,
Величне століття. Роксолана
11.22.63
Корольок - пташка співоча
Загрузка...

Річард Гір

Річард Гір Річард Гір Річард Гір Річард Гір Річард Гір Річард Гір Річард Гір Річард Гір
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Richard Gere
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 31 серпня 1949 | діва
Місце народження: Філадельфія, Пенсільванія, США
Жанри: Драма, мелодрама, трилер
Дружина: Сінді Кроуфорд (розлучення); Кері Ловелл ... одна дитина

Біографія:

Річард Тіффані Гір (Richard Tiffany Gere) народився 31 серпня 1949 року в Філадельфії в сім'ї страхового агента Гомера Джорджа Гіра і домогосподарки Доріс Енн Тіффані. Його предками були перші переселенці на американський континент. Річард став другою дитиною і старшим сином у родині Гір. Під час навчання в школі майбутній кінозірці подобалось займатися спортом і музикою. Завдяки спортивним успіхам він отримав стипендію і вступив до Массачусетського університету на філософський факультет. За два роки до закінчення навчання Річард кинув університет заради акторської кар'єри.

У 1971 році Річард Гір отримав першу роль у п'єсі «Розенкранц і Гільденштерн мертві». У 1973 році він вже грав головну роль в лондонському театрі. У середині 70-х на молодого привабливого актора звернули увагу в Голлівуді. У 1977 він з'явився в трилері «У пошуках містера Гудбара», а у 1978 зіграв головну роль у фільмі прославленого режисера Терренса Маліка «Дні жнив». У 1980 році Гір дебютував на Бродвеї.

Світову популярність Річарду Гіру принесли стрічки «Американський жиголо» та «Офіцер і джентльмен», які вийшли на початку 80-х років. З середини 80-х актор ненадовго відійшов від справ кіноіндустрії і став подорожувати світом.

Тріумфальне повернення до Голлівуду відбулося у 1990 році, після виходу в прокат культової американської мелодрами «Красуня». Низькобюджетна картина, що зібрала в кінопрокаті більше 400 мільйонів доларів, приносить світову популярність і актрисі Джулії Робертс, яка виконала роль повії. Гіру знову почали пропонувати головні ролі: він зіграв в фільмах «Соммерсбі» (1993), «Перший лицар» (1995), «Первісний страх» (1996), «Шакал» (1997), «Наречена втікачка» (1999), «Осінь у Нью-Йорку» (2000).

Новий кар'єрний підйом відбувся в 2002 році, коли Гір знявся в трилері «Людина-метелик», мелодрамі «Невірна» і мюзиклі «Чикаго», що отримав «Оскар», як кращий фільм року. У 2004 сімейна мелодрама «Давайте потанцюємо» з його участю зібрала 170 мільйонів.

У 2007 Річард Гір зіграв одну з ролей у фільмі про Боба Ділана «Мене тут немає». У 2008 він знову знявся з Дайан Лейн в мелодрамі, на цей раз в «Ночах в Роданті», що зібрали 84 мільйони у світовому прокаті.

У 2009 Гір виконав головну роль в чудовій драмі «Хатіко: Вірний друг» і з'явився у трилері «Бруклінські копи».

Річард Гір є послом фонду USAID, що бореться з поширенням СНІДу в країнах, що розвиваються. Він також особисто фінансує ряд гуманітарних програм в Індії і підтримує організацію «Survival International», що захищає права племінних народів у різних куточках землі. У 2009 році він випустив благодійну книгу про культуру різних народів - «We Are One: A Celebration of Tribal Peoples».

У 80-х у Гіра були романтичні стосунки з бразильською художницею Сільвією Мартінс. У 1991 році він одружився на супермоделі Сінді Кроуфорд. Їх весілля наробила багато галасу, але вже в 1995 році зірки розлучилися. У 2002 році Річард Гір одружився на моделі і актрисі Кері Ловелл. У 2000 році у них народився син Гомер Джеймс Джігме.

