,
Дівчата
Готем
Майстри сексу
Загрузка...

Аль Пачіно

Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно Аль Пачіно
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режиcер, продюсер, сценарист
Ім'я (лат.): Al Pacino
Зріст: 1.70м
Дата народження: 25 квітня 1940 | тілець
Місце народження: Південний Бронкс, Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, кримінал, трилер

Біографія:

Альфред Джеймс Пачіно народився 25 квітня 1940 в Нью-Йорку. Там же вчився у Вищій школі виконавських мистецтв, у студії Чарлза Лоутона, в Акторській студії.

Як не банальна фраза «на ранок прокинувся знаменитим», саме вона напрошується, якщо говорити про те, як прийшла слава до Пачіно. У 1972 р. режисер Ф. Коппола запросив на одну з двох головних ролей у фільмі «Хрещений батько» цього маловідомого театрального актора. У правильності вибору сумнівалося керівництво компанії «Парамаунт», де мали відбутися зйомки. «Невродливий і непрезентабельний» - говорили вони. Але постановник упирався. І мав рацію.

Майкл - молодший син голови одного з кланів нью-йоркської мафії Віто Корлеоне - людина з університетською освітою, м'якосердий, добрий, правдивий юнак у кінці картини не тільки жорстоко, підступно, винахідливо знищує всіх своїх супротивників і стає «хрещеним батьком» - ватажком клану - але і перетворюється в розважливого брехуна, непідвласного яким би то емоціям.

Зйомки показали, що невисокий, темноокий, темноволосий, типовий італієць, - не тільки талановитий, але і гранично цілеспрямований, одержимий справою. Його природна стриманість несподівано змінювалася бурхливими спалахами темпераменту в ключових сценах, що надавало малюнку ролі гостроту і непередбачуваність. Він приніс на екран різкість пластики і незвичну систему поведінки. Все це відразу висунуло Пачіно в перший ряд майстрів американського кіно.

А до цього були довгі роки роботи на театральній сцені. І хоча багато його ролей того періоду були відзначені почесними преміями, ні слави, ні багатства сценічна діяльність йому не принесла. На відміну від театру за гру в кіно Пачино не отримував премій, хоча в 70-і р.. чотири рази висувався на «Оскар». Зате його невимогливість до комфорту і гонорар за «Хрещеного батька» дозволили здобути незалежність, а до вибору ролей він прагнув всі роки на сцені.

Пачіно відкинув більше пропозицій, ніж багато хто з акторів отримують за все життя. Цим пояснюється, що за дев'ятнадцять з гаком років екранної роботи він зіграв лише сімнадцять ролей. Поступово почало вимальовуватися і коло ваших улюблених з ним образів. Як правило, в 70-і рр.. це були ізгої суспільства або люди, які добровільно опинилися за його межами. До першого можна віднести наркомана з «Паніка в Нідл-Парку» (1971), з якою, по суті, почалася його робота в кіно; випущеного з в'язниці арештанта в «Опудало» (1973); колишнього солдата, що став нальотчиком «Собачий полудень» (1975). До другої - ролі «по інший бік закону»: адвоката із знайомого нам фільму «І правосуддя для всіх» (1979) і поліцейського з «Серпіко» (1973). В останній ролі Пачіно просто дивовижний. Скупо, ніде не перегибаючи, він показує трансформацію свого героя. Спочатку це - наївний ідеаліст, вихований на романах і фільмах про доблесних поліцейських, щиро переконаний у корисності та необхідності своєї діяльності. В кінці - зломлена, загнана в кут, ні в що не віряча - людина.

Учитель Пачіно Лі Страсберг колись правильно зазначив, що він - актор не вистави, а переживання, який не стільки грає своїх персонажів, скільки стає ними. Але саме емоційна сторона життя цього актора не дає достатньо матеріалу для зображення романтично налаштованих або обтяжених побутом людей. Він - людина без сім'ї, що живе самітником, впускаючи в свій будинок і в свою душу лише небагатьох. (У сімдесяті роки він був одружений з актрисою Джил Клейберг, у вісімдесяті - з партнеркою за трьома серіями «Хрещеного батька», Дайан Кітон.) Це його особиста людська якість безсумнівно позначилося в картинах «Боббі Дірфілд» (1977) та «Автора! Автора!» (1982), де в першому випадку - вільної екранізації роману Е. М. Ремарка «Життя в борг» (у нашому прокаті фільм так і називався) - йому довелося зображувати палкого коханця, а в другому - драматурга, люблячого чоловіка і батька великого сімейства. Після цих двох невдач Пачіно вирішив повторити успіх Майкла Корлеоне, знявшись у фільмі Б. Де Палми «Обличчя зі шрамом» - сучасному рімейку гангстерського фільму 30-х. Але його весь час сковував малюнок ролі, прокресленою півстоліття тому Полом Муні, якому його примушували слідувати.

