,
І мертві підуть
Люцифер
Абатство Даунтон
Загрузка...

Паз Вега

Паз Вега Паз Вега Паз Вега Паз Вега Паз Вега Паз Вега Паз Вега Паз Вега
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Paz Vega
Зріст: 1.67 м
Дата народження: 2 січня 1976 | козоріг
Місце народження: Севілья, Андалусія, Іспанія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Орсон Салазар ... троє дітей

Біографія:

Паз Вега (Паз Кампос Тріга) народилася 2 січня 1976 року в Севільї. Її мати була домогосподаркою, батько в молодості був тореадором. У Паз є молодша сестра, вона стала професійною танцівницею фламенко - традиційного танцю її рідної Андалусії.

Паз Вега вирішила стати актрисою, коли у віці 15 років побачила спектакль «Дім Бернарди Альби» за п'єсою Фредеріка Гарсії Лорки. У старших класах вона вчилася в престижному андалуському Театральному центрі. Тим не меньш, здобувши середню освіту, Паз Вега спочатку вступила на журналістський факультет місцевого університету, але через два роки кинула навчання і відправилася підкорювати Мадрид. У столиці вона влаштувалася на роботу в барі і ходила на всі прослуховування, представляючись як Паз Вега (творчий псевдонім актриси - прізвище її бабусі).

У 1997 Паз Вега отримала свою першу роль - в телесеріалі «Менудо — мій батько». У тому ж році вона стала постійно з'являтися в серіалах «Більше, ніж друзі» і «Партнери».

У 1999 році Паз Вега дебютувала на великому екрані у фільмі «Флірт» режисера Хуана Мануеля Чумія.

У 1999 роль в ситкомі «Сім життів», на іспанському телеканалі Telecinco, принесла актрисі популярність на батьківщині. Серіал, чиї рейтинги зашкалювали, називали іспанськими «Друзями».

Світову популярність Паз Вега принесла в 2001 році головна роль у драмі «Люсія і секс» Хуліо Медема. Роль була відзначена призом Chopard на Каннському кінофестивалі, премією «Гойя», номінацією на премію Іспанського Союзу Акторів. У тому ж році роль у фільмі «Тільки моя» принесла Паз Вега ще одну номінацію на премію «Гойя».

У 2002 році Паз Вега отримала невелику, але помітну роль в оскароносному фільмі Педро Альмодовара «Поговори з нею» і зіграла в комедії «Інша сторона ліжка», що стала касовим хітом в Іспанії.

У 2003 році актриса зіграла «Кармен» в екранізації роману Проспера Меріме. Роль була відзначена номінацією на премію Європейської кіноакадемії.

У 2004 році Вега вперше знялася в американському фільмі «Спенгліш - іспанська англійська» разом із зіркою Голлівуду Адамом Сендлером.

У 2006 році Паз Вега знялася разом з Морганом Фріманом в незалежній картині «10 кроків до успіху».

У 2008 вона отримала роль в американському бойовику «Месник», режисера Френка Міллера, знятий за однойменним коміксом студії DC Comics. У тому ж році її запросила в свій режисерський дебют «Людський контракт» відома голлівудська актриса Джада Пінкетт Сміт.

У 2012 році акторка прийняла участь в озвучуванні мультфільму «Мадагаскар 3».

У травні 2011 року Паз Вега стала новим обличчям косметичного гіганта L'oreal в Іспанії, змінивши на цій посаді свою співвітчизницю Пенелопу Крус. За словами Паз, вона розцінює порівняння з Пенелопою, як велику честь.

У 2002 році Паз Вега вийшла заміж за уродженця Венесуели Орсона Салазара, з яким познайомилася під час відпочинку на пляжі одного з іспанських островів. У пари троє дітей: сини Орсон (2007) та Ленон (2010) та дочка Ава (2009).

Фільмографія:

2014 Вбити гінця / Kill the Messenger ... Coral Baca
2014 Єзуїт / The Jesuit
2014 Гріхопадіння / A Fall from Grace ... Lizbeth
2014 Помпеї / Pompeii ... Strigana
2013 Espectro
2013 Принцеса Монако / Grace of Monaco ... Maria Callas
2013 Я дуже збуджений / Los amantes pasajeros ... Alba
2012 Le mille e una notte: Aladino e Sherazade (ТБ) ... Namuna
2012 Мадагаскар 3 / Madagascar 3: Europe's Most Wanted ... Horses
2012 Марія з Назарету / Maria di Nazaret (ТБ) ... Maria Magdalena
2011 Всім потрібна Кет / Cat Run ... Catalina Rona
2011 Валланцаска - ангели зла / Vallanzasca - Gli angeli del male ... Antonella D'Agostino
2010 Гарячі пальми / Burning Palms ... Blanca Juarez
2010 Помста дона Мендусь / Don Mendo Rock ¿La venganza? ... Lola
2009 Сортування / Triage ... Elena Morales
2009 Шість дружин Генрі Лефея / The Six Wives of Henry Lefay ... Veronica
2009 Зникнення / Not Forgotten ... Amaya
2008 Закон / Lex (серіал) ... Rocío Janer
2008 Людський контракт / The Human Contract ... Michael
2008 Месник / The Spirit ... Plaster of Paris
2007 Гніздо жайворонка / La masseria delle allodole ... Nunik
2007 Тереза, тіло Христове / Teresa, el cuerpo de Cristo ... Santa Teresa de Jesús
2006 Затемнення / Fade to Black ... Lea Padovani
2006 10 кроків до успіху / 10 Items or Less ... Scarlet
2006 Борджіа / Los Borgia ... Caterina Sforza
2004 Спенгліш - іспанська англійська / Spanglish ... Flor Moreno
2004 Скажи «так» / Di que sí ... Estrella Cuevas
2003 Кармен / Carmen ... Carmen
2002 Без пам'яті / Novo ... Isabelle
2002 Інша сторона ліжка / El Otro lado de la cama ... Sonia
2002 Поговори з нею / Hable con ella ... Amparo
2001 Тільки моя / Sólo mía ... Angela
2001 Люсія і секс / Lucía y el sexo ... Lucía
2000 El chico en la puerta (короткометражний)
1999 Ніхто нікого не знає / Nadie conoce a nadie ... Ariadna
1999 Шеллі Фішер / Shelly Fisher (ТБ) ... Seidy Bender
1999 Переживати / Sobreviviré ... Azafata
1999 Флірт / Zapping ... Elvira
1999 - 2006 7 життів / 7 vidas (серіал) ... Laura Arteagabeitia
1998 Perdón, perdón (короткометражний) ... María
1998 - 2002 Партнери / Compañeros (серіал) ... Luz
1997 - 1999 Більше, ніж друзі / Más que amigos (серіал) ... Olga

Нагороди та премії:

Європейська кіноакадемія, 2004
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу жіночу роль («Кармен»)

Каннський кінофестиваль, 2002
Переможець: Приз компанії «Шопар» кращою молодій актрисі

Гойя, 2002
Переможець: Краща актриса-дебютант («Люсія і секс»)
Номінації: Краща жіноча роль («Тільки моя»)
2668
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Помаранчевий - хіт сезону
Пуаро Агати Крісті
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.