,
Стародавні
Друзі
Шанс
Загрузка...

Джефф Бріджес

Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес Джефф Бріджес
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Jeff Bridges
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 4 грудня 1949 | стрілець
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанр: Драма, комедія, трилер
Дружина: Сьюзан Гестон ... троє дітей

Біографія:

Джефф Бріджес (Jeffrey Leon Bridges) народився 4 грудня 1949 року в Лос-Анджелесі, в родині акторів Дороті і Лойда Бріджес. Вперше Джефф з'явився на екранах у 1950 році в одному з епізодів фільму «Компанія, якою вона володіє», юному акторові тоді було всього чотири місяці. Потім, у 1958 році, восьмирічний Джефф виконав одну з невеликих ролей у серіалі «Морське полювання», а два роки по тому разом зі своїм старшим братом Бо, також відомим голлівудським актором, взяв участь у телевізійному шоу свого батька «Lloyd Bridges Show».

Після закінчення школи Джефф деякий час працював в береговій охороні США. Акторську освіту він отримав в студіях Херберта Бергдорфа і Ути Хаген в Нью-Йорку.

Першою помітною роллю для молодого актора стала драма Пітера Богдановича «Останній кіносеанс». Ця робота принесла Джеффу номінацію на премію «Оскар» в категорії «Краща роль другого плану» і звернула на нього увагу як глядачів, так і кінопрофесіоналів. Всього через три роки, у 1974 році, Джефф Бріджес знову став номінантом на «Оскар» - і знову за роль другого плану у фільмі «Громила і Стрибунець».

У наступні десять років Бріджес зіграв у дюжині фільмів, більшість з яких не були настільки успішними, щоб стати черговою етапної віхою на його творчому шляху.

І лише у 1985 році ім'я Джеффа Бріджеса знову опинилося у всіх на вустах - за роботу у фантастичному фільмі Джона Карпентера «Зоряний чоловік» актор був втретє номінований на премію «Оскар» , на цей раз як кращий виконавець головної ролі.

Кінець вісімдесятих виявився досить вдалим періодом в акторській кар'єрі Джеффа Бріджеса. У числі найбільш помітних кіноробіт актора - головні ролі в захоплюючому трилері Ричарда Маркванд про фатальне кохання жінки-адвоката до свого клієнта «Зазубрене лезо», в якому партнеркою Бріджеса була Глен Клоуз, в байопіку Френсіса Форда Копполи «Такер: Людина і його мрія» - історія про легендарного американського дизайнера автомобілів і невиправного мрійника Престона Такера, в музичному фільмі Стівена Кловза «Знамениті брати Бейкер», де разом з Джеффом знявся і його старший брат Бо Бріджес.

Не менш плідними стали для актора і дев'яності роки. Серед персонажів, яких довелося зіграти Джеффу в цей період його творчості, найяскравішими стали: діджей Джек Лукас у картині «Король - рибалка» режисера Террі Ґілліама, Джек Келсон в драмі Мартіна Белла «Американське серце», який став дебютом Бріджеса в якості продюсера, і, звичайно ж, роль неповторного безробітного ледаря Джеффри «Чувака» Лебовски - головного героя комедії братів Коенів «Великий Лебовськи».

У новому десятилітті актор продовжив активно зніматися в кіно. Він з'явився у фільмах: «Планета Ка-Пекс», «Шоу століття», «Фаворит», «Країна припливів». У 2008 році Джефф Бріджес знявся у фантастичному бойовику «Залізна людина», де зіграв головного антагоніста героя Роберта Дауні-мол. Також, з його участю на екрани вийшли картини «Трон. Спадок», «Бойовий гіпноз проти кіз», «Божевільне серце».

Джефф Бріджес відомий не тільки по своїм акторським роботам. Він також зарекомендував себе як талановитий художник і фотограф, чиї твори час від часу виставляються у великих галереях. Крім того, Джефф займається музикою і сам пише пісні. У 2000 році в світ вийшов його дебютний альбом «Be Here Soon», у записі якого взяли участь Майкл Макдональд, Емі Холланд і Девід Кросбі.

