,
Хата на тата
Пуститися берега
Величне століття. Роксолана
загрузка...

Джонні Депп

Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп Джонні Депп
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, композитор, режисер
Ім'я (лат.): Johnny Depp
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 9 червня 1963 | близнюки
Місце народження: Овенсборо, Кентуккі, США
Жанри: Драма, документальний, комедія
Дружина: Лорі А. Депп (розлучення); Ванесса Параді .... двоє дітей

Біографія:

Джон Кристофер Депп ІІ народився в Овенсборо, штат Кентуккі, 9 червня 1963 року, четвертою дитиною в сім'ї офіціантки та інженера. У нього є дві сестри (Деббі і Крісті) і брат Деніел. У жилах актора тече гримуча суміш кровей ірландців, німців і індійців-черокі.

Незабаром після народження Джонні сім'я переїхала до Флориди, почавши тим самим низку переїздів з міста в місто, яка тривала все дитинство майбутньої зірки. Дитинство актора не можна назвати щасливим: батьки були не дуже забезпеченими, у пошуках роботи переїжджали з місця на місце, що не могло не позначитися на характері дитини. З 12 років він почав курити, а дещо пізніше вживати наркотики. Єдине, що його цікавило по-справжньому, була музика.Щоб хоч якось відвернути сина від впливу вулиць, мати подарувала підлітку гітару, і він самостійно навчився.

Мріючи стати рок-зіркою, 16-річний Депп кинув школу. Приблизно в цей період його батьки розлучилися. Для Джонні це виявилося настільки сильним ударом, що він пішов з дому. Переїхавши в Лос-Анджелес, він повністю присвятив себе музиці, грав і виступав з друзями в групі «Kids» на розігріві відомих виконавців, у числі яких був Іггі Поп, з яким згодом Джоні співпрацював в декількох картинах.

У віці 20 років Джонні одружився на гримерці Лорі Енн Елісон, а ось музична кар'єра його групи так і не склалася, вони випустили всього один альбом (автором обкладинки якого теж був Депп), незабаром після чого група розпалася.

Щоб звести кінці з кінцями, якийсь час молодій людині довелося торгувати канцтоварами. Невідомо, як би склалася доля Джонні, якби дружина не звела його з Ніколасом Кейджем, який як-то запропонував йому спробувати свої сили у кіно. Початком кар'єри Джоні вважається 1984 рік, коли його затвердили на невелику роль у фільмі жахів «Кошмар на вулиці В'язів».

Депп визнається, що в той час ненавидів Голлівуд всією душею і не бажав ставати актором. Але коли від передозування помер один з його близьких друзів, Джонні побачив для себе можливість зав'язати з наркотиками саме в кінокар'єрі. Однак пропозиції після першої ролі на нього не посипалися, і таке поява на екрані відбулося тільки три роки потому у молодіжному серіалі «21 Jump Street» в ролі поліцейського. Серіал йшов близько чотирьох років і остаточно перетворив актора на зірку молодіжного кіно, а його роль у фільмі «Плакса» тільки додала солодкавості в образ актора.

Кар'єра Джонні почала набирати обертів, але от з дружиною він розлучився (пара зберегла дружні відносини).

Проривом у кар'єрі Деппа вважають роль у фільмі Тіма Бертона «Едвард Руки-Ножиці», яка дозволила йому проявити свою неординарність і талант (це була перша головна роль Деппа).

До речі, Депп став своєрідним талісманом Бертона - він грає в більшості його картин. На зйомках «Едварда» відбулася ще одна важлива подія, Джонні познайомився з актрисою Вайноною Райдер, роман з якою тривав кілька років і був увічнений у вигляді татуювання на плечі «Вайнона назавжди». Правда, після розриву напис довелося підкоригувати, перетворивши її в «Вино назавжди», а сам Депп почав зустрічатися з моделлю Кейт Мосс. Роман виявився тривалим і зробив актора головним героєм жовтої преси.

Його затаврували чином «поганого хлопця» після залучення у неприємні події, пов'язані з порушеннями громадського порядку (він неодноразово притягувався до суду за порушення громадського порядку), а його наплювацьке ставлення до життя стало надбанням громадськості. На жаль, наркотики актор був залишити поки не в силах.

З часом, Депп став украй уважно ставиться до вибору ролей, вважаючи за краще цікавий сценарій комерційному успіху. «Бенні і Джун», «Що турбує Гілберта Грейпа?», «Ед Вуд» - знімаючись в цих фільмах, Депп уважно прислухався до критики і відточував свою майстерність.

