,
Помаранчевий - хіт сезону
Картковий будинок
Грімм
Загрузка...

Шон Коннері

Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері Шон Коннері
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режіcсер, продюсер
Ім'я (лат.): Sean Connery
Зріст: 1.89 м
Дата народження: 25 серпня 1930 | діва
Місце народження: Едінбург, Шотландія
Жанри: Драма, бойовик, пригоди
Дружина: Дайан Сіленто (розлучення) ... одна дитина; Мішелін Роквебрун

Біографія:

Томас Шон Коннері народився 25 серпня 1930 року в місті Единбурзі в Шотландії в сім'ї шофера і домогосподарки. Фінансове становище батьків актора було поганим: вони жили в тісному приміщенні, а першим «ліжечком» їх маленького сина був нижній ящик шафи в батьківській спальні. У дитинстві Шон Коннері любив спорт особливо футбол, і багато читав. У 1938 році у Шона з'явився молодший брат і фінансове становище сім'ї стало ще важчим. Щоб допомогти батькам, семирічний Коннері почав підробляти: він розвозив молоко, продавав газети і був помічником м'ясника. Коли Шону Коннері виповнилося 13, його батько втратив роботу після нещасного випадку, і майбутній актор був змушений кинути школу, щоб допомогти родині.

У 16 він вступив на службу у військово-морський флот Британії, але у 19 через виявлену виразки дванадцятипалої кишки був визнаний непридатним за станом здоров'я. Після цього Шон Коннері перепробував багато професій: він був вуличним робочим, будівельником доріг, розвозив вугілля, вантажив цемент, а пізніше влаштувався в фірму, яка виробляє дерев'яні меблі і труни. У вільний час він займався бодібілдінгом.

Через кілька років Коннері став моделлю в Единбурзькому художньому коледжі, а його фотографії друкувалися в журналі для бодібілдерів. Він навіть завоював бронзову медаль у своїй ваговій категорії на конкурсі «Містер Всесвіт», що проходив у Лондоні.

Після конкурсу бодібілдерів Шона запросили працювати на телебаченні, де він зіграв кілька невеликих ролей. Першим великим успіхом для Коннері стали зйомки в мелодрамі «Інший час, інше місце», де його партнеркою по знімальному майданчику стала відома актриса Лана Тернер. У наступні роки він зіграв ще в декількох картинах, а у 1962 році він був затверджений на головну роль у фільмі «Доктор Но», першої екранізації популярного шпигунського роману Яна Флемінга. Серед кандидатів на місце агента 007 були такі зірки як Девід Найвен, Кері Грант і Джеймс Мейсон, але невеликий бюджет картини змусив продюсерів запросити маловідомого актора.

Шон Коннері зіграв Джеймса Бонда перших п'яти фільмах серії. Пізніше він повернувся до цієї ролі ще двічі: у 1971 і 1983 роках.

З інших помітних ролей актора цього періоду слід відзначити психологічний трилер Альфреда Гічкока «Марні» і екранізацію детектива Агати Крісті «Вбивство у Східному експресі».

Шон Коннері став одним з провідних акторів Голлівуду. У 80-і і 90-і роки він активно знімався в кіно, серед його робіт такі картини як «Індіана Джонс і останній хрестовий похід», «Горець» і «Скала». У псевдо-історичному фільмі «Перший лицар» він зіграв короля Артура, а його партнерами по знімальному майданчику стали Річард Гір і Джулія Ормонд.

У 1988 році Шон Коннері був удостоєний премії Оскар за кращу чоловічу роль в кримінальній драмі Брайана Де Пальми «Недоторкані». У його активі також Золотий Глобус, премія BAFTA, Сатурн та інші нагороди.

У 1989 році 59-річний Шон Коннері був названий найсексуальнішим чоловіком серед живучих журналом «People». Він став найстаршим актором, якому було присуджено звання секс-символу. Через 10 років той же журнал People назвав Шона Коннері найсексуальнішим чоловіком XX століття.

З кінця 90-х актор знімається досить мало. З'являлися чутки про його серйозні проблеми зі здоров'ям, але вони не підтвердилися. Однією з останніх гучних робіт Шона Коннері стала роль Аллана Куотермейна у фантастичному бойовику «Ліга видатних джентльменів» (2003).

У 2000 році актор отримав лицарський титул.

Першої дружиною Шона стала актриса Дайан Сіленто. Їхній син, Джейсон Коннері, також став вельми успішним актором. З 1975 року і донині Шон Коннері одружений на художниці Мішелін Роквебрун. Спільних дітей у пари немає.

Фільмографія:

