,
Дві дівчини без копійчини
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Абатство Даунтон
Загрузка...

Хоакін Фенікс

Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс Хоакін Фенікс
Коротка біографія:

Рід занять: Актер, продюсер, сценарист
Ім’я (лат.): Joaquin Phoenix
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 28 жовтня 1974 | скорпіон
Місце народження: Сан-Хуан, Пуерто-Ріко
Жанри: Драма, трилер, мелодрама

Біографія:

Хоакін Фенікс (Joaquin Raphael Phoenix) народився в 1974 році в Пуерто-Ріко. Доля розпорядилася так, що з самого дитинства батькам хлопчика довелося подорожувати по всій Америці. Хоакін буквально ріс в автофургоні, у якого половина вікон були розбиті, а в туалет і зовсім доводилося ходити на вулицю. Кілька років батьки Хоакіна були членами секти під назвою «Діти Бога», виступаючи в якості місіонерів. У 1978 році вони усвідомили, що секта не що інше, як чергова організація з вимагання грошей, і покинули її. Після цього родина переїхала до Флориди. Мама хлопчика стала працювати в NBC в спеціальному відділі кастингу. А сам Хоакін і його брат Рівер пізніше почали зніматися в різного роду рекламах і серіалах. Цікаво, що хлопчики відмовлялися зніматися в роликах, які рекламували м'ясні продукти і нездорову їжу, так як вони на переконання були строгими вегетаріанцями.

Свою першу роль Хоакін зіграв у фільмі «Сім наречених для семи братів», жанр якого можна визначити як суміш драми з комедією. Головна роль дісталася старшому брату Ріверу, а сам Хоакін задовольнявся роллю другого плану.

Після вдалого дебюту Фенікс-молодший продовжив зніматися в серіалах, досвід зйомок в яких справив великий вплив на майбутню кар'єру актора.

У 1987 році Хоакін Фенікс знявся у фільмі «Росіяни», чим повноцінно довів своє право називатися талановитим актором. Режисер ризикував, запрошуючи ще юного американського актора, однак ризик був виправданий, а сам актор отримав визнання з боку критиків і публіки.

У 1991 році Фенікс Хоакін зіграв одну з кращих своїх ролей в драмі «Мій власний штат Айдахо» режисера Гаса Ван Сента. Роль Фенікса була масштабною і складною, але актор блискуче створив значний в художньому відношенні образ.

Наприкінці жовтня 1993 року сталася страшна подія, після якої Хоакін дав собі клятву більше ніколи не зніматися в кіно і не спілкуватися з журналістами. Відпочиваючи з друзями в клубі в Лос-Анджелесі, прямо у нього на руках помирає його старший брат Рівер від передозування наркотиків. Тільки через два роки після того, що сталося Хоакін Фенікс за наполяганням друзів і колег знову почав читати сценарії.

У 1997 році вийшов фільм «Вигадане життя Ебботів», який додав Хоакіну популярності і шанування критиків. В стрічці «Поворот» Олівера Стоуна у нього була роль другого плану, а у «Поверненні в рай» він грав забитого хлопця, який підсів на голку. Майже відразу ж після цього Хоакін зі своїм партнером по «Поверненню в рай» Вінсом Воном знявся в «Мішенях», а потім і у «Восьми міліметрах», де постав перед публікою вже зрілим майстром, якому під силу великі ролі. У чому і переконав своїм наступним фільмом «Гладіатор», за який актор удостоївся номінації на «Оскар». Зробивши свого героя максимально реалістичним, Фенікс зайвий раз переконав недоброзичливців у своїй акторській спроможності і вийшов на рівень великих зірок.

2000 виявився одним з найбільш плідних в акторській кар'єрі Хоакіна. Ще два фільми з його участю не стали сенсацією у світі кіно, але зіграні ним ролі робітника-докера в «Ярдах» (її він вважає однією з найулюбленіших) і священика Маркіза де Сада в стрічці «Перо маркіза де Сада» не залишилися непоміченими.

У 2004 році Фенікс знову з'явився в кадрі в гучному фільмі «Готель Руанда», сюжет якого був заснований на реальних подіях 1994 року, коли представники народності хуту, що становили в Руанді більшість населення, знищили понад мільйон людей, що належали до народності тутсі.

За роботу в картині Джеймса Менґолда «Переступити межу», в якому Фенікс зіграв кантрі-зірку Джонні Кеша, актор отримав «Золотий Глобус» і був удостоєний номінації на «Оскар» (другий після «Гладіатора»). У цьому фільмі Хоакін Фенікс яскраво продемонстрував ще одну грань свого таланту - безсумнівні співочі здібності. Заради цієї ролі він брав уроки вокалу і навчився грати на гітарі.

Кримінальний трилер режисера Джеймса Грея «Володарі ночі» вийшов в прокат в 2007 році. Саме в ньому Хоакін Фенікс в черговий раз підтвердив свій кіноамплуа - актор зіграв сина поліцейського чиновника, якого роздирають суперечливі почуття.

