,
Секс і Каліфорнія
Шерлок
Шанс
Загрузка...

Джордж Клуні

Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні Джордж Клуні
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім'я (лат.): George Clooney
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 6 травня 1961 | тілець
Місце народження: Лексингтон, Кентуккі, США
Жанри: Комедія, драма, трилер
Дружина: Талія Балсам (розлучення)

Біографія:

Джордж Тімоті Клуні народився 6 травня 1961 року в місті Лексингтон (штат Кентуккі). Сім'я майбутньої зірки Голлівуду багато переїжджала через робочий розклад батька (Нік Клуні був телеведучим). Вперше перед камерою маленький Джордж з'явився вже у віці п'яти років, в шоу свого батька. Підлітком Джордж мріяв стати професійним бейсболістом, але коли зазнав краху під час спроби вступити до бейсбольної команди Cincinnati Reds, покинув спорт. Кілька років Джордж провчився в Університеті Північного Кентуккі, але незабаром кинув і це заняття, вирішивши стати актором. Але незважаючи на свою приналежність до сфери шоу-бізнесу (до речі, тітка Джорджа, Розмарі Клуні, в п'ятдесяті роки була найвідомішою естрадною співачкою, на рахунку якої було п'ятнадцять «золотих» дисків) сім'я Клуні не схвалила рішення Джорджа.

Гроші на поїздку до Голлівуду Джордж Клуні заробив, працюючи на різанні тютюну, продажу жіночого взуття й у сфері страхування життя. У підсумку підтримав Джорджа тільки його двоюрідний брат, Мігель Феррер, який запропонував йому другорядну роль в своєму фільмі (картина так і не побачила світ).

У 1982 році Клуні переїхав до Лос-Анджелесу, де почалися нескінченні кастинги і проби. Але в підсумку Джорджу все-таки пощастило, він почав отримувати невеликі ролі в різних картинах, наприклад, у фільмах «Червоний прибій» і «Сансет Біт».

А в 1994 році Клуні отримав роль доктора Дага Росса в серіалі «Швидка допомога» - ця робота зробила Клуні зіркою. Джордж покинув серіал лише через кілька років - у 1999 році. За чутками, причиною припинення контракту стали фінансові розбіжності актора з продюсерами.

Втім, про відхід з серіалу Клуні не довелося пошкодувати жодного разу - у нього вже були кілька гучних голлівудських проектів - «Від заходу до світанку», «Бетмен і Робін» і «Тонка червона лінія». Попереду у актора була зіркова кар'єра - можна назвати лише такі суперхіти світового прокату, як трилогія про «... друзів Оушена», детектив «Поза полем зору», картина Стівена Спілберга «Хороший німець» та багато інших.

Акторові було призначено стати неодноразовим володарем титулу сексуального та бажаного чоловіка планети.

У 2007 році у Джорджа почався бурхливий роман з колишньою офіціанткою, Сарою Ларсон. Стосунки тривали рік, але чутки про швидке весілля виявилися всього лише чутками, і Клуні залишив кохану в травні 2008 року. У різний час Джордж зустрічався з актрисами Келлі Престон, Джулією Робертс, Рене Зельвегер, моделлю Сінді Кроуфорд і багатьма іншими.

Ще до того, як стати зіркою, в 1989 році Джордж одружився з акторкою Талією Балсам. Через три роки шлюб розпався і Джордж оголосив, що більше ніколи не одружиться, а дітей він взагалі не хоче.

Протягом 18 років у Клуні мешкав домашній кабанчик на прізвисько Макс, якого йому подарувала Келлі Престон. Макс помер 1 грудня 2006 року, що стало сильним ударом для актора.