Фільмографія:

2015 Franny ... Franny
2015 Готель «Меріголд»: Кращий з екзотичних 2 / The Second Best Exotic Marigold Hotel ... Guy
2014 Перерва на бездумність / Time Out of Mind ... George
2014 - ... Космос: Простір і час / Cosmos: A SpaceTime Odyssey (серіал) ... Clair Patterson
2013 Генрі і я / Henry & Me ... Henry
2013 Муві 43 / Movie 43 ... Boss
2012 Порочна пристрасть / Arbitrage ... Robert Miller
2011 Подвійний агент / The Double ... Paul Shepherdson
2009 Амелія / Amelia ... George Putnam
2009 Бруклінські копи / Brooklyn's Finest ... Eddie
2008 Хатіко: Вірний друг / Hachiko: A Dog's Story ... Parker Wilson
2008 Ночі в Роданте / Nights in Rodanthe ... Dr. Paul Flanner
2007 Полювання Ханта / The Hunting Party ... Simon Hunt
2007 Мене там немає / I'm Not There . ... Billy
2006 Паства / The Flock ... Errol Babbage
2006 Містифікація / The Hoax ... Clifford Irving
2005 Сезон бджіл / Bee Season ... Saul
2004 Давайте потанцюємо / Shall We Dance ... John Clark
2002 Чикаго / Chicago ... Billy Flynn
2002 Невірна / Unfaithful ... Ed Sumner
2001 Людина-метелик / The Mothman Prophecies ... John Klein
2000 Доктор «Т» і його жінки / Dr T and the Women ... Dr. T
2000 Осінь у Нью -Йорку / Autumn in New York ... Will Keane
1999 Наречена втікачка / Runaway Bride ... Ike Graham
1997 Шакал / The Jackal ... Declan Mulqueen
1997 Червоний кут / Red Corner ... Jack Moore
1996 Первісний страх / Primal Fear ... Martin Vail
1995 Перший лицар / First Knight ... Lancelot
1993 Перехрестя / Intersection ... Vincent Eastman
1993 Містер Джонс / Mr. Jones ... Mr. Jones
1993 Вірус / And the Band Played On (ТБ) ... The Choreographer
1993 Соммерсбі / Sommersby ... John Robert ' Jack ' Sommersby
1992 Остаточний аналіз / Final Analysis ... Dr. Isaac Barr
1991 Серпнева рапсодія / Hachi-gatsu no kyoshikyoku ... Clark
1990 Красуня / Pretty Woman ... Edward Lewis
1990 Внутрішнє розслідування / Internal Affairs ... Dennis Peck
1988 Далеко від дому / Miles from Home ... Frank Roberts
1986 Пощади не буде / No Mercy ... Eddie Jillette
1985 Влада / Power ... Pete St . John
1985 Цар Давид / King David ... David
1984 Клуб «Коттон» / The Cotton Club ... Dixie Dwyer
1983 Почесний консул / The Honorary Consul ... Dr. Eduardo Plarr
1983 На останньому диханні / Breathless ... Jesse Lujack
1982 Офіцер і джентльмен / An Officer and a Gentleman ... Zack Mayo
1979 Американський жиголо / American Gigolo ... Julian
1979 Янки / Yanks ... Matt Dyson
1978 Брати по крові / Bloodbrothers ... Stony De Coco
1978 Дні жнив / Days of Heaven ... Bill
1977 У пошуках містера Гудбара / Looking for Mr . Goodbar ... Tony Lo Porto
1976 Хлопець з морської піхоти / Baby Blue Marine ... Raider
1975 Ударні сили / Strike Force (ТБ) ... Trooper Walter Spenser
1975 Доповідь для слідчого / Report to the Commissioner ... Billy
1973 - 1978 Коджак / Kojak (серіал) ... Geno Papas
1973 Челсі Ді Ейч О / Chelsea D.H.O. (ТБ) ... Milo

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2013
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Порочна пристрасть»)

Сан- Себастьян, 2007
Переможець: Приз Donostia за видатні персональні досягнення

Золотий глобус, 2003 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Чикаго»)

Премія Гільдії акторів, 2003 рік
Переможець: Кращий акторський склад («Чикаго»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Чикаго»)

Еммі, 1994 год
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Вірус»)

Золотий глобус, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Красуня»)

Золота малина, 1986 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Цар Давид»)

Золотий глобус, 1983 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Офіцер і джентльмен»)
6133
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Слуга народу
Теорія великого вибуху
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.