,
Дівчата
Гострі козирки
Надприродне
Загрузка...

Сіґурні Вівер

Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер Сіґурні Вівер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Sigourney Weaver
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 8 жовтня 1949 | терези
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Джим Сімпсон ... одна дитина

Біографія:

Сіґурні Вівер (Susan Alexandra Weaver) народилася 8 жовтня 1949 року в Нью-Йорку, в сім'ї колишньої актриси Елізабет Інгліс і Пета Вівера, який став президентом телекомпанії Ен-Бі-Сі через чотири роки після народження дочки. До переїзду в Коннектикут, відвідувала приватну нью-йоркську школу, після - школу для дівчаток Ethel Walker School. Приблизно в цей же час, перебуваючи під враженням від роману Ф. Скотта Фіцджеральда «Великий Гетсбі», змінює ім'я на Сіґурні.

Закінчивши школу в 1967 році, Сіґурні переїхала до Ізраїлю, де мешкала в кібуці кілька місяців. Під час перебування в Ізраїлі, заручилася з репортером Аароном Латамом, проте стосунки тривали всього лише кілька місяців, після чого вони тихо-мирно розлучилися.

Повернувшись у 1969 році в США, вивчала драматичне мистецтво в Єльському університеті і англійську літературу в Стенфорді.

У великому кіно дебютує в 1977 році, зігравши епізодичну роль в картині Вуді Аллена «Енні Холл». За символічну роль у цій картині актриса отримала символічний гонорар в розмірі 50 доларів.

Світова популярність до актриси приходить всього два роки по тому. Роль лейтенанта Ріплі в культовому фантастичному трилері Рідлі Скотта «Чужий» в одночас робить її однією з найбільш відомих голлівудських актрис, - живою легендою. При цьому культової картина і актриса стають не тільки серед шанувальників фантастичного кіно, а й серед шанувальників хорошого кіно взагалі. Чудові комерційні показники картини зумовили створення ще трьох сиквелів: «Чужі», «Чужий 3» і «Чужий: Воскресіння». Зрозуміло, у всіх цих картинах головна роль незмінно дістається Сіґурні Вівер, незамінною складовою успіху всіх чотирьох картин. У 1987 році за роль у другій частині картини була номінована на «Оскар», за кращу жіночу роль.

У 1989 році номінується одночасно на два «Оскара», за головну жіночу роль у біографічній драмі Майкла Ептеда «Горили в тумані» і за другорядну у комедійній драмі Майка Ніколса «Ділова жінка». «Оскар» їй так і не дістався, довелося «задовольнятися» двома «Золотими глобусами», що втім, досить непогано як для одного року.

У числі найбільш відомих картин за участю актриси: «Рік небезпечного життя», «Мисливці за привидами», «Мисливці за привидами 2», «Дейв», «Імітатор», «У пошуках галактики», «Серцеїдки», «Таємничий ліс». Крім того озвучила персонажів у мультфільмах: «Футурама», «ВОЛЛ·І», «Пригоди Десперо».

Чергову можливість голосно заявити про себе актрисі надав легендарний Джеймс Камерон, який запросив її на одну з ключових ролей фантастичного бойовика «Аватар». Зі своїм завданням актриса, яка вже давно не з'являлася в таких масштабних проектах, впоралася на відмінно, зробивши свій свій внесок в успіх стрічки, що обійшла за касовими зборами навіть неперевершений досі «Титанік». Одна з найсильніших акторок Голлівуду не збирається зупинятися на досягнутому - у 2011 році вона грає роль зловісного Режисера у фільмі жахів «Хижа у лісі», у 2012 - головну роль парапсихолога Маргарет Метісон у трилері «Червоні вогні».

Також, Сіґурні Вівер задіяна у стрічці Рідлі Скотта «Вихід: Боги та Царі» - екранізації біблійного сюжету про Мойсея, яка вийде на екрани взимку 2015 року.

