,
Стріла
Пригоди Мерліна
Американська історія злочинів
Загрузка...

Вел Кілмер

Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер Вел Кілмер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, Продюсер, Режисер, Композитор
Ім’я (лат.): Val Kilmer
Зріст: 1.82 м
Дата народження: 31 грудня 1959 | козоріг
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, трилер, кримінал
Дружина: Джоенн Веллі (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Вел Кілмер народився 31 грудня 1959 року в Лос-Анджелесі. У його батьків Юджина Кілмера і Гледіс Екштадт шотландські, ірландські, єврейські, індіанські (черокі), шведські, німецькі та монгольські коріння. Дідусь Кілмера був золотошукачем в Нью-Мехіко. Вел - другий із трьох хлопчиків в сім'ї, у нього є старший брат Марк. Його молодший брат Веслі в дитинстві потонув у басейні в результаті епілептичного нападу.

Коли Велу було 12 років, його запросили знятися в рекламі фаст-фуду. Однокласником Вела в школі Chatsworth High був Кевін Спейсі. Після закінчення школи Вел поступив у Голлівудську професійну школу. У 17 років Кілмер став наймолодшим студентом драматичного відділення престижної нью-йоркської театральної школи Juilliard.

У 1981 році Вел Кілмер став співавтором і виконавцем головної ролі в п'єсі «Як все починалося», з якою брав участь в Шекспірівському фестивалі в Нью-Йорку. Вел виявився настільки захоплений театром, що у 1983 році відхилив пропозицію знятися в телепроекті Френсіса Форда Копполи «Ізгої», так як у нього були домовленості про роботу на сцені. У тому ж році він дебютував на телебаченні в фільмі «Один - занадто багато».

Великим проривом стала для Вела Кілмера комедія «Цілком таємно!», в якій він зіграв рок-зірку. Кілмер сам виконав всі пісні у фільмі і навіть випустив альбом під ім'ям свого персонажа. Після зйомок Кілмер відправився подорожувати по Європі з рюкзаком за плечима, але незабаром повернувся до Голлівуду, щоб знятися у ще одній комедії - «Справжні генії».

На роль покійного Джима Моррісона у фільмі «Дорз» Кілмера затвердив продюсер The Doors Пол Ротшильд. Щоб підготуватися до ролі, Вел Кілмер ходив на концерти, присвячені The Doors, і читав поезію Моррісона. Майже протягом року він ходив в одязі а-ля Джим Моррісон, відвідував улюблені місця рок-легенди і просив називати його Джимом. Пісні «TheDoors» на зйомках однойменного фільму Вел Кілмер виконував самостійно, причому музиканти культової рок-групи стверджували, що його голос практично неможливо відрізнити від голосу Моррісона.

У 1993 році Кілмер зіграв одну зі своїх кращий ролей у вестерні «Томстоун». Після його виходу він отримав запрошення знятися в черговій серії культового кіносеріалу про Бетмена - «Бетмен назавжди». Він також зіграв в картині «Сутичка», однієї з кращих кримінальних драм 90-х років.

У 1998 році Вел озвучив Мойсея в анімаційному фільмі «Принц Єгипту».

У 2000-х роках Вел Кілмер знімався в основному в бойовиках і фантастичних фільмах. Його робота у фільмі 2002 року «Море Салтона» отримала високі оцінки критиків, але глядачам фільм був не такий цікавий, і касові збори картини були незначні.

У 2005 році Кілмер грав на лондонських театральних підмостках у п'єсі «Листоноша дзвонить двічі» і знявся в гей-комедії «Поцілунок навиліт». У 2006 році Вел Кілмер повернувся до ролі Мойсея (на цей раз він не озвучував мультиплікаційний персонаж, а зіграв роль у мюзиклі «Десять заповідей»).

У 2010 році Вел Кілмер почав роботу над фільмом про життя Мері Бейкер Едді, засновниці протестантської секти «Християнська наука», та письменника Марка Твена. До цього релігійного напрямку належали батьки Кілмера.