Останньою роботою Фенікса на справжній момент є картина «Вона» режисера і сценариста Спайка Джонза, де актор виконав роль самотнього письменника, що закохався в операційну систему. Американська кіноакадемія відзначила картину премією «Оскар» за найкращий оригінальний сценарій.

Хоакін ніколи не любить говорити про своє особисте життя, майже завжди був сумним і мовчазним, рідко посміхався. Відомо, що він зустрічався з трьома дівчатами. Першою була маловідома Акація. Потім він три роки прожив з актрисою Лів Тайлер, з якою познайомився, працюючи над картиною «Вигадана життя Ебботів». Хоакину здавалося, що у них могла вийти прекрасна сім'я, тим більше, що Лів розділяла його захоплення вегетаріанством, але вона втомилася від його характеру. Після розставання, Лів і Фенікс залишилися просто хорошими друзями. А зовсім недавно актор розлучився з фотомоделлю Топаз.

Фільмографія:

2015 Невідомий проект Вуді Аллена / Untitled Woody Allen Project
2014 Вроджена вада / Inherent Vice ... Doc Sportello
2013 Вона / Her ... Theodore
2013 Фатальна пристрасть / The Immigrant ... Bruno Weiss
2012 Майстер / The Master ... Freddie Quell
2008 Дві коханки / Two Lovers ... Leonard Kraditor
2007 Заборонена дорога / Reservation Road ... Ethan Learner
2007 Володарі ночі / We Own the Night ... Bobby Green
2005 Переступити межу / Walk the Line ... John R. Cash
2004 Готель «Руанда» / Hotel Rwanda ... Jack Daglish
2004 Команда 49: Вогняні сходи / Ladder 49 ... Jack Morrison
2004 Таємничий ліс / The Village ... Lucius Hunt
2004 Братик ведмедик / Brother Bear ... Kenai, озвучка
2002 Все про кохання / It's All About Love ... John
2002 Знаки / Signs ... Merrill Hess
2001 Солдати Буффало / Buffalo Soldiers ... Ray Elwood
2000 Перо маркіза де Сада / Quills ... The Abbe du Coulmier
2000 Гладіатор / Gladiator ... Commodus
2000 Ярди / The Yards ... Willie Gutierrez
1999 Вісім міліметрів / 8MM ... Max California
1998 Мішені / Clay Pigeons ... Clay Bidwell
1998 Форс-мажор / Return to Paradise ... Lewis McBride
1997 Поворот / U Turn ... Toby N. Tucker
1997 Вигадане життя Ебботів / Inventing the Abbotts ... Doug Holt
1995 Померти в ім'я / To Die For ... Jimmy Emmett
1991 Бродячі пси / Walking the Dog (короткометражний)
1989 Батьки / Parenthood ... Garry Buckman-Lampkin
1988 - 1992 Супермальчік / Superboy (серіал) ... Billy Hercules
1988 Таємний свідок / Secret Witness (ТБ) ... Drew Blackburn
1987 Росіяни / Russkies ... Danny
1986 Пікнік в космосі / SpaceCamp ... Max
1985 - 1989 Альфред Гічкок представляє / Alfred Hitchcock Presents (серіал) ... Pagey Fisher
1985 Все за любов / Anything for Love (ТБ) ... Timmy Bailey
1985 Діти не говорять / Kids Do not Tell (ТБ) ... Frankie
1984 - 1996 Вона написала вбивство / Murder, She Wrote (серіал) ... Billy Donovan
1983 - 1989 Всі ще Бівер / Still the Beaver (серіал) ... Kyle Cleaver
1983 Банда шести / Six Pack (ТБ) ... Tad Akins
1982 - 1983 Сім наречених для сімох братів / Seven Brides for Seven Brothers (серіал) ... Travis
1981 - 1986 Каскадери / The Fall Guy (серіал) ... Kid
1981 - 1987 Блюз Хілл-стріт / Hill Street Blues (серіал) ... Daniel Flowers
1972 - 1995 ABC Спеціально після школи / ABC Afterschool Specials (серіал) ... Robby Ellsworth

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2014
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Вона»)

Оскар, 2013
Номінації: Краща чоловіча роль («Майстер»)

Золотий глобус, 2013
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Майстер»)

Британська академія, 2013
Номінації: Краща чоловіча роль («Майстер»)

Венеціанський кінофестиваль, 2012 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу чоловічу роль («Майстер»)

Оскар, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль («Переступити межу»)

Золотий глобус, 2006 год
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Переступити межу»)

Премія каналу «MTV», 2006 год
Номінації: Кращий актор або актриса («Переступити межу»)

Британська академія, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль («Переступити межу»)

Премія Гільдії акторів, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль («Переступити межу»)

Премія Гільдії акторів, 2005 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Готель «Руанда»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Гладіатор»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Гладіатор»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Кращий лиходій («Гладіатор»); Краща репліка («Гладіатор»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Гладіатор»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Гладіатор»); Краща чоловіча роль другого плану («Гладіатор»)
2493
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Хроніки Шаннари
Чорні вітрила
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.