У середині 80-х Пачіно взагалі зник з екрану. Писали, що він кинув зйомки у стрічці «Шлях Карліто», хоча повинен був отримати за них 4 млн. доларів. Навідріз відмовився від досить виграшної ролі в «Народжений 4 липня». Причина на жаль, банальна. Сильно пив. Врешті-решт довелося лягти в клініку суспільства «Анонімні алкоголіки», де його вилікували не тільки від пияцтва, але і від куріння. Використовуючи власний сумний досвід, Пачіно зняв ще у 1985 р. на власні гроші фільм, в якому з'явився таким, яким був у той час. Але на екран він вирішив випустити цю гірку сповідь лише в 1989 р., коли знову повернувся в кіно.

Рубіж 90-х Пачіно зазначив двома новими акторськими роботами. Створив карикатуру на свого звичного героя-гангстера в «Діку Трейсі» і в останній раз зіграв свого Майкла Корлеоне у третій серії «Хрещеного батька lll» (1990). У першому випадку він показав злісного горбаня з холодними очима, вовчим оскалом усмішки і прилизаним на косий проділ волоссям: гротеск вийшов досить точним. У другому - його герой як би виконав зворотний, в порівнянні з першою серією, шлях: постарілий дон з сивим волоссям і посіченим зморшками обличчям всіма силами прагне до респектабельності. Все частіше Пачіно вдається й до мелодрам («Франки і Джоні», 1991; «Запах жінки», 1992 - премія «Оскар» за кращу чоловічу роль року).

У 1993 році Аль Пачіно був номінований на «Оскар» відразу у двох номінаціях! У фільмах «Американці» і «Запах жінки».

Фільм «У пошуках Річарда» був режисерським дебютом Аль Пачіно, він так само зіграв у ньому Річарда III.

Хоч Аль Пачіно і велика зірка кіно, він все ще не забув своє коріння в театрі. Його любов до театру набагато більше, ніж до зйомок у кіно...

Фільмографія:

Король Лір / King Lear ... King Lear
Ірландець / The Irishman
2015 Уяви собі / Danny Collins ... Danny Collins
2014 Манглхорн / Manglehorn ... A.J. Manglehorn
2014 Приниження / The Humbling ... Simon Axler
2013 Соломія / Salomé ... King Herod
2012 Філ Спектор / Phil Spector (ТБ) ... Phil Spector
2012 Реальні хлопці / Stand Up Guys ... Val
2011 Джек і Джилл / Jack and Jill ... грає самого себе, Al Pacino
2011 Соломія Вайльда / Wilde Salomé ... King Herod
2011 Небезпечний квартал / The Son of No One ... Detective Charles Stanford
2010 - ... Спеціальне колекційне видання / Edición Especial Coleccionista (серіал) ... Frank Serpico
2010 Ви не знаєте Джека / You Do not Know Jack (ТБ) ... Jack Kevorkian
2008 Право на вбивство / Righteous Kill ... Rooster
2007 Тринадцять друзів Оушена / Ocean's Thirteen ... Willy Bank
2006 88 хвилин / 88 Minutes ... Jack Gramm
2005 Гроші на двох / Two for the Money ... Walter
2004 Венеціанський купець / The Merchant of Venice ... Shylock
2003 Ангели в Америці / Angels in America (міні-серіал) ... Roy Cohn
2003 Джильо / Gigli ... Starkman
2003 Рекрут / The Recruit ... Walter Burke
2003 - ... Руйнівники легенд / MythBusters (серіал) ... Lieutenant Colonel Frank Slade
2002 Симона / S1m0ne ... Viktor Taransky
2002 Безсоння / Insomnia ... Will Dormer
2001 Потрібні люди / People I Know ... Eli Wurman
2000 Китайська кава / Chinese Coffee ... Harry Levine
2000 2000 Hispanic Heritage Awards (ТБ)
1999 Щонеділі / Any Given Sunday ... Tony D'Amato
1999 Своя людина / The Insider ... Lowell Bergman
1997 Адвокат диявола / The Devil's Advocate ... John Milton
1997 Донні Браско / Donnie Brasco ... Benjamin 'Lefty' Ruggiero
1996 У пошуках Річарда / Looking for Richard ... грає самого себе, Richard III
1996 Мерія / City Hall ... Mayor John Pappas
1995 Сутичка / Heat ... Lt. Vincent Hanna
1995 Четвертак / Two Bits ... Grandpa
1993 Шлях Карліто / Carlito's Way ... Carlito 'Charlie' Brigante
1992 Запах жінки / Scent of a Woman ... Lieutenant Colonel Frank Slade
1992 The Making of 'Scent of a Woman' (короткометражний) ... Lieutenant Colonel Frank Slade
1992 Гленгаррі Глен Росс (Американці) / Glengarry Glen Ross ... Ricky Roma
1991 Френкі і Джонні / Frankie and Johnny ... Johnny
1990 Місцевий стигматик / The Local Stigmatic ... Graham
1990 Хрещений батько III / The Godfather: Part III ... Don Michael Corleone
1990 Дік Трейсі / Dick Tracy ... Big Boy Caprice
1989 Море кохання / Sea of Love ... Det. Frank Keller
1988 - ... Американське пригода / The American Experience (серіал) ... Hickey
1985 Революція / Revolution ... Tom Dobb
1983 Обличчя зі шрамом / Scarface ... Tony Montana
1982 Автора! Автора! / Author! Author! ... Ivan Travalian
1980 Розшукуючий / Cruising ... Steve Burns
1979 Правосуддя для всіх ... And Justice for All ... Arthur Kirkland
1977 Хрещений батько: Новела для телебачення / The Godfather: A Novel for Television (міні-серіал) ... Don Michael Corleone
1977 Життя в борг / Bobby Deerfield ... Bobby
1975 Собачий полудень / Dog Day Afternoon ... Sonny Wortzik
1974 Хрещений батько II / The Godfather: Part II ... Michael
1973 Серпіко / Serpico ... Frank Serpico
1973 Опудало / Scarecrow ... Francis Lionel 'Lion' Delbuchi
1972 Хрещений батько / The Godfather ... Michael Corleone
1971 Паніка в Нідл-парку / The Panic in Needle Park ... Bobby
1969 Я, Наталі / Me, Natalie ... Tony
1967 - 1969 Поліція Нью-Йорка / NYPD (серіал) ... John James

