,
Картковий будинок
Вейворд Пайнс
Бійся ходячих мерців
Загрузка...

Софі Марсо

Софі Марсо Софі Марсо Софі Марсо Софі Марсо Софі Марсо Софі Марсо Софі Марсо
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Sophie Marceau
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 17 листопада 1966 | скорпіон
Місце народження: Париж, Франція
Жанри: Драма, мелодрама, комедія
Чоловік: Анджей Жулавські (розлучення) ... одна дитина; Джим Лемлі (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Відома французька актриса Софі Марсо народилася в маленькому місті Жантільї неподалік від Парижа 17 листопада 1966 року. Батько Софі - шофер, мати - продавець.

Софі ніколи не планувала ставати акторкою, зніматися у фільмах вона почала зовсім випадково. Одна з її подруг, дізналася, що відомий режисер Клод Піното, проводить кастинг серед підлітків для свого майбутнього фільму і вмовила Софі сходити туди разом з нею. З тисяч претенденток на головну роль фільму, Піното вибрав саме чотирнадцятирічну Софі Марсо. З невідомої нікому дівчини в одну мить вона перетворилася на справжню зірку. Картина «Бум» стала дуже успішною і популярною для глядачів, і через деякий час режисер зняв продовження «Бум 2», за гру в якому Софі Марсо нагородили престижною французькою премією «Сезар».

У шістнадцять років вона вже грає разом Катрін Деньов і Жераром Депардьє в картині «Форт Саган». Потім Марсо знімається в стрічці «Поліція» так само партнером стає Депардьє.

У 1984 році вона навіть підписала контракт з найвідомішою кінокомпанією Франції «Gaumont». Але контракт довелося розірвати, через кохання актриси до режисера з Польщі Анджея Жулавські, в цей час вона відмовляється працювати і будує сімейне життя.

У 1994 році актриса була вперше запрошена до Голлівуду, відомим американським режисером Мелом Гібсоном. Вона зіграла роль принцеси Ізабелли у культовому фільмі «Хоробре серце». Коли Мела Гібсона запитали, чому цю роль він віддав Софі, він відповів: «По-перше Софі - француженка, по-друге - вона прекрасна і добре грає, тому вона ідеально підходила на роль принцеси».

У 1995 році Софі вперше спробувала себе у якості режисера, дебютом став короткометражний фільм «Розквіт навиворіт». Сценарій до фільму актриса писала під час зйомок у «Хороброму серці». Фільм був представлений на Канському кінофестивалі в 1995 році. У цьому ж році вона зіграла разом з Малковичем у стрічці «За хмарами».

У 1996 році Софі Марсо була обрана «обличчям» косметичною компанією Guerlain.

У 1997 році Марсо зіграла головну роль у екранізації відомого роману Льва Толстого «Анна Кареніна».

Одним з найпопулярніших фільмом у світі за участю Софі Марсо став фільм про Джеймса Бонда «І цілого світу мало», де актриса зіграла разом з Пірсом Броснаном, Деніз Річардс, Джуді Денч.

За всю свою акторську кар'єру, будячи відомою не тільки у Франції, але і у всьому світі, вона отримала лише дві премії - «Мольєр» і «Сезар».

Софі Марсо не лише грає у театрі і кіно, а й захоплюється музикою. Вона записала свій єдиний альбом під назвою Certitude. Його записом займалися, ті ж фахівці, які співпрацюють з Ванессою Параді. Проте, альбом не став успішним, але дуже сподобався фанатам Софі Марсо.

Софі була заміжня за режисером з Польщі Анджеєм Жулавські, який був старше актриси на двадцять чотири роки. У пари є спільна дитина - син Вінсент (1995), після народження якого пара розпалась. Вдруге Софі вийшла заміж за американського продюсера Джима Лемлі, з яким вона познайомилася під час зйомок фільму «Анна Кареніна». У 2002 році у них народилася донька - Жульєт. Проте і цей шлюб довго не протримався. З 2007 року актриса живе у громадянському шлюбі з американським актором Кристофером Ламбертом.

Фільмографія:

2014 Addicts
2013 Арештуйте мене / Arrêtez - moi ... La coupable
2013 Une rencontre
2012 Кохання з перешкодами / Un bonheur n'arrive jamais seul ... Charlotte Posche
2010 Велика маленька Я / L'âge de raison ... Marguerite vel Margaret Flore
2009 Картахена / L'homme de chevet ... Muriel
2009 Не озирайся / Ne te retourne pas ... Jeanne
2008 LOL / LOL (Laughing Out Loud) ® ... Anne
2008 По той бік ліжка / De l'autre côté du lit ... Ariane Marciac
2008 Жінки-агенти / Les femmes de l'ombre ... Louise Desfontaines
2007 Пропала в Довілі / La disparue de Deauville ... Victoria , Lucie
2005 Невловимий / Anthony Zimmer ... Chiara Manzoni
2004 До вечора / À ce soir ... Nelly
2003 Ключі від машини / Les Clefs de bagnole ... La clapman
2003 Я залишаюся / Je reste! ... Marie- Dominique Delpire
2003 Алекс та Емма / Alex & Emma ... Polina Delacroix
2001 Белфегор - привид Лувра / Belphégor - Le fantôme du Louvre ... Lisa , Belphégor
2000 Вірність / La fidélité ... Clélia
1999 Джеймс Бонд: І цілого світу мало / The World Is Not Enough ... Elektra King
1999 Сон в літню ніч / A Midsummer Night's Dream ... Hippolyta
1999 Щаслива пропажа / Lost & Found ... Lila Dubois
1997 Полум'я пристрасті / Firelight ... Elisabeth Laurier
1997 Маркіза / Marquise ... Marquise
1997 Анна Кареніна / Anna Karenina ... Anna Karenina
1995 За хмарами / Al di là delle nuvole ... The Girl
1995 Хоробре серце / Braveheart ... Princess Isabelle
1994 Дочка Д'Артаньян / La fille de d'Artagnan ... Eloïse d'Artagnan
1993 Фанфан - аромат любові / Fanfan ... Fanfan
1991 Прощальне послання / La note bleue ... Solange Sand
1991 Для Саші / Pour Sacha ... Laura
1990 Пасифік Пелісейдс / Pacific Palisades ... Bernardette
1989 Мої ночі прекрасніші за ваші дні / Mes nuits sont plus belles que vos jours ... Blanche
1988 Студентка / L'étudiante ... Valentine Ezquerra
1987 Шуани ! / Chouans ! ... Céline
1986 Зішестя в пекло / Descente aux enfers ... Lola Kolber
1985 Поліція / Police ... Noria
1985 Шальная любов / L'amour braque ... Mary
1984 Весела паска / Joyeuses Pâques ... Julie
1984 Форт Саган / Fort Saganne ... Madeleine of Saint - Ilette
1982 Бум 2 / La boum 2 ... Vic Beretton
1980 Бум / La boum ... Vic Beretton

Нагороди та премії:

Сезар, 1983 рік
Переможець: Найперспективніша актриса («Бум 2»)
4788
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чужоземка
Безсоромні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.