,
Доктор Хаус
11.22.63
Цілком Таємно
Загрузка...

Гаррісон Форд

Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд Гаррісон Форд
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім'я (лат.): Harrison Ford
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 13 липня 1942 | рак
Місце народження: Чикаго, Іллінойс, США
Жанри: Драма, документальний, бойовик
Дружина: Мелісса Метісон (розлучення) ... двоє дітей; Мері Марквардт (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Народився Гаррісон Форд у Чикаго (штат Іллінойс) 13 червня 1942 року. Популярність і слава до актора прийшли далеко не відразу, на вівтар акторської майстерності було пролито чимало крові і поту. Втім, результати відповідні - на сьогоднішній день актор входить в десятку найбільш високооплачуваних акторів світу. Батько актора працював на телебаченні і радіо, крім того, був зайнятий у рекламному бізнесі. Освіта Форд отримав в, розташованому в штаті Вінсконсін, Ріпонском коледжі, де більшу частину часу Форд присвятив вивченню філософії, добившись чималих успіхів.

Зі своєю майбутньою дружиною Мері Марквардт, Форд знайомиться в коледжі, а в 1964 році відправляється на задвірки Голівуду в пошуках щастя. Невеликі ролі в декількох малобюджетних картинах не принесли акторові успіху, однак він не опускає руки і продовжує невпинно працювати над собою. Шанс акторові надається в 1973 році, у вигляді можливості пройти кастинг на роль у фільмі «Американське Граффіті» (1973). Свій шанс актор використовував, отримавши роль другого плану. Фільм же, несподівано для всіх, стає однією з кращих картин тих років. У ході зйомок цієї картини, актора зауважує Джордж Лукас, на той момент всього лише «початківець режисер».

Першою, по-справжньому зоряною роллю Гаррісона Форда, стає роль капітана Соло в що мала приголомшливий успіх кіносазі «Зоряні Війни». Рекорд за касовими зборами в 300 мільйонів доларів, установлений цією стрічкою, залишався не побитим протягом 21 року, аж до виходу на екрани драми «Титанік» у 1998. Заключна частина трилогії про «Зоряних війнах», що вийшла на екрани в 1983 році, дозволила розкритися акторові, довівши всім, що його амплуа не обмежується ролями одних лише тільки «екшен-героїв». Однак, як виявилося, справжній успіх очікував актора попереду. Роль археолога-мандрівника Індіани Джонса відразу перетворила Форда на кумира мільйонів глядачів, у секс-символ епохи. Що вийшов в прокат в 1981 році фільм зібрав 231 мільйон доларів. Неймовірний успіх стрічки зумовив три частини продовжень, головна роль в яких незмінно діставалася Форду. Зоряні ролі у двох зоряних трилогіях донині залишаються найкращими акторськими роботами Гаррісона.

Про своє особисте життя актор поширюватися не любить, вважається досить замкненою людиною. Від шлюбу зі своєю першою дружиною, з якою він розлучився в 1978 році, у нього залишилися двоє синів Віллард і Бен. Ще двоє дітей у актора від шлюбу з Мелісою Маттісон в 1983 році. З Мелісою Форд розводиться в 2001 році, проживши з нею 18 років. На сьогоднішній день він живе разом зі своєю новою коханою - Калістою Флокхарт.

Фільмографія:

