,
Якось у казці
Абатство Даунтон
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Загрузка...

Дені Бун

Дені Бун Дені Бун Дені Бун Дені Бун Дені Бун Дені Бун Дені Бун
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, сценарист, продюсер
Ім’я (лат.): Dany Boon
Дата народження: 26 червня 1966 | рак
Місце народження: Армантьєр, Франція
Жанри: Комедія, драма, пригоди
Дружина: Джудіт Годреш (розлучення) ... одна дитина, Яель Бун ... троє дітей

Біографія:

Майбутня зірка сучасного французького кіно Даніель Хаміду народився 26 червня 1966 року в маленькому місті Армантьєр, в сім'ї француженки і алжирця. З дитинства Дені любив пародіювати знаменитостей і виступати на публіці, вже в юні роки він проявив себе як комік і брав участь у різних шоу, зокрема, в «Фестивалі Гумору» в Монреалі, в конкурсах в Бельгії та Каннах. Одного разу на черговому огляді Дені (він узяв собі псевдонім Бун) познайомився з імпресаріо Патріком Себастьеном, який розгледів в молодій людині зоряний потенціал і просунув його на професійну сцену.

Бун почав з'являтися на телебаченні, а у 29 років, в 1995-му, з'явився в кількох французьких короткометражних фільмах.

У 1996 році Дені знявся в епізодичній ролі в комедії Олександра Жардена «Так», через рік отримав головну роль у комедії Олів'є Дорана «Переїзд», а у 1998 році відзначився у комедійній мелодрамі Аріеля Зейтуна «Красуні» разом з Жераром Депардьє.

У 2004 році 38-річний Бун з'явився у ще одній комедії - «Розпусник» Габріеля Агіона, продовженні успішної стрічки «Вечірній прикид». У цьому фільмі про любовний трикутник Дені зіграв гея, а його партнером по знімальному майданчику виступив Жерар Дармон.

Однак справжньою вдачею для актора стала його наступна роль: як не дивно, він вперше знявся не в комедії, а у військовій драмі. Картина Крістіана Каріона «Щасливого Різдва» оповідає про реальні події часів Першої світової війни, саме Різдвяне перемир'я: святвечір 1914 року на лінії фронту несподівано перетворився на братання німецьких, британських і французьких солдатів. Стрічка була номінована на «Оскар», «Золотий глобус» і BAFTA як найкращий іноземний фільм, а також 6 разів - на премію «Сезар». Бун став відомий далеко за межами рідної Франції.

У цей період він почав режисерську кар'єру і представив глядачам комедію «Будинок зі знижкою». Дені також написав сценарій для цієї стрічки і зіграв у ній головну роль.

Не полишав він зйомок і у інших режисерів: у 2006-му з'явився в комедії Патріса Леконта «Мій найкращий друг» разом з Даніелем Отоєм. Потім він поринув у роботу над наступною комедією власного виробництва - «Лашкава прошимо», знову в якості режисера, сценариста і актора. Фільм, який висміює регіональні конфлікти у Франції (протистояння між південними і північними областями ), став неймовірно популярний - його подивилися 20,5 мільйона чоловік (був побитий рекорд 1966 року), касові збори перевищили 20 мільйонів. Бун став на батьківщині справжньою кінозіркою .

Після успіху картини Дені відзначився в трьох комедіях: «По той бік ліжка» з Софі Марсо, «Код змінився» з Карін Вьяр і в «Невдахах» Жан-П'єра Жене з Андре Дюссолье.

У 2010 році 44-річний Бун зняв свою третю повнометражну комедію - «Митниця дає добро». Історія про двох недотеп - митників, француза і бельгійця, яка полюбилася французам, хоча і не перевершила успіх попереднього творіння режисера.

У 1998 - 2002 роках Дені Бун був одружений на актрисі Джудіт Годреш, але незабаром розлучився з нею. З 2003 року Дені Бун перебуває у шлюбі з Яель Харріс, заради якої він прийняв іудаїзм. У Дені і Яель троє дітей.

Фільмографія:

2014 Palais de justesse ... короткометражка
2014 Кохання - найкращі ліки / Supercondriaque ... Romain Faubert
2013 Y'a pas d'âge (серіал) ... Yohan
2013 Вулкан пристрастей / Eyjafjallajökull ... Alain
2012 Заміж на 2 дня / Un plan parfait ... Jean-Yves
2012 Астерікс і Обелікс в Британії / Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté ... Têtedepiaf
2010 Au four et au moulin: les coulisses de Micmacs à Tire - Larigot (відео) ... грає самого себе, Bazil
2010 Митниця дає добро / Rien à déclarer ... Mathias Ducatel
2009 Невдахи / Micmacs à tire - larigot ... Bazil
2009 Код змінився / Le code a changé ... Piotr
2008 По той бік ліжка / De l'autre côté du lit ... Hugo Marciac
2008 Міа і Мігу / Mia et le Migou ... Le Migou, озвучка
2008 Лашкава прошимо / Bienvenue chez les Ch'tis ... Antoine Bailleul
2006 Мій кращий друг / Mon meilleur ami ... Bruno
2006 Будинок зі знижкою / La maison du bonheur ... Charles Boulin
2006 Дублер / La doublure ... Richard
2005 Щасливого Різдва / Joyeux Noël ... Ponchel
2005 Чарівна пригода / The Magic Roundabout ... Ambroise, озвучка
2004 La vie de chantier (відео) ... Charles Boullin
2004 Розпусники / Pédale dure ... Sébastien 'Seb' Jouve
1998 Красуні / Bimboland ... Greg
1997 Paroles d'hommes ... Gérard
1997 Amour, travail, santé (короткометражний) ...... Le tueur
1997 Переїзд / Le déménagement ... Alain
1996 Так / Oui
1995 La flache (короткометражний)
1995 Le grand blanc de Lambaréné
1989 - 2006 Комісар Наварро / Navarro (серіал) ... Jeff Corine

Продюсер:

2012 Ласкаво просимо на північ / Benvenuti al nord ... виконавчий продюсер
2010 Ласкаво просимо на південь / Benvenuti al sud ... виконавчий співпродюсер

Режисер:

2014 Кохання - найкращі ліки / Supercondriaque
2010 Митниця дає добро / Rien a declarer
2008 Лашкава прошимо / Bienvenue chez les Ch'tis
2006 Будинок зі знижкою / La maison du bonheur

Нагороди та премії:

Гойя, 2010 рік
Номінації: Кращий європейський фільм («Лашкава прошимо»)

Сезар, 2009 рік
Номінації: Кращий сценарій («Лашкава прошимо»)

Європейська кіноакадемія, 2008 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращий фільм («Лашкава прошимо»)

Сезар, 2007 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Дублер»)

Сезар, 2006 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Щасливого Різдва»)
2823
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Життя з Луї
Грімм
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.