Джефф Бріджес перебуває у шлюбі вже більше тридцяти років. У 1977 році актор одружився на акторці Сьюзан Гестон. У пари є три дочки: Ізабель (1981), Джессіка (1983) і Хейлі (1985).

Фільмографія:

2015 Маленький принц / The Little Prince ... озвучка
2014 Сьомий син / Seventh Son ... Master Gregory
2014 Втаємничений / The Giver ... The Giver
2013 R.I.P.D. Примарний патруль / RIPD ... Roy
2013 Stagecoach Festival Live ( ТБ)
2012 Пабло / Pablo ... оповідач / Professor
2011 Трон: Наступний день / Tron: The Next Day ... Kevin Flynn, озвучка; короткометражка
2010 Справжня мужність / True Grit ... Rooster Cogburn
2010 Трон. Спадок / TRON: Legacy ... Kevin Flynn , Clu
2009 Божевільне серце / Crazy Heart ... Bad Blake
2009 Бойовий гіпноз проти кіз / The Men Who Stare at Goats ... Bill Django
2009 Рік собаки / A Dog Year ... Jon Katz
2009 Відкрита дорога / The Open Road ... Kyle
2008 Як втратити друзів і змусити всіх тебе ненавидіти / How to Lose Friends & Alienate People ... Clayton Harding
2008 Залізна людина / Iron Man ... Obadiah Stane
2007 - ... П'ятисекундними фільми / 5 Second Movies (серіал) ... Jeffrey Lebowski - The Dude
2007 Тримай хвилю / Surf's Up ... Zeke 'Big Z' Topanga, 'Geek'
2006 Бунтівниця / Stick It ... Burt Vickerman
2005 Магнати / The Amateurs ... Andy Sargentee
2005 Країна припливів / Tideland ... Noah
2004 Ретросексуал: 80-і / Retrosexual: The 80 's (міні-серіал)
2004 Двері в підлозі / The Door in the Floor ... Ted Cole
2003 Шоу століття / Masked and Anonymous ... Tom Friend
2003 Фаворит / Seabiscuit ... Charles Howard
2001 Сцени злочину / Scenes of the Crime ... Jimmy Berg
2001 Планета Ка-Пекс / K- PAX ... Dr. Mark Powell
2000 Претендент / The Contender ... President Jackson Evans
1999 Симпатико / Simpatico ... Lyle Carter
1999 Муза / The Muse ... Jack Warrick
1998 Дорога на Арлінгтон / Arlington Road ... Michael Faraday
1998 Великий Лебовськи / The Big Lebowski ... Jeffrey Lebowski - The Dude
1996 Приховано в Америці / Hidden in America (ТБ) ... Vincent
1996 У дзеркала два обличчя / The Mirror Has Two Faces ... Gregory Larkin
1996 Білий шквал / White Squall ... Captain Christopher 'Skipper' Sheldon
1995 Дикий Білл / Wild Bill ... James Butler 'Wild Bill' Hickok
1994 Підривники / Blown Away ... James 'Jimmy' Dove , Liam McGivney
1993 Безстрашний / Fearless ... Max Klein
1993 Зникнення / The Vanishing ... Barney Cousins
1992 Американське серце / American Heart ... Jack Kelson
1991 Король-рибалка / The Fisher King ... Jack
1990 Техасвілль / Texasville ... Duane Jackson
1989 Знамениті брати Бейкер / The Fabulous Baker Boys ... Jack Baker
1989 Побачимося вранці / See You in the Morning ... Larry Livingstone
1988 Такер: Людина і його мрія / Tucker: The Man and His Dream ... Preston Tucker
1987 Надін / Nadine ... Vernon Hightower
1987 - ... Біографія / Biography (серіал) ... Barney Cousins
1986 8 мільйонів способів померти / 8 Million Ways to Die ... Matthew 'Matt' Scudder
1986 На наступний ранок / The Morning After ... Turner Kendall
1985 Зазублене лезо / Jagged Edge ... Jack Forrester
1984 Зоряний чоловік / Starman ... Starman
1984 Незважаючи ні на що / Against All Odds ... Terry Brogan
1982 - 1987 Театр чарівних історій / Faerie Tale Theatre (серіал) ... Prince
1982 Трон / Tron ... Kevin Flynn, Clu
1982 Поцілуй мене на прощання / Kiss Me Goodbye ... Rupert Baines
1982 Останній єдиноріг / The Last Unicorn ... Prince Lir
1981 Дівчата в літніх сукнях та інші історії Ірвіна Шоу / The Girls in Their Summer Dresses and Other Stories by Irwin Shaw (ТБ) ... Michael Loomis