У 2013 році Вівер виступила з критикою політики президента РФ Володимира Путіна, якого назвала «справжнім диктатором», і закликала до підтримки російського ЛГБТ-спільноти та учасниць групи «Pussy Riot».

У 1983 році Сіґурні познайомилася на театральному фестивалі в Вільямстауні з режисером Джимом Сімпсоном, а вже 1 жовтня 1984 року вийшла за нього заміж. Сімпсон молодше її на 6 років. У подружжя є донька Шарлотта (1990).

Фільмографія:

2018 Аватар 4 / Avatar 4
2017 Аватар 3 / Avatar 3
2016 Аватар 2 / Avatar 2
2015 Чаппі / Chappie
2014 Смертельна зброя: Місто праху / The Mortal Instruments: City of Ashes ... Inquisitor
2014 Вихід: Боги і королі / Exodus: Gods and Kings ... Tuya
2012 Політикани / Political Animals (міні-серіал) ... Elaine Barrish
2011 Весна / Осінь / Spring / Fall (ТБ)
2011 Вампіршу / Vamps ... Cisserus
2011 Серед білого дня / The Cold Light of Day ... Jean Carrack
2011 Хижа у лісі / The Cabin in the Woods ... The Director
2011 Червоні вогні / Red Lights ... Margaret Matheson
2011 Бастіон / Rampart ... Joan Confrey
2011 Погоня / Abduction ... Dr. Bennett
2011 Прибулець Павло / Paul ... The Big Guy
2011 Зовсім не бабій / Cedar Rapids ... Macy Vanderhei
2011 Весна / Осінь / Spring / Fall (ТБ)
2010 Знову ти / You Again ... Ramona
2009 Божевільний на волі / Crazy on the Outside ... Viki
2009 Аватар / Avatar ... Grace
2009 Молитви за Боббі / Prayers for Bobby (ТБ) ... Mary Griffith
2008 Пригоди Десперо / The Tale of Despereaux, озвучка
2008 ВОЛЛ·І / WALL·E ... Ship's Computer, озвучка
2008 Ой, мамочки / Baby Mama ... Chaffee Bicknell
2008 Перемотка / Be Kind Rewind ... Ms. Lawson
2008 Точка обстрілу / Vantage Point ... Rex Brooks
2008 - 2009 Елай Стоун / Eli Stone (серіал) ... Therapist
2007 Дівчина в парку / The Girl in the Park ... Julia
2006 Нові пригоди Попелюшки / Happily N'Ever After ... Frieda, озвучка
2006 Телевізор / The TV Set ... Lenny
2006 Погана слава / Infamous ... Babe Paley
2006 Сніговий пиріг / Snow Cake ... Linda
2004 Ретросексуал: 80-е / Retrosexual: The 80's (міні-серіал)
2004 Таємничий ліс / The Village ... Alice Hunt
2004 Вигадані герої / Imaginary Heroes ... Sandy Travis
2003 Скарб / Holes ... Warden Walker
2002 Хлопці / The Guys ... Joan
2001 Велика погана любов / Big Bad Love ... Betti DeLoreo, озвучка
2001 Серцеїдки / Heartbreakers ... Angela Nardino, Max Conners, Ulga Yevanova
2000 The Kennedy Center Presents: Speak Truth to Power (ТБ) ... Various
2000 Ловелас / Tadpole ... Eve Grubman
1999 Мисливці за привидами / Ghostbusters 1999 (відео, короткометражний) ... Dana Barrett
1999 Свій хлопець / Company Man ... Daisy Quimp
1999 У пошуках галактики / Galaxy Quest ... Gwen DeMarco, Lt. Tawny Madison
1999 Карта світу / A Map of the World ... Alice Goodwin
1999 - 2013 Футурама / Futurama (серіал) ... Planet Express Ship, озвучка
1997 Чужий: Воскресіння / Alien: Resurrection ... Ellen Ripley
1997 Крижаний вітер / The Ice Storm ... Janey Carver
1997 Білосніжка: Страшна казка / Snow White: A Tale of Terror (ТБ) ... Claudia Hoffman
1995 Імітатор / Copycat ... Helen Hudson
1995 Джеффрі / Jeffrey ... Debra Moorhouse
1994 Дикі лебеді / The Wild Swans (відео, короткометражний), озвучка
1994 Смерть і дівчина / Death and the Maiden ... Paulina Escobar
1993 Rabbit Ears: Peachboy (відео, короткометражний), озвучка
1993 Дейв / Dave ... Ellen Mitchell
1992 Снігова королева / The Snow Queen (відео, короткометражний), озвучка
1992 1492: Завоювання раю / 1492: Conquest of Paradise ... Queen Isabella
1992 Чужий 3 / Alien 3 ... Ellen Ripley
1989 Мисливці за привидами 2 / Ghostbusters II ... Dana Barrett
1988 Ділова жінка / Working Girl ... Katharine Parker
1988 Горили в тумані / Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey ... Dian Fossey
1986 Вулиця півмісяця / Half Moon Street ... Dr. Lauren Slaughter
1986 Чужі / Aliens ... Ellen Ripley
1985 Одна жінка або дві / Une femme ou deux ... Jessica Fitzgerald
1984 Мисливці за привидами / Ghost Busters ... Dana Barrett
1983 Угода століття / Deal of the Century ... Catherine DeVoto
1982 Рік, небезпечний для життя / The Year of Living Dangerously ... Jill Bryant
1981 Очевидець / Eyewitness ... Tony Sokolow
1979 Про юність і красу! / 3 by Cheever: O Youth and Beauty! (ТБ) ... Marcia Lawton
1979 Печали джина / 3 by Cheever: The Sorrows of Gin (ТБ) ... Marcia Lawton
1979 Чужий / Alien ... Ripley
1978 Шалений / Madman
1977 The Best of Families (міні-серіал) ... Laura Wheeler
1977 Енні Холл / Annie Hall ... Alvy's Date Outside Theatre
1970 - 1976 Сомерсет / Somerset (серіал) ... Avis Ryan