Фільмографія:

2015 Земля завтрашнього дня / Tomorrowland ... Frank Walker
2014 Мисливці за скарбами / The Monuments Men ... Frank Stokes
2013 Гравітація / Gravity ... Matt Kowalski
2012 8 (відео) ... David Boies
2011 Нащадки / The Descendants ... Matt King
2011 Березневі іди / The Ides of March ... Governor Mike Morris
2010 Американець / The American ... Jack / Edward
2010 82-а церемонія вручення премії «Оскар» (ТБ) / The 82nd Annual Academy Awards ... Mr. Fox
2009 Фантастичний містер Лис / Fantastic Mr. Fox ... Mr. Fox, озвучка
2009 Бойовий гіпноз проти кіз / Men Who Stare at Goats ... Lyn Cassady
2009 Вище неба / Up in the Air ... Ryan Bingham
2008 Прочитати і спалити / Burn After Reading ... Harry Pfarrer
2008 Любов поза правилами / Leatherheads ... Jimmy 'Dodge' Connelly
2007 Майкл Клейтон / Michael Clayton ... Michael Clayton
2007 Тринадцять друзів Оушена / Ocean's Thirteen ... Danny Ocean
2006 Хороший німець / Good German, The ... Jake Geismer
2005 Сиріана / Syriana ... Bob Barnes
2005 Добраніч, та нехай щастить.і / Good Night, and Good Luck. ... Fred Friendly
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... Danny Ocean
2003 Нестерпна жорстокість / Intolerable Cruelty ... Miles Massey
2003 Діти шпигунів 3: Гра закінчена / Spy Kids 3-D: Game Over ... Devlin
2002 Визнання небезпечної людини / Confessions of a Dangerous Mind ... Jim Byrd
2002 Соляріс / Solaris ... Chris Kelvin
2002 Ласкаво просимо в Коллінвуд / Welcome to Collinwood ... Jerzy
2001 Одинадцять друзів Оушена / Ocean's Eleven ... Danny Ocean
2001 Діти шпигунів / Spy Kids ... Devlin
2000 Ідеальний шторм / Perfect Storm, The ... Billy Tyne
2000 О, де ж ти, брате? / O Brother, Where Art Thou? ... Ulysses Everett McGill
2000 Вибух / Fail Safe (ТБ) ... Col. Jack Grady
1999 Три королі / Three Kings ... Archie Gates
1998 Тонка червона лінія / Thin Red Line, The ... Capt. Bosche
1998 Поза полем зору / Out of Sight ... Jack Foley
1997 Миротворець / Peacemaker, The ... Lt. Col. Thomas Devoe
1997 Бетмен і Робін / Batman & Robin ... Batman, Bruce Wayne
1996 Одного чудового дня / One Fine Day ... Jack Taylor
1996 Від заходу до світанку / From Dusk Till Dawn ... Seth Gecko
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал) ... Dr. Michael Mitchell
1994 - 2008 Швидка допомога / ER (серіал) ... Dr. Doug Ross
1993 Урожай / Harvest, The ... Lip Syncing Transvestite
1993 Без попередження: Терор у вежах / Without Warning: Terror in the Towers (ТБ) ... Kevin Shea
1992 Непріходящій рік / Unbecoming Age ... Mac
1991 Переписати вбивство / Rewrite for Murder (ТБ)
1991 - 1996 Сестри / Sisters (серіал) ... Detective James Falconer
1991 - 1992 Дитячий розмова / Baby Talk (серіал) ... Joe
1990 Лицарі кухонного столу / Knights of the Kitchen Table (ТБ) ... Rick Stepjack
1990 Сансет Біт (ТБ) ... Chic Chesbro
1989 Червоний прибій / Red Surf ... Remar
1988 - 1998 Мерфі Браун / Murphy Brown (серіал) ... Doctor # 2
1988 - 1997 Розанна / Roseanne (серіал) ... Booker Brooks
1988 Повернення помідорів-вбивць / Return of the Killer Tomatoes! ... Matt Stevens
1987 Грізлі 2: Хижак / Predator: The Concert
1987 Брати Беннетт / Bennett Brothers (ТБ) ... Tom Bennett
1987 Повернення в школу жахів / Return to Horror High ... Oliver
1986 Combat High (ТБ) ... Maj. Biff Woods
1986 - 1988 Пульс / Throb (серіал) ... Rollo Moldonado
1985 - 1992 Золоті дівчатка / Golden Girls, The (серіал) ... Bobby Hopkins
1984 - 1986 Crazy Like a Fox (серіал)
1984 - 1996 Вона написала вбивство / Murder, She Wrote (серіал) ... Kip Howard
1984 - 1991 Hunter (серіал) ... Matthew Winfield
1983 - 1988 Готель / Hotel (серіал) ... Nick Miller
1979 - 1988 Facts of Life, The (серіал) ... George Burnett
1978 - 1979 Centennial (серіал) ... Village Extra, в титрах не вказаний

