,
Надприродне
Готем
Стріла
Загрузка...

Шейлін Вудлі

Шейлін Вудлі Шейлін Вудлі Шейлін Вудлі Шейлін Вудлі Шейлін Вудлі Шейлін Вудлі Шейлін Вудлі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Shailene Woodley
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 15 листопада 1991 | скорпіон
Місце народження: Сімі Валею, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, мелодрама, комедія

Біографія:

Шейлін Вудлі (Shailene Diann Woodley) народилася восени 1991 року в Каліфорнії, в сім'ї Лори і Лонні Вудлі, педагогів за фахом. У Шейлін є молодший брат - Теннер. В підлітковому віці Шейлін серйозно страждала від сколіозу і їй довелося носити пластиковий корсет для випрямлення хребта. Коли їй виповнилося п'ятнадцять років, їх зразкова сім'я розпалася: батьки прийняли рішення розлучитися.

Шейлін Вудлі була зразковою дитиною. Вона ніколи не бунтувала, не повставала проти системи і суспільства. Вона просто не замислювалася над сенсом життя, пливла за течією ... Поки в один прекрасний день не прокинулась, і не усвідомила, що вона лише крапка в безкрайньому Всесвіті, і настав час задуматися про майбутнє, щось міняти, щоб не зникнути безслідно. Після такого філософського аналізу, Шейлін Вудлі прийняла рішення стати актрисою.

У 2002 році відбувся її кінодебют в епізодах серіалів «Без сліду» і «Східний парк». Через три роки вона була представлена в числі номінантів на премію Young Artist Award за участь в телевізійній драмі «Місце, назване домом».

Шейлін Вудлі також з'явилася в популярних багатосерійних проектах «Мене звуть Ерл», «Усі люблять Раймонда» і зіграла роль вагітної п'ятнадцятирічної дівчини в картині «Потай від батьків». Роль юної мами на ім'я Емі Юргенс принесла їй п'ять номінацій на премію Teen Choice Awards.

У 2011 році Шейлін Вудлі знялася в комедійній драмі «Нащадки». Заради зйомок вона відмовилася від роботи в рекламній кампанії бренду «American Apparel». Вудлі виконала роль Олександри Кінг, старшої дочки багатого землевласника, якого зіграв Джордж Клуні, одержимого ідеєю налагодити відносини з дочками, знайти коханця дружини і зберегти сім'ю.

Після прем'єри картини Шейлін Вудлі була номінована на нагороду Золотий Глобус, але поступилася її Октавії Спенсер. При цьому актриса стала лауреатом премій Незалежний дух, Каннського кінофестивалю, Товариства кінокритиків в Денвері, MTV Movie Awards та інших. Журнал «People» назвав її однією з найкрасивіших жінок світу в 2012 році.

У 2012 році Шейлін Вудлі отримала роль Мері Джейн Вотсон в стрічці «Нова Людина-Павук». Колишня подруга відомого героя коміксів Кірстен Данст зізналася, що дуже рада бачити в якості своєї наступниці саме цю актрису: «Ми зустрічалися кілька разів, і як з'ясувалося, Шейлін Вудлі - дуже приємна дівчина, навряд чи можна знайти когось більш підходящого на роль коханої Пітера Паркера». Але, на жаль, в кінцевому підсумку всі сцени у фільмі з нею були вирізані.

У 2013 році актриса зіграла головну роль у фантастичному бойовику Ніла Бергера «Дівергент», дія якого розгортається в далекому майбутньому.

Восени 2014 року на екрани вийде екранізація бестселера Джона Гріна «Винні зірки», про двох підлітків хворих на рак, яким вдається максимально прикрасити життя один одного. Джон Грін був в захваті від призначення Шейлін Вудлі на головну жіночу роль. Автору було дуже важливо, що вона любить книгу, а з їхніх бесід стало видно, наскільки глибоко актриса розуміла свою героїню.

Весь вільний час Шейлін Вудлі присвячує екстремальним видам спорту: стрибкам з парашутом, банджі-джампінгу, вітрильному спорту. Вона також відвідує курси дизайнерів, вчиться грати на гітарі, займається йогою і вивчає мистецтво гомеопатії. Крім того, Шейлін Вудлі закликає оточуючих дбати про екологію нашої планети.

Фільмографія:

2017 Аллігент 2 / Allegiant: Part 2 ... Beatrice 'Tris' Prior
2016 Аллігент / Allegiant: Part 1 ... Beatrice 'Tris' Prior
2015 Інсургент / Insurgent ... Beatrice 'Tris' Prior
2014 Білий птах у заметілі / White Bird in a Blizzard ... Kat Коннор
2014 Винні зірки / The Fault in Our Stars ... Hazel Grace Lancaster
2014 Дівергент / Divergent ... Beatrice 'Tris' Prior
2013 Захоплюючий час / The Spectacular Now ... Aimee
2011 Наша справа / Our Deal (короткометражний) ... Day Trotter
2011 Нащадки / The Descendants ... Alexandra King
2008 - ... Потай від батьків / The Secret Life of the American Teenager (серіал) ... Amy Juergens
2007 Останній візит / Final Approach (ТБ) ... Maya Bender
2005 Одного разу на матраці / Once Upon a Mattress (ТБ) ... Molly
2005 Фелісіті: Історія юної американки / Felicity: An American Girl Adventure (ТБ) ... Felicity Merriman
2005 - 2007 Поряд з будинком / Close to Home (серіал) ... Gaby Tursi
2005 - 2009 Мене звуть Ерл / My Name Is Earl (серіал) ... Young Gwen
2004 - 2013 CSI: Місце злочину Нью-Йорк / CSI: NY (серіал) ... Evie Pierpont
2004 - 2005 Джек і Боббі / Jack & Bobby (серіал) ... Chloe Benedict
2004 Місце, назване домом / A Place Called Home (ТБ) ... California 'Cali' Ford
2003 - 2010 Детектив Раш / Cold Case (серіал) ... Sarah Gunden - 2006, 2007
2003 - 2007 Одинокі серця / The O.C. (серіал) ... Kaitlin Cooper
2002 - 2009 Без сліду / Without a Trace (серіал) ... Young Clare Metcalf
2001 - 2007 Розслідування Джордан / Crossing Jordan (серіал) ... Young Jordan Cavanaugh
2000 - 2004 Східний парк / The District (серіал) ... Kristin Debreno
1999 Ким замінити тата / Replacing Dad (ТБ) ... Little Girl
1996 - 2005 Усі люблять Реймонда / Everybody Loves Raymond (серіал) ... Snotty Girl #2

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2014
Номінації: Кращий поцілунок («Захоплюючий час»)

Санденс, 2013
Переможець: Спеціальний приз журі в категорії «Драматичний фільм» («Захоплюючий час»)

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Нащадки»)

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Переможець: Прорив року («Нащадки»)

Премія Гільдії акторів, 2012 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Нащадки»)
6376
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Пригоди Джекі Чана
Дві дівчини без копійчини
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.