Майже відразу ж після того, як Вел став відомим у світі кіно (з моменту виходу фільму «Цілком таємно!» у 1984 році), у актора зав'язався роман зі співачкою Шер, але він виявився не довготривалим. У 1988 році Вел Кілмер одружився на популярній американській актрисі Джоенн Веллі, шлюб з якою тривав 8 років. За роки спільного життя у Вела і Джоенн з'явилися дочка Мерседес і син Джек. У 1995 році, через вісім місяців після народження останньої дитини, пара розлучилася. Після розлучення Кілмер зустрічався з топ-моделлю Сінді Кроуфорд і актрисою Деріл Ганною. Другий раз Кілмер так і не одружився.

Довгий час Вел Кілмер жив на власному ранчо в Нью-Мехіко, де він полював, рибалив і розводив буйволів. Однак у 2009 році маєток було виставлено на продаж за 33 млн доларів.

Фільмографія:

Син, якого не знали / The Unknown Son ... Vincent Kaiser, чутки
Марк Твен і Мері Бекер Едді / Mark Twain and Mary Baker Eddy ... Mark Twain
2014 Том Сойєр і Гекльберрі Фінн / Tom Sawyer & Huckleberry Finn ... Mark Twain
2014 Поза законом / Untitled Terrence Malick Project
2013 Трофеї Вавилона / The Spoils of Babylon (міні-серіал)
2013 Пало- Альто / Palo Alto ... Stewart
2013 Літаки / Planes ... Bravo, озвучка
2012 Lotus Community Workshop ... Hector; короткометражка
2012 Кози / Standing Up ... Hofstadder
2012 Бездиханні / Breathless ... Dale
2012 Четвертий вимір / The Fourth Dimension ... Hector
2012 Сім футів / 7 Below ... Bill McCormick
2012 Відплата Ерпа (відео) Wyatt Earp's Revenge ... Wyatt Earp
2011 Глибоко в серці / Deep in the Heart ... The Bearded Man
2011 Поміж / Twixt ... Hall Baltimore
2011 Розплата / Blood Out (відео) ... Arturo
2011 5 днів у серпні / 5 Days of War ... Dutchman
2010 Редл / Riddle ... Sheriff Richards
2010 Провінція ночі / Provinces of Night ... Warren Bloodworth
2010 Ствол / Gun ... Angel
2010 Містер Ніхто / The Traveler ... Mr. Nobody / Drifter
2010 - ... Спеціальне колекційне видання / Edición Especial Coleccionista (серіал) ... Nick Rivers
2010 МакГрубер / MacGruber ... Dieter Von Cunth
2010 Ірландець / Kill the Irishman ... Joe Manditski
2009 Прошивка / Hardwired (відео) ... Virgil
2009 Поганий лейтенант / The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans ... Stevie Pruit
2009 Відлига / The Thaw ... Dr. Kruipen
2009 Американський первоцвіт / American Cowslip ... Todd Inglebrink
2009 Вулиці крові / Streets of Blood (відео) ... Det . Andy Deveraux
2009 Фальшива личина / Double Identity ... Dr. Nicholas Pinter
2008 Парниковий експеримент / The Steam Experiment ... Jimmy
2008 Дельго / Delgo ... Bogardus, озвучка
2008 Тринадцять. Змова / XIII (міні-серіал) ... La Mangouste
2008 - 2009 Лицар доріг / Knight Rider (серіал) ... K.I.T.T.
2008 2:22 ... Maz
2008 Злочинець / Felon ... John Smith
2008 День Колумба / Columbus Day ... John Cologne
2008 Місяць команчів / Comanche Moon (міні-серіал) ... Inish Scull
2007 - ... П'ятисекундні фільми / 5 Second Movies (серіал) ... Batman
2007 Справа честі Макферсона / Conspiracy ... MacPherson
2007 Є мрії - будуть і подорожі / Have Dreams, Will Travel ... Henderson
2006 Москва Zero / Moscow Zero ... Andrey
2006 Десять заповідей: Мюзикл / The Ten Commandments: The Musical (відео) ... Moses
2006 Дежа вю / Deja Vu ... Agent Pryzwarra
2006 Зіграно / Played ... Dillon