У 1995 році виходить фільм Джима Джармуша «Мрець», класичний чорно-білий вестерн, ніби навмисне придуманий для Джоні Деппа. Фільм став дивовижним синтезом приголомшливою акторської гри, пейзажів лісів Північної Америки і чарівною музики Ніла Янга.

Спробував він свої сили і в режисерському кріслі, знявши «сміливця», історію про непростий вибір і нерозважливих, але відважних вчинках. Проте фільм не припав до душі американським критикам, і Депп був настільки зачеплений невтішними відгуками у пресі, що відмовився випускати фільм в Америці.

У 1998 році на зйомках картини «Дев'яті врата» в Парижі Депп знайомиться з французькою актрисою і співачкою Ванессою Параді (до речі, Депп і Параді зустрічалися і раніше - в 1994 році на вечірці у спільних друзів, але на чотири роки втратили один одного з виду) .

Тепер же чарівна зірка Франції полонить серце актора настільки, що він вже не в силах від неї відірватися. Вже через тиждень Ванесса перебралася в квартиру нового коханого, яку він знімав у Парижі. А вже через три місяці вони чекали першої дитини. Саме Ванесса допомогла Деппу подолати згубну пристрасть до наркотиків. Їхня донька Лілі Роуз Мелоді з'явилася на світ у травні 1999 року, а в квітні 2002 року народився її брат, Джек Джон Крістофер Депп. Як неодноразово говорив сам актор, після народження дітей він намагається зніматися в таких фільмах, які були б їм цікаві.

У 2003 році на екрани вийшов фільм Гора Вербінські "Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної Перлини», що став хітом вже в перший прокатний уїк-енд. Фактично це був перший фільм Деппа, розрахований на широку публіку.

Наступні за ним «Пірати Карибського Моря: Скриня мерця» (2006) та «Пірати Карибського Моря: На краю світу» (2007) розділили і примножили успіх першої картини. За роботу в першій частині трилогії актор був номінований на «Оскар», проте премія дісталася іншому.

У Деппа є зірка на Алеї Слави в Голлівуді. Він тричі номінувався на «Оскар» і шість разів на «Золотий Глобус», проте отримав нагороду лише в 2007 році за роль у музичній драмі Тіма Бертона «Суїні Тодд: демон-перукар з Фліт-стріт».

Дивно, але Депп до цих пір не одружений на матері своїх дітей Ванессі Параді (парі просто не потрібна печатка в паспорті - про свою любов один до одного вони і без того знають).

Джонні збирає опудала звірів і птахів. Він володіє великою колекцією метеликів та інших комах і іноді сам наколює їх на шпильки. А ще він до смерті боїться клоунів у всіх їхніх проявах і марно намагається подолати свою дурну фобію, розвішуючи по стінах цих потішників публіки.

У 2008 році стало відомо, що Депп погодився знову зіграти роль Джека Горобця в новому фільмі про піратів Карибського моря; гонорар Джонні Деппа за цю роботу став найбільшим в історії кіно - 56 мільйонів доларів!

Фільмографія:

2013 Оз: Великий і могутній / Oz: The Great and Powerful ... Oz, чутки
2012 Сплячі пси / Triple Frontier
2012 Самотній рейнджер / Lone Ranger, The ... Tonto
2012 Похмурі тіні / Dark Shadows ... Barnabas Collins
2011 Ромовий щоденник / Rum Diary, The ... Paul Kemp
2011 Пірати Карибського моря: на дивних берегах / Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ... Jack Sparrow
2011 Ранго / Rango ... Rango, озвучка
2010 Турист / Tourist, The ... Frank Tupelo
2010 Аліса в країні чудес / Alice in Wonderland ... The Mad Hatter
2009 Смак Голлівуду / Taste of Hollywood ... Mr. Hayes
2009 Джонні Д. / Public Enemies ... John Dillinger
2009 Імаджинаріум Доктора Парнаса / Imaginarium of Doctor Parnassus, The ... Tony
2009 The Doors. When you`re strange / When You're Strange ... оповідач, озвучка
2007 Суїні Тодд: демон-перукар з Фліт-стріт / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ... Sweeney Todd
2007 Пірати Карибського Моря: На краю світу / Pirates of the Caribbean: At World's End ... Jack Sparrow
2006 Пірати Карибського Моря: Скриня мерця / Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest ... Jack Sparrow
2006 Таємниці підводного світу 3D / Deep Sea ... Narration, озвучка
2005 Труп нареченої / Corpse Bride ... Victor Van Dort
2005 Чарлі і шоколадна фабрика / Charlie and the Chocolate Factory ... Willy Wonka
2004 Розпусник / Libertine, The ... Rochester
2004 Чарівна країна / Finding Neverland ... Sir James Matthew Barrie
2004 Вони одружилися, і у них було багато дітей / Ils se marierent et eurent beaucoup d'enfants ... L'inconnu
2004 Таємне вікно / Secret Window ... Mort Rainey
2003 - 2008 Руйнівники легенд / MythBusters (серіал)
2003 Одного разу в Мексиці: Відчайдушний 2 / Once Upon a Time in Mexico ... Sands
2003 Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ... Jack Sparrow
2001 З пекла / From Hell ... Inspector Frederick Abberline
2001 Кокаїн / Blow ... George Jung
2000 Шоколад / Chocolat ... Roux
2000 Блюз Лоуелла: Слова Джека Керуака / Lowell Blues: The Words of Jack Kerouac ... Reader
2000 Поки не наступить ніч / Before Night Falls ... Bon Bon / Lieutenant Victor
2000 Людина, яка плакала / Man Who Cried, The ... Cesar
1999 Режисери / Directors, The (серіал)
1999 Сонна Лощина / Sleepy Hollow ... Constable Ichabod Crane
1999 Дружина астронавта / Astronaut's Wife, The ... Commander Spencer Armacost
1999 Дев'яті врата / Ninth Gate, The ... Dean Corso
1999 Джерело / Source, The ... Jack Kerouac
1998 Страх і ненависть у Лас-Вегасі / Fear and Loathing in Las Vegas ... Raoul Duke
1997 Сміливець / Brave, The ... Raphael
1997 Донні Браско / Donnie Brasco ... Donnie Brasco, Joseph D. 'Joe' Pistone
1995 В останню мить / Nick of Time ... Gene Watson
1995 Мрець / Dead Man ... William Blake
1995 Дон Жуан де Марко / Don Juan DeMarco ... Don Juan
1994 Ед Вуд / Ed Wood ... Ed Wood
1993 Що гризе Гілберта Грейпа? / What's Eating Gilbert Grape ... Gilbert Grape
1993 Бенні і Джун / Benny & Joon ... Sam
1993 Аризонська мрія / Arizona Dream ... Axel Blackmar
1991 Кошмар на вулиці В'язів 6: Фредді мертвий / Freddy's Dead: The Final Nightmare ... Teen on TV
1990 Едвард руки-ножиці / Edward Scissorhands ... Edward Scissorhands
1990 Плакса / Cry-Baby ... Wade 'Cry-Baby' Walker
1987 - 1991 Джамп стріт, 21 / 21 Jump Street (серіал) ... Officer Tom Hanson
1986 Взвод / Platoon ... Pvt. Gator Lerner
1986 Повільний вогонь / Slow Burn (ТБ) ... Donnie Fleischer
1985 - 1986 Леді в блакитному / Lady Blue (серіал) ... Lionel Viland
1985 Приватний курорт / Private Resort ... Jack
1984 Кошмар на вулиці В'язів / A Nightmare on Elm Street ... Glen Lantz
1983 - 1988 Готель / Hotel (серіал) ... Rob Cameron

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Турист»)
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Аліса в країні чудес»)

Жорж, 2009 рік
Переможець: Просто найкращий

Оскар, 2008 рік
Номінації: Кращий актор («Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт»)

Золотий глобус, 2008 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Переможець: Краща комедійна роль («Пірати Карибського моря 3: На краю Світу»); Кращий лиходій («Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт»)

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Пірати Карибського моря 2: Скриня мерця»)

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Переможець: Кращий актор або актриса («Пірати Карибського моря 2: Скриня мерця»)

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Чарлі і шоколадна фабрика»)

Оскар, 2005 рік
Номінації: Кращий актор («Чарівна країна»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Чарівна країна»)

Британська академія, 2005 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Чарівна країна»)

Оскар, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)
Номінації: Краща комедійна роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»); Краща екранна команда («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

Британська академія, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

Каннський кінофестиваль, 1997 рік
Номінації: Золота пальмова гілка («Сміливець»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) ("Ед Вуд")

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Бенні і Джун»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Бенні і Джун»); Краща комедійна роль («Бенні і Джун»)

Золотий глобус, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Едвард Руки-Ножиці»)
7500
А ці обличчя Вам знайомі?:
Король Кондитеров
У чому провина Фатмагюль?
  • Фільми
  • Серіали
  • Мультфільми
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
загрузка...
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.