрі Раш
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Geoffrey Rush
Зріст: 1.82 м
Дата народження: 6 липня 1951 | рак
Місце народження: Тувумба, Квінсленд, Австралія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Джейн Менелос ... двоє дітей

Біографія:

Джеффрі Раш (Geoffrey Roy Rush) з'явився на світ влітку 1951 року в штаті Квінсленд в Австралії, у родині Роя Бадена Раша, бухгалтера відомої австралійської авіакомпанії, і продавщиці Мерлі Кін. Коли хлопчикові виповнилося п'ять років, його батьки розлучилися, і мати забрала сина до будинку своїх батьків, які мешкали у Брісбені. Закінчивши Університет Квінсленда, Джеффрі став працювати в Queensland Theatre Company, будучи задіяним в декількох постановках.

У 1975 році Раш відправився до Парижу, щоб вивчити мистецтво пантоміми і спробувати себе в якості міма. Після повернення на батьківщину, Джеффрі грав у спектаклях на сцені австралійського театру, поставлених за творами Шекспіра, Чехова та інших відомих письменників. За участь у «Записках божевільного» він отримав кілька нагород.

Кінодебют Джеффрі Раша відбувся у 1981 році, в картині «Обдурюючи». Через рік він знявся в проекті Джилліан Армстронг «Зоряна хвороба». Але ці ролі не принесли йому популярності у світі кіно.

У 1996 році він став першим австралійським кіноактором, що отримав премію «Оскар» за роль піаніста Девіда Хельфготта у фільмі «Блиск». Наступного разу він був удостоєний номінації на цю нагороду, після виходу картин «Закоханий Шекспір» (категорія «Кращий актор другого плану») і «Перо маркіза де Сада» (категорія «Краща чоловіча роль»).

Популярності Рашу додала роль капітана Барбосса у пригодницькому екшені «Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини», а також сиквелах «Пірати Карибського моря: На краю світу» і «Пірати Карибського моря: На дивних берегах».

Крім зйомок у кіно актор спробував себе і в озвучуванні. У повнометражному анімаційному фільмі «В пошуках Немо» («Оскар» за кращий анімаційний фільм 2003 року) голосом Раша заговорив доброзичливий пелікан Найджел.

У 1988 році актор одружився на Джейн Менелос, яку зустрів у театрі. Через три роки разом з дружиною вони зіграли на одній сцені у виставі «Як важливо бути серйозним». У 1992 році у них народилася дочка Анжеліка, а в 1995 році - син Джеймс.

Фільмографія:

2015 Боги Єгипту / Gods of Egypt ... Ra
2013 Книжковий злодій / The Book Thief ... Hans Hubermann
2012 The Man Who Could Not Dream ... озвучка; короткометражка
2012 Найкраща пропозиція / La migliore offerta ... Virgil Oldman
2011 Око шторму / The Eye of the Storm ... Basil Hunter
2011 Зелений Ліхтар / Green Lantern ... Tomar-Re, озвучка
2011 Пірати Карибського моря: На дивних берегах / Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ... Barbossa
2010 Шлях воїна / The Warrior's Way ... Ronald
2010 Король говорить! / The King's Speech ... Lionel Logue
2010 Легенди нічної варти / Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole ... Ezylryb, озвучка
2009 Прекрасний новий день / Bran Nue Dae ... Father Benedictus
2008 9,99 доларів / $9.99 ... Angel, озвучка
2007 Золотий вік / Elizabeth: The Golden Age ... Sir Francis Walsingham
2007 Пірати Карибського Моря: На краю світу / Pirates of the Caribbean: At World's End ... Barbossa
2006 Пірати Карибського Моря: Скриня мерця / Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest ... Barbossa, в титрах не вказаний
2006 Кенді / Candy ... Casper
2005 Мюнхен / Munich ... Ephraim
2004 Життя і смерть Пітера Селлерса / Life and Death of Peter Sellers, The (ТБ) ... Peter Sellers
2003 Харві Крампет / Harvie Krumpet ... оповідач
2003 Нестерпна жорстокість / Intolerable Cruelty ... Donovan Donaly
2003 Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ... Barbossa
2003 В пошуках Немо / Finding Nemo ... Nigel
2003 Банда Келлі / Ned Kelly ... Superintendent Francis Hare
2003 Проти течії / Swimming Upstream ... Harold Fingleton
2002 Сестри Бенгер / Banger Sisters, The ... Harry Plummer
2002 Фріда / Frida ... Leon Trotsky
2002 - 2008 Kath & Kim (серіал) ... Geoff
2001 Лантана / Lantana ... John Knox
2001 Кравець з Панами / Tailor of Panama, The ... Harold 'Harry' Pendel
2000 Чарівний пудинг / Magic Pudding, The ... Bunyip Bluegum
2000 Перо Маркіза де Сада / Quills ... The Marquis de Sade
1999 Будинок на Хантед Хілл / House on Haunted Hill ... Stephen H. Price
1999 Таємничі люди / Mystery Men ... Casanova Frankenstein
1998 Закоханий Шекспір ​​/ Shakespeare in Love ... Philip Henslowe
1998 Єлизавета / Elizabeth ... Sir Francis Walsingham
1998 Знедолені / Les misеrables ... Javert
1998 Маленька частинка душі / A Little Bit of Soul ... Godfrey Usher
1997 Оскар і Люсінда / Oscar and Lucinda ... оповідач
1998 4th Annual Screen Actors Guild Awards (ТБ)
1996 Call Me Sal ... Wal
1996 Twisted Tales (серіал) ... Harry Chisholm
1996 Діти революції / Children of the Revolution ... Welch
1996 Блиск / Shine ... David as an Adult
1995 Як стати аборигеном ? / Dad and Dave : On Our Selection ... Dave Rudd
1994 Midday Crisis ... в титрах не вказаний
1987 Twelfth Night ... Sir Andrew Aguecheek
1982 Starstruck ... Floor Manager
1981 Обдурюючи / Hoodwink ... Detective 1

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Король говорить!»)

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Король говорить!»)

Британська академія, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Король говорить!»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Переможець: Кращий акторський склад («Король говорить!»)
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Король говорить!»)

Золотий глобус, 2005 рік
Переможець: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Життя і смерть Пітера Селлерса»)

Премія каналу «MTV», 2004
Номінації: Кращий лиходій («Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Перо Маркіза де Сада»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Перо Маркіза де Сада»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Перо Маркіза де Сада»)

Оскар, 1999 год
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Закоханий Шекспір»)

Золотий глобус, 1999 год
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Закоханий Шекспір»)

Британська академія, 1999 год
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Єлизавета»)
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Закоханий Шекспір»)

Оскар, 1997 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Блиск»)

Золотий глобус, 1997 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Блиск»)

Британська академія, 1997 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Блиск»)
3816
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Пуститися берега
Життя з Луї
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.