,
Слуга народу
Величне століття. Роксолана
Люцифер
Загрузка...

Хіт Леджер

Хіт Леджер Хіт Леджер Хіт Леджер Хіт Леджер Хіт Леджер Хіт Леджер Хіт Леджер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер
Ім’я (лат.): Heath Ledger
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 4 квітня 1979 | овен
Місце народження: Перт, Австралія
Дата смерті: 22 січня 2008 | 28 років
Місце смерті: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, бойовик, мелодрама

Біографія:

Хіт Леджер народився в містечку Перт, Австралія, 4 квітня 1979 року. Його батько - Кім Леджер, працював гірським інженером, а мати Селлі Леджер-Белл була вчителем французької мови. Хіт та його старша сестра Кейт Леджер, були названі на честь двох головних романтичних героїв роману «Грозовий перевал» Емілі Бронте. Батьки розлучилися коли дитині було десять років. Приблизно в цей же час Хіт вступив до театрального класу «Perth's Guildford Grammar School», де навчався азам акторської майстерності, відточуючи набуті вміння в театральних постановках: «Багсі Мелоун», «Королівське полювання», «Пітер Пен» та інших.

У шістнадцятирічному віці в пошуках акторського щастя Хіт кидає школу і перебирається разом з одним з кращих друзів у Сідней. Актор припускав що в Сіднеї все буде непросто, але не гадав що настільки. Єдиними його досягненнями на перших порах стають ролі в малопомітних картинах «Чорна скеля» і «Лапи», а також у серіалі «Піт». Великі надії актор покладав на головну роль у серіалі «Ревіння», однак надії виявилися марні - трансляція серіалу була незабаром припинена через його низький рейтинг.

Перша популярність прийшла до актора тільки лише в 1999 році, з роллю в молодіжній комедії «10 причин моєї ненависті». Леджер грає блискуче і після виходу на екран картини його буквально завалюють пропозиціями знятися в якомусь молодіжному серіалі. Від подібних пропозицій актор незмінно відмовляється, називаючи їх марною тратою часу. Актор шукає серйозну роль, яку знаходить в цьому ж році у Роланда Еммеріха в картині «Патріот». Картина зібрала в прокаті більше 215 мільйонів доларів приносить акторові визнання критиків і світову популярність.

Картини за участю актора виходять одна за одною. Сам же актор змінюючи амплуа як рукавички, значно додає від картини до картини: «Чотири пера», «Пожирач гріхів», «Брати Грімм», «Горбата гора» - номінація на «Оскар», «Казанова» та інших.

«Зоряним часом» актора стає роль головного лиходія «Джокера», в одній з найбільш комерційно успішних картин XXI століття - «Темний лицар». Картина протягом декількох тижнів утримує перше місце в хіт-параді картин усіх часів і народів за версією відвідувачів сайту IMDB зібравши в прокаті більше 900 мільйонів доларів.

22 січня 2008 року о 15 годині 31 хвилині актора, який був на піку своєї популярності, виявили мертвим у його Нью-Йоркській квартирі на Манхеттені. Офіційна причина смерті - отруєння викликане спільною дією антидепресантів, снодійних і болезаспокійливих. При цьому версію про насильницьку смерть або ж самогубство криміналісти виключають. У актора залишилася донька Матільда Роуз від актриси Мішель Вільямс з якою, познайомившись у 2004 році він прожив три роки, розлучившись менше ніж за рік до смерті - у 2007 році.

Фільмографія:

2009 Імаджинаріум Доктора Парнаса / The Imaginarium of Doctor Parnassus ... Tony
2008 Темний лицар / The Dark Knight ... Joker
2007 Мене там немає / I'm Not There . ... Robbie
2006 Кенді / Candy ... Dan
2005 Казанова / Casanova ... Casanova
2005 Горбата гора / Brokeback Mountain ... Ennis Del Mar
2005 Брати Грімм / The Brothers Grimm ... Jacob Grimm
2005 Королі Догтауна / Lords of Dogtown ... Skip
2003 Пожирач гріхів / The Order ... Alex Bernier
2003 Банда Келлі / Ned Kelly ... Ned Kelly
2002 Чотири пера / The Four Feathers ... Harry Feversham
2001 Бал монстрів / Monster's Ball ... Sonny Grotowski
2001 Історія лицаря / A Knight's Tale ... William Thatcher
2000 Патріот / The Patriot ... Gabriel Martin
1999 Пальці віялом / Two Hands ... Jimmy
1999 10 причин моєї ненависті / 10 Things I Hate About You ... Patrick Verona
1997 Лапи / Paws ... Oberon
1997 Ревіння / Roar (серіал) ... Conor
1997 Чорна скеля / Blackrock
1996 Піт / Sweat (серіал) ... Snowy Bowles
1993 - 1994 Корабель до причалу / Ship to Shore (серіал) ... Cyclist

Нагороди та премії:

Оскар, 2009 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Темний лицар»)

Золотий глобус, 2009 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Темний лицар»)

Премія каналу «MTV», 2009 рік
Переможець: Кращий лиходій («Темний лицар»)
Номінації: Краща бійка («Темний лицар»)

Британська академія, 2009 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Темний лицар»)

Жорж, 2009 рік
Переможець: Кращий зарубіжний актор

Сатурн, 2009 рік
Переможець: Кращий актор другого плану («Темний лицар»)

Премія Гільдії акторів, 2009 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Темний лицар»)

Оскар, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль («Горбата гора»)

Золотий глобус, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Горбата гора»)

Премія каналу «MTV», 2006 год
Переможець: Кращий поцілунок («Горбата гора»)

Британська академія, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль («Горбата гора»)

Премія Гільдії акторів, 2006 год
Номінації: Кращий акторський склад («Горбата гора»); Краща чоловіча роль («Горбата гора»)

Премія каналу «MTV», 2002
Номінації: Краща музична сцена («Історія лицаря»); Кращий поцілунок («Історія лицаря»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Кращий музичний виступ («10 причин моєї ненависті»)
4870
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Водолій
Злі пташки
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.