2007 Modern Greeks: C.P. Cavafy ... оповідач - recitation of 'Ithaka'
2006 Ветеринар Сер Біллі / Sir Billi the Vet ... Sir Billi, озвучка
2005 - 2008 Sexes (серіал)
2003 Ліга видатних джентльменів / League of Extraordinary Gentlemen, The ... Allan Quatermain
2000 Знайти Форрестера / Finding Forrester ... William Forrester
1999 Западня / Entrapment ... Robert MacDougal
1998 Мінливості любові / Playing by Heart ... Paul
1998 Месники / Avengers, The ... Sir August de Wynter
1996 Скала / Rock, The ... John Patrick Mason
1996 Серце дракона / Dragonheart ... Draco, озвучка
1995 Перший лицар / First Knight ... King Arthur
1995 Права справа / Just Cause ... Paul Armstrong
1994 Хороша людина в Африці / A Good Man in Africa ... Dr. Alex Murray
1993 Princess and the Cobbler, The ... Tack the Cobbler, озвучка
1993 Сонце, що сходить / Rising Sun ... Capt. John Connor
1992 Знахар / Medicine Man ... Dr. Robert Campbell
1991 Робін Гуд: Принц злодіїв / Robin Hood: Prince of Thieves ... King Richard, в титрах не вказаний
1991 Горець 2: Пожвавлення / Highlander II: The Quickening ... Juan Sánchez Villa-Lobos Ramírez
1990 Російський відділ / Russia House, The ... Bartholomew 'Barley' Scott Blair
1990 Полювання за «Червоним Жовтнем» / Hunt for Red October, The ... Captain Marko Ramius
1989 Сімейний бізнес / Family Business ... Jessie McMullen
1989 Індіана Джонс і останній хрестовий похід / Indiana Jones and the Last Crusade ... Professor Henry Jones
1988 Президио / Presidio, The ... Lt. Col. Alan Caldwell
1987 Недоторкані / The Untouchables ... Jim Malone
1986 Ім'я троянди / Name der Rose, Der ... William of Baskerville
1986 Горець / Highlander ... Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez
1984 Легенда про сера Гавейн і зеленому лицаря / Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight ... The Green Knight
1983 Ніколи не кажи «ніколи» / Never Say Never Again ... James Bond
1982 G'olе! ... Commentator, озвучка
1982 П'ять літніх днів / Five Days One Summer ... Douglas Meredith
1982 Несправедливість - це правда / Wrong Is Right ... Patrick Hale
1981 Бандити в часі / Time Bandits ... King Agamemnon, Fireman
1981 Чужа земля / Outland ... O'Niel
1979 Куба / Cuba ... Maj. Robert Dapes
1979 Метеор / Meteor ... Dr. Paul Bradley
1979 Велике пограбування потягу / First Great Train Robbery, The ... Edward Pierce
1977 Далека переправа / A Bridge Too Far ... Maj. Gen. Roy Urquhart
1976 Нова людина / Next Man, The ... Khalil Abdul-Muhsen
1976 Робін і Меріан / Robin and Marian ... Robin Hood
1975 Людина, який хотів бути королем / Man Who Would Be King, The ... Daniel Dravot
1975 Вітер і лев / Wind and the Lion, The ... Raisuli
1975 Викуп / Ransom ... Tahlvik
1974 Вбивство в Східному експресі / Murder on the Orient Express ... Colonel Arbuthnot
1974 Зардоз / Zardoz ... Zed
1972 Камінь спотикання / Offence, The ... Detective Sergeant Johnson
1971 Діаманти назавжди / Diamonds Are Forever ... James Bond
1971 Плівки Андерсона / Anderson Tapes, The ... John "Duke" Anderson
1970 Моллі Макгвайерс / Molly Maguires, The ... Jack Kehoe
1969 Червоний намет ... Roald Amundsen
1969 Male of the Species ... McNeill
1968 Шалак / Shalako ... Moses Zebulon 'Shalako' Carlin
1967 Живеш тільки двічі / You Only Live Twice ... James Bond
1966 Страшне безумство / Fine Madness, A ... Samson Shillitoe
1965 Кульова блискавка / Thunderball ... James Bond
1965 Холм / Hill, The ... Joe Roberts
1964 Голдфінгер / Goldfinger ... James Bond
1964 Марні / Marnie ... Mark Rutland
1964 Солом'яний жінка / Woman of Straw ... Anthony 'Tony' Richmond
1963 З Росії з любов'ю / From Russia with Love ... James Bond
1962 Доктор Ноу / Dr. No ... James Bond
1962 Найдовший день / Longest Day, The ... Pvt. Flanagan
1961 Шахраї / On the Fiddle ... Pedlar Pascoe
1961 Наляканий народ / Frightened City, The ... Paddy Damion
1961 Анна Кареніна / Anna Karenina ... Wronski
1961 Макбет / Macbeth ... Macbeth
1961 Adventure Story ... Alexander (серіал)
1960 Без грааля / Without the Grail ... Innes Corrie
1960 Colombe ... Julien
1960 Riders to the Sea ... Bartley
1959 Велике пригода Тарзана / Tarzan's Greatest Adventure ... O'Bannion
1959 Дарбі О'Гілл і маленький народ / Darby O'Gill and the Little People ... Michael McBride
1958 Закохані жінки / Women in Love ... Jewish Pianist / Nazi War Criminal
1958 Загибель «Титаніка» / A Night to Remember ... Titanic deck hand, в титрах не вказаний
1958 Інший час, інше місце / Another Time, Another Place ... Mark Trevor
1957 Ганна Крісті / Anna Christie ... Mat Burke
1957 Дія тигра / Action of the Tiger ... Mike
1957 Замок з годинниковим механізмом / Time Lock ... Welder # 1
1957 Пекельні водії / Hell Drivers ... Johnny Kates
1957 Blood Money ... Harlan 'Mountain' McClintock
1957 Дороги назад немає / No Road Back ... Spike
1954 Бузок навесні / Lilacs in the Spring ... Undetermined Role, в титрах не вказаний
1954 - 1990 Діснейленд / Disneyland ... Michael MacBride (серіал)
1950 - 1965 Jack Benny Program, The ... Porter (серіал)

Нагороди та премії:

Золота малина, 2000 рік
Номінації: Гірша екранна пара («Пастка»)

Золота малина, 1999 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Месники»)

Британська академія, 1998 рік
Переможець: Приз Британської Академії людині року

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Переможець: Кращий екранний дует («Скеля»)

Британська академія, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Полювання за` Червоний Жовтень `»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Індіана Джонс і останній хрестовий похід»)

Британська академія, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Індіана Джонс і останній хрестовий похід»)

Оскар, 1988 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Недоторкані»)

Золотий глобус, 1988 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Недоторкані»)

Британська академія, 1988 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Ім'я троянди»)
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Недоторкані»)
5329
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Доктор Хаус
Вікінги
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.