Ти належиш мені / You Belong to Me
Індіана Джонс 5 / Indiana Jones 5 ... Indiana Jones
2015 Зоряні війни: Епізод 7 / Star Wars: Episode VII ... Han Solo, чутки
2013 Телепартач: І знову здрастє / Anchorman: The Legend Continues ... Mack Tannen
2013 Гра Ендера / Ender ... Colonel Hyrum Graff
2013 Параноя / Paranoia ... Jock Goddard
2013 42/42 ... Branch Rickey
2011 Ковбої проти прибульців / Cowboys & Aliens ... Woodrow Dolarhyde
2010 Ранковий підйом / Morning Glory ... Mike Pomeroy
2010 Крайні заходи / Extraordinary Measures ... Dr. Robert Stonehill
2010 Ранковий підйом / Morning Glory ... Mike Pomeroy
2009 Кроулі / Crowley ... Dr. Robert Stonehill
2009 Перетинаючи кордон / Crossing Over ... Max Brogan
2008 Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа / Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ... Indiana Jones
2006 Бомби і блокбастери Тінсельтауна / Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ... Indiana Jones, хроніка, у титрах не зазначений
2006 Вогняна стіна / Firewall ... Jack Stanfield
2003 - 2008 Руйнівники легенд / MythBusters (серіал)
2003 Голлівудські копи / Hollywood Homicide ... Sgt. Joe Gavilan
2002 К-19 / K-19: The Widowmaker ... Alexei Vostrikov
2001 AFI's 100 Years, 100 Thrills: America's Most Heart-Pounding Movies (ТБ) ... Host
2000 Що приховує брехня / What Lies Beneath ... Dr. Norman Spencer
1999 Павутина брехні / Random Hearts ... Dutch Van Den Broeck
1998 Шість днів, сім ночей / Six Days Seven Nights ... Quinn Harris
1997 Літак президента / Air Force One ... President James Marshall
1997 Власність диявола / Devil's Own, The ... Tom O'Meara
1995 Сабріна / Sabrina ... Linus Larrabee
1994 Пряма та очевидна загроза / Clear and Present Danger ... Jack Ryan
1993 Втікач / Fugitive, The ... Dr. Richard Kimble
1992 Secret World of Spying, The (ТБ) ... Jack Ryan
1992 Ігри патріотів / Patriot Games ... Jack Ryan
1992 - 1993 Хроніки молодого Індіани Джонса / Young Indiana Jones Chronicles, The (серіал) ... Indiana Jones - age 50
1991 Дещо про Генрі / Regarding Henry ... Henry Turner
1990 Презумпція невинності / Presumed Innocent ... Rusty Sabich
1989 Індіана Джонс і останній хрестовий похід / Indiana Jones and the Last Crusade ... Indiana Jones
1988 Ділова жінка / Working Girl ... Jack Trainer
1988 Несамовитий / Frantic ... Dr. Richard Walker
1986 Берег москітів / Mosquito Coast, The ... Allie Fox
1984 Свідок / Witness ... Det. Capt. John Book
1984 Індіана Джонс і Храм Долі / Indiana Jones and the Temple of Doom ... Indiana Jones
1983 Зоряні війни: Епізод VI - Повернення Джедая / Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi ... Han Solo
1982 Той що біжить по лезу бритви / Blade Runner ... Rick Deckard
1981 Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега / Raiders of the Lost Ark ... Indiana Jones
1980 Зоряні війни. Епізод V: Імперія завдає удару у відповідь / Star Wars V: The Empire Strikes Back ... Han Solo
1979 Нові американські графіті / More American Graffiti ... Officer Bob Falfa, в титрах не вказаний
1979 Фріско Кід / Frisco Kid, The ... Tommy Lillard
1979 Ганновер - Стріт / Hanover Street ... David Halloran
1979 Апокаліпсис сьогодні / Apocalypse Now ... Colonel Lucas
1978 Зоряний війни: Святковий спецвипуск / Star Wars Holiday Special, The (ТБ) ... Han Solo
1978 Загін 10 з Наварон / Force 10 from Navarone ... Lieutenant Colonel Mike Barnsby
1977 Герої / Heroes ... Ken Boyd
1977 Зоряні війни: Епізод IV: Нова надія / Star Wars: Episode IV - A New Hope ... Han Solo
1977 Одержимість / Possessed, The (ТБ) ... Paul Winjam
1976 Династія / Dynasty (ТБ) ... Mark Blackwood
1975 Правосуддя / Judgment: The Court Martial of Lieutenant William Calley (ТБ) ... Frank Crowder
1974 - 1976 Petrocelli (серіал) ... Tom Brannigan
1974 Розмова / Conversation, The ... Martin Stett
1973 Американські графіті / American Graffiti ... Bob Falfa
1972 - 1975 Кунг-фу / Kung Fu (серіал) ... Harrison
1970 Порушник / Intruders, The (ТБ) ... Carl
1970 - 1971 Dan August (серіал) ... Hewett
1970 Навпростець / Getting Straight ... Jake
1969 Забріскі Пойнт / Zabriskie Point ... Airport Worker, в титрах не вказаний
1969 - 1974 Love, American Style ... Roger Crane
1968 - 1973 Mod Squad, The ... Beach Patrol Cop, в титрах не вказаний
1968 Поїздка в Шайло / Journey to Shiloh ... Willie Bill Bearden
1967 - 1975 Айронсайд / Ironside (серіал) ... Tom Stowe
1967 Час вбивати / A Time for Killing ... Lt Shaffer
1967 Лав / Luv ... Irate Motorist, в титрах не вказаний
1966 Смертельний жар на каруселі / Dead Heat on a Merry-Go-Round ... Bellhop, в титрах не вказаний
1965 - 1974 ФБР / FBI, The (серіал) ... Everett Giles
1955 - 1975 Gunsmoke (серіал) ... Hobey

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Краща бійка («Літак президента»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Сабріна»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Втікач»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Переможець: Кращий екранний дует («Втікач»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Втікач»)

Золотий глобус, 1987 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Берег москітів»)

Оскар, 1986 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Свідок»)

Золотий глобус, 1986 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Свідок»)

Британська академія, 1986 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Свідок»)
11351
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Грімм
Дракони: Захисники Тупу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.