1981 Шлях Каттера / Cutter's Way ... Richard Bone
1980 Успішна американська компанія / The American Success Company ... Harry
1980 Ворота раю / Heaven's Gate ... John L. Bridges
1979 Зима приносить смерть / Winter Kills ... Nick Kegan
1978 Хтось вбив її чоловіка / Somebody Killed Her Husband ... Jerry Green
1976 Залишайся голодним / Stay Hungry ... Craig Blake
1976 Кінг-Конг / King Kong ... Jack Prescott
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Various
1975 Серця заходу / Hearts of the West ... Lewis Tater aka Neddy Wales
1975 Ранчо Делюкс / Rancho Deluxe ... Jack McKee
1974 Громила і Стрибунець / Thunderbolt and Lightfoot ... Lightfoot
1973 Продавець льоду / The Iceman Cometh ... Don Parritt
1973 Останній американський герой / The Last American Hero ... Elroy Jackson Jr.
1973 Лолі - Мадонна ХХХ / Lolly - Madonna XXX ... Zack Feather
1972 Погана компанія / Bad Company ... Jake Rumsey
1972 Жирне місто / Fat City ... Ernie
1971 Останній кіносеанс / The Last Picture Show ... Duane Jackson
1971 У пошуках Америки / In Search of America (ТБ) ... Mike Olson
1970 Інь і Ян містера Го / The Yin and the Yang of Mr . Go ... Nero Finnegan
1970 - ... Великі вистави / Great Performances (серіал) ... Michael Loomis (story 'The Girls in Their Summer Dresses')
1970 - 1971 Сама смертельна гра / The Most Deadly Game (серіал) ... Hawk
1970 Зали гніву / Halls of Anger ... Doug
1969 Тиха ніч, самотня ніч / Silent Night, Lonely Night (ТБ) ... Young John
1965 - 1966 Одинак / The Loner (серіал) ... Bud Windom
1965 - 1974 ФБР / The F.B.I. (серіал) ... Terry Shelton
1958 - 1961 Морське полювання / Sea Hunt (серіал) ... Boy

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Справжня мужність»)

Британська академія, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Справжня мужність»)

Сатурн, 2011 рік
Переможець: Кращий актор («Трон: Спадок»)

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Справжня мужність»)

Оскар, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Божевільне серце»)

Золотий глобус, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Божевільне серце»)

Британська академія, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Божевільне серце»)

Еммі, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Рік собаки»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Божевільне серце»)

Сатурн, 2009 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Залізна людина»)

Сан-Себастьян, 2004 рік
Переможець: Приз Donostia за видатні персональні досягнення

Премія Гільдії акторів, 2004
Номінації: Кращий акторський склад («Фаворит»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Претендент»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Претендент»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Претендент»)

Сатурн, 1994 год
Номінації: Кращий актор («Зникнення»)

Золотий глобус, 1992 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Король-рибалка»)

Сатурн, 1992 рік
Номінації: Кращий актор («Король-рибалка»)

Оскар, 1985 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Зоряний чоловік»)

Золотий глобус, 1985 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Зоряний чоловік»)

Сатурн, 1985 рік
Переможець: Кращий актор («Зоряний чоловік»)

Оскар, 1975
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Громила і скороход»)

Оскар, 1972 год
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Останній кіносеанс»)
2861
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Абатство Даунтон
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.