2006 Літня любов / Summer Love ... The Wanted Man
2005 Перехрестя 10 - ої і Вульф / 10th & Wolf ... Murtha
2005 Труделл / Trudell
2005 Поцілунок на виліт / Kiss Kiss Bang Bang ... Gay Perry
2005 - 2010 4исла / Numb3rs (серіал) ... Mason Lancer
2004 Олександр / Alexander ... Philip
2004 - 2011 Красені / Entourage (серіал) ... The Sherpa
2004 Мисливці за розумом / Mindhunters ... Jake Harris
2004 Спартанець / Spartan ... Scott
2004 Одного разу в США / Stateside ... Staff Sergeant Skeer
2003 Останній рейд / The Missing ... Lt. Jim Ducharme
2003 Вондерленд / Wonderland ... John Holmes
2003 Шоу століття / Masked and Anonymous ... Animal Wrangler
2003 Сліпий горизонт / Blind Horizon ... Frank Kavanaugh
2001 Важкі гроші / Hard Cash ... FBI Agent Mark C. Cornell
2001 Море Солтона / The Salton Sea ... Danny Parker / Tom Van Allen
2000 Поллок / Pollock ... Willem DeKooning
2000 Червона планета / Red Planet ... Robby Gallagher
1999 Король Джо / Joe the King ... Bob Henry
1999 З першого погляду / At First Sight ... Virgil Adamson
1998 Принц Єгипту / The Prince of Egypt ... Moses, God, озвучка
1997 Мертва дівчина / Dead Girl ... Dr. Dark
1997 Святий / The Saint ... Simon Templar
1996 Привид та Пітьма / The Ghost and the Darkness ... Col. John Henry Patterson
1996 Острів доктора Моро / The Island of Dr . Moreau ... Montgomery
1995 Сутичка / Heat ... Chris Shiherlis
1995 Бетмен назавжди / Batman Forever ... Batman / Bruce Wayne
1995 Крила відваги / Wings of Courage ... Jean Mermoz ; короткометражка
1993 Тумстоун: Легенда дикого заходу / Tombstone ... Doc Holliday
1993 Справжня Маккой / The Real McCoy ... J.T. Barker
1993 Справжнє кохання / True Romance ... Mentor
1992 Громове серце / Thunderheart ... Ray Levoi
1991 Дорз / The Doors ... Jim Morrison
1989 Убий мене знову / Kill Me Again ... Jack Andrews
1989 Біллі Кід / Billy the Kid (ТБ) ... William Bonney
1988 Віллоу / Willow ... Madmartigan
1987 Людина, яка розірвав тисячу ланцюгів / The Man Who Broke 1,000 Chains (ТБ) ... Robert Eliot Burns / Eliot Roberts
1986 Вбивства на вулиці Морг / The Murders in the Rue Morgue (ТБ) ... Phillipe Huron
1986 Кращий стрілець / Top Gun ... Iceman
1985 - ... Американські майстри / American Masters (серіал)
1985 Справжні генії / Real Genius ... Chris Knight
1984 Цілком таємно! / Top Secret! ... Nick Rivers
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Brilliant Lunatic
1972 - 1995 ABC Спеціально після школи / ABC Afterschool Specials (серіал) ... Eric

Нагороди та премії:

Сатурн, 2006 год
Номінації: Кращий актор другого плану («Поцілунок навиліт»)

Золота малина, 2005 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Олександр»)

Золота малина, 1998 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Святий»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Примара і темрява»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Самий бажаний чоловік («Бетмен назавжди»)

Премія каналу «MTV», 1994 год
Номінації: Самий бажаний чоловік («Тумстоун: Легенда дикого заходу»); Краща чоловіча роль («Тумстоун: Легенда дикого заходу»)

Премія каналу «MTV», 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Дорз»)
2459
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Декстер
Картковий будинок
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.