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2013
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Політикани»)

Еммі, 2013
Номінації: Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі («Політикани»)

Премія Гільдії акторів, 2013
Номінації: Краща жіноча роль у телефільмі або мінісеріалі («Політикани»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Молитви за Боббі»)

Сатурн, 2010 рік
Переможець: Краща актриса другого плану («Аватар»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль у телефільмі або мінісеріалі («Молитви за Боббі»)

Еммі, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі («Молитви за Боббі»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Карта світу»)

Сатурн, 2000 рік
Номінації: Краща актриса («У пошуках галактики»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Крижаний вітер»)

Британська академія, 1998 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Крижаний вітер»)

Сатурн, 1998 рік
Номінації: Краща актриса («Чужий: Воскресіння»)

Еммі, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль у міні-серіалі або телефільмі («Білосніжка: Страшна казка»)

Премія Гільдії акторів, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль у телефільмі або мінісеріалі («Білосніжка: Страшна казка»)

Сатурн, 1993 год
Номінації: Краща актриса («Чужий 3»)

Британська академія, 1990 год
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Ділова жінка»)

Оскар, 1989 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Горили в тумані»); Краща жіноча роль другого плану («Ділова жінка»)

Золотий глобус, 1989 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Горили в тумані»); Краща жіноча роль другого плану («Ділова жінка»)

Оскар, 1987 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Чужі»)

Золотий глобус, 1987 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Чужі»)

Сатурн, 1987 рік
Переможець: Краща актриса («Чужі»)

Британська академія, 1980 рік
Номінації: Самий багатообіцяючий новачок («Чужий»)

Сатурн, 1980 рік
Номінації: Краща актриса («Чужий»)
3150
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дракони: Захисники Тупу
Чорний список
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.