Нагороди та премії:

Оскар, 2013
переможець: Кращий фільм («Арго»)

Британська академія, 2013
переможець: Кращий фільм («Арго»)

Оскар, 2012 рік
номінації: Краща чоловіча роль («Нащадки»)
Кращий адаптований сценарій («Березневі іди»)

Золотий глобус, 2012 рік
переможець: Краща чоловіча роль («Нащадки»)
номінації: Кращий режисер («Березневі іди»)
Кращий сценарій («Березневі іди»)

Британська академія, 2012 рік
номінації: Краща чоловіча роль («Нащадки»)
Кращий адаптований сценарій («Березневі іди»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
номінації: Кращий акторський склад («Нащадки»)
Краща чоловіча роль («Нащадки»)

Венеціанський кінофестиваль, 2011 рік
номінації: Золотий лев («Березневі іди»)

Сатурн, 2011 рік
номінації: Кращий актор («Американець»)

Оскар, 2010 рік
номінації: Краща чоловіча роль («Вище неба»)

Золотий глобус, 2010 рік
номінації: Краща чоловіча роль («Вище неба»)

Британська академія, 2010 рік
номінації: Краща чоловіча роль («Вище неба»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
номінації: Краща чоловіча роль («Вище неба»)

Оскар, 2008 рік
Номінації: Кращий актор («Майкл Клейтон»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Майкл Клейтон»)

Британська академія, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Майкл Клейтон»)

Оскар, 2006 рік
Переможець: Кращий актор другого плану («Сиріана»)
Номінації: Кращий режисер («Добраніч і удачі»); Кращий сценарій («Добраніч і удачі»)

Золотий глобус, 2006 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Сиріана»)
Номінації: Кращий режисер («Добраніч і удачі»); Кращий сценарій («Добраніч і удачі»)

Британська академія, 2006 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Добраніч і удачі»); Краща чоловіча роль другого плану («Сиріана»); Кращий оригінальний сценарій («Добраніч і удачі»); Премія імені Девіда Ліна за досягнення в режисурі («Доброї ночі і удачі »)

Венеціанський кінофестиваль, 2005 рік
Переможець: Золоті Озелла за кращий сценарій («Добраніч і удачі»); Приз ФІПРЕССІ (конкурсна програма) («Добраніч і удачі»)
Приз Пасінетті за кращий фільм («Добраніч і удачі»); Премія «Human Rights Film Network» - особливе згадка («Добраніч і удачі»)
Номінації: Золотий лев («Добраніч і удачі»)

Берлінський кінофестиваль, 2003 рік
Номінації: Золотий Ведмідь («Зізнання небезпечної людини»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Кращий одяг («Одинадцять друзів Оушена»); Краща екранна команда («Одинадцять друзів Оушена»)

Золотий глобус, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («О де ж ти, брате?")

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Краща екранна команда («О де ж ти, брате?")

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Поза полем зору»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Швидка допомога»)

Золотий глобус, 1997 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Швидка допомога»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Швидка допомога»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Переможець: Прорив року («Від заходу до світанку»)
6968
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гра престолів
Чужоземка
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.