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2014 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Філ Спектор»); Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Філ Спектор»)

Премія Гільдії акторів, 2014
Номінації: Краща чоловіча роль у телефільмі або міні-серіалі («Філ Спектор»)

Еммі, 2013
Номінації: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Філ Спектор»)

Золота малина, 2012 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль другого плану («Джек і Джилл»)

Золотий глобус, 2011 рік
Переможець: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Ви не знаєте Джека»)

Венеціанський кінофестиваль, 2011 рік
Переможець: Спеціальний приз Венеціанського кінофестивалю за внесок у кіномистецтво

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль у телефільмі або міні-серіалі («Ви не знаєте Джека»)

Еммі, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Ви не знаєте Джека»)

Золота малина, 2009 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («88 хвилин»); Найгірша чоловіча роль

Золотий глобус, 2004 рік
Переможець: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Ангели в Америці»)

Золота малина, 2004 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Джильо»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Кращий лиходій («Адвокат диявола»)

Венеціанський кінофестиваль, 1994 рік
Переможець: Золотий лев за внесок в світовий кінематограф

Оскар, 1993 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Запах жінки»)
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Американці»)

Золотий глобус, 1993 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Запах жінки»)
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Американці»)

Оскар, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Дік Трейсі»)

Золотий глобус, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Хрещений батько 3»); Краща чоловіча роль другого плану («Дік Трейсі»)

Британська академія, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Дік Трейсі»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Море любові»)

Золота малина, 1986 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Революція»)

Золотий глобус, 1984 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Обличчя зі шрамом»)

Золотий глобус, 1983 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Автора! Автора!»)

Оскар, 1980 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Правосуддя для всіх»)

Золотий глобус, 1980 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Правосуддя для всіх»)

Золотий глобус, 1978 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Життя в борг»)

Оскар, 1976 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Собачий полудень»)

Золотий глобус, 1976 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Собачий полудень»)

Британська академія, 1976 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Собачий полудень»)

Оскар, 1975 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Хрещений батько 2»)

Золотий глобус, 1975 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Хрещений батько 2»)

Британська академія, 1975 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Серпіко»)

Оскар, 1974 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Серпіко»)

Золотий глобус, 1974 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Серпіко»)

Оскар, 1973 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Хрещений батько»)

Золотий глобус, 1973 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Хрещений батько»)

Британська академія, 1973 рік
Номінації: Кращий новачок («Хрещений батько»)
7776
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Вікінги
Хроніки Шаннари
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.